Ponpon Kızlıkta İyi Bir Flyer Nasıl Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Amigo uçucu, bir gösteri sırasında havaya kaldırılan kişidir. Genellikle çok güçlüdürler ve havadayken mükemmel bir dengeye sahiptirler. Eğer bir uçucuysanız ya da uçucu olmak üzereyseniz, bir gösteri sırasında vücudunuzu sıkı tutarak, amigo arkadaşlarınızla iletişim kurarak ve kendinizi formda tutarak başarılı olabilirsiniz.

Adımlar

Dublörlük Yapmak

  1. adım 1 her ikisini de kilitleyin...1Her iki bacağınızı da bir uyluk standı. Her iki ayağınızı da 2 tabanınızın her iki uyluğunun üzerine koyun. Bacaklarınızı düz tutun, böylece kaideleriniz bacaklarınızı kolayca kavrayabilir ve sizi yukarıda tutabilir. Bu dublörü tuttuğunuz süre boyunca göbeğinizi sıkı ve kollarınızı sağlam bir V duruşunda tutun.
    • Arkanızda bir gözcünüz varsa, tabanlara zıplamanıza veya adım atmanıza yardımcı olabilirler.
  2. adım 2 ayaklarınızı düz tutun ve bacaklarınızı hazırlık pozisyonunda kilitleyin.2Ayaklarınızı düz tutun ve bacaklarınızı bir hazırlıkta kilitleyin. Ayaklarınızın her birini tabanlarınızın ellerine yerleştirin. Ayaklarınızın düz olduğundan ve ayak bileklerinizin yanlarına doğru yuvarlanmadığınızdan emin olun. Ağırlığınızı her iki bacağınızın üzerinde ortalayın ve dizlerinizi düz duracak şekilde kilitleyin.
    • Sizi çömelme pozisyonundan ayakta durma pozisyonuna doğru itmek için uyluklarınızı kullanın.
    • Tabanlar sadece ayaklarınızı çenelerine kadar kaldıracaktır. Bu, sizi havada rahat ettirmek için bir hazırlık hareketidir.
  3. adım 3 uzanma dublöründe vücudunuzu sıkı tutun.3Uzatma dublöründe vücudunuzu sıkı tutun. Uzatma, havaya daha yükseğe itilmeniz dışında hazırlığa benzer. Arka nokta ayak bileklerinizi yukarı çekerken ve tabanlar ayaklarınızı başlarının üzerine kaldırırken kaslarınızı sıkı tutun.
  4. adım 4 bir uyluğunuzu serbest bir şekilde yere dik tutun.4Bir serbestlikte bir uyluğunuzu yere dik tutun. Serbest hareket gelişmiş bir akrobasi hareketidir. Tabanlarınız sizi bir hazırlık veya uzatmaya iterken, ayağınız diğer dizinize değecek şekilde bir bacağınızı yukarı doğru çekin. Bükülmüş dizinizin uyluğunu yere dik tutun ve dengenizi korumak için merkezinizi sıkı tutun.
  5. adım 5 i̇nmek için düşerken vücudunuzu kavrayın.5İnmek için düşerken vücudunuzu kucaklayın. Bir dublörden inmek için, tabanlar sizi havaya fırlatırken vücudunuzu sıkı tutun. Hafifçe geriye doğru eğilin ve belinizi bükerek ayakların sizi beşik pozisyonunda sırtınızdan yakalamasını sağlayın. Ayağa kalkmak için ayaklarınızı yere indirin.
    • Kollarınızı vücudunuza yakın tutun, böylece yanlışlıkla kalelerinizden birine çarpmazsınız.
    • Normal bir inişte rahat olduğunuzda, daha gelişmiş hareketleri deneyebilirsiniz. Ayak parmağınızla dokunuş yapın ve ayaklar sizi yakalamadan önce bacaklarınızı tekrar birleştirin. Ya da havaya fırladıktan sonra geriye yaslanın, bacaklarınızı düzeltin, kollarınızı göğsünüzün üzerinde çaprazlayın ve bir kez dönün.

