Nasıl Arzulanan Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Herkes çekici olmak ister! İster romantik bir partneri cezbetmek, ister yeni bir arkadaş edinmek ya da bir iş görüşmesinde başarılı olmak isteyin, kendinizi cazip kılmak başarının anahtarıdır. Arzu edilir olmak genellikle iki ana faktöre bağlıdır: fiziksel görünümünüz ve kişiliğiniz. Kendinizi daha cazip hissetmek istiyorsanız, kendinizi sunma ve başkalarıyla etkileşim kurma şeklinizi etkileyen olumlu değişiklikler yapmayı deneyin.

Adımlar

Arzulanır Görünmek

  1. adım 1 temel bakım ve günlük görünümünüz için çaba gösterin.1Temel bakım ve günlük görünümünüz için çaba gösterin. Her gün her şeyi yapmak zorunda değilsiniz, ancak evden ıslak saç, eşofman altı veya uyumsuz çoraplarla çıkmamaya çalışın! Temiz, kırışmamış bir gömlek seçmek, saçınızı şekillendirmek, yüzünüzü tıraş etmek, doğal görünümlü makyaj yapmak ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak her şeyi yapmak için fazladan birkaç dakikanızı ayırın.
    • Potansiyel romantik partnerler genellikle dış görünüşünüzle gurur duymayı çekici bir özellik olarak görürler.
    • Bir iş görüşmesine gidiyorsanız, saçınızı düzgün bir şekilde şekillendirin ve potansiyel işvereninize karşı derli toplu ve sorumlu görünmek için kırışmamış, profesyonel kıyafetler giyin.
    • Yeni arkadaşlar edinmeye çalışıyorsanız, bakımlı hissetmek size biraz güven verebilir.
  2. adım 2 üzerinize tam oturan ve en iyi fiziksel özelliklerinizi vurgulayan kıyafetler giyin.2Üzerinize tam oturan ve en iyi fiziksel özelliklerinizi vurgulayan kıyafetler giyin. Bol kıyafetler havalı görünebilir, ancak en iyi özelliklerinizi ortaya çıkaran vücuda oturan kıyafetler daha fazla dikkat çeker ve sizi daha gösterişli gösterebilir. Ancak bu, her gün dar kotlar, kısa etekler ve dekolte üstler giymeniz gerektiği anlamına gelmez! Bunun yerine, en iyi özelliklerinizi ortaya çıkaran kıyafetler tercih edin.
    • Örneğin, koyu mavi gözleriniz en sevdiğiniz fiziksel özelliğinizse, göz renginizi daha da vurgulayan mavi gömlekler ve ceketler giyin.
    • Sıkı kollarınızla gurur duyuyorsanız, onları göstermek için kolsuz bir bluz veya vücuda oturan bir tişört giyin!
  3. adım 3 nasıl arzulanmak istediğinizi yansıtan kıyafetler seçin.3Nasıl arzulanmak istediğinizi yansıtan kıyafetler seçin. Yeni bir ilişki arıyorsanız ve potansiyel flörtlerinize çekici görünmek istiyorsanız, kıyafet seçimlerinizi bu özel senaryoya göre uyarlayın. Yeni ve harika bir iş bulmaya çalışıyor ya da zam istiyorsanız, bu beklentilere uygun bir şeyler giyin.
    • Örneğin, romantizm arıyorsanız, skinny jean veya örgü elbise gibi vücudunuzu gösteren bir şey giyebilirsiniz. Ya da daha çabuk fark edilmek için kırmızı gibi parlak veya göz alıcı bir renk giyebilirsiniz!
    • Bir iş görüşmesine gidiyorsanız, profesyonelliğiniz ve becerilerinizle dikkat çekmek istersiniz. Güzel bir blazer ceket, yakalı gömlek ve elbise pantolonu giyebilirsiniz.
