New Jersey'de Silah Ruhsatı Nasıl Alınır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

New Jersey'de (NJ) silah sahibi olmak için evrak işlerini tamamlamanız ve bir geçmiş kontrolü yaptırmanız gerekir. Bir tüfek veya av tüfeği satın almak istiyorsanız, nereye başvurursanız başvurun süreç benzerdir. Ancak bir tabanca satın almak ve/veya taşımak istiyorsanız, bazı ek evraklara ihtiyacınız olacaktır.

Adımlar

Ateşli Silah Satın Alma İzninin Alınması

  1. adım 1 bir...1Belediyenizin polis departmanından, Eyalet Polisi ofisinden veya kayıtlı ateşli silahlar satış elemanından Ateşli Silah Satın Alan Kimlik Kartı Başvurusu veya STS-33 alın. Bu, New Jersey'de ateşli silah satın almak için ihtiyaç duyacağınız temel formdur. Hem STS-33'ü hem de ekli Tabanca Satın Alma İznini tam olarak doldurduğunuz sürece hem tabanca hem de uzun silah (av tüfeği, tüfek vb.) satın almak için kullanabilirsiniz. Ayrıca aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı ek evraklara da ihtiyacınız olacaktır:
    • Pasaport veya ehliyet gibi devlet tarafından verilmiş bir kimlik.
    • Akıl sağlığınızın ve muhakeme yeteneğinizin yerinde olduğuna dair bir anket dolduracak olan 2-3 referansın listesi.
    • Parmak izi için genellikle 60 $ tutarında Nakit veya Çek.
    • Formun çevrimiçi versiyonunu burada bulabilirsiniz.
  2. adım 2 ateşli silah satın alan kimlik kartı ve/veya tabanca satın alma i̇zni başvurusu formunu doldurun ve bir kopyasını alın.2Ateşli Silah Alıcısı Kimlik Kartı ve/veya Tabanca Satın Alma İzni Başvurusu Formunu doldurun ve bir kopyasını alın. Bu başvurulardan iki tanesine ihtiyacınız olacak. Kendi kayıtlarınız için saklamak üzere üçüncü bir kopya çıkarmanızın zararı olmaz.
    • Bu form, satın almak istediğiniz her tür silah için yeterli olacaktır.
    • Bir tabanca taşımak için ayrıca başvurmanız gerekecektir, ancak bu formla özel kullanım için bir tabanca satın alabilirsiniz.
  3. adım 3 referanslarınızla önceden iletişime geçin.3Referanslarınızla önceden iletişime geçin. STS-33, zihinsel durumunuzun iyi olduğunu kanıtlayabilecek iki kişinin isimleri ve adresleri olan iki karakter tanığı yazmanızı gerektirir. Onları önceden aradığınızdan ve referansınız olup olmayacaklarını sorduğunuzdan emin olun, böylece başvurunuzu olumsuz etkileyebilecek herhangi bir şaşkınlık veya gergin davranışı önleyin.
    • Kimse polisten gelen sürpriz bir aramayı sevmez, bu yüzden insanlara önceden haber verin.
  4. 4. adım ruh sağlığı kayıtlarının araştırılması i̇çin muvafakatname formunu doldurun.4Ruh Sağlığı Kayıtları Arama Formu için Muvafakatname doldurun. Bu form yerel polis belediyesi tarafından STS-33 ile birlikte ya da siz formu teslim ettikten sonra sunulur. Bu form, eyaletin hakkınızda ruh sağlığı geçmişi kontrolü yapmasına izin verir.
    • İki form gönderilmesi gerektiğinden bunun da bir kopyasını alın.
  5. adım 5 sürücü belgenizin fotokopisini çekin's license and social security card.5Ehliyetinizin ve Sosyal Güvenlik kartınızın fotokopisini çekin. Asıllarını da yanınızda getirmeniz gerekecek, ancak bunları orada polise bırakmak istemezsiniz. Bunları bir araya getirdikten sonra başvurunuzu tamamlamaya hazırsınız demektir.
  6. 6. adım evraklarınızı, ehliyetinizi ve 65$'ı yanınızda yerel polis karakolunuza getirin.6Evraklarınızı, ehliyetinizi ve 65$'ı yanınızda yerel polis karakoluna götürün. Bunun yerel belediyeniz olması gerektiğini unutmayın. Mümkünse, önceden arayıp evrak işlerinizi gözden geçirmekten zarar gelmez. Karakola gitmeden önce her şeyi hallettiğinizden emin olun.
    • Almayı düşündüğünüz her tabanca ruhsatı için fazladan 2.00 dolar getirin.
    • Kabul ettikleri ödeme yöntemleri hakkında yerel polis departmanınızla iletişime geçin. Kime çek yazmanız gerektiğini kontrol edin. Son olarak, silah ruhsatı için başvurduğunuzda değişmiş olabileceğinden, bu ücretlerin doğru olduğunu teyit edin.
  7. adım 7 i̇stasyonda parmak izi vermeyi kabul edin.7İstasyonda parmak izi alınmasını kabul edin. New Jersey'de, silah ruhsatı için ilk kez başvuruyorsanız parmak izinizin alınması gerekir. Daha önce başvurduysanız, parmak izi alınmasını atlayabilirsiniz; yine de, her tabanca satın alma izni aldığınızda parmak izi alınmasını kabul etmelisiniz.
  8. adım 8 en az 30 gün boyunca yanıtınızı bekleyin.8En az 30 gün boyunca yanıtınızı bekleyin. New Jersey eyalet yasaları, polisin başvurunuzu 30 gün içinde size geri göndermesi gerektiğini belirtir; ancak bu yasa sıklıkla göz ardı edilir ve ısrarcı olmazsanız bildirim almanız birkaç ay sürebilir.
    • Başvurunuzun durumunu 30 gün içinde öğrenemediyseniz, başvuruda bulunduğunuz polis merkezini arayın. Yasal olarak 30 gün içinde size bir yanıt vermeleri gerekmektedir.

