Futbol Kanat Oyuncuları için 4 Antrenman İpucu ve Püf Noktası

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hızlı. Çevik. Güvenilir. Futbolda kanat oyuncusu olmak için bunlar gerekir. Kanat oyuncusu pozisyonu tamamen geniş ataklar yapmakla ilgilidir. Bu oyuncular sahanın her iki tarafında, kenarlara yakın oynarlar. Onların görevi hücum etmek, orta yapmak ve topu en aktif alanlara taşımaktır. Bu nedenle kanat oyuncularının inanılmaz bir dayanıklılığa ve yeteneğe sahip olması gerekir. Takım arkadaşları onlara güveniyor! Peki, iyi bir kanat oyuncusu olmak için gerekenlere sahip misiniz? Oyununuzun zirvesinde kalmak için bu antrenman tekniklerini takip edin.

Adımlar

Hızın Artırılması

  1. adım 1 hızınızı artırın.1Hızınızı geliştirin. İyi bir kanat oyuncusunun sahip olması gereken en temel fiziksel özellik hızdır. Hızınız sayesinde Ronaldo ya da Messi gibi kanatlardan bombalayabilirsiniz. Hızınızı artırmak için bu bölümde belirtilen adımları izleyin.
  2. adım 2 bir arkadaşınızın her iki elini de omuzlarınıza koymasını sağlayın.2Bir arkadaşınız iki elini de omuzlarınıza koysun.
  3. 3. adım koşmaya çalışın...3Arkadaşınız ellerini omuzlarınıza koyarak bunu yapmanızı engellemeye çalışırken, arkadaşınızın yönünde olabildiğince sert koşmaya çalışın.
  4. adım 4 yaklaşık 10 saniye sonra arkadaşınızdan sizi bırakmasını ve uzaklaşmasını isteyin.4Arkadaşınızdan yaklaşık 10 saniye sonra sizi bırakmasını ve uzaklaşmasını isteyin. Bu, ileri doğru bir hareketle tam hızda koşmanızla sonuçlanmalıdır.
  5. adım 5 bu yöntemi haftada en az 10 kez tekrarlayın.5Bu yöntemi haftada en az 10 kez tekrarlayın. Yaklaşık bir ay içinde hızınızın artacağını göreceksiniz. Bu yöntem birçok sporcu tarafından hızlarını artırmak için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Dayanıklılığı Artırmak

  1. adım 1 dayanıklılığınız üzerinde çalışın.1Dayanıklılığınız üzerinde çalışın. İyi bir kanat oyuncusunun sahip olması gereken bir diğer fiziksel özellik de dayanıklılıktır. Bunu geliştirmenin bir yolu da yüzmek ve yüksek rakımlarda sık sık uzun mesafe koşuları yapmaktır. Birincisi akciğer kapasitesini artırırken, ikincisi vücudunuzun ürettiği kırmızı kan hücrelerinin miktarını artırır. Bu tür egzersizler ciğerlerinize tek bir nefesle alabileceğiniz oksijen miktarını artırır.

