Nasıl Yıldız Bir Kaleci Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kaleci, diğer takımın gol atmasını engelleyen son savunma hattıdır. Olağanüstü bir kaleciyi kaleci yapan birkaç şey vardır; farkındalık, uygun form ve hızlı hareket etme yeteneği. Bu makale, olabileceğiniz en iyi kaleci olmak için bu becerileri en üst düzeye çıkarmak üzere kendinizi eğitmenize yardımcı olacak!

Bilmeniz Gerekenler

  • Hızlı tepki verebilmek için dizleriniz bükülü ve vücudunuz gevşek olacak şekilde ayaklarınızın üzerinde durun.
  • Sahayı tam olarak görebildiğiniz için takım arkadaşlarınızla iletişim halinde kalın. Kontrolü elinize alın ve gerektiğinde bağırarak talimatlar verin.
  • Rakiplerinizin topa nereye vurduğunu önceden anlamak için gözlerini değil ayaklarını izleyin.

Adımlar

Vücudunuzu doğru şekilde konumlandırın

  1. kalçanızı her zaman topa doğru tutun.Kalçanızı her zaman topa doğru tutun. Gözlerinizi toptan ayırmayın. Bu şekilde atış için her zaman hazırlıklı olursunuz. Asla sahaya sırtınızı dönmeyin.

'W' harfine güvenin.

  1. w şeklini oluşturmak için her iki elinizi başparmaklar birbirine değecek şekilde yan yana yerleştirin.Her iki elinizi de başparmaklar W şekli oluşturacak şekilde birbirine değecek şekilde yan yana koyun. Bunu daha yüksek topları yakalarken kullanın ve çok daha etkili olacaktır. Topu yakaladığınızda ellerinizi her zaman topun üzerinde tutun, böylece topu tutamazsanız top ayağınıza düşer. Topun ayağınızdan kayıp gitmesi, ellerinizden kayıp fileye gitmesinden çok daha iyidir.

Bağırın!

  1. takım arkadaşlarınızın size güvenip güvenmeyeceklerini veya yardım edip etmeyeceklerini bilmeleri için iletişim kurmanız gerekir.Takım arkadaşlarınızın size güvenip güvenmeyeceklerini veya yardım edip etmeyeceklerini bilmeleri için iletişim kurmanız gerekir. Bu, bir takım arkadaşınız işini yapmadığında da yardımcı olur.

Gevşek kalın.

  1. eğer siz're always tense, getting hit with the ball will hurt more than if you are relaxed.Her zaman gergin olursanız, topla vurulmak rahat olmanızdan daha fazla canınızı yakacaktır.

Kendinizi uygun şekilde konumlandırın

  1. her zaman kale çizgisinin birkaç metre önünde konumlanın.Her zaman kale çizgisinin birkaç metre önünde konumlanın. Bu, diğer takımın şut atabileceği açık alanları kısaltmaya yardımcı olur.

Dengeli kalın.

  1. her zaman ayaklarınızın üzerinde durun, dizleriniz hafifçe bükülü olsun ve ağırlığınız eşit dağılsın (dengeli olun).Her zaman ayaklarınızın üzerinde, dizleriniz hafifçe bükülmüş ve ağırlığınız eşit olarak dağıtılmış olsun (dengeli olun). Bir şut çekildiğinde, kalenin içindeyken, her zaman topun önünde olacak şekilde hareket edin.

Tetikte olun.

  1. her zaman sahada olup biten her şeyin farkında olun.Her zaman sahada olup biten her şeyin farkında olun. Gerekirse topa doğru koşmaya hazır olun. Acele ettiğinizde parmak uçlarınızda olduğunuzdan emin olun. Bir hücum oyuncusuna yaklaşırken, ayaklarına yatay olarak dalın. Tüm açıları kapattığınızdan emin olun. Topa yaklaşmaktan çekinmeyin.

Rakiplerinizin gözlerini değil ayaklarını izleyin.

  1. topa vurmadan önce ayaklarının duruş şekli size nereye vuracaklarını önceden gösterebilir.Topa vurmadan önce ayaklarının duruş şekli size nereye vuracaklarını önceden gösterebilir. Bu, bir kurtarış yapmaya hazır olup olmamanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olabilir.

Köşe vuruşları için hazırlıklı olun.

  1. köşe vuruşları çabuk gelebilir.Köşe vuruşları çabuk gelebilir. Acele etmeye ve topu havadan yumruklamaya hazır olun.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruEğer 2'ye 1 durumu varsa ne yapmalıyım? En iyi şansınız, topa sahip olan kişi yaklaşana kadar beklemek ve ona doğru koşup topun üzerine atlamaktır. Siz ona hücum ederken pas verirse, baskı altında olduğu için muhtemelen kötü bir pas olacaktır.
  • SoruYaralanmadan nasıl dalış yapabilirim? Diz/dirsek pedleri gibi uygun ekipmanlar giydiğinizden emin olun ve düzgün bir şekilde dalın (yan tarafınıza, karnınıza değil). Bazen biraz canınız acıyacaktır, bu zor bir spordur.
  • SoruEğer ekipmanım yoksa ne yapmalıyım? Bu gerçekten size bağlı. Pek çok insanın kaynağı yok. Şu anda üst düzey profesyonel olan birçok futbolcunun ekipmanı yoktu ama becerikliydiler. Sahip oldukları şeylerin en iyisini yaptılar. Eğer yeterince kararlı ve yaratıcıysanız bir yolunu bulursunuz. Örneğin, ikinci el ekipman edinmeyi veya bir arkadaşınızdan ödünç almayı araştırın.

İpuçları

  • Acele ederken korkutma unsurunu kullanın.
  • Ayrıca irade gücüne de ihtiyacınız olacak.
  • Eğer yakalayamazsanız topu yumruklayarak uzaklaştırın.

Uyarılar

  • Sahte çekimlere ve yanıltıcı gözlere dikkat edin
  • Yaralanmalara karşı hazırlıklı olun.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Bir futbol takımı. Şu anda bulunduğun takım iş görür.
  • Karşı oynanacak bir futbol takımı. Oynadığınız takıma karşı oynadığınız takım da işinizi görecektir.
  • Bir futbol sahası
  • Ekipman: eldiven, krampon, siperlik, dolgulu tişört ve şort, ağızlık.