Patenci Kız Nasıl Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Patenci kız hayatını benimsemek ister misiniz? Size yardımcı olabiliriz! Bir patenci kız gibi giyinmek, katı kurallara uymaktan çok rahatlık ve tarzla ilgilidir. Ve patenci kız tavrına sahip olmak tamamen yeni arkadaşlar edinmek ve sevdiğiniz şeyi yapmakla ilgilidir. Sevilmeyecek ne var?

Adımlar

Patenci Kız Gibi Giyinmek

  1. adım 1 serin ve rahat giysiler giyin.1Serin ve rahat kıyafetler giyin. Kaykay egzersizdir, bu nedenle sıcaklama ihtimaliniz yüksektir. Sizi serin tutan kıyafetler kayarken rahat hissetmenize yardımcı olacaktır. Çoğu patenci kot pantolon ve pamuklu tişört giyer. Hava serinlediğinde kısa kollu bir tişörtün altına uzun kollu bir tişört de giyebilirsiniz.
    • Pamuk, paten yaparken giymek için iyi, hafif ve nefes alabilen bir malzemedir. Düşme ihtimaline karşı alt tarafınıza kot pantolon gibi daha ağır bir pamuklu giysi giyin.
  2. adım 2 hareket alanınızı kısıtlayan dar kıyafetlerden kaçının.2Hareket alanınızı kısıtlayan dar kıyafetlerden kaçının. Giysilerinizin biraz vücuda oturmasını istersiniz, çoğunlukla paten kaymanızı engellememeleri için. Ancak çok dar bir şey giyerseniz, ihtiyacınız olan şekilde eğilemeyecek ve hareket edemeyeceksiniz.
    • 90'larda patenciler tarafından popüler hale getirilen kotlar genellikle geniş paçalıydı. Şimdi ise çok dar olmayan düz kotlar moda. İçlerinde hareket edebildiğiniz sürece her ikisi de iyidir.
    • Ayrıca çok uzun pantolonlardan da kaçınmalısınız - tekerleklerinize sıkışabilirler!
  3. adım 3 grafik tişörtler giyin.3Grafik tişörtler giyin. Pek çok patenci grafik tişörtler giyer. Kim olduğunuzu büyük, parlak, göz ardı edilmesi zor bir şekilde göstermeye yardımcı olurlar. Tişörtünüzde belirli bir resim seçmek zorunda değilsiniz, sadece size doğru gelen bir şey seçin.
  4. adım 4 kapüşonlular giyin.4Kapüşonlu sweatshirt giyin. Patenci kız görünümünün bir parçası da kapüşonlu sweatshirt giymektir. İstediğiniz herhangi bir türü seçebilirsiniz, ancak üzerinde patenci giyim markası logoları olan kapüşonlu sweatshirtlere bağlı kalmak sizi daha yasal gösterecektir.
  5. adım 5 patenci ayakkabıları giyin.5Kaykaycı ayakkabıları giyin. Kaykay ayakkabıları düz tabanlı ayakkabılardır, ayaklarınızın tahtanızla en fazla teması sağlar ve bu nedenle size daha fazla kontrol sağlar. Paten yaparken, mümkün olduğunda paten ayakkabıları ve en azından rahat tabanlı düz ayakkabılar giyin. Converse veya Vans gibi tabanı düz ve pürüzsüz ayakkabılar tercih edin.
  6. adım 6 saçınızı yüzünüzden uzak tutun.6Saçınızı yüzünüzden uzak tutun. Paten yaparken nereye gittiğinizi görebilmeniz gerekir. Saçınızı at kuyruğu yapabilir, arkaya tutturabilir veya bir şapka takabilirsiniz.
  7. adım 7 i̇konik kaykay markalarından ayakkabı ve kıyafet satın alın.7İkonik paten markalarının ayakkabı ve kıyafetlerini satın alın. Patenci kız olmanın büyük bir kısmı patenci gibi görünmektir. Bu da patenci markalarının ayakkabı ve kıyafetlerini giymek anlamına gelir. Diğer patenciler bu kıyafetleri giyme eğilimindedir ve ayrıca patencilerin hareketine izin verecek şekilde tasarlanmıştır.
    • Bazı harika patenci markaları Vans, DC, Nike (özellikle basketbol serisi) ve Etnies'dir.

