Beyzbol Vuruşunuza Nasıl Güç Katabilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Her beyzbol oyuncusu güç için vurabilmeyi ister, ancak her beyzbol oyuncusu Bryce Harper gibi doğal değildir. Güçlü bir beyzbol vuruşuna giden birçok şey vardır ve hiçbir vuruş yöntemi veya formu tüm vurucular için doğru değildir. Ancak, tüm oyuncuların güç kazanmasına yardımcı olabilecek bazı 'Cream and Clear' içermeyen yollar vardır. Strateji ve hazırlık ile hem zihninizi hem de vücudunuzu güç vuruşu için geliştirebilir ve tercih ettiğiniz duruş veya salınım ne olursa olsun formunuzu iyileştirebilirsiniz.

Adımlar

Slug'a Hazırlanmak

  1. adım 1 spor salonuna gidin.1Spor salonuna gidin. Evde internette makale okuyarak topu orta sahada vurucunun gözünün üzerinden geçiremezsiniz. Spor salonuna gitmeniz ve vuruşunuzun en önemli anahtarı olan vücudunuzu geliştirmek ve güçlendirmek için çalışmanız gerekecek. Büyük bir göğüs, geniş omuzlar ve şişkin pazılar etkileyici görünse de, güçlü bir vuruş aslında başka kaslar gerektirir.
  2. adım 2 bacaklarınızı güçlendirin.2Bacaklarınızı güçlendirin. Salınım üst vücudunuz tarafından yapılıyor gibi görünse de, üst vücudunuz çoğunlukla bacaklarınızın ürettiği gücü iletmek için bir araçtır. Alt vücut gücünü geliştirmek için çalışın. Squat, lunge ve cleans gibi güçlü, çok eklemli hareketler, fonksiyonel alt vücut gücü oluşturmak için harika bir yoldur.
  3. adım 3 don't neglect your core.3Karın kaslarınızı ihmal etmeyin. Karın kasları, oblik kaslar ve bel kaslarınız üst vücudunuzu stabilize etmek ve bacaklarınız tarafından üretilen gücü topla temas ettirmek için gereklidir. Zayıf bir merkez bölgesi, alt vücudunuzdan sopanın başına kadar olan kinetik zinciri tehlikeye atacaktır.
  4. adım 4 tutuşunuzu ve ön kollarınızı geliştirin.4Tutuşunuzu ve ön kollarınızı geliştirin. Pazular plajda güzel görünse de, beyzbol vuruşunuz için çok az şey yaparlar. Öte yandan güçlü bilekler ve güçlü bir kavrama, vuruşunuza hem denge hem de vuruş hızı katar. Onları ihmal etmeyin.
  5. adım 5 esnekliğe odaklanın.5Esnekliğe odaklanın. All-star beyzbolculardan NFL koşucularına ve alıcılarına kadar sporcuların sporlarında avantaj sağlamak için yoga ve dans dersleri almalarının bir nedeni var. Siz de aynısını yapmalısınız.
    • Yoga gibi egzersizlerle esnekliğe odaklanmak, temel güç ve dengeyi oluşturmanın yanı sıra hareket aralığını da artırır.
    • Vücudunuzu daha esnek hale getirerek, kinetik zincirinizi akıcı ve güçlü tutmanın yanı sıra tepki sürenizi ve vuruş hızınızı da artıracaksınız.
  6. adım 6 rahatlamayı öğrenin.6Gevşemeyi öğrenin. Rahatlamayı öğrenmenin etkileri fiziksel olsa da, süreç zihinseldir. Bazı sporcular rahatlamak için meditasyon veya yoga yapar, bazıları güven verici cümleleri veya mantraları tekrarlar. Hücumcular ve vuruş koçları, her vuruşta bir sayı vuruşu yapmaya çalışmanın bir vuruş çöküşü başlatmanın kesin bir yolu olduğunu bilirler.
    • Rahatlamanıza ve odaklanmanıza yardımcı olmak için zihninizin neye ihtiyacı olduğunu bulun.
    • Rahatlama hem zihninizdeki dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldıracak hem de vücudunuzun salınımınız boyunca sakin, gevşek ve güçlü olmasını sağlayacak, bu da sopanızın vuruş bölgesinden daha yüksek bir hızla geçmesini sağlayacaktır.

