Hızlı Bowling Oyuncusuna Karşı Nasıl Vuruş Yapılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hızlı bir bowling oyuncusuyla karşılaşmak göz korkutucudur, ancak başarıya giden ilk adım kontrolün sizde olduğunu hissettirmektir. Kendinizden emin olun ve atıcının korktuğunuzu düşünmesine izin vermeyin. Stratejik atışlar yapmak için hızlı ayarlamalar yapmanız gerekeceğinden rahatlayın ve ellerinizi yumuşak tutun. Hızlı bir atıcıya karşı uzun vuruşlar yapamayabilirsiniz, bu nedenle kütükleri savunmaya ve boşluklara vurmaya odaklanın. İçgüdülerinize güvenmek çok önemlidir, bu yüzden pratik yaparak onları keskinleştirin. vuruş tekniği mümkün olduğunca çok.

Adımlar

Kırışıklığınızı Ayarlama

  1. adım 1 bowling oyuncusuna şunu gösterin're not afraid of speed.
    Bowling oyuncusuna hızdan korkmadığınızı gösterin. Yaklaşmadan önce, olumlu bir zihniyete sahip olun ve kendinize yüksek hızlarla başa çıkabileceğinizi söyleyin. Kendinize güvenerek yürüyün ve kontrolün sizde olduğu izlenimini vermek için atıcıya doğru bakın.
    • Güçlü bir zihinsel oyun vuruşun ilk adımıdır. Maçtan önce dinlenerek ve iyi bir yemek yiyerek kendinizi başarıya hazırlayın.
  2. adım 2 duruşunuzu rahat ve gevşek tutun.
    Duruşunuzu rahat ve gevşek tutun. Dizleriniz hafifçe bükülü, ayaklarınız omuz genişliğinde açık ve baskın olmayan omzunuz atıcıya dönük olacak şekilde kalelerin önünde durun. Başınızı atıcıya doğru çevirin, kalçanızdan hafifçe öne doğru eğilin ve gövdenizi düz tutun.
    • Ağırlığınızı ayak toplarınıza verin, böylece topa hızlı bir şekilde tepki verebilirsiniz. Omuzlarınızı düz tutun ve sallanırken düşmelerine izin vermeyin.
    • Hızlı bir bowling oyuncusu için, vücudunuzu hafifçe bowling oyuncusuna doğru çevirerek duruşunuzu biraz açmak isteyebilirsiniz. Bu size topu daha net görmenizi sağlayabilir.
  3. adım 3 sopayı tutun...
    Sopayı tutun yumuşak bir tutuşla. Sopayı baskın olmayan eliniz sapın üst kısmına yakın olacak şekilde kavrayın. Baskın eliniz sopaya daha yakın olmalı ve elleriniz birbirine oldukça yakın olmalıdır.
    • Sanki topu güçle fırlatmak istiyormuşsunuz gibi tutuşunuzu güçlü veya sert tutmayın. Ellerinizi yumuşak tutun ve hızlı bir savunma vuruşu yapmak için açmaya hazır olun.
    • Sert, hızlı bir bowling oyuncusuyla karşılaştığınızda, sınıra vurmak, savunma teması kurmak ve boşluklara vurmaktan daha az önceliklidir.
  4. adım 4 başınızı sabit tutun ve her zaman topu izleyin.
    Başınızı sabit tutun ve her zaman topu izleyin. Toptan korkmayın. Gözlerinizi toptan ayırmaz, topun yörüngesini tahmin eder ve tepki vermeye hazır olursanız vurulma olasılığınız azalır. Atıcının atışının çizgisini ve uzunluğunu izleyin; içgüdüleriniz hangi vuruşu yapacağınıza karar vermenize yardımcı olacaktır. oynamak için atış.
    • Pratik yapmak gerekir ancak deneyim kazandıkça hangi teslimatlarla güçlü temas kurabileceğinizi, hangilerinin savunma vuruşu gerektirdiğini ve hangilerinin oynanabilir olmadığını öğreneceksiniz.

