Fiziksel Olarak Güçlü Bir Kız Nasıl Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Eğer sınıfınızda herkesin zayıf ve sporda berbat dediği kız sizseniz, bu makale tam size göre. Bu makale size nasıl vücut gücü kazanacağınızı ve süper güçlü bir kız olarak tanınacağınızı öğretecek. Vücudunuzun bir parçasını bile hareket ettirdiğinizde tüm erkekler sizden korkarak inleyecek.

Adımlar

  1. adım 1 sağlıklı yiyecekler yiyin.1Sağlıklı yiyecekler yiyin. Bu, özellikle orta kısımdaki gıda üçgenini takip etmeniz gerektiği anlamına gelir. Bol miktarda protein, karbonhidrat veya vitamin içeren her şey muhtemelen sağlıklı bir gıdadır. Sağlıklı olmak için biraz şeker ve yağ bile tüketilmelidir. Diyet yapmak zorunda değilsiniz, ancak kendinizi aç bırakmadığınız sürece yapabilirsiniz.
    • Et, vücudunuzun güçlenmesine yardımcı olur.
    • Karbonhidratlar size bol miktarda enerji verir.
    • Meyveler sağlığınızı artıracak birçok vitamin içerir ve böylece forma girmenizi kolaylaştırır.
  2. adım 2 egzersiz yapın.2Egzersiz yapın. Güçlü olmak için egzersiz yapmalısınız. Bunu başarmanın iyi bir yolu, muhtemelen haftada bir gün 30 dakika boyunca oynayacağınız bir spor seçmek ya da düzenli olarak spor salonuna gitmek olabilir. Egzersiz yapmak yorucu olabilir, ancak zaman geçtikçe dayanıklılık ve güç kazanmaya başlayacağınızı göreceksiniz.
  3. adım 3 hız geliştirin.3Hız kazanın. Bu, oldukça sık koşarak ve aynı zamanda sprint atarak elde edilebilir. Size en yakın koşu pistine gidin ve bir arkadaşınızla birlikte sprint hızınızı ölçün. Hızınızı artırmaya çalışın, ancak her zaman dinlenmeyi ve yanınızda su bulundurmayı unutmayın.
  4. adım 4 güç gerektiren egzersizler yapın.4Güç gerektiren egzersizler yapın. Maymun barları, ağırlık kaldırma ve kaya tırmanışı bazı seçeneklerdir. Bu egzersizleri bir süre yaptıktan sonra çok yorulursunuz. Eğer zayıfsanız uzun süre dayanamazsınız. Şimdiye kadar oldukça güçlü olmalısınız. Bu size daha fazla kas ve enerji kazandıracaktır.
  5. adım 5 yeterince uyuyun.5Yeterince uyuyun. Çok yorulduğunuzda vücudunuz zayıf düşecektir. Bu, her gün 8-10 saat uyumaya çalışmanız gerektiği anlamına gelir. Vücudunuz dinlenmeden mahrum kaldığında, kas kaybetmeye başlayacak ve hatta spor sırasında uyuyakalabilirsiniz!
  6. 6. adım bol bol su için.6Bol bol su için. Çok fazla egzersiz yaptığınızda terlersiniz. Ayrıca yeterince su içmezseniz susuz kalır ve yorulursunuz. Bir sporu 30 dakika veya daha uzun süre yaptıktan sonra en az bir bardak su için. Bol bol su içtiğinizden emin olun, ancak kendinizi şişirmeyin. Günde en az beş bardak su içmeye çalışın.
  7. adım 7 bazı hareketleri deneyin.7Bazı gösteriler deneyin. Artık güçlü olduğunuza göre, muhtemelen daha önce yapamadığınız birçok farklı hareketi yapabilirsiniz. Eğer gençseniz, maymun çubukları üzerinde sallanmayı deneyin. Kaya tırmanışını seviyorsanız ve tonlarca üst vücut gücü kazandıysanız, sadece kollarınızla tırmanmayı deneyin. Daha önce yapamadığınız bazı cesur ve eğlenceli yeni hareketleri deneyin. Korkularınızla savaşın - süper güçlüsünüz, bu yüzden yapabilirsiniz! Enerjinizi ve gücünüzü de artıracaktır.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruBir kadın olarak çok fazla egzersiz yaparsam hantal görünür müyüm? Biyolojik olarak kadınlar erkeklerle aynı seviyede kas kütlesi oluşturamazlar. Bir gün uyandığınızda aşırı iri görünme fikri mümkün değildir; bu genellikle zaman içinde kasıtlı ve yoğun çabalarla gerçekleşir. Özünde, üst bedeniniz üzerinde çalışmanın otomatik olarak kadınlar için hantal bir görünümle sonuçlanacağı yanılgısını ortadan kaldırmak çok önemlidir.
  • SoruKilo vermek istiyorsam ne kadar kalori tüketmeliyim? Belirli bir düzeyde egzersiz yapan kadınlar için kalori açığını korumak genellikle 1300 kalori civarındadır. Bu rakamlarda bireysel farklılıklar olabileceğini unutmamak önemlidir. Bu rakamlar yaklaşık ve genelleştirilmiş olmakla birlikte, diyet ayarlamalarının çok önemli rolünü vurgulayarak kilo verme yolculuğuna başlamak için bir başlangıç noktası sağlar.
  • SoruÇok masum ve hassasım ama güçlü bir kız olmak istiyorum. Sadece 12 yaşında olsam bunu yapabilir miyim? Yaşınız hakkında endişelenmeyin. Sadece kas geliştirmeye odaklanarak haftada en az 5 kez egzersiz yapmak için elinizden geleni yapın. Ve görünüşünüz hakkında çok fazla endişelenmeyin. Kendiniz fiziksel ve zihinsel olarak güçlü olmaktan mutlu olduğunuz sürece, diğer insanların ne gördüğü önemli olmamalıdır.

İpuçları

  • Muhtemelen çok terleyeceksiniz, bu nedenle bol bol duş almayı ve deodorant kullanmayı unutmayın.