İyi Bir Hızlı Bowlingci Nasıl Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hızlı bowling, kriket sporundaki iki ana atış stilinden biridir, diğeri ise spin bowling. Yetenekli bir hızlı bowling oyuncusu takımı için önemli bir değer olabilir, ancak topu kaleye ulaştırmak için gerekli becerileri edinmek sıkı çalışma ve özverili pratik gerektirir. Temel bowling tekniklerinin mekaniğini çözerek ve baskı altında odaklanma yeteneğinizi güçlendirerek oyununuzu hızlandırabilirsiniz. 10-pin bowling ipuçları arıyorsanız, tıklayın Burada.

Adımlar

Teslimatınızı İyileştirme

  1. adım 1 şöyle bir tutuş yapın's more effective for fast bowling.1Hızlı bowling için daha etkili olan bir tutuş şekli seçin. Baş ve orta parmaklarınızı topun ortasından geçen dikey dikişe paralel olarak yerleştirin. Ardından, başparmağınızı doğrudan dikişin üzerinde duracak şekilde alt kısmın etrafına sarın. Top, kıpırdama veya kayma olmadan elinize tam oturmalıdır.
    • Daha iyi bir hızlı bowling oyuncusu olmak, daha fazla isabet ve kontrol için topu nasıl tutacağınızı bilmekle başlar.

    İpucu: Topu sıkıca kavrayın, ancak çok fazla sıkmayın. Bu, kolunuzdaki ve omzunuzdaki kasların gerilmesine neden olarak atışınızı engelleyebilir.

  2. adım 2 koşunuza ince ayar yapın.2Koşunuzu ince ayarlayın. Yaklaşımınızın hızı, uzunluğu ve açısıyla denemeler yapın ve kendinizi doğal hissettiğiniz bir yaklaşımda karar kılın. Birçok hızlı bowling oyuncusu, atış çizgisine varmadan önce ivme kazanmaları için kendilerine bolca alan sağlayan uzun bir koşuyu tercih eder. Diğerleri ise nispeten kısa bir koşu ile daha iyi sonuç alır. Tek bir en iyi uzunluk yoktur; önemli olan sizin için en rahat olanı bulmaktır.
    • Dünyanın en iyi hızlı bowling oyuncularının birçoğu oldukça kısa koşulardan yararlanır. Bazıları topu göndermeden önce 8-10 adım kadar az adım atar.
  3. adım 3 momentum oluşturmak için bileğinizi kullanın.3Hız oluşturmak için bileğinizi kullanın. Serbest bırakma anında bileğinizi kırın ve bel hizasının hemen üzerinde durana kadar tüm kolunuzla takip edin. Top elinizden çıkarken biraz itmek, tüm gücünüzü çanağa aktarmanızı sağlayacak ve toplam hızınıza önemli ölçüde katkıda bulunacaktır.
    • Bileğinizi kilitlememeye çalışın. Rahat ve yukarı dönük tutun, böylece koşunuzun sonuna geldiğinizde onu kırbaçlamak için daha iyi bir konumda olacaksınız.
    • Güvenli bir şekilde pratik yapın. Yüksek hızda artan bir hareket aralığında hareket etmek, dikkatli olmazsanız bileğinize çok fazla baskı uygulayabilir.
  4. adım 4 hıza, hassas yerleştirmeye göre öncelik verin.4Hızı hassas yerleşime göre önceliklendirin. Çizgi ve uzunluk konusunda çok fazla takıntı yapmaya başlamadan önce, maksimum hızlanma elde etmeye odaklanın. Kontrolden ödün vermeden her vuruşu olabildiğince hızlı yapın. Yüksek hızda isabet daha sonra doğal olarak gelecektir, ancak bir kez alıştıktan sonra hızınızı geliştirmek zordur.
    • Tekniğinizi geliştirmeye devam ederken her atışta aynı yoğunluğu göstermeye gayret edin.

Temel Hızlı Bowling Becerilerinde Ustalaşmak

  1. adım 1 vurucunun kafasını karıştırmak için vuruş hattınızı değiştirin.1Savurucunun kafasını karıştırmak için atış çizginizi değiştirin. Vurucuyu tahmin ettirmek ve hata yapması için yemlemek için farklı çizgilerden atış yapın. Her zaman off tarafına, bacak tarafına veya orta çizgiye atarsanız, rakip takımın vurucusu bunu çabucak anlayacak ve sonuç olarak daha fazla koşu kaybedeceksiniz.
    • 'Çizgi' topun sahada ilerlerken izlediği yolu ifade eder. Vurucunun ön tarafına doğru atılan bir bowling topu 'off' olarak adlandırılırken, arkasına doğru atılan bir bowling topu 'leg' olarak adlandırılır.

