Gizli Taşıma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İster halihazırda bir silahınız olsun ister bir silah satın almak istiyor olun, doğru izinlere ve eğitime sahip olduğunuzdan emin olmanız bir gerekliliktir. Bunlar sadece sizi güvende tutmaya yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda çevrenizdekileri de güvende tutmaya yardımcı olacaktır. Silah taşımak istiyor, ancak açık taşımak istemiyorsanız, CCW veya Gizli Taşıma Silahı iznine başvurmak en doğru yoldur. Çok sayıda eyalet vatandaşlarına gizli silah taşıma imkanı sunmaktadır, ancak bunun için izin almak eyaletten eyalete değişir ve araştırma gerektirir.

Adımlar

Sürecin Başlatılması

  1. adım 1 temel gereksinimleri karşıladığınızdan emin olun.1Temel gereklilikleri karşıladığınızdan emin olun. Gizli silah taşıma izni almak eyaletten eyalete değişir. Ancak, nerede yaşadığınızdan bağımsız olarak karşılamanız gereken birkaç temel gereklilik vardır. İlk olarak, en az 21 yaşında olmalısınız. Daha sonra 'iyi karakter kanıtına' sahip olmalısınız. Bu, alkollü araç kullanma veya saldırı ve darp gibi herhangi bir suçtan hüküm giymediğiniz anlamına gelir.
  2. adım 2 eyaletiniz için gereklilikleri araştırın.2Eyaletiniz için gereklilikleri araştırın. Temel gerekliliklerin dışında, her eyalet ikamet kanıtı isteyecektir. Örneğin, Ohio'da en az 45 gün boyunca eyalette ikamet etmiş olmanız ve 30 gün boyunca kendi bölgenizde ikamet etmiş olmanız gerekir. Ayrıca her eyaletin eğitim ve başvuru gerekliliklerini de karşılamanız gerekecektir.
    • Bazı yargı bölgeleri en ufak bir ihlalde başvurunuzu reddedebileceğinden, gerekliliklere çok dikkat edin.
    • Ayrıca, halihazırda ruhsat sahibi olan kişilerle deneyimleri ve nereden başlamanız gerektiği hakkında konuşmak isteyebilirsiniz.
  3. adım 3 gizli taşıma izni başvurularındaki farklılıklar hakkında bilgi edinin.3Gizli taşıma izni başvurularındaki farklılıklar hakkında bilgi edinin. Eyaletinizde gizli taşıma izni için temel gereklilikleri karşılıyorsanız, izin için başvurabilirsiniz. Ancak, başvuru onay sürecinde farklılıklar vardır.
    • Shall Issue. Çoğu eyaletin 'Shall Issue' politikası vardır, yani tüm gereklilikleri karşıladığınız takdirde size izin vereceklerdir.
    • Verilebilir. Bir avuç eyaletin 'Verilebilir' politikaları vardır, yani tüm gereklilikleri karşılasanız bile bir izin başvurusunu reddedebilirler. Bu kararlar vaka bazında verilir. 'May Issue' politikasına sahip eyaletler arasında California, Connecticut, District of Columbia, Hawaii, Delaware, Virgin Islands, Maryland, New Jersey, Massachusetts ve New York bulunmaktadır.
    • Reddedilen Hak. ABD'de gizli taşımaya izin verilmeyen birkaç yer vardır. Bunlar arasında Amerikan Samoası ve N. Mariana Adaları bulunmaktadır.
  4. adım 4 geçmiş kontrolü yaptırın.4-Geçmişinizi kontrol ettirin. Bunu parmak izlerinizi Bureau of Criminal Identification veya BCI'ya göndererek yapabilirsiniz. Parmak izi almak için yerel kolluk kuvvetlerine başvurmanız ve bir randevu ayarlamanız yeterlidir. Size bir parmak izi kartı verebilmeleri gerekir, ancak bunları çevrimiçi olarak da yazdırabilirsiniz. İşlem sadece yaklaşık 10-15 dakika sürmelidir. İşiniz bittiğinde, departman parmak izlerinizi kontrol edilmek üzere gönderebilmelidir. Toplamda yaklaşık 50-60 dolara mal olacaktır.