Atışınızı Yapmak

  1. adım 1 atıştan önce hareket halinde kalmak için tetikleme üzerinde çalışın.
    Atıştan önce hareket halinde kalmak için tetikleme üzerinde çalışın. Eğer kramponun içinde hareketsiz kalırsanız, hızlı bir bowling oyuncusuna karşı tepki vermek için fazla zamanınız olmayacaktır. Atışı yaptıktan sonra hafifçe geri adım atarak tetikleyin, böylece doğru atış için kendinizi hızlıca konumlandırabilirsiniz. Geri adım atarken, arka ayağınızın sıkışmaması için ağırlığınızın %75'ini ön ayağınızda tuttuğunuzdan emin olun.
    • Arka ayağınıza çok fazla ağırlık aktarırsanız, ileri adımla atış yapmak daha uzun sürer. Ön ayağınızda daha fazla ağırlık varsa, yapmanız gereken atışa bağlı olarak hızla ileri veya geri gidebilirsiniz.
    • Ayak hareketlerinizi hızlandırmak için ağırlığınızı ayak toplarınızda tutmayı unutmayın.
  2. adım 2 eğer atıcı alçaktan ve hızlı nişan alıyorsa kütükleri savunun.
    Atıcı alçaktan ve hızlı nişan alıyorsa kütükleri savunun. Hızlı bir atıcıyla karşı karşıyaysanız, kaleyi düşürmeyi hedefliyor olma ihtimali yüksektir. Ön ayağınızla öne doğru adım atın ve sopanın tüm yüzü topa bakacak şekilde sopayı yukarı doğru sallayarak düz bir vuruş yapın.
    • Topu sürmeye çalışmak yerine temas kurmaya odaklanmayı unutmayın.
  3. adım 3 top kısa sekerse sopayı yana doğru sallayın.
    Top kısa sekerse sopayı yana doğru sallayın. Top erken sekerse, arka ayağınızla geriye doğru adım atın ve yüksek bir savunma vuruşu yapmaya hazırlanın. Düz vurmak yerine, topu bir boşluğa doğru sürmek için sopayı yana doğru sallayın.
    • Bu salınıma çekme vuruşu denir ve topu bacak tarafına doğru sürmek için kullanılır.
    • Hızlı bir bowling oyuncusuyla, topu sınıra doğru sürmek yerine boşluklara doğru stratejik atışlar yaparak sayı yapma olasılığınız daha yüksektir.
  4. adım 4 arka ayak vuruşları için fırsatlar arayın.
    Arka ayak vuruşları için fırsatlar arayın. Hızlı bir bowling oyuncusuna karşı muhtemelen çok sayıda savunma vuruşu yapmanız gerekecek olsa da, orta veya kapalı güdükte uygun bir uzunlukta seken bir vuruşa tepki vermeye hazır olun. Arka ayakla vuruş fırsatı doğduğunda, ağırlığınızın çoğunu ileride tutun, ön ayağınızı geriye çekin ve sopayı topun yörüngesiyle hizalayın.
    • Atışı üst elinizle yönlendirin ve alt elinizle vurarak güçlendirin. Sopa ve elleriniz atışla aynı hizada yüksek bir pozisyonda olacak şekilde devam edin.

