Nasıl Amigo Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Amigo kız olmak çok çalışma, bağlılık ve iyi bir tutum gerektirir. Amigo kız olmak hayalinizse, okulunuzun takımına girmeye çalışın. Forma girmeniz gerekecek. Amigoluk bir spordur ve çok fazla fiziksel dayanıklılık gerektirir. Ayrıca doğru tutuma sahip olmak için de çalışmalısınız. Kalabalığı büyük oyun için heyecanlandırmak bir amigonun işidir, bu yüzden pozitif ve enerjik olmaya çalışın. Seçmeler yaklaştığında, elinizden gelenin en iyisini yapın. Önceden hazırlanın ve pratik yapın. Kadroya giremezseniz cesaretiniz kırılmasın. Unutmayın, her zaman gelecek yıl vardır.

Adımlar

Doğru Kişiliği Yetiştirmek

  1. adım 1 ekip ile arkadaş olun.1Ekiple arkadaş olun. Bu, okulunuzun takımının kültürü hakkında bir fikir edinmenize yardımcı olabilir. Her takım farklıdır ve çoğu zaman üyeler gruba uyum sağlayacak yeni amigo kızları seçmek ister. Grup hakkında bir fikir edinmek için takım üyeleriyle sohbet etmeye çalışın.
    • Amigo takımının bir üyesiyle dersiniz varsa, zil çalmadan önce onunla konuşmayı deneyin. Yerinizi seçebiliyorsanız, sınıfta onun yanına oturmayı deneyin, böylece sohbet edebilirsiniz.
    • Öğle yemeğinde amigo takımıyla birlikte oturmayı isteyin. Bunu yaparken kendinizi garip hissetseniz de, olabilecek en kötü şeyin hayır diyeceklerini unutmayın.
  2. adım 2 pozitif olun...2Olumlu bir tutum sergileyin. Amigoların moral vermesi gerekir, bu nedenle pozitif olmak hayati önem taşır. Olumlu bir zihniyet geliştirmeye çalışın, çünkü bu çevrenizdekilerin coşkusunu ortaya çıkarmanıza yardımcı olacaktır.
    • Kendinize karşı nazik olun. Başkasına söylemeyeceğiniz hiçbir şeyi kendinize söylemeyin. Kendinize güvendiğinizden emin olmak için gün boyunca kendinizi kontrol edin.
    • Bir sınavda çuvallarsanız, 'Çok aptalsın. Bunu yaptığına inanamıyorum.' Durun ve kendinizi düzeltin. Bunun yerine şöyle düşünün: 'Herkes hata yapar. Bir dahaki sefere daha iyisini yapacağım.'
    • Etrafınızı olumlu insanlarla çevreleyin. Başkalarını cesaretlendiren arkadaşlarınıza ve aile üyelerinize yakın durun. Karşılığında siz de aynı derecede nazik ve hevesli olmaya çalışın.
  3. adım 3 özgüven geliştirin.3Güven geliştirin. Özgüven bulaşıcıdır. Bir amigo kızın işinin bir parçası da takımı ve kalabalığı zafer için heyecanlandırmaktır. Takıma girme şansınızı artırmak için kendinize güveninizi artırmaya çalışmalısınız.
    • Genel sağlığınız üzerinde çalışın. Bu kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Örneğin, bütün gece televizyon izlemeyin. Bunun yerine, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak aktiviteler üzerinde çalışın. Ödevlerinizi yapın, arkadaşlarınızla dışarı çıkın veya bir hobi üzerinde çalışın.
    • Hedefler belirleyin ve bunların peşinden gidin. Bu aynı zamanda özgüveninizi artırmanıza da yardımcı olacaktır. Örneğin, okuduğunuz bir kitabı bitirmek istediğinizi varsayalım. Her gün belirli sayıda sayfa okumayı hedefleyin.
  4. adım 4 enerjik olun4Enerjik olun. Amigo kızların stadyumdaki herkesi heyecanlandırmak için yüksek enerjili olmaları gerekir. Seçmelere hazırlanırken enerjinizi yükseltmek için çalışın.
    • Gün boyunca gülün. Bu kalp atış hızınızı, kan basıncınızı ve ruh halinizi yükseltebilir. İnternette komik bir video klip izleyin. Sevdiğiniz bir filmi izleyin. Sizi güldüren bir arkadaşınızla takılın.
    • Kendinizi halsiz hissettiğinizde gün boyunca esneyin. İyi bir esneme, enerjinizi ve ruh halinizi artırmaya yardımcı olabilir.
    • Her gece yeterli uyku aldığınızdan emin olun. Düzenli bir uyku programı genel enerjinizi artırmaya yardımcı olabilir.

