Oltaya Solucan Yemi Nasıl Atılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kancanızdaki bir solucan her atışta kıpırdarsa sizin için iyi değildir. Bu nasıl yapılır kılavuzu ile solucanlarınızdan en iyi şekilde yararlanın. Bir solucanı hızlı ve kolay bir şekilde nasıl kancalayacağınızı öğreneceksiniz, böylece siz o ısırığı alana kadar kancada kalacak!

Adımlar

Standart Yemleme

  1. adım 1 bir solucan ve bir kanca kapın.1Bir solucan ve bir kanca kapın. Balığa çıkmadan önce bir kap solucan satın almalı ya da bahçenizden biraz solucan çıkarmalısınız. Onları serin toprakla dolu küçük bir kapta tutun - Tupperware iyi çalışır. Solucanlarınızı sadece kullanmaya hazır olduğunuzda dışarı çıkarın. Kancanızın oltanıza iyice sabitlendiğinden emin olun.
    • Kendi solucanlarınızı bulmakla ilgili ipuçları ve püf noktaları için Solucan Nasıl Toplanır kılavuzumuza bakın. Kancanızı misinaya bağlama konusunda yardım almak için Balıkçılık Düğümü Nasıl Bağlanır bölümüne bakın.
  2. adım 2 kancanın dikenli ucunu solucanın ucuna sonuna kadar geçecek şekilde takın.2Kancanın dikenli ucunu solucanın ucuna sonuna kadar geçecek şekilde takın. Solucanın bir ucundan yaklaşık yarım santimetre uzakta bir nokta seçin. Solucanın kafasına çok yakın olursa kancadan kurtulabilir. Kanca solucanın gövdesinden geçerken elinizin takılmamasına dikkat edin - solucan boyunca kancanın ucuna doğrudan bastırmayın.
    • Midenizin bulanmasına gerek yok! Kancayı taktığınızda solucan kıvranıp çırpınsa da, bilim insanları solucanların acı hissetmediğine inanıyor.
  3. adım 3 solucanı kancanın tepesine doğru itin.3Solucanı kancanın üst kısmına doğru itin. Solucanı, bir bileziği kolunuzdan yukarı kaydırdığınız gibi kancadan yukarı kaydırın. Mızraklı solucanı kancanın düğümünün hemen altında olacak şekilde konumlandırın.
    • Solucanı daha da sabitlemek için bazı balıkçılar zıpkınlı solucanın kısa ucunu yarım düğüm adı verilen basit bir düğümle oltaya bağlar. Yarım düğüm atmak için misinayı solucanın etrafına dolayın ve misinayı ilmeğin içinden geçirin. Solucanı misinaya sabitlemek için sıkın.
  4. adım 4 mızraklı solucanın uzun ucunu tutun ve kancayı tekrar içinden geçirin.4. Mızraklı solucanın uzun ucunu yakalayın ve kancayı tekrar içinden geçirin. Solucanın uzunluğunun biraz daha aşağısında bir nokta seçin - en iyi seçeneğiniz biraz gevşek bırakmaktır, böylece solucanın gövdesinin iki mızraklı nokta arasındaki 'halkası' biraz hareket edebilecek kadar gevşek olur. Bu adımı solucanın uzunluğu boyunca tekrarlayın. Yemlendiğinde, solucan akordeon benzeri bir görünüme sahip olmalıdır.
    • Solucanı tam olarak kaç kez mızraklamanız gerektiği uzunluğuna göre değişir. Genelde 3-5 kez yeterli olur.
    • Solucanın en ucunu mızraklamayın. Solucanın uzunluğunun bir kısmını biraz 'gevşek' bırakarak, kıpırdamasına izin verirsiniz, bu da balıkların dikkatini sıkıca mızraklanmış bir solucandan daha iyi çeker.
  5. adım 5 solucanı kancaya doğru çekin.5Solucanı kancanın üzerine doğru çekin. Solucanınız kancanın düğümüne yakın bir yerde toplanmışsa, onu kancanın 'kıvrımına' doğru hareket ettirin. Balığın kancanın dikenini ısırmasını istiyorsunuz - eğer solucan dikene yakın bir yerde değilse, bir balık bedava yemek yiyebilir!
  6. 6. adım fırlatın!6Atış serbest! Bir solucan kaybettiğinizde veya bir balık yakaladığınızda bu işlemi gerektiği kadar tekrarlayın. Pratik yapmak mükemmelleştirir - ilk başta kıvranan, yapışkan solucanları zıpkınlamak zor olabilir, ancak kısa sürede solucanları profesyonel bir olta balıkçısı gibi yemleyeceksiniz. Mutlu balıklar!

