İyi Bir Geniş Alıcı Nasıl Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

(Amerikalı) en iyi geniş alıcı olmak futbol takım, hızlı olmalısın ve yakalamak İyi. Alıcı pozisyonu 'yetenek pozisyonu' olarak adlandırılır ve bununla birlikte gelen bazı ihtişamlar vardır, ancak pozisyona eşlik eden fiziksel istismara da dayanmak için oldukça sert olmalısınız. Bunun anlamı, geniş alıcı oynamayı gerçekten istemeniz gerektiğidir. Zor bir iş -- hatta biraz tehlikeli! -- ve çok çalışma gerektiriyor. İşte başarı şansınızı artırmak için bazı öneriler.

Adımlar

Pozisyon Hakkında Bilgi Edinme

  1. 1Farklı geniş alıcı pozisyonları hakkında bilgi edinin.
    • Split end. Hücum hattındaki bir alıcı, savunma oyuncusunun bir veya daha fazla adım dışında yer alır. Alıcı, çizgide sıkışan bir rakibi yarıp geçecek ve bir pas için hızla açılacak kadar hızlı ve güçlü olmalıdır.
    • Flanker. Hücum çizgisinin gerisinde, savunma hattının bir veya daha fazla adım dışında yer alan bir alıcı. Çizgideki rakipleri yarıp geçmesi gerekir. Flanker, tight end ile aynı taraftadır, tıpkı split end gibi dizilir ancak çizginin bir veya iki adım gerisindedir.
    • Slot back. Arka sahada ayrık uç ile tackle arasında dizilir.
  2. 2Profesyonel açık alıcıları izleyin. Profesyonellerden öğrenin. Nasıl hareket ettiklerini ve topla nasıl etkileşime girdiklerini izleyin, böylece onlar için neyin işe yaradığını taklit edebilirsiniz.

Becerilerinizi Mükemmelleştirmek

  1. adım 1 bir egzersiz rutini oluşturun.1Bir egzersiz rutini oluşturun. Geniş bir alıcı olmak için hızlı ve çevik olmalısınız. Kuvvet genellikle o kadar önemli değildir ancak bir rakip sizi yakalamaya çalıştığında işe yarar.
  2. 2Hız ve çeviklik üzerinde çalışın. Örneğin, arka arkaya birkaç 20 yardalık koşu yapın. Birkaç tekrar için mesafenizi 25 veya 30 yardaya (22,9 veya 27,4 m) çıkarın. Aralarda sadece kısa molalar vererek birçok kez sert koşabilmeniz gerekir. Ne kadar hızlı hareket ederseniz, savunmadan kaçma olasılığınız o kadar artar.
  3. adım 3 dayanıklılık üzerinde çalışın.3Dayanıklılık üzerinde çalışın. Krampları önlemek için koşu yapın ve nefes düzeninizi koruyun.
  4. 4Rootları çalıştırın: eğik, hitch, curl, hook ve post. Koçunuz veya bir takım arkadaşınız her birini size gösterebilir.
  5. 5Rotalarda yakalama pratiği yapın. Bir alıcı olarak topu çok fazla yakalayacaksınız, bu yüzden yakalayabildiğiniz kadar yakalama pratiği yapın. Basit bir yakalama oyunu iyidir, ancak rotaları çalıştırmanıza ve iyi paslar almanıza yardımcı olabilecek iyi bir pasörle bağlantı kurmaya çalışın. İyi bir pasör sizi topla yönlendirecektir (yani, sizin olduğunuz yere değil, sizin olacağınız yere atacaktır).
    • 'Yumuşak' eller geliştirin. Başka bir deyişle, top geldiğinde ona bir 'yastık' sağlayın. Topun ellerinizden sekmesini istemezsiniz.
    • Top güvenli bir şekilde ellerinize gelene kadar ona bakın. Topa tam olarak sahip olmadan önce rakibi aramak genellikle tamamlanmamış bir pasla sonuçlanır.
  6. 6Devam edin. Her gün pratik yapın. Eğer gevşerseniz, rekabet gücünüzü kaybetmeniz çok kolaydır.
  7. adım 7 hileli oyunları öğrenin.7Hile oyunlarını öğrenin. 'Fakes' olarak da bilinen bu oyunlar rakibi kandırmak için tasarlanmıştır. Geniş alıcılardan bazen belirli bir oyunu oynar gibi görünmeleri ama sonra aniden başka bir şey oynamaları istenir. Başka bir deyişle, sizden iyi bir 'aktör' olmanız istenir.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruGeniş alıcı koçumun beni fark etmesini nasıl sağlayabilirim? Oyun oynamalısınız. Top size her atıldığında onu yakalayın. Eğer kötü bir atışsa, topa dalın. Ayrılma yaratmak için rotalarınızda sopa hareketleri kullanın.
  • SoruRota koşularımı nasıl geliştirebilirim? Rotalarınızı öğrenmek için koçunuzun söylediği oyunları dinlemeniz ve oyun kitabınızı incelemeniz gerekecek. Bundan sonra, koştuğunuz oyunun mükemmel olduğundan emin olmak için oyun kurucunuzla tekrar tekrar pratik yapın.
  • SoruKüçüksem hangi futbol pozisyonunda oynamalıyım? Geniş alıcılar ve ayrıca küçük insanlar daha fazla hıza sahip olma eğilimindedir, bu da kornerleri ve güvenlikleri yakabilirsiniz.

Video

İpuçları

  • Sizden daha iyi oyuncularla pratik yapın. Bu, gelişmenin en hızlı yoludur.
  • Rota ağacını (takımınızın pas oyunlarını çağırmak için kullandığı numaralandırma sistemi) öğrenin.
  • Top size yaklaşırken parmaklarınızı açın ama gevşek tutun. Top çok ağır değildir: 'yumuşak' eller, ne kadar sert veya ne kadar uzağa atılırsa atılsın topu kontrol edebilir ve tutabilir.

Uyarılar

  • Gösteriş yapmaya ya da gösterişli yakalamalar yapmaya çalışmayın. ACL'nizi yırtabilir ya da bir kemiğinizi kırabilirsiniz.
  • Açık oyunculara çok çalım atılır. Bazen dengenizi kaybettiğinizde ve savunmasız olduğunuzda darbe alabilmeniz gerekir. Futbol sert bir spordur ve geniş alıcı da sert bir pozisyon olabilir.
  • Bir kasın çekilmesini veya hatta yırtılmasını önlemek için oynamadan önce her zaman gerinin.