Tabanca Ruhsatı Almak

  1. 1. adım new jersey'de't accept handgun permits from other states.1New Jersey'nin diğer eyaletlerden alınan tabanca ruhsatlarını kabul etmediğini bilin. Tabancayı başka bir yerden satın aldıysanız, New Jersey Eyaletinde taşımak için yeniden kayıt yaptırmanız gerekecektir. Bu durum uzun namlulu silahlar (av tüfekleri, tüfekler, vb.) için geçerli değildir.
    • New Jersey, ABD'de gizli taşıma tabanca izni almanın en zor olduğu eyaletlerden biridir.
  2. adım 2 tabanca taşımak için kayıt yaptırmak üzere yerel polis belediyesini arayın.2Tabanca taşımak için kayıt yaptırmak üzere yerel polis belediyesini arayın. Yaşadığınız bölgeyi kapsayan polis şubesine başvurmalısınız. Eğer size en yakın polis şubesi Eyalet Polisi'nin bir şubesi ise, belediyenizin kapsama alanında olduğundan emin olmak için önceden arayın.
    • Onları bulmuşken, yanınızda hangi formları ve ödemeleri getirmeniz gerektiğini özellikle sorun. Çoğu aynı olsa da, farklı polis departmanlarının biraz farklı prosedürleri olabilir. En iyisi önceden sormaktır.
  3. adım 3 ateşli silah satın alan kimlik kartı ve tabanca satın alma i̇zni alın.3Ateşli Silah Satın Alan Kimlik kartı ve Tabanca Satın Alma İzni alın. Bu belgelere henüz sahip değilseniz, yukarıda belirtildiği gibi başvuru sürecinden geçmeniz gerekir.
    • Bu formlarla birlikte taşımayı düşündüğünüz tabancayı önceden satın almalısınız. Başvurunuzda tabancanızın seri numarasını, markasını ve modelini belirtmeniz gerekecektir.
  4. adım 4 new jersey'de tabanca taşımak için gereken özel gereklilikleri anlayın.4New Jersey'de tabanca taşımak için gereken özel gereklilikleri anlayın. Her eyaletin tabancalar, özellikle de halka açık yerlerde gizlenenler hakkındaki yasaları farklıdır. Her şeyi doğru doldurduğunuzdan emin olmak için başvurmadan önce eyalet tarafından belirlenen yasaları ve korumaları bilmeniz gerekir.
    • Sizi en az 3 yıldır tanıyan ve 'sağlam ahlaki karaktere' sahip olduğunuza tanıklık etmeye istekli 3 saygın karakter tanığına ihtiyacınız var.
    • Kendi kişisel güvenliğiniz için bir tabanca taşımanız gerektiğine dair 'haklı kanıtlara' ihtiyacınız var. Bu ya yaşam koşullarınızdan ya da işinizden kaynaklanmaktadır.
    • Bir tabancaya nasıl sahip olacağınızı ve güvenli bir şekilde nasıl kullanacağınızı bildiğinize dair kanıtlara (kurslar, eğitim, kanıtlanabilir bilgi) ihtiyacınız vardır.
  5. adım 5 yerel belediyeniz tarafından sunulan tabanca taşıma i̇zni formlarını yazdırın ve doldurun.5Yerel belediyeniz tarafından sunulan Tabanca Taşıma İzni formlarını yazdırın ve doldurun. Bunları Eyalet Polis ofislerinden veya yerel polis teşkilatından alabilirsiniz. İki aynı izin başvurusunu teslim etmeniz gerektiğinden, bir kopya da almanız gerekecektir.
