Basketbolda Nasıl Hemen İyi Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hepimiz teneffüste, spor salonunda ya da dışarıda takılırken seçilen tek oyuncu olduğumuz ve basketbol ya da kuralları hakkında en ufak bir fikrimizin olmadığı o anı yaşamışızdır. Bununla birlikte, ne yaptığını bilmeden başlayan ve yine de galibiyetlere katkıda bulunan oyuncuların adil bir payı olmuştur.

Adımlar

  1. adım 1 bazı temel bilgileri öğrenin:1Bazı temel bilgileri öğrenin: Bilmeniz gereken tek şey bu: Takımınız topu çemberden geçirmek istiyor. Takımınız ayrıca diğer takımın sahaya inmesini engellemek ister. Size dokunmadıkça başka bir oyuncuya dokunmayın. Eğer topla hareket etmek istiyorsanız, top sürün ve pas vermek ya da şut atmak istemediğiniz sürece durmayın. Korkmayın; agresif olun.
  2. adım 2 don't stop moving:2Hareket etmeyi bırakmayın: Hareket etmeye devam ederseniz, topu alma şansınız daha yüksek olacaktır. Başka bir şey yapamasanız bile topu alın ki takımınız topu alabilsin.
  3. adım 3 yapabildiğinizi yapın:3Yapabildiğinizi yapın: Sayı atmak diğer istatistiklerden daha çok övülse de, ribaunt alarak galibiyete gerçekten katkıda bulunabilirsiniz. Ne zaman biri (takımınızdan olsun ya da olmasın) topa şut atsa, zıplayabilir ve topu alabilirsiniz, böylece takımınız hücuma çıkabilir ve sayı yapabilir.
  4. adım 4 pas:4Pas: Yeni başladıysanız büyük ihtimalle çok iyi bir şutör değilsinizdir. Takım arkadaşlarınıza pas vermek günümüz basketbolunun en önemli mekaniklerinden biridir. Kimseye yakın olmayan bir takım arkadaşınıza sıçrayarak pas verin, böylece savunmasız bir şekilde şut atabilsin.
  5. adım 5 küçük başlayın.5Küçük başlayın. Eğer çembere yakın şut atarak başlayabiliyorsanız, bu harika. Özellikle de zekiyseniz, basketbol topunun çemberden düzgün bir şekilde geçmesini sağlamak için pota arkalığını ve kuvveti kullanmanın içerdiği fiziği hesaplayabilirsiniz.
  6. 6. adım poker suratına sahip olun.6Poker suratına sahip olun. Bazen, iyi zamanlanmış bir fake ile rakiplerinizi tek bir şey düşünmeleri için kandırabilirsiniz. Bu, takım arkadaşlarınıza pozisyon almaları için zaman kazandıracaktır.
  7. adım 7 i̇tibarınızı avantajınıza kullanın.7İtibarınızı avantajınıza kullanın. Ne itibarı? Basketbol oynamaya yeni başladınız, bu yüzden harika olmadığınızı bilecekler. Oyunun başında, sizi korumamaları için ne yaptığınızı bilmiyormuş gibi davranmak istersiniz. Bu şekilde, şut atmak için topu aldığınızda boşta olacaksınız.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruDiğer takımdan nasıl uzaklaşabilirim? Çok fazla hareket edin. Eğer diğer takım sizi tekrar korumaya çalışırsa, sadece tekrar hareket edin. Hareket etmeyi asla bırakmayın!
  • SoruPas atmadan önce nasıl top sürerim? Tek yapmanız gereken normal bir şekilde top sürmek, ardından topu pas vereceğiniz kişiye kolayca atmak.
  • SoruBasketbolda nasıl daha iyi olabilirim? Her gün yaklaşık 10-20 dakika pratik yapmanız gerekir. Şut, top sürme, pas ve savunma alıştırmaları yapmalısınız. Pratik yapmak basketbolda daha iyi olmanıza yardımcı olacaktır.

Video

İpuçları

  • Arkadaşlarınızla oynarken birkaç atış kaçırırsanız, cesaretiniz kırılmasın. Bu herkesin başına gelir ve bunu değiştirmek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Sadece biraz daha sık pratik yapın ve sahaya geri dönün!
  • Maçları izleyin ve bazı oyuncuların nasıl oynadığını görün.
  • Topunuzun yeterince pompalandığından emin olun.

Uyarılar

  • Rakip takımın bir oyuncusunu korurken, ona dokunmadığınızdan emin olun yoksa faul alabilirsiniz.
  • Vurgulanan çizgilerin dışına çıkmayın, aksi takdirde saha dışına çıkabilirsiniz.
  • Eğer topa sahipseniz ve top sürüyorsanız, top sürmeyi bırakıp tekrar top sürerseniz, bu bir ihlaldir.
  • Asla top sürmeden topla yürümeyin. Buna seyahat denir.