Nasıl Daha İyi Bir Çim Hokeyi Oyuncusu Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hokey becerilerinizi nasıl geliştireceğinize dair ipuçları mı arıyorsunuz? Eğitim ve pratik gerektirir, ancak doğru yaklaşımla kendinizi daha iyi bir çim hokeyi oyuncusuna dönüştürebilirsiniz.

Adımlar

  1. adım 1 dizlerinizi bükün ve yere doğru alçalın.1Dizlerinizi bükün ve yere doğru alçalın. Topa bu şekilde manevra yapmak daha kolaydır ve itme, vuruş ve sürüşlerde daha fazla güç ve isabet elde edebilirsiniz. Top önünüzdeyken, sopanızın topun üzerinden yuvarlanma riski daha azdır.
  2. adım 2 daha hızlı bir sprinter olun ve dayanıklılığınızı artırın.2Daha hızlı bir sprinter olun ve dayanıklılığınızı geliştirin. Bu, ne kadar iyi performans gösterdiğinizi iyileştirmek için uzun bir yol kat edebilir. Güç antrenmanı yapın ve genel kondisyon üzerinde çalışın.
  3. adım 3 topu tokatlamak ve vurmak yerine olabildiğince itmeye çalışın.3Topu tokatlamak ve vurmak yerine olabildiğince itmeye çalışın. Sopanızı kaldırdığınız her türlü vuruş, penaltı almak veya topun sizden uzaklaştırılması için bir fırsattır.
  4. adım 4 ayaklarınıza dikkat edin!4Ayaklarınıza dikkat edin! Topa basmak veya ayaklarınızı yeterince hızlı hareket ettirmemek kolayca düzeltilebilecek bir şeydir, ancak aksi takdirde diğer takımın serbest vuruş kazanmasına neden olur, bu yüzden sadece ayaklarınızı hareket ettirin!
  5. adım 5 serbest vuruşları engellerken, sopanızı uçtan uca tamamen yere koyun.5Serbest vuruşları engellerken, sopanızı uçtan uca tamamen yere koyun. Bu size topu durdurmak için çok daha geniş bir alan sağlar ve topu alma şansınızı büyük ölçüde artırır.
  6. adım 6 kendi 25'iniz içindeyken ve özellikle kendi çemberinizdeyken topa dışarıdan vurun!6Kendi 25'iniz içindeyken ve özellikle kendi çemberinizdeyken topa dışarıdan vurun! Topun saha dışına çıkması, onların doğrudan kaleye şut atmasından daha iyidir.
  7. adım 7 kenar çizgilerinizi mümkün olduğunca çok kullanın.7Yan çizgilerinizi mümkün olduğunca çok kullanın. Bu konuda bana güvenin, bu şekilde sahaya çıkmak çok daha kolaydır çünkü yanlarda daha az oyuncu vardır ve manevra yapmak daha kolaydır.
    • Her zaman sahanın tüm genişliğini kullanmaya çalışın. Alan ne kadar kalabalık olursa, kenar çizgilerini kullanmak o kadar faydalı olur.
  8. adım 8 agresif olun ve çok çalışın.8Agresif olun ve çok çalışın. Antrenörlerinizi ve takım arkadaşlarınızı dinleyin.
  9. adım 9 topun sopanıza gitmesine izin vererek hava driplingini deneyin, ardından onunla bandy yapın9Topun sopanızın üzerinde gitmesine izin vererek hava top sürmeyi deneyin, ardından onunla bandy yapın
  10. adım 10 rakibinizin yan çizgiyi kullanmasına izin verin.10Rakibinizin yan çizgiyi kullanmasına izin verin. Onları kenardan yönlendirerek ortaya doğru pas atmalarını engelleyin. Onları arka çizginin üzerinden koşturun. Çembere girmedikleri sürece sayı yapamazlar. Yine de dip çizgiden noktaya doğru geri pasa dikkat edin.
  11. adım 11 etrafta takım arkadaşlarınızı arayın ve onlara pas verin.11Etrafınızda takım arkadaşlarınızı arayın ve onlara pas verin.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruYeni başlayan biri olarak çim hokeyinde nasıl daha iyi olabilirim? Çim hokeyi teknik olarak karmaşık bir spor olduğu için önemli olan yerel kulübünüzü bulmaya çalışmaktır - yüz yüze koçluk gerçekten değerlidir. Bölgenizde bu mümkün değilse, YouTube videoları veya belirli eğitim web siteleri olsun, internette bazı harika kaynaklar vardır. Nihayetinde, dışarı çıkıp oyundan keyif almanızı sağlayacak doğru temel teknikleri edinmek için deneyimli bir eğitime ihtiyacınız olacak.
  • SoruÜniversitelerin çim hokeyi için sizi fark etmesini nasıl sağlarsınız? En iyi yol, USA Field Hockey turnuva sisteminde oynayan tanınmış bir kulüpte oynamaya başlamaktır. Ülkedeki çoğu büyük hokey kulübünün katıldığı ve çoğu büyük hokey kulübü tarafından düzenlenen turnuvaları üniversite koçları da izliyor ve katılıyor. Ayrıca kulüp koçunuz veya lise koçunuz tarafından katılabileceğiniz Nexus (USA Field Hockey tarafından yürütülen) adlı bir program da vardır. Bu da kulüp hokeyi oynayarak üniversite sistemi tarafından fark edilmeniz için bir başka fırsattır.
  • SoruTopu almak için hokey sopama açı vermeli miyim? Evet, sopanızı yere doğru biraz eğin. Eğer sopanız topa doğru düz durursa, top büyük olasılıkla yukarıya ya da sopanızın üzerinden geçecektir.

İpuçları

  • Takım arkadaşlarınızla iletişim kurun ve koçlarınızı dinleyin.
  • Topu çağırın.
  • Pozisyonunuzu oynayın.

Uyarılar

  • Backhand vuruşunu havadan ya da düz bir şekilde kullanarak harika goller atabilir ya da sahanın sağ tarafında oynuyorsanız, topu çembere doğru vurmak için yeriniz kalmadığında backhand vuruşunu kullanabilirsiniz!