Forma Girmek

  1. adım 1 sağlıklı beslenin.1Sağlıklı beslenin. Bu, vücudunuzun antrenman yapmak için yeterli enerjiye ve güce sahip olmasını sağlayacaktır. Amigoluk çok fazla dayanıklılık gerektiren çok fiziksel bir spordur. Bu nedenle karbonhidrat, protein, meyve ve sebze içeriği yüksek bir diyet önemlidir.
    • Her öğünün sağlıklı, kompleks karbonhidratlar içerdiğinden emin olun. Vücudunuzun enerji için karbonhidrata ihtiyacı vardır, bu nedenle yulaf ezmesi, esmer pirinç, tam buğday ekmeği ve besin açısından zengin diğer karbonhidratları tüketin.
    • Her öğünde biraz meyve ve sebze tüketin. Öğle yemeğinde salata yiyin. Sabah gevreğinize biraz meyve ekleyin. Öğün aralarında çeşitli sebze veya meyveler atıştırın.
    • Az yağlı süt ürünleri, kümes hayvanları ve balık gibi yağsız protein kaynaklarını tercih edin.
    • Birçok insan amigo kızların çok fazla yemek yemediğini düşünür. Oysa durum böyle değildir. Seçmelere hazırlanırken egzersiz yapacaksanız, enerji için çok sayıda sağlıklı gıda gereklidir. Diyetinizi çok fazla kısıtlamaya çalışmayın.
  2. adım 2 dayanıklılığınızı geliştirin.2-Dayanıklılığınızı geliştirin. Her oyun boyunca hareket edeceğiniz ve tezahürat yapacağınız için amigoluk çok fazla dayanıklılık gerektirir. Dayanıklılığı güçlendiren fiziksel aktivitelere odaklanın.
    • Koşmak veya bisiklete binmek dayanıklılık geliştirmeye yardımcı olabilir. Spor salonu üyeliğiniz varsa veya okulunuzda bir spor salonu varsa, eliptik makineye, sabit bisiklete, koşu bandına veya merdiven ustasına binmeyi deneyin.
    • Egzersiz boyunca kalp atış hızınızı yüksek tutmaya çalışın. Egzersizinize uzunluk katmak için her hafta kendinizi biraz daha zorlayın.
    • Unutmayın, yavaş başlayın. Bir süredir egzersiz yapmadıysanız, 15 veya 20 dakikalık setlere bağlı kalmak ve oradan ilerlemek isteyebilirsiniz.
  3. adım 3 esnek olun....3Esnek olun. Rutininiz sırasında çok sayıda zıplama, tekme ve farklı vücut pozisyonları olacaktır. Bu nedenle esneklik çok önemlidir. Bir amigo kız olmak istiyorsanız esnekliğinizi geliştirmeye yardımcı olacak faaliyetlerde bulunun.
    • Yoga esneklik kazanmak için harika bir yoldur. Bir spor salonunda, toplum merkezinde veya okulunuzda yoga dersi alabilirsiniz. Ayrıca internetten de yoga rutinleri bulabilirsiniz.
    • Esneklik, daha iyi bir amigo kız olmanıza yardımcı olmanın yanı sıra, antrenman sırasında yaralanmaları önlemeye de yardımcı olacaktır. Kaslarınız genel olarak daha bükülebilir olacaktır.
