NFL'ye Girmek İçin Nasıl Uygun Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

NFL'de oynamak hayalinizse, yapabileceğiniz en iyi şey çok çalışmak ve kendinizi güçlü bir oyuncu olarak pazarlamaktır. Antrenmanlara lisede veya liseden önce başlayın, böylece hem deneyim hem de görünürlük kazanabilirsiniz. Üniversiteye gittiğinizde, bir sonraki adımınız NFL seçmeleri için antrenman yapmaktır. Ne yapacağınızı ve nasıl kalifiye olacağınızı bilmek, profesyonel bir futbolcu olma şansınızı artıracaktır.

Adımlar

Üniversite Futbolu için Eleme

  1. adım 1 yüksek okulunuza katılın...1Katılın lise futbol takımı. Lise futbol takımında oynamak deneyiminizi ve görünürlüğünüzü artıracaktır. Lise futbolunda başarılı olursanız üniversite futbol koçlarının (ve NFL işe alım uzmanlarının) dikkatini çekmeniz daha olasıdır. İşe alımlar birinci veya ikinci sınıfta başlayabilir, bu nedenle mümkün olduğunca erken deneyin.
    • Eğer lisenizin futbol takımı yoksa, futbol takımı olan bir okula transfer olun ya da bir kulüp takımına katılın. Lise takımları tercih sebebidir.
    • Lise diplomanızı almak NFL'de oynamak için bir gerekliliktir, bu nedenle çok çalışın ve mezun olmayı planlayın.
  2. 2. adım bir üniversite futbol kampında kendinizi gösterin.2Bir üniversitenin futbol kampında görünürlük kazanın. Spor kampları, üniversite koçlarıyla bağlantı kurmak ve onlar tarafından fark edilmek için harika bir yoldur. Spor kamplarında onlarla antrenman yaparak zaman geçirirseniz, bir koçun adınızı hatırlama olasılığı daha yüksek olabilir. Oyuncularla zaman geçirin ve adınızı duyurun: futbol kampı deneyiminizi erken ağ kurma olarak düşünün. Bu, ilk izlenimi yaratmak için bir şans.
  3. adım 3 koçunuzla birlikte ideal üniversitelerin bir listesini yapın.3Antrenörünüzle birlikte ideal üniversitelerin bir listesini yapın. Futbol koçunuza kolej futboluna başvurmak istediğinizi söyleyin, böylece sizi mümkün olan her şekilde destekleyebilirler. Listenizi hazırlarken üç bölüme ayırın: hayalinizdeki okulları, gerçekçi olarak planlayabileceğiniz okulları ve geri çekilebileceğiniz okulları listeleyin.
    • Koçunuzdan yetenekleriniz konusunda size karşı dürüst olmasını isteyin ki faydalı bir liste yapabilesiniz.
    • Okulların bir listesini yaptıktan sonra, onları araştırın. Okulun atletik web sitesine göz atın ve mevcut ve eski oyuncuların yanı sıra işe alım süreçleri hakkında bilgi edinin.
  4. adım 4 öne çıkan bir video oluşturun.4Öne çıkan bir video oluşturun. İşe alım videoları üniversite koçlarının dikkatini çekmek için önemlidir. En iyi oyun içi anlarınızın bir play-by-play videosunu derleyin. Her oyunun atletik yeteneğinizi vurguladığından emin olun.
    • Kalite önemlidir. Vurgu videonuzu iyi bir kamerayla kaydedin ve profesyonel bir kameraman tutmayı düşünün.
    • Bütçeniz kısıtlıysa ve kendiniz kaydetmek zorundaysanız, kamera sarsıntısını önlemek için bir tripod kullanın.
  5. adım 5 üçüncü sınıfta ncaa'ya kaydolun.5Üniversitedeki ilk yılınızda NCAA'ya kaydolun. Bir Division I veya II okulunda kolej futbolu oynamak istiyorsanız, amatör bir sporcu olarak statünüzü doğrulamak için NCAA Uygunluk Merkezine kaydolmanız gerekir. Futbol koçunuzdan kayıt konusunda size yardımcı olmasını isteyin, böylece tüm ücretleri ödemeyi ve gerekli belgeleri göndermeyi unutmayın.
    • Nitelikli oyuncuların bir Amerikan kolejinde veya üniversitesinde akademik çalışmalarını tamamlamaları gerekeceğinden, NCAA başvurusu şu anda yalnızca İngilizce olarak mevcuttur.
  6. adım 6 üçüncü sınıfa kadar potansiyel üniversite koçlarıyla iletişime geçin.6Üçüncü yılınızda potansiyel üniversite koçlarıyla iletişime geçin. Üçüncü sınıf, kendinizi ve yeteneklerinizi üniversite koçlarına tanıtmanın tam zamanıdır. Oynamak istediğiniz üniversite koçlarına bir e-posta veya mektup yazın. Önemli anlarınızı gösteren videonuzun bir kopyasını (veya linkini), istatistikleriniz, akademik verileriniz, onur dereceleriniz ve koçunuzun iletişim bilgileri gibi ayrıntıları içeren bir özgeçmişle birlikte gönderin.
    • Ayrıca üniversite koçlarını arayabilir, böylece onları kişisel olarak tanıyabilirsiniz. Ailenizin potansiyel üniversiteleri aramasından kaçının çünkü bu profesyonelce bir davranış olarak görülmez.
  7. adım 7 son yılınızda bir teklif seçin.7Son senenizde bir teklif seçin. Son sınıfa geldiğinizde, üniversite koçları potansiyel teklifler hakkında sizinle iletişime geçmelidir. Hangi teklifin sizin için en iyisi olduğuna karar verin. Bu üniversiteler ne tür burslar sunuyor? Potansiyel okullar Division I mi yoksa II okulu mu?
    • Division I okulları en büyük atletik bütçelere sahiptir ve oynamak için ulusal çapta seyahat ederler. Division II okulları daha az bütçeye sahiptir ve genellikle bölgesel olarak seyahat ederler.
    • Liseden mezun oldukları sürece herkes NFL seçmelerine katılabilir. Üniversitede oynamıyorsanız, sıkı çalışmaya devam edin ve yedek kalmayı düşünün.