Bir Patenci Kız Gibi Davranmak

  1. adım 1 kaykay parklarını ziyaret edin.1Kaykay parklarını ziyaret edin. Dışarıda farklı engel ve rampa türlerine sahip çok sayıda kaykay parkı var. Bir patenci kız gibi davranmak için orada takılın! Kendi paten pratiğinizi yapabilir ve daha deneyimli insanların paten kaymasını izleyebilirsiniz. Öğrenmek için iyi bir yoldur.
    • Birçok şehirde kaykay parkları vardır, bu nedenle kaykay parklarının bir listesi için şehrinizin web sitesini kontrol edin. Halihazırda paten kayan arkadaşlarınıza hangi parklarda takıldıklarını da sorabilirsiniz.
  2. adım 2 kaykay yapan arkadaşlar edinin.2Kaykay yapan arkadaşlar edinin. Kaykay parkındayken, diğer patencilerle sohbet etmeye başlayın. Onlara yeni başladığınızı ve herhangi bir ipucu almayı umduğunuzu söyleyin. Bu, patende daha iyi olmak ve arkadaş edinmek için iyi bir yoldur.
  3. adım 3 profesyonel patencileri takip edin.3Profesyonel patencileri takip edin. Kaykay parkındayken veya patenci arkadaşlarınızla takılırken, büyük olasılıkla profesyonel patenciler konusu açılacaktır. Profesyonel patencileri takip ederek hem sohbete katkıda bulunabilir hem de yeni numaralar öğrenebilirsiniz. X-Games'i izlemek, profesyonel kaykaycıları takip etmeye başlamak için harika bir yoldur.
  4. adım 4 kendinizi eleştirilere karşı savunun.4Kendinizi eleştirilere karşı savunun. Bazı patenciler yeni patenciler tarafından biraz tehdit altında hissedebilir ve sizi paten yapamadığınız için eleştirebilir. Bu durumda, her patencinin kayamadığı bir nokta olduğunu hatırlamak ve söyledikleri hakkında onlarla doğrudan yüzleşmek en iyisidir.
    • Örneğin, birinin 'Şu pozcuya bak! Kaykay parkında bile kayamıyor!' dediğini duyabilirsiniz. Arkanızı dönün ve o kişiye 'İlk denediğinizde mükemmel bir patenci olduğunuzu fark etmemiştim!' deyin. Sadece bir yanıt almak bile eleştirenleri susturmak için genellikle yeterlidir.
  5. adım 5 kaykay parkına bir arkadaşınızı da götürün.5Kaykay parkına giderken yanınıza bir arkadaşınızı alın. Kaykay parkına tek başınıza gitme konusunda gerçekten gerginseniz, bir arkadaşınızdan sizinle gelmesini isteyin. Bu kişi aynı zamanda paten kaymayı öğrenmek isteyen ya da zaten bilen biri olmalıdır. Bu, öğrenirken kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayabilir.
    • Bir arkadaşınızdan sizinle gelmesini istediğinizde, ona nedenini söyleyin. Şöyle bir şey söyleyebilirsiniz: 'Paten kaymaya başlamayı çok istiyorum ama yalnız gitmek konusunda biraz gerginim. Benimle gelir misin?'