Dengenizi Havada Tutun

  1. adım 1 dublör kullanırken dizlerinizi kilitleyin.1Dublör kullanırken dizlerinizi kilitleyin. Bacaklarınızı bükülü tutmak, yerdeyken bile dengenizi bozar. Dublör kullanırken bacak kaslarınızı olabildiğince sıkın ve bacaklarınızı mümkün olduğunca düz tutun. Bu, havada dengenizi korumanıza yardımcı olacaktır.
    • Dizlerinizi kilitlemek aynı zamanda tabanlarınızın sizi tutmasını da kolaylaştıracaktır.
  2. adım 2 destek ayağınızı dublörde düz tutun.2Dublör kullanırken destek ayağınızı düz tutun. Ayak parmaklarınızın veya ayaklarınızın yan taraflarının üzerine yuvarlanırsanız, dengenizi bozarsınız. Dengenizi ve vücut gücünüzü korumak için bir dublör tutarken ayaklarınızı veya ayağınızı düz tutun. Bu aynı zamanda kalelerin sizi tutmasını da kolaylaştıracaktır.
  3. adım 3 dublör pozisyonlarında tüm vücudunuzu sıkıca bükülü tutun.3Dublör pozisyonlarında tüm vücudunuzu sıkıca bükülü tutun. Dengenizi korumak ve düşmediğinizden emin olmak için her dublör pozisyonunu tüm vücudunuzla tutmanız önemlidir. Arka kaslarınızı olabildiğince sıkı bir şekilde esneterek başlayın. Ardından bacaklarınızı, kollarınızı ve gövdenizi bu kasları da esneterek yerinde tutun.
    • Popo yanaklarınızın arasında bir kuruş olduğunu hayal ettiğiniz 'bir kuruş çimdikleme' yöntemini kullanmayı deneyin. Hayali kuruşunuzun düşmemesi için onları sıkın.
  4. adım 4 dublör kullanırken aşağı bakmaktan kaçının.4Dublör kullanırken aşağı bakmaktan kaçının. Havadayken yere bakmak cazip gelebilir. Ancak, aşağı bakmak dengenizi bozabilir ve hatta düşmenize neden olabilir. Başınızı yukarıda tutun ve düz veya yüksek bir şeye odaklanın.
    • Yere bakmaya devam ederseniz kendinize güveniniz yokmuş gibi de görünebilirsiniz.

Özgüvenle Performans Sergilemek

  1. adım 1 gösterilerinizi yaparken kalabalığa gülümseyin.1Hareketlerinizi yaparken kalabalığa gülümseyin. Uçucu olmanın bir parçası da performans sergilemektir. Havadayken başınızı dik tutun ve gülümsemenizi dışa doğru verin. Kendinizden daha emin görünmek için yüzünüzü yukarı ve kalabalığa doğru yansıtın.
    • Yukarı doğru bakmak havada dengenizi korumanıza da yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 keskin, hassas hareketler kullanın.2Keskin, hassas hareketler kullanın. Gösterileriniz vücudunuzun çok özel pozisyonlarda olmasını gerektirecektir. Kollarınızın ve bacaklarınızın her harekete güçlü ve güvenle vurduğundan emin olun. Kollarınızı kaldırıyorsanız düz tutun ve destek bacağınızı güçlü tutun.
    • Eğer bir yarışmada değerlendiriliyorsanız, jüri kesin hareketleriniz için sizi ödüllendirecektir.
  3. adım 3 sesinizi dışa ve yukarı doğru yansıtın.3Sesinizi dışa ve yukarı doğru yansıtın. Gösteri yapmanın büyük bir kısmı tezahürat yapmak ve sesinizi yansıtmaktır. Sesinizin çok uzaklardan duyulabilmesi için başınızı yukarı ve kalabalığa doğru eğin. Tüm tezahüratları ezbere bildiğinizden emin olun ki güvenle yansıtabilesiniz.
  4. adım 4 üsleriniz ve gözcünüzle iletişim kurun.4Dayanaklarınız ve gözcünüzle iletişim kurun. Destekleriniz, siz bir gösteri yaparken sizi havada tutan kişilerdir ve gözcü de arkanızda duran kişidir. Kendinizi güvensiz hissettiğinizde iletişim kurmak için onlarla açık ve doğrudan konuşabilmeniz gerekir. Üslerinizi ve gözcünüzü tanıyarak ve bir hareketten emin olmadığınızda onlara söyleyerek onlarla aranızda bir güven düzeyi geliştirin.
    • Birçok amigo koçu, bir hareket sırasında düşüyorsanız 'DOWN' diye bağırmanızı söyleyecektir. Düşmeye başladığınızda ne söyleyeceğinizi kalecilerinizin bildiğinden emin olun.
  5. adım 5 eğer rahat yapabiliyorsanız yeni hareketler deneyin.5Yapmakta rahatsanız yeni hareketler deneyin. Birkaç temel hareket üzerinde ustalaştıktan sonra, koçunuz sizden daha gelişmiş hareketleri denemenizi isteyebilir. Yeni hareketleri sadece pozisyonlarınızda ve vücudunuzda kendinizi rahat ve güvende hissediyorsanız deneyin. Yeni bir şey denerken gergin olmanız normaldir, ancak kendinizi güvende hissetmezseniz takım arkadaşlarınıza ve antrenörünüze haber verin.
    • Yeni şeyler denemeye istekli olmanız koçlar tarafından takdir edilecektir.