'Çorap' Yemleme

  1. adım 1 bir solucanı başının hemen arkasından kancayla delin.1Kancayla bir solucanı başının hemen arkasından delin. Kancayı sonuna kadar itmeyin - kanca solucanın gövdesinin içinde olmalı ancak diğer tarafa gelmemelidir. Bu yemleme yöntemi biraz daha zordur ve bir balığın kancayı ısırmadan solucanınızı alma şansını artırır, ancak balıklar için çok daha çekicidir. Bu şekilde daha fazla solucan tüketirsiniz, ancak daha fazla ısırık da alırsınız.
  2. adım 2 kancayı yavaşça ve dikkatlice solucana doğru itin's body lengthwise.2Kancayı yavaşça ve dikkatlice solucanın gövdesine doğru uzunlamasına itin. Solucanı, çorabı bacağınıza iter gibi kancanın kıvrımından geçirin. Bu adım zordur - kancanın dikenini solucanın gövdesinden tekrar çekerek solucanı ikiye bölmemeye dikkat edin.
  3. adım 3 solucan's head is all the way up the length of the hook, stop.3Solucanın kafası kancanın uzunluğuna kadar geldiğinde durun. Kancanın ucunu solucanın yanından dışarı çıkacak şekilde delin. Solucanın vücudunun geri kalanının kancanın altında gevşekçe sallanmasına izin verin. Solucanın büyük bir kısmının kancadan kurtulmasına izin verildiği için, solucanın kıpırdanması sudaki balıklar tarafından standart yönteme göre çok daha görünür olacaktır. Ayrıca balıkların kancayı ısırmadan solucanın 'serbest' kısmını alması daha kolaydır. Bu yöntem yüksek riskli, yüksek ödüllü bir yöntemdir.
  4. adım 4 atış!4Dök! Bu yöntemi kullanıyorsanız, elinizde bol miktarda solucan olduğundan emin olun - onları çabucak tüketeceksiniz. Eğer bir türlü beceremiyorsanız ve solucanlarınızı ikiye bölmeye devam ediyorsanız, yırtılmış solucan parçalarını kancaya dikenin hemen altından geçirerek yem olarak kullanabilirsiniz.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • SoruSolucana işkence etmeye başlamadan önce onu nasıl öldürebilirim? Bunu, solucanı balık tutmak için kullanılamayacak kadar parçalamadan yapamazsınız - en başta öldürme amacını ortadan kaldırır. Ayrıca, canlı bir solucanın kancadaki hareketi balıkları çekmeye yardımcı olur.
  • SoruBahçede solucan bulmak için iyi yerler nerelerdir? Onları kayaların ve bahçe saksılarının altında arayın ya da sadece kazmaya başlayın!
  • SoruHangi ucun baş olduğunu nasıl anlayabilirim? Daha sivri, daha koyu renkli uçtur. Arka taraf daha açık renkli ve daha küttür.

Video

İpuçları

  • Yukarıdaki yöntemde olduğu gibi solucanı birden fazla kez zıpkınlamak yerine, bazı balıkçılar solucanı yalnızca bir kez zıpkınlar, ardından kancayı solucanın vücudunun uzunluğuna dikkatlice 'geçirir' (ayağınıza çorap giyer gibi.) Balıkçı daha sonra kancanın dikenini solucandan dışarı iter ve solucanın uzunluğunun bir kısmını sarkıtmak için bırakır. Bu yöntem de aynı derecede işe yarar, ancak yeni başlayanların ustalaşması için biraz daha fazla pratik gerektirir.
  • Solucanınızı kancalarken ellerinizde kir bırakın. Kirin kumları, kancaya doğru kaydırdığınız sümüksü bir solucanı kavramanızı kolaylaştırır. Ayrıca, insan kokunuzu maskeleyerek solucanınızın balıklar için daha doğal bir yemek gibi görünmesini sağlayabilir.
  • Kancalar dikenli olduğundan, bir solucanı yemlendikten sonra yırtmadan kancadan çıkarmak neredeyse imkansızdır. Solucanınız yırtılırsa endişelenmeyin - canlı, kıpırdayan bir solucan balıklar için daha çekici olsa da, gevşek bir solucan parçası hala yem olarak işe yarar.

Uyarılar

  • Bir solucana yem atarken kazara kendinizi kancayla keserseniz, yarayı temiz tutun ve mümkün olan en kısa sürede sabun ve suyla yıkayın.
    • Kanca cildinize saplanmışsa ve çıkaramıyorsanız panik yapmayın - olta kancalarını çıkarma kılavuzumuza bakın.
  • Kanca cildinize saplandıysa ve çıkaramıyorsanız panik yapmayın - olta kancalarını çıkarma kılavuzumuza başvurun.