Tepkilerinizi Geliştirmek

  1. adım 1 siz vuruş yaparken bir partnerinizin tenis toplarına vurmasını sağlayın.
    Siz vuruş yaparken bir partnerinizin tenis toplarına vurmasını sağlayın. Sıradan bir bowling oyuncusu gibi atış yapmak yerine, partneriniz yüksek hızlı atışları simüle etmek için tenis toplarına raketle size doğru vurabilir. Gözünüzü topun üzerinde tutmaya, raketten gelen yörüngesini izlemeye ve hedefle temas kurmaya çalışın.
    • Tenis topları kriket toplarından daha yumuşaktır. Hızlı ve sert bir kriket topuyla incinmekten korkuyorsanız, bunlarla pratik yapmak yüksek hızlı atışlara uyum sağlamanıza yardımcı olabilir.
  2. adım 2 topu değerlendirmek için çalışın's line of delivery.
    Topun geliş çizgisini değerlendirmeye çalışın. Kütükleri kurun ve bir partnerinizin belirli bir kütüğe atış yapmasını sağlayın. Yerinizde durun ve topun hangi kütüğü hedef alacağını söyleyin. Her atışta, topun yörüngesini doğru değerlendirdiğinizden emin olmak için partnerinizle kontrol edin.
    • Sıradan 'off', 'middle' ve 'leg' etiketleri yerine '1', '2' veya '3' diye seslenebilirsiniz.
    • Kale dışındaki atışları daha iyi değerlendirebilmek için, vuruş yapacağınız karşı taraftaki standart direklerin yanına başka bir kütük seti yerleştirin. Bu seti '4', '5' ve '6' olarak etiketleyin.
    • Eğer sürekli olarak güdük kalıyor ya da vuruluyorsanız, topun yörüngesini tahmin etme becerinizi geliştirmeye çalışın. Bu alıştırma, kütüklere saldırmanız mı, bırakmanız mı yoksa savunmanız mı gerektiğine karar vermenize yardımcı olabilir.
  3. adım 3 partnerinizi izleyin's grip as they bowl.
    Partneriniz atış yaparken onun tutuşunu izleyin. Partneriniz atışını yaptıktan sonra tutuş şeklini söyleyerek topun dönüşünü ve yörüngesini tahmin etme alıştırması yapın. Örneğin, 1 parmak görüyorsanız '1' deyin ve ardından partnerinizle birlikte isabetinizi kontrol edin.
    • Eğer 2 parmak görürseniz ve zor bir spin bekliyorsanız, geri çekilmeniz ya da yoldan çekilmeniz gerektiğini bilirsiniz.
  4. adım 4 atışlarınızı yapmak için hedef konileri kurun.
    Atışlarınızı yapmak için hedef konileri kurun. İleride ve solda ve sağda çift koniler kurun. Partnerinizin size atış yapmasını sağlayın ve sopanın yüzünü ayarlamak için ellerinizi açıp kapama alıştırması yapın. Topu koniler arasındaki boşluklara doğru yönlendirmek için vuruşunuzu ve sopanın açısını ayarlayın.
    • Geri adım atın, ön omzunuzu yukarı kaldırın, salınımınızı dengelemek ve topu kendinizden uzağa göndermek için içten dışa doğru sallayın.
    • Kapatın ve salınımınızı çekmek için dıştan içe doğru sallayın.
  5. adım 5 golf veya squash toplarıyla vuruş alıştırması yapın.
    Golf veya squash toplarıyla vuruş alıştırması yapın. El-göz koordinasyonunuzu geliştirmek için partnerinizin golf veya squash topları gibi daha küçük toplarla vuruş yapmasını sağlayın. Topun atıcının elinden çıkışını izlemeye ve daha küçük hedefle temas kurmaya odaklanın.
    • Daha küçük top, hızlı bir atıcıya karşı vuruş yapmanın zorluğunu simüle edebilir. Mümkünse, zorluk seviyesini artırmak için daha ince bir kriket sopası bulun.

Video

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Defansif atışlar yaparken neden oyun dışı kalıyorum?
    Doğru savunma yapmıyor olabilirsiniz. Top sopanızla temas ettiğinde topun her zaman göz hizanızda olduğundan emin olun. Topa baktığınızdan emin olun. Ayrıca off stump genişliğinde ve iyi uzunluktaki topları bırakmayı deneyin.
  • Soru
    Vuruşa geçmeden önce zihnimi nasıl sakinleştirebilirim?
    Sadece ne kadar iyi performans gösterebileceğinizi düşünün. Geçmişte yaptığınız tüm iyi şeyleri hatırlayın ve kendinize bunları tekrar yapabileceğinizi söyleyin.
  • Soru
    Hızlı bir bowlingciden gelen top göremeyeceğim kadar hızlıysa ne yapmalıyım?
    Hızlı bir bowling oyuncusuyla pratik yapmaya başlayın; bu, bowling hızına alışmanıza yardımcı olacaktır. Ya da başınızı sabit tutun ve top sopayla temas edene kadar atıcının elinin bırakma noktasından topu izlemeye devam edin.

İpuçları

  • Hızlı bowling oyuncularına karşı vuruşunuzu geliştirmenin en iyi yolu pratik yapmak ve olumlu bir tutum sergilemektir.
  • Duruşunuz ve tutuşunuzla oynayın. Duruş pozisyonunda rahat olmak doğru teknik kadar önemlidir.
  • Top hızlı atıldığında vurmak için fazla güç kullanmanıza gerek yoktur.

Uyarılar

  • Kendinize güveniniz üzerinde çalışmanız gerekse de, hızlı bir bowling oyuncusu tarafından vurulmanın canınızı yakabileceğini unutmayın. İyi oturan pedler, eldivenler ve kask dahil olmak üzere uygun kıyafetler giyin.