  4. adım 4 ağırlık antrenmanı yapın.4Ağırlık antrenmanı yapın. Ponpon kızların güçlü olması gerekir. Antrenmanlarda ve müsabakalar/oyunlar sırasında uzun saatler çalışacaksınız. Ayrıca, başka bir oyuncuyu kaldırmanız gereken tezahüratlar da olabilir. Ağırlık antrenmanını düzenli fitness rejiminize dahil edin.
    • Haftada 2 ila 3 kez ağırlık antrenmanı yapmayı hedefleyin. İki gün üst üste ağırlık çalışması yapmadığınızdan emin olun, çünkü bu zorlanmaya neden olabilir.
    • Spor salonunda ağırlık veya ağırlık makinesi kullanabilirsiniz. Ayrıca kendi vücudunuzu ağırlık olarak kullanan şınav, mekik ve pilates gibi şeyler de yapabilirsiniz.
    • Eğer takıma girmeyi başarırsanız, muhtemelen ponpon kız sezonu boyunca ağırlık çalışmayı azaltmanız gerekecektir. Sadece antrenman sırasında çok fazla ağırlık çalışması yapacaksınız ve çok fazla ağırlık çalışması sakatlanmaya neden olabilir.
  5. adım 5 güçlü bir ses geliştirin.5Güçlü bir ses geliştirin. Oyunlar sırasında tezahürat yapabilmeniz gerekecek. Bu nedenle vücudunuzun yanı sıra sesinizi de eğitmelisiniz.
    • Doğru nefes alın. Nefes alışınız sesinizin nasıl çıktığını etkiler. Sığ nefesler almayın. Ciğerlerinizi mümkün olduğunca çok havayla dolduran büyük, derin nefesler alın.
    • Konuşurken enerji kullanın. Sesinizin coşkulu çıkmasını istersiniz. Konuşurken yanak kaslarınızı kullandığınızdan emin olun, çünkü bu sesinizin nasıl çıktığını etkileyecektir.
    • Konuşurken, esnediğinizde yaptığınız gibi boğazınızın içindeki kasları çekin. Bu, sesinizin yüksek veya tiz çıkmadan daha büyük çıkmasına neden olacaktır.
  6. 6. adım aşırı egzersiz yapmamaya dikkat edin.6Aşırı antrenman yapmamaya dikkat edin. Yeni bir antrenman rejimine başlamadan önce her zaman bir doktorla konuşmalısınız. Aşırı antrenman zorlanmaya veya yaralanmaya neden olabilir. Bir amigo kız olmak için çok çalışmanız gerekirken, fiziksel zarara neden olabilecek hiçbir şey yapmayın.
    • Aşırı antrenman belirtilerine dikkat edin. Ağırlık hissi, kaslarınızda sürekli ağrı, iştahsızlık, konsantrasyonda azalma ve gün boyunca yorgunluk hissedebilirsiniz. Vücudunuz aşırıya kaçtığınız konusunda sizi uyardığı için antrenmanları atlama isteğiniz de artabilir.
    • Aşırı antrenman yapıyorsanız, neleri farklı yapmanız gerektiği konusunda doktorunuzla konuşun. Ayrıca vücudunuzun toparlanması için antrenmanlara birkaç gün ara vermelisiniz.

