Futbol Takımı Nasıl Kurulur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kendi futbol takımınızı kurmak heyecan verici ve ödüllendirici olabilir. Sahada mücadele etmeye başlamadan önce, kendinizi adamış bir grup oyuncu bulmanız ve gerekli ekipmana yatırım yapmanız gerekecektir. Oyuncularınızı ve ekipmanlarınızı hazırladıktan sonra, yerel futbol liginize katılabilir ve takımınızın en iyi durumda olması için antrenman yapmaya başlayabilirsiniz.

Adımlar

Oyuncuları Bulma

  1. adım 1 arkadaşlarınıza ve ailenize şunları söyleyin're assembling a soccer team.1Arkadaşlarınıza ve ailenize bir futbol takımı kuracağınızı söyleyin. Katılmak isteyip istemediklerini veya katılabilecek birini tanıyıp tanımadıklarını sorun. Kişisel ağınız oyuncu bulmak için harika bir kaynaktır. Onlardan bu haberi yaymalarını isteyin ve iletişim bilgilerinizi verin ki onlar da size iletebilsinler.
  2. adım 2 i̇ş arkadaşlarınızın ilgilenip ilgilenmediğini öğrenin.2İş arkadaşlarınızın ilgilenip ilgilenmediğini öğrenin. Ofiste etrafa sorun. Dinlenme odasına, üzerinde yeni ekibinizle ilgili tüm bilgilerin yer aldığı bir broşür asın. İş arkadaşlarınızın katılımını sağlamak, onları iş dışında da tanımak için iyi bir fırsattır ve işten çıktığınızda antrenmanlara birlikte gidebilirsiniz.
  3. adım 3 yerel bir ilan verin.3Yerel bir ilan verin. Bütçeniz kısıtlıysa Craigslist'e ilan verin. Biraz para harcamayı göze alabiliyorsanız, yerel gazeteye bir ilan verin. İlgilenen oyuncuların size ulaşabilmesi için iletişim bilgilerinizi eklediğinizden emin olun.
    • Örneğin, ilanınız şöyle olabilir: 'Chicago'da yeni bir yetişkin futbol takımı için oyuncular arıyoruz. Hafta içi geceleri haftada iki kez antrenman yapacağız. İlgileniyorsanız e-posta gönderin ya da beni arayın.'
  4. adım 4 takımınız için on beş ila yirmi oyuncu bulun.4Takımınız için on beş ila yirmi oyuncu bulun. Bir seferde sadece on bir oyuncu oynayabilir, ancak takımdan ayrılanlar ya da maça gelemeyenler olursa diye fazladan oyuncu isteyeceksiniz. Herkes oyuna gelirse, oyuncuları değiştirerek herkesin sahada zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Organize Olmak

  1. adım 1 bir takım yöneticisi seçin.1Bir ekip yöneticisi seçin. Bu siz ya da ekipten başka biri olabilir. Başka birini seçerseniz, sorumluluk sahibi olduğundan emin olun. Takım yöneticisinin antrenmanları ve maçları planlaması gerekecektir. Ayrıca malzeme ve lig ücretlerini ödemek için para toplamaktan da sorumlu olacaklardır.
    • Takımdaki hiç kimse bu kadar çok sorumluluk almak istemiyorsa, menajerlik işini üç küçük işe bölün. Bir kişiyi sayman (paradan sorumludur), bir kişiyi genel menajer (maçlardan önce oyunculara ulaşmaktan sorumludur) ve bir kişiyi de sekreter (programlamadan sorumludur) yapın.
    • Eğer takımınızın bir koçu olacaksa, koçu takım yöneticisi yapın.
  2. adım 2 her oyuncuya bir pozisyon atayın.2Her oyuncuya bir pozisyon atayın. Etkili bir takıma sahip olmak için kalecilere, orta saha oyuncularına, forvetlere ve defans oyuncularına ihtiyacınız olacaktır. Takımınızdaki oyunculara hangi pozisyonları istediklerini sorun. Ayrıca herkesin güçlü ve zayıf yönlerini anlamak için antrenmanlar yapabilir ve pozisyonları bu şekilde belirleyebilirsiniz. Farklı pozisyonlar farklı beceri setleri gerektirir.
    • Kaleciler dikkatli ve elleri çabuk olmalıdır, böylece topların kaleye girmesini engelleyebilirler.
    • Orta saha oyuncuları hızlı olmalı ve koşmayı sevmelidir.
    • Forvetler gol atma konusunda iyi olmalıdır.
    • Defans oyuncuları topu izlemede ve kaleden uzaklaştırmada iyi olmalıdır.
  3. adım 3 bir takım ismi bulun.3Bir takım ismi bulun. Eğer yarışacaksanız bir isme ihtiyacınız olacak ve takımdaki herkesin etrafında toplanabileceği bir isme sahip olmak güzeldir. Takım adınızın ne olacağına takım olarak karar verin. Takımınızın kişiliğine uygun bir isim seçin.
    • Örneğin, takımınız şaka yapmayı seviyorsa, 'The D-Feeters' veya 'The Goal Diggers' gibi komik bir takım adı seçebilirsiniz.
    • Takımınız kazanma konusunda ciddiyse, 'The Annihilators' veya 'The Nightmares' gibi korkutucu bir takım adı seçebilirsiniz.
  4. adım 4 takımınız için ekipman satın alın.4Takımınız için ekipman satın alın. Her oyuncu için bir futbol topu alın, böylece her oyuncunun antrenman yapabileceği bir topu olur. Toplardan birinin patlaması ihtimaline karşı bir pompa aldığınızdan emin olun. Ayrıca antrenmanlar için koniler de isteyeceksiniz. Eğer kalesi olan bir yerde antrenman yapamıyorsanız, onun yerine kullanmak için portatif bir kale alın.
    • Ekipteki herkesin ekipman için katkıda bulunmasını sağlayın.

