Minnow Tuzağı Nasıl Yemlenir ve Kullanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Tuzak balıkçılığı, daha büyük balıklar için canlı yem olarak kullanmak üzere minnow yakalamanın basit bir yoludur. Minnowlar kıyıya yakın yerlerde kayaların, ağaç köklerinin ve diğer saklanma yüzeylerinin etrafında yaşarlar. Artık ekmek ve evcil hayvan maması gibi ucuz yemlerle kolayca çekilebilirler. Bu küçük ama yararlı balıkları yakalamak için bir tuzağa yem atın, kıyıya yakın sığ suya yerleştirin ve minnoşların size gelmesini bekleyin.

Adımlar

Tuzağa Yem Atmak

  1. 1Bir ucunu kapatın trap. Birçok ticari tuzak torpido şeklindedir. Bu tuzakların her iki ucunda huni açıklıkları vardır. Bir ucunu kapatmak için pense veya ip veya plastik bağlar kullanarak tuzağı değiştirebilirsiniz, böylece minnowlar ve yemleri için sadece bir giriş ve çıkış olur.
  2. adım 2 tuzağı açın.2Tuzağı açın. Tuzağınızda muhtemelen kaydırarak açabileceğiniz bir kapı veya tuzağın iki tarafını birbirine bağlayan bir mandal olacaktır. Yemi ve cezbedicileri yerleştirirken kolay erişim için mandalı çözün ve yarıları ayırın.
  3. adım 3 bir parıltı çubuğu ekleyin.3 Bir parıltı çubuğu ekleyin. Işık balıklar için çekicidir ve tuzağınıza daha fazla minnow getirmek için kullanılabilir. Işıldayan çubuğu tuzağın içinden sarkıtmak için plastik bağlar veya uzun bir ip kullanın. Yerinde tutmak için ipi kafesin ve parıltı çubuğunun etrafına düğümlediğinizden emin olun. Işıldayan çubuğu yeminizin üzerine asın.
    • Birçok ticari tuzak artık gümüş rengindedir. Bunlar minnoşları çekmeye yardımcı olarak kızdırma çubuğunu daha isteğe bağlı hale getirir.
  4. adım 4 yemi tuzağa yerleştirin.4Kapanın içine yiyecek yerleştirin. Çeşitli ev eşyaları minnowlar için iyi yem görevi görür. Fıstık ezmesi, ekmek, kraker, canlı böcekler, kedi ve köpek maması tuzaktan yayılan ucuz yem örnekleridir. Yiyecek, huni uçlarından birine doldurulabilir, tuzağa yerleştirilebilir veya yüzüp gitmemesi için önce külotlu çorap veya peynir bezi gibi gözenekli bir malzemeye sarılabilir.
    • Üzerine delikler açılmış bir ton balığı konservesi de işe yarar ve birkaç kez kullanılabilir.
    • Tuzağınızı bir akıntıya yerleştirecekseniz, kapattığınız huni ucunun dışını kedi maması gibi bir yemle doldurabilirsiniz. Minnowlar yemin kokusunu aldıklarında akıntıya karşı gelecek ve tuzağın açık ucuna doğru yüzeceklerdir.