    • Yeni bir arkadaş edinmeye çalışıyorsanız, geçmişte giydiklerini gördüğünüz stilleri veya markaları giyin. Ortak bir noktanızın olması bir sohbet başlatmanıza yardımcı olabilir veya size sohbet edecek bir şeyler verebilir!
  4. adım 4 başkalarının ilgisini çekmek için neşeli bir ifadeye sahip olun ve sık sık gülümseyin.4Başkalarını etkilemek için neşeli bir ifadeye sahip olun ve sık sık gülümseyin. İnsanlar doğal olarak olumlu hislere çekilirler ve pozitifliği iletmenin gerçek bir gülümseme ve neşeli bir ifadeden daha kolay bir yolu yoktur! Araştırmalar, sadece içten bir şekilde gülümsemenin insanları bir mıknatıs gibi size çekebileceğini gösteriyor. Gülümseme ne kadar büyükse, kişi başkalarına o kadar çekici görünme eğilimindedir!
    • Flört dünyasında cazip görünmek istiyorsanız, mesafeli davranmayı bir kenara bırakın ve ilginizi çeken herkese doğrudan gülümsemeyi deneyin.
    • İçten bir gülümseme, bir işverene pozitif olduğunuzu ve birlikte çalışmanın kolay olduğunu iletebilir, ki bu iki özellik de bir çalışan için oldukça arzu edilen niteliklerdir!
    • Yeni insanlarla tanışıyorsanız, dostça bir gülümseme otomatik olarak size olumlu bir ışık tutacaktır ve kendinizi tanıtmadan önce buzları kırabilir.
  5. adım 5 kendiniz hakkında harika görünmek ve hissetmek için düzenli olarak egzersiz yapın.5Kendiniz hakkında harika görünmek ve hissetmek için düzenli olarak egzersiz yapın. Egzersiz yapmak fiziksel sağlığınız için harikadır, ancak aynı zamanda özgüveninizi de önemli ölçüde artırabilir. Fiziksel uygunluğunuz hakkında iyi hissederseniz, kendinizi daha güvenli bir şekilde taşıyacak, daha fazla enerjiye sahip olacak ve genel görünümünüze daha fazla önem vereceksiniz.
    • Hedeflemeniz gereken fiziksel bir ideal yoktur! Sağlıklı bir görünüm çoğu insan için çekicidir.
    • Romantizm arayanların çoğu kendi teninde rahat olan bir eş arar. Fiziksel olarak formda hissetmek, vücudunuz ve görünüşünüz hakkında kendinize güvenmenize kesinlikle yardımcı olabilir.
    • Formda olmak başkalarına kendi sağlığınıza önem verdiğinizi gösterir. Enerji ve uyanıklığı artırır, bu da potansiyel bir işvereni etkilemeye çalışıyorsanız harikadır.
    • Herhangi bir görsel eksikliğiniz olduğuna inanıyorsanız, masaya getirdiğiniz diğer tüm harika ve şaşırtıcı özellikleri gerçekten göstermeye çalışın!
  6. adım 6 i̇yi bir duruş sergileyin...6Her durumda en iyi şekilde görünmek için iyi bir duruşa sahip olun. Omuzlarınız geride dik durmak, son derece arzu edilen iki özelliği yansıtır: özgüven ve iyi fiziksel sağlık. Ayakta dururken veya otururken sırtınızı veya omuzlarınızı çökertmeyin. Dik durun, çenenizi yukarı kaldırın ve çenenizi göğsünüze düşürmekten kaçının.
    • Kendinden emin görünmek potansiyel romantik partnerleri, arkadaşları ve işverenleri etkileyecektir.
    • Duruşunuzu kendi başınıza değiştirmekte zorlanıyorsanız bir fizyoterapiste danışmayı düşünün.