Temelleri Uygulamak

  1. adım 1 sallanırken ağırlığınızı yumuşak bir şekilde aktarın.1Salınırken ağırlığınızı yumuşak bir şekilde aktarın. Güç üretmeye çalışırken, salınımınız boyunca dengenizi korumalısınız. Bacaklarınızdan güç üretirken ağırlığınızı yumuşak bir şekilde öne aktarmak, topa çarptığınızda maksimum tork elde etmenizi sağlayacaktır. Ne kadar fazla tork üretirseniz, topa o kadar fazla enerji aktarılacaktır.
  2. adım 2 ellerinizi içeride tutun.2Ellerinizi içeride tutun. İster içten ister dıştan bir salınımla uğraşıyor olun, ellerinizi vücudunuza yakın tutmanız önemlidir. Vuruşunuzun çoğu ellerinizde ve bileklerinizde üretilir. Ellerinizi uzatırsanız sopa hızınız yavaşlayacak ve gücünüz düşecektir. Topu sürmek için baskın (üst) elinizin avuç içi temas boyunca yukarı bakmalıdır.
  3. adım 3 vuruşunuzu kontrol edin.3Salınışınızı kontrol edin. Aşırı sallanmayın ya da ekstra güç harcamaya çalışmayın. Bir vuruştaki gücün çoğu kalçalarınız ve bilekleriniz aracılığıyla üretilir. Bu gücün vücudunuzda sorunsuzca akmasına izin verin. Fazladan sert sallamaya çalışmak size yardımcı olmak yerine zarar verecektir.
    • Topa doğru 'kas yapmaya' çalışmak genellikle vücudunuzun sıkılaşmasına neden olur, bu da doğal kinetik zincirinizi tehlikeye atar ve bileklerinizin salınımınıza hızlı bir şekilde girmesini engeller.
    • Hafif kaslar hızlı kaslardır. Sıkı kaslar yavaş kaslardır.
  4. adım 4 devam edin.4Takip edin. Düzgün bir şekilde takip etmek birçok nedenden dolayı önemlidir. Bu sadece topa çok önemli bir mesafe kazandıran backspin eklemenize yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda vuruşunuzdaki kusurları da ortaya çıkaracaktır. Çoğu durumda, ellerinizin yüksekte bitmesini istersiniz, bu da sopa kafasının vuruş bölgesinde mümkün olduğunca uzun süre kalmasını sağlar.

Uzman Soru-Cevapları

  • SoruNasıl home run vuruşu yapabilirim? Özellikle bir home run vuruşu yapmaya çalışıyorsanız, ön ayağınızı kaldırdığınızda, biraz geriye yaslandığınızda ve ayağınızı yerleştirdiğinizde biraz abartılı bir yüke ihtiyacınız vardır. Topa doğru düz bir şekilde sallanmaya ve salınımınız boyunca topu sürmeye odaklanın. Sadece topun alt yarısına vurmaya çalışırsanız, çoğu zaman patlarsınız.
  • SoruBir kişi hangi yaşta home run vuruşu yapmaya başlamalıdır? Belirli bir yaş yok. Liglerde yükseldikçe saha boyutu değişir, bu nedenle neredeyse her yaşta home run vuruşu yapmak mümkündür. Ayrıca, hızlı bir koşucuysanız, topu dış saha çitlerinin üzerinden geçiremeseniz bile 'parkın içinden' bir home run vuruşu yapabilirsiniz.
  • SoruTopla teması nasıl geliştirebilirim? Atıcının elinden sopaya kadar tüm yol boyunca gözlerinizi topun üzerinde tutun.

Video

İpuçları

  • Tüm yol boyunca gözünüz topta olsun. Eğer topa vuramazsanız, dünyanın en güçlü vuruşunu yapsanız da size bir gram faydası olmaz.
  • Sopa hızı, sopa ağırlığından çok daha önemlidir. Ted Williams ve düzinelerce diğer Hall of Fame vurucu bunu yıllar önce kanıtladı.
  • Vuruşunuzu kalçanızdan yapın ve ellerinizin de onu takip etmesine izin verin. Gövdenizi ve kollarınızı iten alt bedeniniz, tek başına kollarınızdan ve omuzlarınızdan daha fazla güç üretecektir. Kalçalarınızın kilidini açmak sopa hızınızın kilidini açacaktır.

Uyarılar

  • Kolayca sallayabileceğiniz uygun ağırlıkta bir sopa kullanın. Sopa hızı, sopa ağırlığından çok daha önemlidir. Bir ağacı salladığınızda topa daha hızlı mı vurursunuz? Hayır.
  • Vuruştan önce dinamik esneme hareketleri ve egzersizler yapın. Sakatlanmayı önleyecek ve performansınızı artıracaksınız.
  • Güvenlik için her zaman kask takın. Nasıl olsa oyunda takacaksınız, bari onunla pratik yapın.
  • Dengenizi kaybedecek kadar hızlı vuruş yapmayın. Vuruşunuzdan sonra vücudunuz hala dengeli ve koşmaya hazır olmalıdır.
  • Steroid ya da uyuşturucu kullanmayın. 'Cream' ve 'Clear' ucuz güç katmanın en kolay yolu olsa da 1990'larda paraşüt pantolonlar ve platform spor ayakkabılarla birlikte modası geçti. Onları geri getirmeyin.