Top Sürme ve Çeviklik

  1. adım 1 çevikliğinizi artırın.1Çevikliğinizi artırın. İyi top sürme ve çeviklik olmadan hiçbir kanat oyuncusu eksiksiz olmaz. Bunlar nasıl geliştirilir? Basit--bu bölümdeki önerileri takip edin.
  2. adım 2 günlük olarak top sürün ve dar alanlarda topla hareket edin.2Her gün kapalı alanlarda top sürün ve topla hareket edin. Bunu yapmak için iyi bir yer kendi eviniz olabilir. Ancak lütfen herhangi bir şeye veya kişiye zarar vermekten kaçının.
  3. adım 3 topla çok sayıda dönüş yapın ve bacak hareketlerine alışmaya çalışın.3Topla çok sayıda dönüş yapın ve bacak hareketlerine alışın. Ne kadar çok yaparsanız, top kontrolünüz o kadar iyi olacaktır. Top kontrolü dripling için çok önemlidir.
  4. adım 4 koşun.4Run. Çeviklik için ise haftalık olarak mekik koşuları yapabilirsiniz. Her yaptığınızda zaman tutmaya çalışın ve her denemenizde zamanlamanızı aşmak için çaba gösterin.
    • Ayrıca, YouTube'da öğretici videolar izleyerek bazı top sürme hareketlerini öğrenebilirsiniz.
  5. adım 5 zayıf ayağınızı geliştirmek için çalışın.5Zayıf ayağınızı geliştirmek için çalışın. Her iki ayağınızla da orta yapabilmeli, pas verebilmeli ve şut çekebilmelisiniz. Dünyanın en iyi kanat oyuncularının çoğu iki ayaklıdır ve çok tehlikelidirler çünkü içeri girip şut atabilir veya geniş bir alana dalıp orta yapabilirler. Topu kontrol etmek, pas vermek ve şut çekmek için zayıf ayağınızı kullanmaya çalışın. İlk başta garip gelebilir ama sonunda buna alışacak ve doğal gelecektir.

Pozisyon Alma

  1. adım 1 takımınız topa sahip olduğunda boşluk arayın.1Takımınız topa sahip olduğunda boşluk arayın. Boşluğa doğru koşun ve bunu çok sık yapın.
  2. adım 2 takımınızın topa sahip olmadığı alanları bulmak için görüşünüzü kullanın.'t offside.2Offside olmayan alanları bulmaya yardımcı olmak için görüşünüzü kullanın. Doğru anlarda kendinizi düzenli olarak oraya yerleştirin.
  3. 3. adımbu alanda birinin size pas vermesini isteyin.3Bu alanda birinin size pas vermesini isteyin. Kanat pozisyonundaysanız, orta yapın veya dripling yapın ve şut çekin veya pas verin.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruTekmeleyen ayağımdaki ayak gücünü nasıl geliştirebilirim? Basamakları veya herhangi bir merdiveni inip çıkın; bunu güçlü ayaklar oluşturmak için yeterli yoğunlukta yapın. Atış yaparken vücut ağırlığınızı atış yapacağınız yöne doğru kaydırdığınızdan emin olun.
  • SoruTopu nasıl daha iyi kontrol edebilirim? Yakın kontrolünüz üzerinde çalışmak için top sürme alıştırması yapın. Ayrıca topu doğrudan havaya atabilir ve nereye düşeceğine karar vererek topu indirebilir ve tuzağa düşürebilirsiniz.
  • SoruAntrenman sırasında iyi bir oyuncuyum ama oyun sırasında gergin oluyorum. Neden? Bu sadece doğal insan içgüdüsü. Topa güvenmeyi ve onu korumayı öğrenin. Kendinize güveniniz arttıkça gerginliğiniz de azalacaktır.

Video

İpuçları

  • Her gün birkaç saat pratik yaptıktan sonra dokunuşunuzun ne kadar geliştiğini göreceksiniz.
  • Top üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak için konilerin içinde ve dışında dripling yapın.
  • Her gün topa dokunun. İyi bir futbolcu olmanın anahtarı budur. Topa ne kadar çok alışırsanız, o kadar iyi olursunuz.

Okuyucularımızdan İpuçları

  • Pozisyon almak çok önemlidir. O pozisyonda oynayan profesyonelleri izleyin ve topa sahip olmadıklarında veya top diğer takımdayken ne yaptıklarını inceleyin
  • Bacaklarınızı güçlendirmek için spor salonuna gidin ve Elastico, Ronaldo chop ve Rainbow flick gibi diğer büyük kanat oyuncularının kullandığı becerileri deneyin.
  • Kanat oyuncularının ana görevlerinden biri olduğu için ortalarınız üzerinde çalışın ve ofsayta düşmemek için koşularınızın zamanlaması üzerinde çalışın.
  • Serbest vuruş alıştırmaları yapın. Çeşitli koşu ve şut yerleştirme tekniklerini denemeye çalışın.