Takım Olarak Oynamak

  1. adım 1 yerel bir futbol ligine katılın.1Yerel bir futbol ligine katılın. Bölgenizde hangi liglerin olduğunu bilmiyorsanız, hızlı bir çevrimiçi arama yapın. 'Albuquerque futbol ligleri' veya 'yerel Albuquerque futbol kulüpleri' araması yapın. Takımınızın katılmak için ne yapması gerektiğini öğrenmek için ligin web sitesini ziyaret edin. Sorumluluk sigortası ve ulusal turnuvalara giriş gibi avantajlar için ulusal düzeyde bağlı bir lig arayın.
    • Bir lige katıldığınızda, takımınız o ligdeki diğer takımlara karşı oynayabilecektir.
    • Birçok ligin ücretli olduğunu unutmayın. Takım olarak bir lige katılma masraflarını nasıl karşılayacağınıza karar verin.
  2. adım 2 takım formalarını sipariş edin.2Takım üniformaları sipariş edin. Her bir oyuncu forma ücretini ödemek için katkıda bulunsun. Diğer takımlara karşı oynayacaksanız bunlara ihtiyacınız olacak. Takımınızdaki herkesin üzerinde soyadları ve takım numaraları olan eşleşen formaları olmalıdır. Takım formalarınızı, özel formalar yapmanıza olanak tanıyan bir web sitesinden çevrimiçi olarak sipariş edin.
    • Takımdaki herkesin forması için kendi numarasını seçmesine izin verin. İki oyuncunun aynı numaraya sahip olmadığından emin olun.
  3. adım 3 rutin antrenmanlar planlayın.3Rutin antrenmanlar planlayın. Haftanın herkes için en uygun gün ve saatlerini takım olarak kararlaştırın. Mümkünse haftada iki antrenman yapmaya çalışın. Yerel bir parkta antrenman yapın veya yakınlardaki bir okulla iletişime geçerek sahalarında antrenman yapıp yapamayacağınızı öğrenin.
  4. adım 4 diğer takımlara karşı yarışın.4Diğer takımlara karşı yarışın. Futbol liginiz aracılığıyla müsabakalara kaydolun. Liginiz yaklaşan bir turnuva veya kupa duyurusu yaparsa, takımınızı kaydedin. Ulusal bir futbol liginin parçasıysanız, ulusal düzeyde yarışma fırsatı yakalayabilirsiniz.
    • Takımınız yarışma ücretlerini ödemekte zorlanıyorsa, biraz bağış toplamayı düşünün.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruTakımımı nasıl başarılı yapabilirim? Sıkı antrenman yapın, çok çalışın ve oynamak için motivasyonunuz olsun. Her maçın bir final olduğunu ve orada olmak için çok çalıştığınızı, zaferin elinizden kayıp gitmesine izin veremeyeceğinizi düşünmelisiniz.
  • SoruBir futbol takımı nasıl sponsor bulabilir? Koçunuz internet üzerinden veya yerel işletmelere sorarak sponsor arayabilir. Kulüp üyeleri ve destekçileriyle konuşarak size sponsor olmak isteyen birilerini tanıyıp tanımadıklarını sorabilirsiniz.
  • SoruTakımımın uyumlu bir birim olarak birlikte hareket etmesini nasıl sağlayabilirim? Onlara takım çalışmasının önemini ve takım çalışmasının oyun kazandırdığını öğretin. Onlara topu birbirlerine atmanın ve sayı yapmak için birbirlerini kullanmanın kazanmalarına yardımcı olacağını gösterin.

İpuçları