    • İzin belgesine buradan ulaşabilirsiniz.
  6. adım 6 tabancalara aşina olduğunuzu kanıtlayın.6Tabancalar hakkında bilgi sahibi olduğunuzu kanıtlayın. Ne tür testlerin kabul edileceğini öğrenmek için her zaman yerel polis karakolunuzu önceden aramalısınız. Tabancalara aşina olduğunuzu ve rahat olduğunuzu kanıtlamanın çeşitli yolları vardır:
    • Bir atış poligonunda, NRA sertifikalı bir eğitmen aracılığıyla alınan kursların veya yerel bir polis birimi aracılığıyla alınan kendini savunma derslerinin kanıtı.
    • New Jersey Polis Gücü tarafından uygulanan nitelikli bir Tabanca Yeterlilik Testinden alınan puanlar.
    • Polis Eğitim Komisyonu tarafından onaylanmış başka bir test veya kursun tamamlanması.https://smartgunlaws.org/concealed-weapons-permitting-in-new-jersey/#identifier_10_5381
  7. adım 7 şunları gösteren bir ifade yazın justifiable need to carry a firearm.7Ateşli silah taşımak için 'haklı bir ihtiyaç' olduğunu gösteren bir beyan yazın. Bu belki de tabanca ruhsatı almanın önündeki en büyük engeldir. Üzerinizde bir tabancaya ihtiyaç duyma nedenlerinizi ayrıntılı olarak yazmalısınız. Kişisel güvenliğiniz için bir silaha ihtiyacınız olduğunu ve silah olmadan hayatınızın tehlikede olduğunu kanıtlamanız gerekir. Neyin kabul edilebilir olup olmadığı genellikle başvurunuzu okuyan kişiye bağlı olsa da, yaygın nedenler şunları içerir:
    • Güvenlik alanında çalışmak veya çalınma potansiyeli olan değerli malların taşınması.
    • Hayatı tehdit eden olayların gösterdiği gibi kişisel koruma için acil gereklilik.
  8. adım 8 i̇yi bir ahlaki karaktere ve iyi bir özdenetime sahip olduğunuza dair üç kişiden onay alın.8İyi bir ahlaki karaktere ve iyi bir özdenetime sahip olduğunuza dair üç kişiden onay alın. Bu üç kişinin Tabanca Taşıma İzninizin ikinci sayfasındaki beyanları imzalaması gerekmektedir. Tek gereken isim, imza ve temel iletişim bilgileridir. Bu üç kişi şunları yapmalıdır:
    • 18 yaşından büyük olmak.
    • Sizi üç yıl veya daha uzun süredir tanıyor olması.
    • Bir soruşturma durumunda polisle konuşmaya istekli olmak.
  9. adım 9 başvurunuzla birlikte dört adet tam renkli vesikalık fotoğraf temin edin.9Başvurunuzla birlikte dört adet tam renkli vesikalık fotoğraf temin edin. Bunları kendiniz çekebilirsiniz, ancak düz bir arka plan ile iyi aydınlatıldıklarından emin olun. Fotoğrafta büyük ve ortalanmış olması gereken omuzlarınızı ve başınızın tamamını çekmeniz gerekecektir. En az 2 inç x 2 inç boyutlarında olmalıdırlar.
    • Pasaport fotoğraflarınızı yerel postanenizde de çektirebilirsiniz.
