Beyzbol için Göz Siyahı Nasıl Uygulanır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Göz siyahınızın büyük bir oyun boyunca etkili kalmasını sağlamak için onu doğru şekilde uygulamanız önemlidir. İster göz siyahı çubuğu ister yapışkanlı çıkartmalar kullanın, mükemmel bir uygulama elde etmenize yardımcı olacağız!

Adımlar

Siyah Göz Çubuğu Kullanımı

  1. adım 1 kapağı çıkarın ve çubuğu yukarı doğru çevirerek yerine oturtun.1Kapağı çıkarın ve çubuğu bükerek yerine yerleştirin. Kapağı bir tüp dudak kremi veya deodorant çubuğunda yaptığınız gibi çekin. Kapak çıkarıldığında, içinde koyu mat göz siyahı çubuğunu göreceksiniz. Çubuğu kaldırmak ve kullanıma hazır hale getirmek için tüpün altındaki parmak çarkını çevirin.
    • Göz siyahını herhangi bir spor malzemeleri mağazasının beyzbol reyonunda ve yerel süper merkezinizin spor bölümünde bulabilirsiniz.
    • Göz siyahı çubuğunuzu her zaman indirin ve kullanmadığınız zaman kapağını yerine takın. Kapağı takmadan çantanıza geri atarsanız, büyük bir karmaşa yaşarsınız!
  2. adım 2 çubuğu yüzünüze, gözünüzün yaklaşık 1 inç (2,5 cm) altına bastırın.2Çubuğu gözünüzün yaklaşık 1 inç (2,5 cm) altından yüzünüze bastırın. Elmacık kemiğinizin noktasından, gözünüzün dış kenarının hemen altından ve dışından başlayın. Çubuğun ucunu 90 derecelik bir açıyla yüzünüze düz bir şekilde tutun. Bu, daha fazla ışığı engelleyecek daha kalın bir leke elde etmenize yardımcı olacaktır.
    • İsterseniz, gözünüzün burun tarafından başlayıp elmacık kemiğinize doğru dışarı doğru da sürükleyebilirsiniz.
  3. adım 3 elmacık kemiğinizden burnunuzun kenarına doğru yatay bir çizgi çizin.3Elmacık kemiğinizden burnunuzun kenarına doğru yatay bir çizgi çizin. Başlangıç noktanızdan itibaren çubuğu gözünüzün tabanı boyunca yavaşça ve orta derecede basınç uygulayarak sürükleyin. Burnunuzun burun deliğinizin üzerindeki kısmına ulaştığınızda durun.
    • Göz siyahı sürdüğünüz ilk birkaç seferde aynada kendinizi izlemeniz yardımcı olabilir.
    • Bazen beyzbol oyuncularının gözlerinin altına üçgenler veya benzer tasarımlar halinde göz siyahı sürdüklerini görürsünüz. Bu sadece estetik bir seçimdir ve yağı daha etkili hale getirmez.

    İpucu: Göz siyahınız her iki tarafta da gözünüzün biraz ötesine uzanmalıdır. Aksi takdirde, kendinizi görüş alanınızın çevresindeki parlamaya karşı savunmasız bırakabilirsiniz.

