Bir Çakalın Yakınında Olduğunuzda Nasıl Davranmalısınız?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Çakallar köpekgiller ailesinin bir üyesidir ve genellikle vahşi doğada bulunurlar. Her ne kadar televizyonda sevimli, sevimli hayvanlar olarak bilinseler de, çakallar vahşi hayvanlardır ve onlara saygılı davranılmalıdır. Bir çakalla karşılaşmaktan güvenli bir şekilde kaçınmak için bu kılavuzu izleyin.

Adımlar

Yakın Mesafede Kendinizi Savunmak

  1. adım 1 yavaşça geri çekilirken çakala bakın.1Yavaşça geri çekilirken çakala bakın. Göz temasını koruyun. Çakallar genellikle insanlardan korkar ve sizinle yüzleşmezler.
  2. adım 2 kendinizi olabildiğince büyük ve heybetli gösterin.2Kendinizi mümkün olduğunca büyük ve heybetli gösterin. Bunu sırt çantanızı başınızın üzerinde tutarak ya da ceketinizi açarak yapabilirsiniz.
  3. 3. adım çakalı korkutmak için bağırın ya da çığlık atın.3Çakalları korkutmak için bağırın ya da çığlık atın. Gürültü yapmaya devam edin.
  4. adım 4 çakalı korkutmak için sopa veya taş atın.4Çakalları korkutmak için sopa ya da taş atın.

Tüm Sürüyle Başa Çıkmak

  1. adım 1 bir sürüye yaklaşmayın.1Bir sürüye yaklaşmayın.
    • Onlara geniş alan bırakın.
  2. adım 2 don't stare at any of the coyotes or act threatening toward them.2Çakalların hiçbirine bakmayın veya onlara karşı tehditkar davranmayın.
  3. adım 3 çakalların çoğu insan temasından kaçınmayı tercih eder, bu nedenle yukarıdaki talimatları izleyin çok gürültü yapın.3Çakalların çoğu insan temasından kaçınmayı tercih eder, bu nedenle yukarıdaki talimatları izleyin ve çok gürültü yapın.
    • Çakallar bir insanın varlığından haberdar olduklarında, muhtemelen sizden kaçınacaklardır.

Çakal Bölgesinde Güvende Kalmak

  1. adım 1 çocuklarınıza ve evcil hayvanlarınıza karşı dikkatli olun.1Çocuklarınız ve evcil hayvanlarınız konusunda dikkatli olun. Hayvanlara doğru çekilebilecekleri için çok yaklaşmadıklarından emin olun.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBahçemizde çakallar var ve komşunun bütün tavuklarını öldürdüler. Korkmalı mıyım? Korkmayın ama dikkatli olmalısınız. Hava karardıktan sonra dışarı çıkmayın ve istenmeyen hayvanları çekmemek için yiyecekleri içeride tutun.
  • SoruEvimin yakınında genç çakalların uluduğunu duyarsam ne yapmalıyım? Özellikle gece vakti ise içeride kalın. Evcil hayvanlarınızın da güvende olduğundan emin olun.
  • SoruÖn kapımın dışında bir çakal varsa ve dışarı çıkmam gerekiyorsa ne yapmalıyım? Çakal bölgeyi terk edene kadar beklemenizi tavsiye ederim. Acil bir durum söz konusuysa ve evinizden çıkmanız gerekiyorsa bunu dikkatli bir şekilde yapın ve kendinizi korumak için bir silah veya başka bir şey getirmeyi düşünün.

İpuçları

  • Çadırın içinde yiyecek bulundurmayın çünkü bu vahşi hayvanları çeker. Tüm yiyeceklerinizi bir ağaca astığınızdan veya kampınızdan uzak bir yerde sakladığınızdan emin olun. Buna diş macunu, deodorant ve sabun gibi güçlü kokulu 'gıda dışı' maddeler de dahildir.
  • Göz temasını korumak çok önemlidir, eğer gözlerinizi bir an için çakaldan ayırırsanız size saldıracaktır.
  • Çakalların bulunduğu bir bölgede yaşıyorsanız, onları dışarıda tutacak kadar yüksek ve kazmalarını önlemek için en az 1 fit (0,30 m) yer altına inen bir çit yaptırarak evcil hayvanlarınızı güvende tutun. Son çare olarak çit üzerinde yırtıcı hayvan kokusu da kullanabilirsiniz, sadece hangisinin sizin için işe yaradığını görmek için farklı kokuları araştırın ve deneyin.

Uyarılar

  • Asla bir çakalı beslemeye çalışmayın. Vahşi hayvanları beslemek ABD ve Kanada'da yasa dışıdır ve hayvanın sizi ısırması durumunda yaralanmaya neden olabilir.
  • Çocuğunuzun veya evcil hayvanınızın bir çakalla etkileşime girmesine asla izin vermeyin!
  • Asla bir çakaldan kaçmayın. Sizden çok daha hızlı koşabilir.
  • Anne çakallar yavrularının hayatını korumak için genellikle insanlara saldırır. Bir çakal yavrusuna çok yaklaşmamaya özen gösterin.