  10. adım 10 taşımayı düşündüğünüz her tabancanın seri numarasını ve açıklamasını belirtin.10Taşımayı düşündüğünüz her tabancanın seri numarasını ve açıklamasını belirtin. Başvuruda, taşımayı planladığınız silahın tam bilgilerini yazmanız gerekecektir.
  11. adım 11 şunların kopyalarını oluşturun...11Başvurunuzla birlikte ehliyetinizin, geçmişteki tüm New Jersey tabanca taşıma izinlerinizin, Ateşli Silahlar Kimlik kartınızın ve Sosyal Güvenlik kartınızın kopyalarını oluşturun. Her şeyin kopyalarının net ve okunaklı olduğundan emin olun. Haklı ihtiyaç beyanınızın ve tabanca okuryazarlığı kanıtınızın kopyalarını da ekleyin ve her şeyin bir kopyasını kayıtlarınızda saklayın.
  12. adım 12 aşağıdaki adrese ödenmek üzere 50 dolarlık bir çek veya havale gönderin treasurer - state of new jersey with your application.12Başvurunuzla birlikte 'Treasurer - State of New Jersey 'e ödenmek üzere 50 dolarlık bir çek veya havale gönderin. Bu, hesabınızı işleme koymak için gereken ücrettir. Parmak izinizin alınması gerekiyorsa muhtemelen daha fazla paraya ihtiyacınız olacaktır.
  13. adım 13 evraklarınızı yerel polis karakolunuza teslim edin.13Evraklarınızı yerel polis karakolunuza teslim edin. Bu işlemi Ateşli Silah Satın Alan Kimlik kartı başvurunuzla birlikte yapmıyorsanız parmak iziniz alınacaktır, bu da 60$'lık ek bir parmak izi ücreti anlamına gelmektedir.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruEyalet dışından geliyorum ve NJ taşıma izni için başvuruda bulunmak istiyorum. Bu başvuruyu nereye yapmalıyım? NJ eyalet polisine.
  • SoruBir paintball silahı veya tatar yayı sahibi olmak için izne ihtiyacım var mı? Hayır, gerekmez. Ancak, New Jersey'de avlanmak için tatar yayı kullanmak, yıllık olarak verilen bir okçuluk lisansı gerektirir.
  • SoruBirkaç yıl önce bir ateşli silah satın aldım ve o zaman tüm evrak işlerini tamamladım, başka bir silah satın almak için yeniden başvurmam gerekir mi? F.P.I.D. kartınız varsa, uzun silahlar (tüfekler, av tüfekleri) için hayır, ancak her tabanca için ayrı bir izin gerekir.

Video

İpuçları

  • Bir ateşli silah satın almak için silah satıcısına Ateşli Silah Satın Alan Kimlik Kartınızı, kimlik belgenizi ve doldurulmuş bir Uygunluk Sertifikasını vermelisiniz. Bu son form, diğer başvuru formları ile birlikte New Jersey eyalet web sitesinde bulunabilir.
  • Tabanca taşıma izniniz varsa, New Jersey'den tabancayla ayrılmayı düşünüyorsanız ilgili yasaları araştırın. Alaska, Arizona, Idaho, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Michigan, Missouri, Montana, Nebraska, Oklahoma, Güney Dakota, Tennessee, Texas, Utah ve Vermont New Jersey'in tabanca taşıma izinlerini onaylamaktadır.
  • Sahip olduğunuz her tabanca için bir tabanca satın alma izniniz olmalıdır. İlk başvurunuzda, istediğiniz ruhsat sayısını belgeleyin.