Forma Girmek ve Vücudunuzu Kontrol Etmek

  1. adım 1 forma girin...1Forma girin sezon başlamadan önce. Amigolukta uçucu olmak, dengenizi korumak için bir ton vücut gücü gerektirir. Önümüzdeki sezona hazır olmak için amigoluk yapmadığınız zamanlarda bile egzersizlerinizi sürdürün. Sizden istenen her türlü gösteriyi yapabilmek için bacak egzersizleri, üst vücut egzersizleri ve karın egzersizleri yapın.
    • Takımınızdaki diğer amigo kızlara sezon dışında sizinle birlikte çalışmak isteyip istemediklerini sorun. Bu şekilde formda kalmak için birbirinizi motive edebilirsiniz.
  2. adım 2 daha esnek olmak için her gün esneyin.2Daha esnek olmak için her gün esneyin. Uçucuların havadayken bacak kaldırma ve split gibi hareketleri yapabilmeleri gerekir. Yapın uzanır esnekliğinizi korumak için her gün. Dublör hareketleri yapmayı deneyin, örneğin akrepler ve bacak kaldırma hareketlerini yerde yapın, böylece doğru kasları esnetmiş olursunuz. Dengenizi korumak için yerde dururken bunları tutmaya çalışın.
    • Esnemeden önce her zaman vücudunuzu en az 10 dakika ısıtın, aksi takdirde kendinizi yaralayabilirsiniz.
  3. adım 3 yerde iyi bir denge pratiği yapın.3Yerde iyi bir denge pratiği yapın. Havada tutulurken dengeniz sürekli olarak değişecektir. İlk olarak, dublör pozisyonlarınızı düz zeminde yapın. Bunlarda ustalaştıktan sonra, hareketlerinizi bir minder veya yastık üzerinde dururken deneyin. Bu, havada tutulurken yapmanız gereken denge düzeltmelerini taklit edecektir.
    • Hareketlerinizi yerde uygulamak, üsleriniz tarafından tutulma zamanı geldiğinde vücut hareketlerinizde size daha fazla güven verecektir.
  4. adım 4 vücudunuzun farkında olun.4Vücudunuzun farkında olun. Yanınızdaki uçucuların, üslerinizin ve hatta gösteri yaptığınız kalabalığın dikkatinizi dağıtması kolay olabilir. Aklınızı kendi vücut pozisyonlarınızda ve dengenizde tutarak gösterilerinizi en iyi şekilde yaptığınızdan emin olun. Etrafta dikkat dağıtıcı unsurlar varken nasıl odaklanacağınızı bilmek için gösterilerinizi kalabalık önünde yapma alıştırması yapın.
    • Kendinizin farkında olmak, yaralanmalardan kaçınmanıza ve tabanlarınızı yaralamaktan kaçınmanıza da yardımcı olacaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBas oyuncularımdan birine güvenmediğim gerçeğinin üstesinden nasıl gelebilirim, çünkü o gerçekten çok iyi bir bas oyuncusu değil? Koçunuza üssünüzü değiştirip değiştiremeyeceğinizi sorun ve eğer bu işe yaramazsa, üssünüzle bu konu hakkında konuşun, belki de bunu onun değil de kendi yeteneklerinizden emin olmadığınız gibi bir şekilde çerçeveleyin. Tavsiye isteyin ve belki ikiniz arasındaki güveni artırmak için onunla pratik yapmayı isteyin.
  • SoruNasıl süper sıkı olabilirim ve ağırlığımı yukarıda tutabilirim? Tüm vücudunuzu sıkın ve altınızda neler olup bittiği konusunda endişelenmeyin. Sadece elinizdeki göreve odaklanın.
  • SoruKorkmayı nasıl bırakabilirim ve nasıl harika bir uçucu olabilirim? Pratik yapın, pratik yapın, pratik yapın. Bir dublörü ne kadar çok yaparsanız, o kadar rahat edersiniz. Ayrıca, korksanız bile kendinizden emin davranın. Havada daha güzel görünmenize yardımcı olacaktır. Korkmuş gibi davranmazsanız aslında bunu yaparken daha rahat olacaksınız.

Video

İpuçları