Üniversitede Antrenman

  1. adım 1 bir takıma seçilmediyseniz yedek olun.1Eğer bir takıma seçilmediyseniz walk-on olun. Üniversite walk-on'ları ya lisede teklif almamış ya da burs vermeyen bir üniversiteye (Ivy League üniversiteleri gibi) gitmek isteyen oyunculardır. Üniversite koçlarıyla görüşün ve onlara walk-on pozisyonu için nasıl hak kazanabileceğinizi sorun. Atletik yeteneğiniz varsa, koç size bir şans verebilir.
    • Çoğu üniversitenin walk-on'ları atletik burs almaz.
    • Kalifiye walk-on'ların iyi bir karakter, güçlü akademisyenler ve kalın bir cilt oluşturmaları gerekir.
  2. adım 2 bir antrenman programı oluşturun ve her gün antrenman yapın.2Bir antrenman programı oluşturun ve her gün antrenman yapın. Eğer üniversite takımınıza girmeyi başarırsanız, neredeyse her gün antrenman yapacaksınız. Ancak seçmelere kendi başınıza hazırlanıyorsanız, kendi gayretinizi geliştirmeniz gerekecektir. Vücudunuzu formda tutacak ve sizi fiziksel sınırlarınıza kadar zorlayacak bir fitness programı planlayın.
    • Dinlenme günleri de en az antrenman günleri kadar gereklidir. Aşırı efordan kaçınmak için haftada bir gün hafif aktivite (yürüyüş veya yoga gibi) yapın.
  3. adım 3 hareket mekaniği üzerinde çalışın.3Hareket mekaniği üzerinde çalışın. Antrenman yaparken koşma, zıplama ve yön değiştirme becerileriniz üzerinde çalışın. NFL seçmeleri sırasında 40 yard koşusunda yarışmanız gerekecektir. Sprint, kickboks ve kardiyo makineleri kullanmak gibi aerobik egzersizlerle çevikliğinizi geliştirin.
  4. adım 4 güç antrenmanı yapın.4Güç antrenmanı yapın. Kuvvet antrenmanı size NFL seçmelerinde öne çıkmanız için gereken dayanıklılığı ve gücü verecektir. Bench press egzersizleri, squat ve deadlift ile merkez bölgenizi güçlendirin. Vücudunuza optimum dengeyi sağlamak için aerobik ve anaerobik egzersizlerin iyi bir dengesini koruyun.
  5. adım 5 zayıf yönlerinizi bilin ve geliştirin.5Zayıf yönlerinizi bilin ve geliştirin. Vücudunuzun eksikliklerini anlayın ve egzersiz yaparken bunlara odaklanın. Antrenörünüze veya mentörünüze becerinizi nerede geliştirebileceğinizi sorun. Onlara size karşı dürüst olmalarını söyleyin, böylece drafttan önce kendinizi geliştirmek için her türlü fırsata sahip olursunuz.
    • Örneğin, üst vücut gücünüz bacak gücünüzden fazlaysa, kendinizi dengelemek için alt vücut egzersizlerine odaklanın.