Kişiliğinizle Başkalarını Çekin

  1. adım 1 kendinden emin davran...1Kendinizi öyle hissetseniz de hissetmeseniz de özgüvenli davranın. Dik durun, insanlarla konuşurken gözlerinin içine bakın ve sohbet başlatmaktan korkmayın! İçten içe kendinize o kadar güvenmeseniz bile, güven yansıtmak için elinizden geleni yapın ve diğer insanlar sizi bu şekilde algılayacaktır. Başkalarıyla sohbet ederken kendinizi küçümsemekten kaçınmaya çalışın.
    • Yakışıklı bir erkeğin yanına gidip gülümseyebilir ve 'Merhaba! Odanın diğer ucundan gözüme çarptınız ve kendimi tutamayıp yanınıza gelip kendimi tanıttım' diyebilirsiniz.
    • Yeni bir arkadaş edinmeye çalışıyorsanız, 'Yanınıza gelip kıyafetinizin ne kadar harika göründüğünü söylemek zorundaydım. Modayla gerçekten ilgileniyorum ve senin görünüşün çok şık! En sevdiğin tasarımcı kim?'
    • Kendinden emin görünmek ile kibirli görünmek arasında ince bir çizgi olduğunu unutmayın. Övünmekten ve öneminizi abartmaktan kaçınmaya çalışın.
  2. adım 2 sorular sorun ve iyi bir konuşmacı olun.2Sorular sorun ve iyi bir konuşmacı olun. İnsanlar etkileşime girmeyi sever ve birine hayatı ve fikirleri hakkında düşünceli sorular sormak onları etkileme eğilimindedir. Ayrıca sizi daha ilginç ve etrafta olmayı daha keyifli hale getirebilir! Açık uçlu sorulara bağlı kalın ve basit 'evet' veya 'hayır' sorularından uzak durun. Sohbeti hafif tutun ve meraklı veya aşırı kişisel sorulardan kaçının.
    • Çıkmak istediğiniz biriyle sohbet ediyorsanız, ona 'Böyle büyük bir şehirde büyümek nasıl bir şeydi?' veya 'Hafta sonu yapmayı en çok sevdiğin şeyler nelerdir?' gibi sorular sorabilirsiniz. Verdikleri cevapları sohbeti devam ettirmek için kullanın!
    • Bir iş görüşmesindeyseniz, işle ne kadar ilgili olduğunuzu göstermek için işle ilgili sorular sorduğunuzdan emin olun. Örneğin, 'Burada şirket kültürü nasıl?' veya 'Her gün hangi görevlerden sorumlu olacağım?' diye sorabilirsiniz.
    • Bir iş görüşmesinde size ciddi sorular sorulursa, sorulara uygun bir tonda cevap verin. Önemli sorular veya ciddi konular hakkında saygısız görünmek istemezsiniz.
  3. adım 3 derinliğinizi göstermek için bir konuda tutkulu olun.3 Derinliğinizi göstermek için bir konuda tutkulu olun. İşverenler, aile üyeleri, arkadaşlar ve ortaklar ilgi alanları ve yaşam hedefleri olan kişileri takdir eder. İster iş, ister gönüllülük, ister bir hobi veya spor olsun, hayatınızdaki bir şey hakkında tutkulu olmak sizi diğerlerinden ayıracaktır.
    • Örneğin, benzersiz becerilere sahip olmak potansiyel romantik partnerlere daha ilginç görünmenizi sağlayabilir. Bir aşçılık kursuna gidebilir, web tasarımı öğrenebilir veya kaya tırmanışına başlayabilirsiniz!
    • Özgeçmişinizde cazip görünmek istiyorsanız, iletişim, dakiklik ve zaman yönetimi gibi önemli iş becerilerini öğrenmenize olanak tanıyan stajlara başvurun. Bu gibi beceriler işverenler tarafından çok aranır.
  4. adım 4 olumlu bir hava yansıtmak için çalışın.4Olumlu bir hava yansıtmak için çalışın. Olumlu bir tutum, arkadaşlar, işverenler ve potansiyel ortaklar da dahil olmak üzere her türlü insanı cezbetme eğilimindedir. Her durumda olayların olumlu tarafını görmeye çalışın. Derin olumsuz sohbet konularından kaçının ve çoğu durumda olayları hafif tutmaya çalışın.
    • Dedikodu yapmayın veya başkaları hakkında kötü konuşmayın, bu oldukça itici gelebilir.
    • Sevimli bir erkekle sohbet ediyorsanız, daha önce haberlerde okuduğunuz iç karartıcı bir şeyi gündeme getirmeyin. Son zamanlarda öğrendiğiniz ilginç bir şeyden bahsedin veya komik bir hikaye anlatın.
    • Bir iş görüşmesinde veya çalışma ortamında din ve siyaset gibi tartışmalı konuları gündeme getirmekten kaçının. Ayrıca, iş görüşmesinde size sorulan soruların ciddiyetine uyacak şekilde ses tonunuzu değiştirmeli, ancak konuşma sırasında olumlu bir tutum sergilemelisiniz.
  5. adım 5 empatik yönünüzü göstermek için başkalarına nazik davranın.5Empatik yönünüzü göstermek için başkalarına nazik davranın. Empati son derece arzu edilen bir özelliktir! Karşılaştığınız herkese eşit davranın. Birinin zor durumda olduğunu görürseniz ve ona yardım edebilecek durumdaysanız, bunu yapın! Sizinle sorunları hakkında konuşan insanları gerçekten dinlemeye istekli olun ve elinizden gelen her şekilde desteğinizi sunun.
    • Örneğin, okuldaki yeni kızın sınıfını bulmakta zorlandığını görürseniz, ona yardım etmeyi ve etrafı göstermeyi teklif edin. Yeni bir arkadaş edinebilirsiniz!
    • Eğer aşkınız üzgün görünüyorsa ve bunu yapmak sizin için uygunsa, onu kenara çekip iyi olup olmadığını sormayı düşünün. 'İyiyim' diye cevap verirse, 'Tamam, sadece biraz üzgün görünüyorsun. Konuşacak birine ihtiyacın olursa ben hazırım.'