  4. adım 4 çizgiyi doldurmak için çubuğu gerektiği kadar ileri geri hareket ettirin.4Çizgiyi doldurmak için çubuğu gerektiği kadar ileri geri hareket ettirin. Siyah gözünüzle çizdiğiniz ilk çizgi biraz silik görünebilir. Bu durumda, şerit güzel ve sağlam olana kadar alanın üzerinden birkaç kez daha geçin.
    • Maksimum koruma için, bitmiş şeridiniz her noktada 1-2 inç (2,5-5,1 cm) kalınlığında olmalıdır.
    • Çubuğu alt göz kapağınıza çok yaklaştırmamaya dikkat edin. Göz siyahının gözünüze girmesi batma veya yanma hissine ya da aşırı göz yaşarmasına neden olabilir.
  5. adım 5 i̇şlemi yüzünüzün diğer tarafında da tekrarlayın.5İşlemi yüzünüzün diğer tarafında tekrarlayın. Bir gözünüzün altına göz siyahı uygulamayı bitirdiğinizde, çubuğu diğer gözünüze doğru hareket ettirin ve aynı şeyi yapın. İşiniz bittiğinde yüzünüzün her iki yarısı da aşağı yukarı simetrik görünmelidir.
    • Çizgilerinizin mükemmel olması gerekmez. Önemli olan, en çok ışığı yansıtma eğiliminde olan alt göz çukurlarınızın etrafındaki alanı tamamen kaplamalarıdır.
  6. adım 6 aynada kusur olup olmadığını inceleyin.6Bir aynada kusur olup olmadığını inceleyin. El emeğinizi gözden geçirmek için bir dakikanızı ayırın ve göz siyahınızın eşit olduğundan emin olun. Herhangi bir boşluk veya ince nokta bulursanız, bunları ek gres yağı ile doldurun, sonra dışarı çıkın ve top oynayın!
    • Göz siyahınızı sahada veya yedek kulübesinde sürme alışkanlığınız varsa, çantanıza küçük bir el aynası koymak iyi bir fikir olabilir.
  7. adım 7 oyundan sonra göz siyahınızı çıkarmak için ispirto kullanın.7Maçtan sonra göz siyahınızı çıkarmak için ispirto kullanın. Bir alkollü çubuk alın veya bir pamuğu az miktarda saf ispirtoya batırın. Ardından gözünüzü kapatın ve solmaya başlayana kadar yağı silin. Tamamen kaybolması birkaç dakika sürebilir.
    • Kullandığınız ürünün ambalajında listelenen çıkarma talimatlarını takip ettiğinizden emin olun.
    • Etrafta ispirto yoksa, göz siyahınızı sabun ve ılık su kullanarak eski yöntemle de yıkayabilirsiniz, ancak bu daha uzun sürebilir.

Göz Siyahı Çıkartmaları Uygulama

  1. adım 1 yapışkanlı çıkartmanın arkasını çıkarın.1Yapışkanlı çıkartmanın arkalığını çıkartın. Desteğin gevşek kenarından tutun ve tek bir yumuşak hareketle soyun. Parmaklarınızın yapışkanın kendisiyle temas etmesine izin vermemeye çalışın, aksi takdirde yapışkanlığının bir kısmını kaybedebilir.
    • Yerel spor malzemeleri mağazanızda beyzbol veya futbol bölümünde siyah göz çıkartmaları bulunabilir. Eğer yoksa, internetten arayın.
    • Bir paket siyah göz çıkartması genellikle sadece 4-5 dolar tutar ve genellikle yaklaşık 12 çift çıkartma içerir.
  2. adım 2 çıkartmayı gözünüzün yaklaşık 1 inç (2,5 cm) altına ortalayın.2Çıkartmayı gözünüzün yaklaşık 1 inç (2,5 cm) altına ortalayın. Çıkartmayı üst yanağınızın alt göz kapağınızın hemen altındaki düz kısmının üzerinde tutun. Göz bebeğinizin ortası ile aynı hizaya getirmeye çalışın. Esasen çıkartmanın alt göz kapağınız, elmacık kemiğinizin ucu ve en yakın burun deliği arasına oturmasını istersiniz.
    • Bazı siyah göz çıkartmaları, oyuncunun gözünün dış hatlarına uyacak şekilde hafifçe kavislidir. Kullandığınız çıkartmalar kavisliyse, kavis bir gülümseme gibi yukarı bakacak şekilde düzenleyin.
    • Düzleştirmeden önce her çıkartmanın doğru yerleştirildiğini iki kez kontrol etmek için zaman ayırın.
  3. adım 3 çıkartmayı yerine bastırın.3Çıkartmayı yerine bastırın. İlk çıkartmanızı doğru şekilde yerleştirdikten sonra cildinize dokundurun ve birkaç saniye boyunca hafif bir baskı uygulayın. Ardından, güvenli olduğundan emin olmak için çıkartmayı parmağınızın pediyle uçtan uca düzleştirin.
    • Çok fazla bastırmanıza gerek yok, sadece yapışkan sırtın her parçasının cildinizle temas ettiğinden emin olun.
  4. adım 4 i̇kinci bir çıkartmayı diğer gözünüzün altına yerleştirin.4İkinci bir çıkartmayı diğer gözünüzün altına yerleştirin. Çıkartmayı gözünüzün yaklaşık 1 inç (2,5 cm) altındaki göz bebeğinizin merkeziyle hizalamayı unutmayın. Çıkartmayı yüzünüze bastırın ve düzeltmek için parmağınızı üzerinde gezdirin. Yüzünüzün her iki tarafı da uyumlu olmalıdır.
    • İstediğiniz yere yapıştırdıktan sonra siyah göz çıkartmalarınızla oynama dürtünüze karşı direnin.