    Bacak tarafına çok sık atış yapmaktan kaçının, çünkü bu atışlar genellikle ya isabet eder ya da geniş olarak adlandırılır.

  2. adım 2 her atışta iyi bir uzunluk hedefleyin.2Her atışta iyi bir uzunluk hedefleyin. Topu vurucunun yaklaşık 6-8 metre (20-26 ft) önüne değecek şekilde göndermeye çalışın. 'İyi bir uzunlukta' (topun sahanın ortasına yakın bir yerde sektiği) bowling oynamak, vurucunun top kendisine ulaştığında topun yüksekliğini ve açısını tahmin etmesini zorlaştırır.
    • 'Uzunluk', topun vurucuya giderken saha boyunca zıpladığı noktayı gösterir.
    • Buna karşılık, 'kısa' atışlar atıcıya daha yakın sekerken, 'dolu' atışlar vurucuya daha yakın iner. Bu tür atışlar vurucuya topu izlemesi için daha fazla zaman verdiğinden ya da çizgiyi önceden bildirdiğinden vurmak daha kolaydır.
  3. adım 3 swing atmayı öğrenin.3Salıncak atmayı öğrenin. Swing, topun havada kavis yapmasını sağlayan gelişmiş bir atış tekniğidir. Vuruşlar arasında topu dikişin bir tarafında cilalı pürüzsüz tutarken diğer tarafında pürüzlü bırakın. Topun etrafındaki düzensiz hava akımı, topun aniden yön değiştirmesine neden olarak vurucunun hedefini son saniyede şaşırtacaktır.
    • Swing normalde topun cilalı yüzeyin tersi yönde dönmesine neden olur. Örneğin topun dış tarafa doğru kıvrılmasını sağlamak için, cilalı taraf sizin sağınıza veya vurucunun soluna bakacak şekilde atış yapın.
    • Swing yapmanın bazı liglerde kurcalama olarak kabul edildiğini ve ceza veya diskalifiye ile sonuçlanabileceğini unutmayın.
  4. adım 4 yorklular ile bowling alıştırması yapın....4Bovling pratiği yapın Yorkers. Yorker, doğrudan vurucunun ayaklarına veya ayaklarının hemen önüne inen bir vuruştur. Topu doğrudan sahanın ortasına gönderin, böylece top tam patlama çizgisi civarında temas eder. Doğru şekilde atıldığında, Yorker vurucuyu ayaklarını ayarlamaya zorlar ve ya kaleye vurulmasına ya da kaleden önce bacakla atılmasına neden olur.
    • Yorker, krikette etkili bir şekilde yapılması en zor atışlardan biridir, bu da Yorker'da iyi olmak için çok fazla pratik yapmak gerektiği anlamına gelir.

    Not: Yanlış zamanlanmış bir Yorker kolayca tam tur veya yarım voleybola dönüşebilir ve vurucuya kolay bir atış şansı verir. Bu nedenle, çaresizlik oyunlarında daha deneyimli hızlı bowling oyuncuları için en iyi seçenek olabilirler.

Zihinsel Oyununuzu Güçlendirmek

  1. adım 1 vurucuyu dikkatlice inceleyin.1Sporcuyu dikkatlice inceleyin. Atışlarınızı çeşitlendirin ve vurucunun nasıl tepki verdiğini izleyin. Birkaç atışta bir çizginizi, uzunluğunuzu ve hızınızı değiştirmek size farklı atışlara içgüdüsel olarak nasıl tepki verdiklerini gösterecek ve bu da size onların zayıflıklarından yararlanma şansı verecektir.
    • Örneğin, vurucunun şuta uzanmaya çalışıp çalışmayacağını görmek için bir atışınızı biraz geniş yapın, ardından ileri mi yoksa geri mi oynadıklarını görmek için bir sonraki atışınızı kısa yapın.
    • Vurucunun savunmasında ne kadar çok açık tespit ederseniz, onları oyundan düşürmek için bir strateji bulma olasılığınız o kadar artar.
  2. adım 2 odaklanın.2Odaklanmaya devam edin. Vurucunun veya rakip takım taraftarlarının sataşmalarıyla dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin. Dikkatiniz topta, sahada, oyundaki vurucuda olmalı ve başka hiçbir şey olmamalıdır. Oyunun gidişatı ne olursa olsun soğukkanlılığınızı koruyabilmeniz çok önemlidir.
    • Sonuna kadar elinizden gelenin en iyisini yapın ve attığınız her topun oyundaki en önemli top olduğunu düşünün.
    • Standart bir kriket oyunu saatler sürebilir. Fiziksel dayanıklılığınızın yanı sıra zihinsel dayanıklılığınızı da geliştirmek için antrenman sırasında bunu aklınızda tutun.
  3. adım 3 becerilerinize güvenin.3Becerilerinize güvenin. Bowling sahasına kaybedemeyecekmişsiniz gibi yaklaşın. Bu şekilde, başarısız olursanız ne olacağı konusunda endişelenmek yerine tamamen elinizdeki göreve konsantre olabilirsiniz. Vurucuyu alt etme becerinizden şüphe ederseniz, başarısız olma ihtimaliniz artar.
    • En ufak bir tereddüt, değerli isabetinizi veya kontrolünüzü kaybetmenize neden olabilir ve rakip takımın sayı yapmasına izin verebilir.
  4. adım 4 eğlenin.4Eğlenin. Birkaç yoğun vuruşun yarattığı stresin oyuna olan sevginizi azaltmasına izin vermeyin. Günün sonunda, eğlenmek ve dostça bir rekabet içine girmek için oradasınız. Muhtemelen, kazanma ihtiyacıyla tüketilmediğinizde aslında daha iyi oynadığınızı göreceksiniz.

