Golf Vuruşunuza Nasıl Daha Fazla Güç Katabilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Golf vuruşunuza daha fazla güç katmak istiyorsanız, birkaç basit tekniği benimseyerek bunu yapabilirsiniz. Ağırlığınızı ayak toplarınızda tutarak ve ayaklarınızı dışa doğru çevirerek duruşunuzu ayarlayın. Sopayı hafifçe kavrayarak ve vuruştan sonra kollarınızı tamamen uzatarak vuruşunuzu mükemmelleştirin. Daha fazla güç üretmek için kalça rotasyonunuzu geliştirmek için sağlık topu fırlatmak gibi egzersizler veya alıştırmalar da yapabilirsiniz. Duruşunuz ve vuruşunuz hakkında size özel geri bildirim verebilecek bir golf uzmanından birkaç ders almak da harika bir fikirdir.

Adımlar

Duruşunuzu Ayarlama

  1. adım 1 sağ ayağınızı sol ayağınızın önünde tutun, eğer're right-handed.1Eğer sağ elinizi kullanıyorsanız, sağ ayağınızı sol ayağınızın önünde tutun. Duruşunuz vuruşunuzun önemli bir parçasıdır. Vuruşunuz için hazırlanırken, sağ ayağınızı sol ayağınızın biraz önüne koyduğunuzdan emin olun. Sağ ayağınızı biraz dışarı da çevirebilirsiniz. Bu ayarlamaların her ikisi de geri salınımda vücut sargınızı artırmanıza yardımcı olabilir.
    • Solak bir golfçüyseniz bu talimatları tersine çevirin.
  2. adım 2 sol ayağınızı 45 derece dışarı çevirin.2Sol ayağınızı 45 derece dışarı çevirin. Daha açık bir duruş oluşturmak için, sol ayağınızı 45 derece dışarı çevirin. Bu ayarlama, kalçanızı daha hızlı açmanıza yardımcı olarak aşağı dönüşte daha fazla güç elde etmenizi sağlayabilir. Solak bir golfçüyseniz, bunun yerine sağ ayağınızı 45 derecelik bir açıyla dışarı çevirmelisiniz.
  3. adım 3 sağ dizinizi destekleyin.3-Sağ dizinizi destekleyin. Birçok sağ elini kullanan golfçü, sağ ayaklarının dış tarafına doğru sallandıklarında güç kaybeder. Geri dönüşte sağ bacağınızın iç kısmıyla yere baskı uygulayarak bunu önleyebilirsiniz. Bu direnç inişte serbest kalır ve golf oyununuza güç katar.
    • Solaksanız sol dizinizi destekleyin.
  4. adım 4 ağırlığınızı ayak toplarınızda tutun.4Ağırlığınızı ayak toplarınızın üzerinde tutun. Ayaklarınızın topuklarına veya parmak uçlarına çok fazla ağırlık verirseniz, dengesiz ve dolayısıyla zayıf bir vuruş yaparsınız. Ağırlığınızı ayak toplarınızda tutarak salınım boyunca dengenizi koruyun, bu da topa en sağlam vuruşu yapmanızı sağlayacaktır.

Vuruşunuzu Mükemmelleştirmek

  1. adım 1 sopayı hafifçe kavrayın.1Sopayı hafifçe kavrayın. Ellerinizdeki ve kollarınızdaki gergin kaslar vuruş hızınızı azaltabilir. Bu yaygın hatadan kaçınmak için tutuşunuzu ve kollarınızı gevşetin. Ayarlanabilir bir ölçek kullanın; 1, sopanızı tutabileceğiniz en hafif tutuş; 10 ise tutabileceğiniz en sıkı tutuş olsun. Size doğru miktarda kontrol sağlamak için 4 veya 5'lik bir tutuş hedefleyin.
  2. adım 2 daha geniş bir salınım kavisi oluşturun.2Daha geniş bir salınım kavisi oluşturun. Daha geniş bir salınım kavisi golf oyununuza aradığınız gücü kazandırabilir. Sopayı sadece kaldırmak yerine, geri dönüşte sopayı kendinizden tamamen uzağa uzatın. Başınızı hareket ettirmeden kollarınızı vücudunuzdan mümkün olduğunca uzağa hareket ettirin.
  3. 3. adım ayaklarınızın iniş hareketine öncülük etmesine izin verin.3Ayaklarınızın aşağı dönüşe öncülük etmesine izin verin. Aşağı inerken sol topuğunuzu dikin ve her iki ayak bileğinizi de hedef çizgisine doğru döndürün. Ayaklarınızın yönlendirmesine izin vermek dizlerinizi aynı yöne çekerek daha güçlü bir kalça rotasyonu yaratır. Bu, vuruşunuza güç katabilir ve aradığınız handikapı elde etmenize yardımcı olabilir.
  4. adım 4 çarpışmadan hemen önce bileklerinizi gevşetin.4Darbeden hemen önce bileklerinizi gevşetin. Bilekleriniz geri salınım sırasında menteşeli veya eğik olacaktır. Daha güçlü bir serbest bırakma geliştirmek için bileklerinizin bu menteşeli pozisyonunu mümkün olduğunca uzun süre korumayı hedefleyin. Sopa topa vurmadan hemen öncesine kadar inişte bileklerinizin kilidini açmamalısınız.
  5. adım 5 topa vurduktan sonra kollarınızı tamamen uzatın.5Topa vurduktan sonra kollarınızı tamamen uzatın. Golf vuruşunuza daha fazla güç katmak için topa doğru uzanmayı hedeflemelisiniz. Vuruştan sonra kol hareketinizi durdurmak yerine, tam bir uzatma ile devam edin.