    İpucu: İsterseniz, düzeltme sıvısı veya beyaz renkli bir kalem kullanarak siyah göz çıkartmalarınızı metin, sembol veya takımınızın adıyla kişiselleştirebilirsiniz.

  5. adım 5 her iki çıkartmanın da düz ve aynı hizada olduğundan emin olmak için aynaya bakın.5Her iki çıkartmanın da düz ve aynı hizada olduğundan emin olmak için aynaya bakın. Düzgün değillerse, dikkatlice gevşetin ve yerleşimlerini gerektiği gibi ayarlayın. Çok fazla çıkarmaktan kaçının, aksi takdirde yapışkan aşınmaya başlayacaktır.
  6. 6. adım çıkartmaları're done playing.6Oynamayı bitirdiğinizde çıkartmaları soyun. Siyah göz çıkartmalarının en büyük avantajlarından biri, çıkartmanın çubuktan çok daha kolay olmasıdır. Her bir çıkartmanın kenarından tutup çekerek çıkartın ve çöpe atın.
    • Aynı çıkartmaları birden fazla kez kullanmaya çalışmayın. Oyunun önemli bir bölümünde çıkma ihtimalleri yüksektir.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruGöz siyahını nasıl çıkarabilirim? Bir pamuğu biraz ispirtoya batırın ve burnunuza en yakın taraftan başlayın. Dışa doğru silin ve temizlenene kadar tekrarlayın. Daha sonra bölgeyi ıslak bir bezle silin.
  • SoruGöz siyahını dudaklarımda kullanabilir miyim? Tarife bağlı olarak hem dişlerinizi hem de dudaklarınızı lekeleyebilir.
  • SoruGöz siyahı çubuğunu dudaklarımda kullanabilir miyim? Önce toksik olmadığından emin olmak için şişeyi kontrol edin.

İpuçları

  • Göz siyahı uygularken aynanız yoksa, bir güneş gözlüğü tutmayı ve çizgilerinizin kalın, koyu ve eşit olduğundan emin olmak için yansımasını kullanmayı deneyin.
  • Güneşli günlerde, parlak stadyum ışıkları altında veya kendinizi gözlerinizi kısarken veya görmek için zorlanırken bulabileceğiniz diğer zamanlarda göz siyahı uygulamak her zaman iyi bir fikirdir.
  • Göz siyahı, özellikle vurucu ve yakalayıcı iseniz, ışıkla ilgili herhangi bir parazit olmadan topu uçuş sırasında izlemenizi sağlayacağı için yararlı olacaktır.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Siyah göz çubuğu veya çıkartmalar
  • Ayna
  • Alkol çubuğu
  • Sürtme alkolü ve pamuk (isteğe bağlı)
  • Sabun ve su (isteğe bağlı)