Vücudunuzu Kondisyonlandırın

  1. adım 1 dayanıklılığınızı artırın...1Kardiyo egzersizleri ile dayanıklılığınızı artırın. Formunuz iyiyse, daha iyi bir kriket oyuncusu olursunuz. Haftada 150 dakika orta şiddette kardiyo veya 75 dakika şiddetli kardiyo yapmayı hedefleyin.
    • Aşağıdaki gibi aktiviteler yapabilirsiniz çalışanip atlamak, bisiklete binmek ve yüzme.
  2. adım 2 ağırlık çalışması yapın...2Do ağırlık antrenmanı gücünüzü artırmak için. Aerobik egzersiz yapmanın yanı sıra, tüm ana kas gruplarınızı haftada iki kez veya daha fazla çalıştırmalısınız. Kas gücünüzü artırmak iyi bir bowling oyuncusu olmanıza yardımcı olacaktır.

    İpucu: Aşağıdakiler gibi aktiviteleri deneyin ağırlık kaldırma, kaya tırmanışıveya direnç antrenmanı.

  3. adım 3 sağlıklı beslenin...3Sağlıklı beslenin. Sağlıklı ve formda kalmak için çeşitli sağlıklı gıdalardan oluşan bir diyet uygulamayı hedefleyin. Diyetinizin çoğunluğu yağsız protein, taze meyve ve sebzeler ve kompleks karbonhidratlar içermelidir. İşlenmiş gıdalar, doymuş yağ içeren ürünler ve şeker alımınızı sınırlayın.
    • Susuz kalmadığınızdan da emin olun. Erkekseniz her gün 15,5 bardak (3,7 L), kadınsanız 11,5 bardak (2,7 L) su içmeyi hedefleyin.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru Ben hızlı bir bowling oyuncusuyum. Ancak topu istediğim yere atamıyorum. Bu neden böyle ve bunu nasıl geliştirebilirim? Atmak istediğiniz noktaya odaklanmayı deneyebilirsiniz. Eğer bir yorker atmak istiyorsanız, koşu sırasında vurucunun ayak parmaklarına bakın. Bu size yardımcı olabilir.
  • Soru125 km hızım var. Hızımı 145 km'ye çıkarabilir miyim? Evet, dayanıklılığınızı artırarak ve koşarak artırabilirsiniz. Kaslarınızdaki gücü de artırın.
  • SoruKoşumu nasıl geliştirebilirim? Bowling çizgisinden koşu işaretine kadar olan adımları sayın. Daha sonra koşmaya başlayın ve attığınız adım sayısını sayın. Bunu sık sık yapın ve koşunuz pürüzsüz olacaktır.

Okuyucu Videoları

İpuçları

  • Kriket gibi teknik açıdan karmaşık bir spor söz konusu olduğunda, deneyimin yerini hiçbir şey tutamaz. Pratik yapmaya ve oynamaya devam ettikçe, oyunun ince noktalarını daha iyi anlayacaksınız.
  • Birinci sınıf hızlı bowling oyuncularının yer aldığı oyunları inceleyin ve atış stilleri ve bu stili bu kadar başarılı kılan şeyler hakkında notlar alın.
  • Uzun vuruşlar sırasında rahatınızı ve dengenizi artırmak için bir çift destekleyici, yüksek kaliteli krampona yatırım yapın.

Uyarılar

  • Dinlenmeden uzun süreler boyunca hızlı bowling teknikleri uygulamaktan kaçının. Bir süre sonra, tekrarlanan hareketler omuz, karın ve bel kaslarına oldukça fazla yük bindirebilir.