Tuzağı Kurmak

  1. adım 1 berrak, sığ bir su bulun.1Temiz, sığ bir su bulun. Minnowların yüzeye yakın yaşadığını unutmayın. Kıyıya yakın yerlerde kaya ve ağaç kökleri gibi döküntülerin altında toplanırlar ve gün boyunca beslenirler. Balık tuttuğunuz bölgede sığ derelerde veya tuzağınızı en azından birkaç saatliğine bırakabileceğiniz diğer alanlarda yüzen minnowları arayın.
    • Akıntı olan bir alan seçmek yardımcı olabilir, çünkü akıntıya kapılan minnowlar yemin kokusunu alacaktır, ancak minnow tuzağı durgun suda da yapılabilir.
  2. adım 2 tuzağı bağlayın.2Tuzağı bağlayın. Tuzağa, su altındayken tuzağı sabitleyebileceğiniz kadar uzun birkaç metre ip bağlayın. Halatı veya ipi rıhtım, kaya veya tahta kazık gibi bir nesnenin etrafına düğümleyin. Daha sonra, tuzağın peşinden gitmek zorunda kalmadan onu yukarı çekebileceksiniz.
    • Göze çarpmayan siyah bir tel seçin, böylece kimse avınızı bulup çalamaz.
    • Tuzağın içine ağırlık yapması için kayalar da yerleştirilebilir.
  3. adım 3 tuzağı enkazın yakınına yerleştirin.3Kapanı enkazın yakınına yerleştirin. Durgun suda, kapanı minnowların yaşadığı yere yönlendirmek gerekir. Enkazı bulduğunuzda, kapanı gölgeli alana olabildiğince yaklaştırın. Açık ucunu kıyıya, kayalara ve ağaç köklerine doğru tutun. Minnowlar yemin kokusunu aldıklarında tuzağa gireceklerdir.
    • Akıntıdaki tuzaklar da kıyıya yakın olmaktan fayda sağlar.
  4. adım 4 tuzağı akıntıya doğru yönlendirin.4Kapanı akıntıya doğru yönlendirin. Bulunduğunuz yerde akıntı varsa, tuzağın açık ucunu kıyı yerine aşağıya doğru çevirin. Yeminizi ister dış tarafa yayın ister kafesin içine yerleştirin, akıntı kokuyu uzaklaştıracak ve minnoşların tuzağın içine doğru yüzmesine neden olacaktır.

Minnoşları Yakalamak

  1. adım 1 tuzağı birkaç saat bekletin.1Kapanı birkaç saat bırakın. Genellikle minnowların hemen tuzağınıza girdiğini göreceksiniz. Yem gittiğinde ve tuzak dolduğunda birkaç saat sonra geri gelin. Konserve ton balığı gibi daha korunaklı bir yem kullanıyorsanız, minnowlar bu yemi yiyemeyeceği için bir ya da iki gün sonra tekrar gelebilirsiniz.
  2. adım 2 tuzağı bir kova suyun içine boşaltın.2Kapanı bir kova suyun içine boşaltın. Artık tuzağınızda minnowlar olduğuna göre, tuzağı kıyıya geri getirin. Tuzağı açın. Minnowları bir kova suya boşaltın, eğer onları uzun süre orada tutmayı planlıyorsanız suyu havalandırdığınızdan emin olun.
  3. adım 3 yavru minnoşları serbest bırakın.3Yavru minnoşları serbest bırakın. Kullanmayı planlamadığınız diğer minnowlarla birlikte genç, küçük minnowları da serbest bırakmayı düşünün. Minnow popülasyonunu sürdürülebilir tutun, böylece sadece balık tutan diğer kişiler minnow yakalayamaz, aynı zamanda diğer balıklar da minnow yiyebilir.
    • Canlı balıklar sadece yakaladığınız yere bırakılmalıdır. Balıkların taşınması, balık popülasyonlarını tüketerek ve istilacı türlerin ortaya çıkmasına neden olarak ekosistemleri etkiler.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruKüçük balıklar için kullanılacak en iyi yem nedir? Tuzak balıkçılığı, daha büyük balıklar için canlı yem olarak kullanmak üzere küçük balıkları yakalamanın basit bir yoludur. Minnowlar kıyıya yakın yerlerde kayaların, ağaç köklerinin ve diğer saklanma yüzeylerinin etrafında yaşarlar. Artık ekmek ve evcil hayvan maması gibi ucuz yemlerle kolayca çekilebilirler.
  • SoruBalıkçılık sezonu dışında minnows yakalayabilir miyim? Tüm düzenlemeler için eyaletinizin DNR web sitesini ziyaret edin. Örneğin Ohio'da balıkçılık sezonu 365 gündür, bu nedenle yem için minnow yakalama orada da aynıdır.

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Minnow tuzağı
  • Yem (ekmek, evcil hayvan yemi, gece yemi, vb.)
  • Sağlam ip
  • Halat
  • Pense veya plastik bağlar
  • Minnow depolamak için su dolu kova