Başarılı Bir Wiffle Topu Vurucusu Nasıl Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Wiffle Top tamamen hücumla ilgili bir oyundur. Eğer iyi vuramazsanız, iyi oynayamazsınız. Bunun olmamasını sağlamak için aşağıdaki adımları izleyin.

Adımlar

  1. adım 1 oynadığınız oyunun aletlerini tanıyın.1Oynadığınız oyunun aletlerini tanıyın. Birçok farklı türde wiffle topu (her tarafı daire delikli, sadece bir tarafı spiral delikli, Junk Balls) ve birçok farklı türde sopa (büyük namlu, orta namlu, standart sarı ince namlu) vardır. Kulağa çok açık gelebilir, ancak iyi vuruş yapmak için ne kullandığınızı bilmek şarttır.
  2. adım 2 rahat bir vuruş duruşu bulun.2Rahat bir vuruş duruşu bulun. Kendinizi doğal hissettiğiniz şekilde kalede durun ve sopayı birkaç kez sallayarak duruşunuzda ne kadar rahat hissettiğinizi test edin. Bu duruşta vuruşunuzun tam potansiyelinde olup olmadığını görün. Kendinizi hazır hissettiğinizde, vuruş için yerleşin.
  3. adım 3 kaleyi kalabalıklaştırın.3Kaleyi kalabalıklaştırın. Kaleyi kalabalıklaştırırsanız, normalde hemen aşağıya inecek olan bir kaydırıcı veya kavisli top muhtemelen size isabet edecektir. Ayrıca, daha fazla yürüyüş yaparsınız ve atıcı dış köşeyi hedeflemek zorunda kalır, bu da başa çıkabileceğiniz bir atış olur.
  4. adım 4 top atıcıdan çıkar çıkmaz tespit edin's hand.4Top atıcının elinden çıkar çıkmaz onu tanımlayın. Topun dönüşüne, atıcının kolunun konumuna, topun üzerindeki deliğin konumuna, rüzgara vb. bağlı olarak nasıl hareket edeceğini ayırt etmeye çalışın. Topun gidebileceği dört yoldan biri vardır:
    • Dışa doğru kavis çiz. Top vücudunuzdan uzaklaşacaktır. Atıcının kol hareketi, topun üzerindeki delikler vücudunuzdan uzağa bakacak şekilde üstten yapılır.
    • İçeri doğru kavis. Top vücudunuza doğru kıvrılır. Atıcının kol hareketi, topun üzerindeki delikler vücudunuza bakacak şekilde üstten yapılır.
    • Sinker. Top kaleye doğru düşecektir. Atıcının kol hareketi yanadır ve topun üzerindeki delikler yere bakar.
    • Yüksek top. Top yukarı doğru yükselecektir. Atıcının kol hareketi yanadır ve topun üzerindeki delikler gökyüzüne doğru bakar.
  5. adım 5 atış türü belirlendikten sonra, topun sallanmaya değer olup olmadığını belirleyin.5Atış türünü belirledikten sonra, topun sallanmaya değer olup olmadığını belirleyin. Eğer iyi vurabiliyorsanız, sallayın. Değilse, geçip gitmesini izleyin.
  6. adım 6 hafifçe sallayın.6Hafifçe sallayın. Ne kadar sert sallarsanız sallayın top sopadan büyük bir sıçrama yapacaktır. En iyisi sopa hızınızı yavaşlatmak ve sadece topla temas kurduğunuzdan emin olmaktır.
    • Topu yok etmeye çalışmayın. Sadece temas kurmaya da çalışmayın. Sert sallayın ve sağlam bir çizgi vuruşu yapmaya odaklanın.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruGenellikle en iyi vuruş türü hangisidir? Duruma göre değişir. Örneğin, diyelim ki takımınızın birinci kalede bir koşucusu var. Büyük olasılıkla ikili ya da üçlü vuruş yapmak istersiniz ama özellikle ikili vuruş yapmalısınız çünkü olası ikili oyunların dışında kalırsınız ve iki koşucuyu sayı pozisyonuna sokarsınız.
  • SoruTek elle Whiffle vuruşu doğru mudur? Çok mümkün olsa da, bu şekilde vuruş yapmak son derece zordur. Yani, hayır.

Video

İpuçları

  • Çoğu wiffle topu oyununda, toplar ve vuruşlar (sayı) takip edilmez. Bunu akılda tutarak, şüpheli bir vuruş bile sallanmaya değmeyebilir. Vurmak için mükemmel bir atış için sabırla bekleyin.
  • Hafifçe vurarak vuruşunuzu kontrol altında tutun.

Uyarılar

  • Çitlere doğru sallanmayın ve büyük bir home run vurmaya çalışmayın. Wiffle ball'da sayı vuruşları yeterince kolay gelir. Vuruşunuzda aşırı efor sarf etmeniz vuruşunuzu mahvedecektir.
  • Alçak atışlardan uzak durun. Vurmak için iyi bir atış gibi görünse bile, muhtemelen yere vuracaksınız.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Yarasa
  • Ball
  • Sürahi