Kaykay Yapmayı Öğrenmek

  1. adım 1 vücudunuzu gevşetin.1Vücudunuzu rahatlatın. Kaykayınızı kontrol etmek için neredeyse tüm vücudunuzu kullanmanız gerekir. Çok gergin olursanız, çok fazla kontrol sahibi olamazsınız ve kendinizi yaralayabilirsiniz. Kollarınızı yanlarınızda gevşek tutun ve dizlerinizi hafifçe bükün.
  2. adım 2 sol ayağınızı kaykay tahtasının ön tarafına yerleştirin.2Sol ayağınızı tahtanın ön tarafına yerleştirin. Ayağınız tahtanızın ön aksında olmalıdır - buna genellikle kaykayda 'tatlı nokta' denir. Ayrıca ayağınız tahtanın kenarına değil ucuna bakacak şekilde tahta ile aynı hizada olmalıdır.
    • Eğer solaksanız, sağ ayağınız tahtanın ön tarafında olacak şekilde bu talimatları tersine çevirin.
  3. adım 3 yavaşça itin...3Arka ayağınızla hafifçe itin (herkesin tahtanın ön tarafına giden farklı bir ayağı vardır, sizin için rahat olanı seçin, bu biraz zaman alabilir). . Arka ayağınızı kullanarak yere doğru itin, böylece tahtanızı hafifçe ileri doğru hareket ettirin. Biraz hız kazandıktan sonra, ön ayağınızı döndürün, böylece sürüş modunda tahtanızın üzerinde yana doğru dursun ve ardından arka ayağınızı kaldırın ve sürüş sırasında tahtanın arkasına yanlamasına yerleştirin.
    • Bunun nasıl yapılacağını öğrenmek uzun zaman alabilir çünkü çok fazla denge gerektirir. Harekette kendinizi rahat hissedene kadar tekrar tekrar pratik yapın. Sonra daha fazla hız ekleyebilirsiniz.
    • Ayağınızı tahtaya tamamen dik tutamıyorsanız, sorun değil! Ayağınızı hafifçe çevirebilseniz bile, bu doğru yönde atılmış bir adımdır.
  4. adım 4 yönünüzü kontrol etmek için ayaklarınızı kullanın.4Yönünüzü kontrol etmek için ayaklarınızı kullanın. Her iki ayağınız da tahtanızın üzerinde olduğunda, tahtanın yönünü kontrol etmek için ayaklarınızı kullanabilirsiniz. Hafifçe öne doğru eğilin ve tahtayı sağa doğru hareket ettirmek için ayak parmaklarınızı aşağı doğru bastırın. Hafifçe geriye doğru eğilin ve tahtayı sola doğru hareket ettirmek için topuklarınızı aşağı doğru bastırın.
  5. adım 5 ayağınızı sürükleyerek tahtayı durdurun.5 Ayağınızı sürükleyerek tahtayı durdurun. Tahtanızı yavaşlatmak veya durdurmak istiyorsanız sağ ayağınızı yerde sürükleyebilirsiniz. Daha fazla deneyim kazandıkça, tahtayı yukarı çevirmek ve ileri hareketinizi durdurmak için sağ ayağınızla tahtanızın arkasına da basabilirsiniz.
  6. adım 6 bazı temel numaraları yapın.6Bazı temel numaralar yapın. Bir patenci olarak ciddiye alınmak istiyorsanız, birkaç temel numara yapabilmek size ciddi bir itibar kazandıracaktır.
    • Kickturning, ağırlık dağılımınızı değiştirerek dönmek için yeriniz veya zamanınız yoksa board'unuzu döndürmenin iyi bir yoludur. Arka tekerleklerinize hafifçe bastırın, böylece orada dengelenirsiniz ve tahtanın önünü sola veya sağa itmek için ön ayağınızı kullanın. Bu, yönünüzü oldukça hızlı bir şekilde değiştirecektir.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruNasıl iyi bir Ollie yapabilirim? Ollie yapmak için arka ayağınızla kaykayınızın arkasına bastırın, böylece tekerlekler yerden kesilir. Tahtanın üzerine bastığınızda, ön ayağınızı tahtanın önüne doğru kaydırın, bu da tahtayı düzleştirecek ve tamamen yerden kaldıracaktır.
  • SoruNasıl patenci olunur? Kaykay üzerinde kendinizi rahat hissetmeniz için denge alıştırmaları yaparak başlayın. Bunu yapmanın en kolay yolu, kaykayınızı çimlerin üzerine koymak ve tahtaya binip inme alıştırması yapmaktır. Çimlerin üzerinde rahat olduğunuzda halıya geçin. Bu size kaykay üzerinde olmanın nasıl bir his olduğunu hissettirecektir. Ardından, tenis kortu gibi düz, pürüzsüz bir yüzeyde tekme atma alıştırması yapın. Herhangi bir numara yapmaya çalışmadan veya kaykay parkına gitmeden önce tahta üzerinde dengede durmaya alışmanız çok önemlidir.
  • Soru Herkes benimle dalga geçiyorsa ve gelmiş geçmiş en kötü patenci olduğumu söylüyorsa ne yapmalıyım? Bunu kendinizi geliştirmeniz için bir davet olarak değerlendirin. Yani paten kaymanızdan nefret mi ediyorlar? Sık sık pratik yaparak, kararlı olarak ve onların alaylarının stilinizi engellemesine izin vermeyeceğinizi açıkça göstererek onlara gerekenlere sahip olduğunuzu gösterin. Onları görmezden gelin, sürekli pratik yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz. Onlardan tavsiye isteyecek kadar cesur olun, çünkü bu onlara daha iyi olmak için ne kadar istekli olduğunuzu gösterecektir.

Video

İpuçları

  • Paten kaymak zaman alır, özellikle de numaralar öğrenmek istiyorsanız, sabırlı olun ve en önemlisi eğlenin!