Daha İyi Bir Beyzbol Vurucusu Nasıl Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Her tür beyzbol vuruşunda daha iyi bir vurucu olun. Bu makale hem yavaş hem de hızlı atışları kapsamaktadır.

Adımlar

  1. adım 1 sadece sakin olun.1Sadece sakin olun. Derin nefes alın ve vuruş yapmayı düşünmeyin.
  2. adım 2 vuruş kutusuna girin ve duruşunuzu alın.2 Vuruş kutusuna girin ve duruşunuzu alın. Kendinizi rahat hissettiğiniz herhangi bir duruş.
  3. 3. adım don't be trying to figure what the pitcher is throwing.3Atıcının ne attığını anlamaya çalışmayın. Sadece sakin olun. Sadece atıcının elini izleyin ve kaleye ne atacağını anlayabilirsiniz.
  4. 4. adım atıcının atışını izleyin ve topu gözlerinizle takip ederek hangi atışı yaptığını anlamaya çalışın.4Atıcıyı izleyin ve topu gözlerinizle takip ederek hangi atışı yapacağını tespit etmeye çalışın. (İstisna: eğer atıcı atışlarını eğerek yapıyorsa, dikkatinizi verin ve rahat olun).
  5. adım 5 ağırlığınızı geride tutun ve sallayın.5Ağırlığınızı geride tutun ve sallayın.
  6. adım 6 don't move your head, keep it on the ball.6Başınızı oynatmayın, topun üzerinde tutun.
  7. adım 7 sağlam temas kurun ve iyi bir vurucu olun.7Sağlam temas kurun ve iyi bir vurucu olun.
  8. adım 8 i̇sterseniz düzenli olarak vuruş kafeslerine gidin.8İsterseniz, düzenli olarak vuruş kafeslerine gidin. Sezon boyunca, hafta sonları ve planlanmış antrenmanların olmadığı günlerde gidin. Canlı geri bildirim almak için koç(lar)ınızdan size eşlik etmesini isteyin.
  9. adım 9 düzenli olarak ağırlık kaldırın (13-14 yaş altı için değil).9Düzenli olarak ağırlık kaldırın (13-14 yaş altı için değil). Yine de maksimuma çıkmayın. Çünkü sezon boyunca sakatlanmak istemezsiniz!
  10. adım 10 topu oyuna soktuğunuzda, her zaman çok koşun!10Topu oyuna soktuğunuzda, her zaman sert koşun! Bu, savunmayı bir oyun yapmaya zorlar ve hata yapma şansını artırır. Ayrıca tek sayılarınızı çift sayıya çevirebilir ve daha fazla saha içi vuruşu yapabilirsiniz.
  11. 11. adım asla birinci kaleye kayarak girmeyin, bir kaleye kayarak girmekten çok koşarak girmenin daha hızlı olduğu kanıtlanmıştır.11 Asla birinci kaleye kaymayın, bir kaleye kaymaktansa aşırı koşmanın daha hızlı olduğu kanıtlanmıştır.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruTopu nereye vurmalıyım? Vuruş yerinizi belirleyebildiğinizi varsayarsak, normalde topu savunma oyuncusunun olmadığı bir yere, faul çizgisine veya oyuncular arasındaki bir boşluğa vurmak istersiniz. Deneyimli vurucular topu 'karşı' sahaya atmayı deneyebilir. Örneğin sağ elini kullanan bir vurucu sağ sahaya vurmayı deneyebilir (bir koşucunun ilerlemesine yardımcı olmak için).
  • SoruGergin olursam ve ıskalarsam ya da donup kalırsam ne olur? Sadece silkelenin ve geçmişte olanların şu anda sizi etkilemesine izin vermeyin.
  • SoruKaleden top çalma becerilerimi nasıl geliştirebilirim? Dört şey üzerinde çalışın: ne kadar öne geçeceğinizi bilmek, sahada iyi bir sıçrama yapmak, hızlı koşmak ve kayma tekniğiniz.

İpuçları

  • Toptan korkmayın. Top size doğru geliyorsa sakince yoldan çekilin. Eğer size çarparsa sadece birkaç saniye acıyacaktır.
  • Birinci kaleye koşarken topa bakmayın. Sadece kaleye odaklanın.
  • Her zaman topa odaklanmayı unutmayın.

Uyarılar

  • Eğer batırırsanız, hayal kırıklığına uğramayın. Sadece kazın ve tekrar yapın.
  • Eve dönerken yakalayıcıya çarpmayın, bu acı verici bir deneyim olabilir ve oyundan atılabilirsiniz.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Yarasa
  • Vuruş kaskı
  • Beyzbol pileleri
  • Beyzbol pantolonu (isteğe bağlı)