Başvurunuzu Doldurmak

  1. adım 1 eyaletiniz hakkında bilgi edinin's application process.1Eyaletinizin başvuru süreci hakkında bilgi edinin. Her adımı tamamlayabileceğinizden emin olmak için eyaletinizin başvuru süreci hakkında bilgi edindiğinizden emin olun. Gizli taşıma izni için başvuru süreci eyaletten eyalete değişebilir, bu nedenle eyaletinizdeki gereklilikleri kontrol ettiğinizden emin olun.
    • Örneğin, Louisiana'da bir başvuruyu tamamlamanız, tüm gereklilikleri karşıladığınızı kanıtlamanız, gizli taşıma kurallarına ve düzenlemelerine uymayı kabul etmeniz ve 25,00 $ başvuru ücretini ödemeniz gerekir.
  2. adım 2 gerekiyorsa derslere katılın.2Gerekiyorsa herhangi bir ders alın. Çoğu eyalet bir silah güvenliği dersi almanızı gerektirir. Silah taşımayı planlamıyor olsanız bile bu tavsiye edilir. Çoğu eğitim kursu yaklaşık 8 saattir ve nitelikli bir CCW eğitmeni tarafından verilir. Eyaletinizin CCW web sitesinden veya yerel şerif departmanınızdan bir tane bulabilirsiniz.
    • Zaten sertifikanız varsa, eğitimi atlayabilirsiniz. Ancak, sertifikanız 3 yıldan daha eskiyse, başka bir sınıf almanız gerekebilir.
    • Eğer ordunun aktif ya da yedek bir üyesiyseniz, eğitimi atlamanız da mümkün olabilir.
  3. adım 3 uygun evrakları doldurun.3Uygun evrakları doldurun. Her eyaletin doldurmanız için özel bir başvurusu olacaktır. Başvurunuzla birlikte ehliyetinizin fotokopisini ve vesikalık renkli bir fotoğrafınızı da eklemeniz gerekecektir. Ayrıca temizlenmiş geçmiş kontrolünüzü, parmak izlerinizi ve ateşli silah sertifikanızı da yanınızda bulundurmalısınız.
    • Her eyaletin ikamet kanıtı gibi ek veya farklı öğeler gerektirebileceğini unutmayın.
    • Ruhsat alma ücreti de eyaletten eyalete değişebilir, ancak 30-50 $ arasında bir ödeme yapmayı bekleyin.
  4. adım 4 uygun formları gönderin ve bekleyin.4Uygun formları gönderin ve bekleyin. İzninizi almanız 30-60 gün arasında sürebilir. Bu arada, bölgenizde izin almadan bunu yapmak yasa dışı ise gizli bir silah taşımayın. Bazı eyaletler açık silah taşımanıza izin verir, ancak başka bir şey yapmadan önce daha fazla bilgi için eyaletinizin resmi web sitesini kontrol etmelisiniz.
    • İzninizi aldıktan sonra 5 yıl boyunca geçerli olması gerekir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Evraklarınızın kopyalarını alın. Bir şeyler yanlış giderse, nerede hata yaptığınızı görmek için kopyalarınıza başvurabilirsiniz.
  • 3 tür izin durumu vardır: Verilebilir, Verilebilir, Verilemez. İzin veren eyaletler, belirlenen kriterleri karşıladığınız sürece kanunen izin vermekle yükümlüdür. İzin verebilecek eyaletler genellikle belirli koşullar altında izin verir. No issue eyaletlerinde ise kolluk kuvveti olmadığınız sürece ruhsat verilmez.
  • Bazen web siteleri yasa değiştiğinde güncellenmez ve güncel olmayabilir, bu nedenle doğru bilgi aldığınızdan emin olun.

Uyarılar

  • Eyalete bağlı olarak, kişisel bilgileriniz eyaletin Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası aracılığıyla elde edilebilir. İzin için başvurmadan önce bunu kontrol etmek isteyebilirsiniz.
  • Resmi olmayan web sitelerinden bilgi edinme konusunda dikkatli olun. Doğru bilgiler sunsalar da, birçoğu bilgilerin değişebileceğine dair bildirimler içerir. Bilgileri her zaman eyaletinizdeki yasalarla karşılaştırarak doğrulayın.