Bu Uzman Serisi ile Karizmatik Olun

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soruİstenmek için çok şişman olacağımdan endişeleniyorum. Bunu nasıl değiştirebilirim? 'Çok şişman' diye bir şey yoktur. Kim olduğunuzla gurur duyun; garanti ederim ki birileri sizi olduğunuz harika insan olarak tanıyacak ve takdir edecektir. Kilo vermek istiyorsanız, ihtiyacınız olan tek şey basit bir diyet ve egzersiz planıdır, ancak en önemli şey kendinizi sevmektir.
  • Soru 'Kendinizi öyle hissetmeseniz bile kendinize güveniyormuş gibi davranın' kısmını bilmiyorum. Kendine güveniyormuş gibi yapmak benim için stresi artırıyor. Kendime güvenmiyorsam dürüst olmam gerekmez mi? Ya da bunu mizahla geçiştirmem gerekmez mi? Özgüveni tanımlanmış bir durumdan ziyade bir bakış açısı olarak düşünün. Herkesin özgüvene ilişkin kendi görüşü olacaktır ve bu görüş bir başkasınınkine benzese de deneyimseldir. 'Güven taklidi yapmak' konusunda endişelenmek yerine, güvenin sizin için ne anlama geldiğini düşünmeyi deneyin. Kendinize, kendine güvenen bir kişinin nasıl davranması ve hissetmesi gerektiğini ve bunun kendi davranış ve duygularınızdan ne kadar farklı olduğunu sorun. Belki de özgüvenli olduğuna inandığınız birine bakabilir ve özgüvenin kendini nasıl gösterdiğini görebilirsiniz. Özgüvenli olmanın sizin için neyi başarması gerektiğine odaklanın ve kendinize bunu öznel bir durumdan ziyade eylemlerle başarıp başaramayacağınızı sorun.

İpuçları