Takım için Deneme

  1. adım 1 biraz araştırma yapın.1Biraz araştırma yapın. Amigo takımından beklentilerin ne olduğunu bilmek istersiniz. Seçmelere katılmadan önce takımın ne tür tezahüratlar yaptığına dair bir fikir edinmeye çalışın.
    • Seçmelere katılan diğer kişilere sorun. Her takımın seçmelere nasıl katılacağınız konusunda farklı beklentileri vardır. Bazı takımlar bir ruh posteri getirmenizi onaylamazken, diğerleri bunu teşvik edebilir. Bazı okullar için okul renklerini giymeniz beklenirken, diğer okullar sadece hareket etmenize izin veren rahat kıyafetler giymenizi isteyebilir.
    • Koç veya baş amigo ile konuşun. Ondan seçmelere nasıl katılacağınıza dair ipuçları isteyin.
    • Bazı maçlara gidin. Bazı tezahüratları ve hareketleri ezberlemeye çalışın. Takıma ayak uydurabildiğinizden emin olun.
  2. adım 2 seçmelere kadar pratik yapın.2Seçmelere kadar pratik yapın. Çok sayıda kaliteli pratik zamanı parlamanıza yardımcı olabilir. Seçmeler sırasında gergin olabilirsiniz. Eğer hafızanızda sağlam bir rutin oluşturacak kadar pratik yaptıysanız, hata yapma olasılığınız daha düşüktür.
    • Her gün pratik yapmak için zaman ayırın. Günlük programınızda pratik yapmak için zaman ayırın. Örneğin, her akşam yemekten sonra bir saat pratik yapabilirsiniz.
    • Eğer seçmelere katılacak arkadaşlarınız varsa, onlardan da sizinle birlikte pratik yapmalarını isteyin. Birbirinizi takip etmenize yardımcı olabilirsiniz.
  3. adım 3 seçmelere hazırlıklı gelin.3Seçmelere hazırlıklı gelin. Gerekli olan her şeyin yanınızda olduğundan emin olun. Örneğin bir izin belgesine ihtiyacınız olabilir. Hangi materyallere ihtiyacınız olduğunu önceden sorun ve bunları seçmelere yanınızda getirdiğinizden emin olun. Hazırlıksız görünmek istemezsiniz.
    • Seçmelerde rahatlayın ve elinizden gelenin en iyisini yapın. Unutmayın, amigo kızların oyunu herkes için eğlenceli hale getirmesi gerekir. Eğer eğleniyorsanız, amigo kız malzemesi gibi görünme olasılığınız daha yüksektir.
  4. adım 4 kadroya giremezseniz cesaretiniz kırılmasın.4Eğer takıma giremezseniz cesaretiniz kırılmasın. Gelecek yıl her zaman tekrar deneyebilirsiniz. Birçok insan hayatının bir döneminde reddedilme ile karşı karşıya kalmıştır, bu nedenle bunu bir dahaki sefere daha çok çalışmak için bir fırsat olarak değerlendirin. Bu mutlaka sizin kişisel bir yansımanız değildir. O yıl muhtemelen birçok yetenekli insan denemeye katılmıştır.
    • Amigo takımına her zaman başka bir şekilde dahil olabilirsiniz. Örneğin koçluk veya takım menajerliği gibi bir pozisyonda gönüllü olarak yardımcı olabilirsiniz.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • SoruBölmeleri yapmak ne kadar sürer? Bu sizin çabanıza bağlıdır. DOĞRU ESNEMELERLE günde yaklaşık 20-30 dakika esneme yaparsanız, bir hafta gibi kısa bir sürede bunu başarabilirsiniz. Esneme hareketlerinizi 30'ar saniye tutun.
  • SoruAmigo kız olmak için hangi bedende olmak gerekir? Amigo kızlar için belirlenmiş bir beden ölçüsü yoktur. Gücünüz, dayanıklılığınız ve esnekliğiniz üzerinde çalıştığınız sürece, amigoluk yapmak için gerekenlere sahip olmalısınız.
  • SoruAmigoluk hafızamı nasıl geliştirebilirim? Her gün pratik yapın. Programınızda pratik yapmak için zaman ayırın ve her seferinde bir tezahüratın küçük bir parçasını ezberlemeye çalışın.

Video

İpuçları

  • Her zaman olumlu bir tutuma sahip olun! Yeni beceriler öğrenmeye açık olun ve amigo kızlarla ve koçla iyi bir ilişkiniz olsun!
  • Kendinize güvenin ve elinizden gelenin en iyisini yapın. Her zaman gülümseyin. Asla kollarınızı kavuşturmayın, aksi takdirde bir tavrınız varmış gibi görünür, bunun yerine ellerinizi arkanıza koyun. Her zaman yeni arkadaşlar edinmeye çalışın ve 20 dakika erken gelin.
  • Her şeyi yapmak zorunda değilsiniz! Eğer bir back bend yapamıyorsanız, hayal kırıklığına uğramayın. Zamanla tüm hareketleri yapmayı öğreneceksiniz.

Uyarılar

  • Takı, bol kıyafetler veya torba kıyafetler giymeyin. Yuvarlanırken etrafta uçuşmayacak bir şeyler giyin.