Driller ve Egzersizler Denemek

  1. adım 1 bir sağlık topu atın.1Bir sağlık topu atın. Fırlattığınızda direnç sağlayacak kadar ağır bir sağlık topu seçin. Dizleriniz tipik golf duruşunuzda olduğundan biraz daha fazla bükülü olacak şekilde çömelin. Sağlık topunu iki elinizle doğrudan önünüzde tutun. Kalçanızı olabildiğince sert ve hızlı bir şekilde döndürün ve topu bırakın.
    • Bu egzersiz sırasında omuzlarınızı döndürmeyin.
  2. adım 2 direnç bandı ile egzersiz yapın.2Direnç bandı ile egzersiz yapın. Hareket etmeyecek sabit bir şeye bir direnç bandı bağlayın. Yüzünüzü bandı sabitleyen nesneden uzağa çevirin ve bandı sol elinizde, tam arkanızda tutun. Her zamanki golf duruşunuza geçin. Patlayıcı bir hareket kullanarak bandı öne doğru çekin, ardından yavaşça orijinal konumuna dönmesine izin verin. Sadece sol eliniz yerine her iki elinizi de kullanarak tekrarlayın.
    • Direnci artırmak için bandı tutan şeyden daha uzakta durun.
  3. adım 3 bir tahta blok alıştırması deneyin.3Tahta blok alıştırmasını deneyin. Normal golf duruşunuzu alın. Sopanızın hemen arkasına 2 ila 5 lbs (0,91 ila 2,3 kg) ağırlığında bir tahta blok, kitap veya başka bir düz nesne yerleştirin. Sopanızın başıyla tahta bloğu (veya başka bir nesneyi) kalkışta geriye doğru itin. Bu ekstra efor yaratır, bu da ayaklarınıza baskı uygular.
    • Golf vuruşunuzun gücünü artırmak için bu alıştırmayı günde 100 kez yapın.
  4. adım 4 bir golf sopası şaftını sallayın.4Bir golf sopası şaftını sallayın. Eski bir golf sopasının başını çıkarın. Her zamanki golf duruşunuzu alın. Golf sopasının sapını normalde yaptığınız gibi sallama alıştırması yapın. Sopa, kafası olmadan daha hafif olduğu için kaslarınızın tepki süresi artacak ve vuruş noktasında salınım hızınızı en üst düzeye çıkaracaksınız.

Kendinizi Başarıya Hazırlayın

  1. adım 1 doğru kulübü seçin1Sizin için doğru golf sopasını seçin. En iyi golf sopası, kişisel stilinizin yanı sıra atışa da bağlı olacaktır. Genel olarak, sürücüler de dahil olmak üzere ahşaplar uzun mesafeli atışlar için kullanılır. Ütüler şunlar için kullanılır fairway'de atışlarkamalar ise daha kısa yaklaşma atışları için kullanılır. Putterlar golf topunu deliğe sokmak için kullanılır.
  2. adım 2 bir golf dersi alın.2Bir golf dersi alın. İstediğiniz kadar topa vurabilirsiniz, ancak tekniğinizi düzeltmediğiniz sürece oyununuz fazla gelişmeyecektir. Duruşunuzu ve vuruşunuzu analiz edebilecek saygın bir profesyonelden golf dersi alın. Neyi değiştirmeniz gerektiğini bilmeniz için özel geri bildirim almanız gerekir. Golf vuruşunuza daha fazla güç katacak ayarlamalar yapmanıza yardımcı olacaklardır.
  3. adım 3 bilinçli bir şekilde pratik yapın.3Bilerek pratik yapın. Bir golf uzmanından ders aldıktan sonra, tam olarak ne üzerinde çalışmanız gerektiğini bileceksiniz. Üzerinde çalışmanız gereken alanları geliştirmek için bu kişiselleştirilmiş planı izleyin. Kendinizi yeteneklerinizin ötesine zorlayın ve sürekli kötü vuruşlar yapsanız bile devam edin. Tekniğinizi geliştirmeye odaklanın ve denemeye devam edin.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruÜstten vurma veya kollarımın vuruşa hakim olmasına izin verme eğilimim var. Yardımcı olabilir misiniz? Sol elinizle daha sıkı bir tutuşa ve sağ elinizle daha yumuşak bir tutuşa odaklanın (eğer sağ elini kullanan bir golfçüyseniz). Ayrıca sol kolunuzu geriye doğru itmeye ve iniş hareketi boyunca sol kolunuzla çekmeye odaklanın.
  • SoruSürüşümde top neden her zaman sağa gidiyor? Topun gittiği yön her zaman vuruş sırasında sopa başının baktığı yöndür. Eğer topunuz sağa doğru gidiyorsa, sopanın başı çarpma anında açık demektir (sağ elini kullanan bir golfçü için). Vuruşunuzu analiz etmeden, topa aşağı doğru vurmanızı öneririm. Topa aşağı doğru vurmaya odaklandığınızda, sopa başınız vuruş boyunca kare şeklinde kalır ve sonuçta normal vuruşunuzdan daha uzağa giden 'stinger' tipi bir vuruş elde edersiniz.
  • SoruSalınımı nasıl yavaşlatabilirim? Topa 300 yardalık bir çukurda çok uzağa vuruyor olmanız önemli değildir, ancak bu 100 yardalık bir çukursa bir sorununuz var demektir. Vuruşunuzu yavaşlatmak yerine, bu işi sizin yerinize yapması için bir hafta sonu sopası kullanın.

İpuçları