Seçmelere Girerken

  1. adım 1 seçmelere başvurmadan önce birkaç yıl kolej futbolu oynayın.1Seçmelere başvurmadan önce birkaç yıl kolej futbolu oynayın. NFL, adayların seçmelere katılmadan en az üç yıl önce liseden mezun olmuş olmaları gerektiğini belirtmektedir. Kolej futbolu zamanınızı atletik bir özgeçmiş oluşturmak ve NFL koçlarının dikkatini çekmek için kullanın.
    • Eğer kolej futbolu oynamıyorsanız, kolejdeki son senenizde seçmelere kaydolun.
    • Üniversiteden mezun olduktan sonra, seçilme hakkınız yalnızca mezun olduğunuz yıldan sonraki yıl için geçerlidir (veya liseden mezun olduğunuzdan bu yana dört futbol sezonu geçtiyse).
  2. adım 2 nfl bölgesel kombine için beyanda bulunun.2-NFL Bölgesel Kombinasyonu için beyanda bulunun. Lise günlerinizin üzerinden üç yıl geçtikten sonra seçmelere kaydolun. Üniversite futbolcuları ve diğer bireysel stajyerler arasında deneme yapacağınız Bölgesel Başlangıç Kombinalarına kayıt yaptırarak başlayacaksınız. Herkes başvurabilse de, NFL sadece yüksek düzeyde yetenekli olanların kayıt yaptırmasını istemektedir.
    • Atletik antrenmanlar ve ölçümler sırasında bir gözlemcinin dikkatini çekerseniz, Ulusal Kombine'de denemeye davet edilebilirsiniz.
  3. adım 3 nfl ulusal kombinasına katılın.3NFL Ulusal Kombinasına katılın. Bölgesel seçmelerin aksine, her yıl sadece yaklaşık 335 oyuncu ulusal seçmelere davet edilir. Bu, 40 yarda koşu, bench press ve dikey sıçrama gibi antrenmanlarda kendinizi en iyilerin en iyilerine karşı ölçmeniz için bir şanstır. Buradan yaklaşık 250 sporcu NFL seçmelerine katılacaktır.
    • Fiziksel değerlendirmenizden sonra fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığınızı ölçmek için tıbbi muayenelerden de geçeceksiniz.
  4. adım 4 nfl seçmelerine girin.4 NFL seçmelerine girin. Seçmeler sırasında, futbol gözlemcileri sizi kapsamlı tıbbi ve fiziksel değerlendirmelerle diğer oyunculara karşı ölçeceklerdir. Seçmeler yedi turdan oluşur ve profesyonel futbol takımları yeni oyuncularını seçer. Seçmeler sırasında ayrıca personel ile iletişim kurabilir ve bir takımın antrenman kadrosunda yer almak için pazarlık yapabilirsiniz.
  5. adım 5 eğer bir yer kazanamazsanız, temmuz ayındaki ek seçmelere başvurun.5Eğer bir yer kazanamazsanız, Temmuz ayında ek draft için başvurun. Ek draft, drafttan bu yana uygunluğu değişenler içindir. Takımlar oyuncular için teklif verebilir ve en yüksek teklifi veren takım oyuncuyu alır. Profesyonel takımlar ek draftlara katılmak zorunda değildir, ancak hangi koçların ve gözlemcilerin katılacağını asla bilemezsiniz.
    • Yine de NFL'ye girmeye hak kazanamazsanız, her şey kaybedilmiş sayılmaz. NFL Geçiş Yardım Programı, üniversite oyuncularına futbol dışındaki bir hayata geçiş yaparken destek sağlar.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruEğer draft edilmezsem ve başka nasıl NFL oyuncusu olacağımı bilmiyorsam ne olacak? NFL'in ayrıca Houston, Arizona, Baltimore, Minnesota ve New Orleans'ta bulunan beş bölgesel birleşimi vardır. Bunlardan birinde denenebilir ve hatta hemen ardından serbest oyuncu teklifi alabilirsiniz.
  • SoruNasıl NFL oyuncusu olunur? Kolej futbolunda yer alarak ve iyi bir oyuncu olarak başlayın. Lise futbol takımında, NFL koçları zaten izliyor, böylece üniversite yıllarınızdan sonra takım için ideal olup olmadığınıza karar verebilirler.
  • Soru Bir NFL takımı bir kolej oyuncusuyla doğrudan iletişime geçebilir ve oyuncu drafttan geçmeden o oyuncuyu işe alabilir mi? Draft sistemi, NFL takımlarının oyuncuları doğrudan işe almaya çalışması durumunda ortaya çıkacak kaosu önlemek için oluşturulmuştur. Seçmeler aynı zamanda takımlar arasında eşitliği de teşvik eder.

İpuçları

  • NFL'de oynama ihtimali düşüktür: lise oyuncularının sadece %6'sı kolej futboluna katılmaya hak kazanır ve daha da azı profesyonel futbolcu olur. Antrenman yaparken elinizden gelenin en iyisini yapın, ancak seçmelere katılamazsanız kendinizi hırpalamayın.
  • Sakatlıklardan kaçınmak için bol sıvı tüketin ve antrenmandan önce esneme hareketleri yapın. Büyük bir kaza NFL'de oynama şansınızı mahvedebilir.
  • Lise veya üniversite danışmanınıza NFL'de oynamak istediğinizi bildirin. Size destek olabilir ve uzun vadeli planlar yapmanıza yardımcı olabilirler.