Kendine Güvenen Bir Basketbolcu Nasıl Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bazen basketbol oynamayı gerçekten seviyorsunuz ama bir hata yapmaktan ve herkesin size bağırmasından gerçekten korkuyor musunuz? Bir oyunda donup kalıyor ve ne yapacağınızı bilemiyor musunuz? Bu herkesin başına gelmiştir, hatta gelmiş geçmiş en iyi oyuncuların bile.

Adımlar

  1. adım 1 parka bol bol gidin ve top sürme, şut ve pas çalışması yapın.
    Parka bol bol gidin ve top sürme, şut ve pas çalışması yapın. Bunların hepsi, basketbolun bu önemli kısımlarını tamamen kontrol ettiğinizde size yardımcı olacaktır.
    • Temel becerilerinizi geliştirmek oyunda daha fazla güven kazanmanıza yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 kendinizi geliştirmeye antrenmanda başlayın.
    Kendinizi geliştirmeye antrenmanda başlayın. Topu almayı ve şut atmayı deneyin. Ya turnike ya da dış şutla. Yine de, top hırsızı olmamayı ve şut atmaya zorlamamayı unutmayın, paslaşın da!
    • Takımınızda neler olup bittiğine, örneğin kimin boşta olduğuna ve sahada nerede olmanız gerektiğine dikkat edin.
  3. adım 3 don't worry about what everyone says to you.
    Herkesin size ne söylediği konusunda endişelenmeyin. Başlangıçta sadece eksiklerinizi fark edecekler, ancak siz geliştikçe sadece içeri girenleri fark edecekler! Ve sizin de istediğiniz bu, değil mi?
  4. adım 4 olmadığı gibi oynayın't matter, as if you are playing a video game and you are free to do what you want.
    Sanki bir video oyunu oynuyormuşsunuz ve istediğinizi yapmakta özgürmüşsünüz gibi oynayın. Gerekli hissettiğinizde ateş edebilir ve başka her şeyi yapabilirsiniz. Olabilecek en kötü şey oyundan çıkarılmanız veya size bağırılmasıdır.
  5. adım 5 kendinize güvenin...
    Kendinize güvenin! Bu her şeyin en önemli kısmı! İnsanların özgüveninizin üzerine basmasına izin vermeyin, çünkü ne yazık ki böyle bir dünyada yaşıyoruz. Takım arkadaşlarınızın kötü sözlerini engelleyin ve onları iyi sözlerle değiştirin.
    • Ayrıca, bir oyun sırasında gergin olmanın normal olduğunu unutmayın; bu, sonucu gerçekten önemsediğiniz anlamına gelir.
  6. 6. adım kendinizi üç olarak görüyorsanız (bir en düşüktür) beşe ve sonra ona ulaşmaya çalışın!
    Kendinizi üç olarak görüyorsanız (bir en düşüktür) beşe ve sonra ona ulaşmaya çalışın! Eninde sonunda oraya ulaşacaksınız. Brian Scalabrine'in Celtics'in Laker'ı yenmesinden sonra söylediği şu sözü örnek alın: 'Beş yıl içinde ıskalarımı hatırlamayacaksınız, on yıl içinde ligin MVP'si olacağım, 15 yıl içinde takımımı NBA şampiyonluğuna taşıyacağım ve 60 yıl içinde torunlarıma tüm başarılarımı anlatacağım.' Bu sözleri duvarıma yazmak ve her sabah kendinize okumak isteyebilirsiniz. Bu sözler çok anlamlı ve bunlar üzerinde gerçekten düşünmelisiniz.
  7. 7. adım  better= kids= on= your= team= or= in= class.=
    Takımınızdaki veya sınıfınızdaki 'daha iyi' çocuklarla takılmaya çalışın. Onlarla birlikte olmak ve onlarla oynamak sizi gerçekten etkileyecektir.
  8. adım 8 yapıcı eleştiri almaya istekli olun, bunun sizi sadece daha iyi yapacağını unutmayın.
    Yapıcı eleştiri almaya istekli olun, bunun sizi sadece daha iyi yapacağını unutmayın.

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Basketbol IQ'su nedir?
    Basketbol IQ'su tamamen oyun sırasında ileriyi düşünme yeteneğinizle ilgilidir. Örneğin, topun nereye gittiğiyle birlikte sahada nerede olmanız gerektiğini öğrenirseniz daha yüksek bir basketbol IQ'sunuz olur.
  • Soru
    Nasıl daha iyi bir takım arkadaşı olabilirim?
    Öncelikle temel becerilerinizi geliştirin, böylece tutarlı bir şekilde top sürebilir ve topu yakalayabilirsiniz. Ardından, takımınızda neler olup bittiğini anlayın, böylece topu yakaladığınızda seçeneklerinizi ve sahada nerede olmanız gerektiğini bilirsiniz.
  • Soru
    Maçtan önce neden gergin oluyorum?
    Eğer bir maç için gerginseniz, bu hazır olduğunuz anlamına gelir. Gergin olmasaydınız, bu bir sorun olurdu, çünkü bu hiçbir şey hissetmediğiniz anlamına gelirdi.

İpuçları

Uyarılar

  • Kendinize karşı fazla ukala olmayın! Evet, kendinize güvenmeniz gerekir, ancak ukala olursanız insanlar sizi sevmez ve kendinizden çok fazla şey beklersiniz.