Hokey Patenleri Nasıl Pişirilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yeni paten çiftleri ayağınıza sert gelebilir, ayağınıza uymazsa ağrı ve kızarıklıklara neden olabilir. Neyse ki, malzemenin yumuşamasını ve ayağınızın etrafında şekillenmesini sağlayan bir işlem olan fırında pişirebilirsiniz. Bu şekilde, uzun alıştırma sürecinden kaçınabilir ve kişiselleştirilmiş patenler elde edebilirsiniz. Çoğu hokey mağazası ücret karşılığında sizin için bir paten hazırlayacaktır, ancak bunu kendiniz yapmak istiyorsanız adımları takip etmek kolaydır.

Adımlar

Fırında Pişirme

  1. adım 1 fırınınızı önceden 175 °f'ye (79 °c) ısıtın.1Fırınınızı önceden 175 °F'ye (79 °C) ısıtın. Paten malzemesinin gevşemesini sağlamak için moleküllerin yumuşayacağı, ancak malzemelerin ayrılmayacağı şekilde ısıtmanız gerekir. 175 °F (79 °C) bu işlem için ideal sıcaklıktır çünkü paten üzerindeki herhangi bir plastiği eritecek kadar sıcak olmayacaktır.
    • Varsa bir fırın termometresi kullanın. Bazen fırınlar doğru ısıyı göstermez. Yanlışlığı önlemek için sıcaklığı bir termometre ile iki kez kontrol edin.
  2. adım 2 fırını önceden ısıttıktan sonra kapatın.2Önceden ısıtıldıktan sonra fırını kapatın. Çoğu fırının önceden ısıtıldığını gösteren bir yolu vardır. Bazıları küçük bir ses çıkarır, bazılarında ise küçük bir ışık yanar ve söner. Sıcak hava kaybını önlemek için fırının kapağını sıkıca kapatın.
    • Bir pateni pişirirken ona sürekli ısı uygulamak kalıcı hasara neden olabilir. Daha fazla ısı pompalamayan önceden ısıtılmış bir fırına koyduğunuzda paten kırılmayacak, pişecektir.
  3. adım 3 tek bir pateni fırın tepsisine yerleştirin ve dilini gevşetin.3Fırın tepsisine tek bir paten yerleştirin ve dilini gevşetin. Hokey patenleri büyüktür ve çoğu fırın bir seferde sadece 1 tanesini sığdırabilir. Fırınınıza 2 tane sığdırabilseniz bile, patenleri teker teker pişirmek üzerinizdeki baskıyı azaltacaktır, özellikle de ilk kez bir paten pişiriyorsanız. Ardından, tüm bağcıkları çözün ve patenin ortasına yerleştirin ve dili gevşetin.
    • Pişirmeden önce dil gevşetilmezse, kalıplama söz konusu olduğunda ayağınızı içine oturtmakta zorlanabilirsiniz.
  4. adım 4 pateni 6-8 dakika pişirin.4Pateni 6-8 dakika pişirin. Zamanın nasıl geçtiğini anlamamak için bir zamanlayıcı ayarlayın. Paten hazır olduğunda, hafif bir plastik kokusu alabilmeniz ve ayakkabının yumuşak olması gerekir. Ayakkabıyı hemen çıkarın ve kalıplama işlemine başlayın.
    • Her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için pişirme işleminin ortasında kontrol edebilirsiniz. Fırın kapağını açın ve yumuşamış olması gereken patenin dış malzemesine hafifçe bastırın.
    • Patenleri fazla pişirmeyin. Bunu yaparsanız patene kalıcı olarak zarar verebilirsiniz.

Patenlerinizi Kalıplama

  1. adım 1 normalde paten kayarken giydiğiniz çorapları giyin.1Normalde paten kayarken giydiğiniz çorapları giyin. Pateninizi denediğinizde çoraplarınızın kalınlığı kalıbın genel şeklini değiştirebilir. Mümkün olan en doğru kalıbı elde etmek için patenlerinizle birlikte genellikle hangi çorapları giyiyorsanız onları giymelisiniz.
  2. adım 2 pateninizi fırından çıkardıktan hemen sonra bir sandalyeye getirin.2Pateninizi fırından çıkardıktan hemen sonra bir sandalyeye getirin. Pateni kalıplamak söz konusu olduğunda zaman çok önemlidir. Paten soğudukça kalıplanmaya başlayacaktır, bu nedenle mümkün olan en kısa sürede hazır olmanız gerekir.
  3. adım 3 dili öne doğru bükün ve ayağınızı patene yerleştirin.3. Dili öne doğru bükün ve ayağınızı patene yerleştirin. Topuğunuzun patenin arkasında olduğundan emin olarak ayağınızı patenin içine kaydırın. Ayağınızı sabitlemek için pateni birkaç kez yere vurun.
    • Pateni doğru sıcaklıkta ısıttıysanız, paten sıcak olacaktır, ancak kendinizi yakacak kadar sıcak olmayacaktır.
  4. adım 4 dili kaval kemiğinize geri getirin ve pateni bağlayın.4Dili kaval kemiğinize geri getirin ve pateni bağlayın. Ayağınız patenin içine girdiğinde, dili kaval kemiğinize doğru geri getirin, böylece kare olur. Dil bu pozisyondayken, botları paten kayarken yaptığınız gibi bağlayın ve rahat olduğunuz kadar sıkı bağlayın.
  5. adım 5 paten kalıplanırken 15 dakika bekleyin.5Paten kalıplanırken 15 dakika bekleyin. Paten ayağınızın etrafında şekillenirken ayağınızı sabit tutun. Patenin etrafındaki malzeme sertleşmeye ve ayağınızın şekli etrafında şekillenmeye başlayacaktır.
    • Rahatsa, topuğunuzu sandalyenin altına sokun ve bıçağın ön kenarını yere değdirin. Bu, paten kayarken ayağınızın şekline benzeyecek ve daha iyi bir uyum sağlayacaktır.
    • Patenin daha geniş olmasını istiyorsanız, malzemenin dışa doğru yayılması için patenin içinde ayağa kalkın. Patenin içinde dolaşın. Sadece ağırlığınız eşit olarak yer değiştirecek şekilde durun.
  6. adım 6 pateni çıkarın ve 24 saat soğumasını bekleyin.6Pateni çıkarın ve 24 saat soğumasını bekleyin. 15 dakika sonra pateni çözün, çıkarın ve tekrar bağlayın. Ardından, paten malzemesinin katılaşması için pateni en az 24 saat boyunca serin bir yere koyun.
    • Pateni kalıplama işleminden çok kısa bir süre sonra giyerseniz, yaptığınız kalıbı geri alma ve hatta patene zarar verme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
  7. adım 7 i̇şlemi diğer paten için de tekrarlayın.7Diğer paten için de işlemi tekrarlayın. İlk pateninizi pişirmeyi ve kalıplamayı bitirdikten sonra, ikinci paten için tüm süreci tekrar başlatın. En iyi kalıbı elde etmeye odaklanabilmek için patenlerinizi her seferinde 1 tane pişirmek en iyisidir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları