Yumruk Dövüşünde Nasıl İyi Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Genellikle bir başkasıyla kavga etmekten kaçınmak en iyisi olsa da, birkaç yumruk atmaktan başka seçeneğinizin olmadığı zamanlar olabilir. Bir yumruk kavgasına girerseniz ve bundan kurtulamazsanız, kazanma şansınızı artırmak için kullanabileceğiniz teknikler vardır. Ofansif olarak daha iyi olabilmek için farklı yumruklar atma alıştırması yapın ve rakibinizi engellemeye hazır olmak için kollarınızı yukarıda tutun. Biraz bilgi ve pratikle, çoğu dövüşte kendi başınıza kalabileceksiniz.

Adımlar

Saldırıya Geçmek

  1. adım 1 kolayca hareket edebilmek için aktif bir duruşa geçin.1Kolayca hareket edebilmek için aktif bir duruşa geçin. Ağırlığınızın çoğunu ayak toplarınızda tutun ve dizlerinizi hafifçe bükün, böylece hızlı hareket edebilirsiniz. Baskın tarafınız rakibinizden en uzakta olacak şekilde vücudunuzu yana çevirin. Ellerinizi yanaklarınızla aynı seviyede tutun, böylece kendinizi savunabilirken aynı zamanda hızlı bir şekilde yumruk atabilirsiniz.
    • Ellerinizi açık avuç içinde tutmayı veya nötr duruşunuzda yumruk yapmayı seçebilirsiniz.
    • Etkili manevra yapamayacağınız için vücudunuzu germekten kaçının.
    • Baskın tarafınız rakibinize en yakın olacak şekilde de durabilirsiniz, ancak bu durumda da yumruk atamayabilirsiniz.
  2. adım 2 yumruk atarken yumruklarınızı dirseklerinizle aynı hizada olacak şekilde sıkın.2 Yumruk atarken dirseklerinizle aynı hizada olacak şekilde sıkı yumruklar yapın. Parmaklarınızı, uçları avucunuzun ortasına gelecek şekilde kıvırın. Yumruğunuzun ön tarafını olabildiğince düz tutmaya çalışın, böylece yumruk atarken kendinizi incitmezsiniz. Başparmağınızı yumruğunuzun alt kısmına sarın ve yumruğunuzu daha sıkı hale getirmek için baskı uygulayın. Bileğinizi kilitli tutmak için elinizin arkasını ön kolunuzla düz bir çizgide tutun.
    • Parmaklarınızı başparmağınızın etrafına dolamayın çünkü yumruk attığınızda kendinizi yaralayabilirsiniz.
    • Yumruk atarken bileğinizi bükmekten kaçının, aksi takdirde yumruğunuz yere indiğinde o kadar güçlü olmaz ve burkulma yaşayabilirsiniz.
  3. adım 3 rakibinize daha fazla zarar vermek için savunmasız bölgeleri hedefleyin.3 Rakibinize daha fazla zarar vermek için savunmasız bölgeleri hedefleyin. Yüzdeki en savunmasız yerler gözler, kulaklar ve burundur. Dövüşün çabuk bitmesini istiyorsanız, rakibinizin canını yakmak ve etkili bir şekilde karşılık vermesini engellemek için yumruklarınızı bu bölgelere doğru yönlendirin. Rakibinizin yüzüne vurmakta zorlanıyorsanız, onu sersemletmek için boynuna veya boğazına gitmeyi deneyin.
    • Rakibinize her zaman saygı duymalısınız - onursuz hileler kullanmayın, kirli dövüşmeyin ve asla arkadan saldırmayın. Adil bir dövüş olduğundan emin olun.
    • Rakibinizin kasıklarına veya dizlerine tekme atarak onu daha hızlı yere sermeyi deneyin, böylece kaçabilirsiniz.
  4. adım 4 bir yumruk atın...4Bir jab rakibinizden en uzakta olan kolunuzla. Yumruklarınızı yanaklarınızla aynı hizada olacak şekilde yukarı kaldırarak başlayın. Yumruğu attığınızda, baskın kolunuzu hızla uzatın ve avucunuzu aşağı bakacak şekilde çevirin. Kolunuz ileri doğru giderken, yumruğunuzdan daha fazla güç almak için baskın omzunuzu öne doğru döndürün. Rakibinizi sersemletmek için burnunu, gözlerini veya çenesini hedefleyin.
    • Birden fazla, hızlı vuruş yapmak için hangi elinizle yumruk attığınızı değiştirin.
    • Diğer elinizi yüzünüzün önünde tutun, böylece rakibiniz size vurmaya çalışırsa onu engelleyebilirsiniz.

    İpucu: Hızınızı artırmak ve gevşek hissetmenizi sağlamak için yumruk atarken hızlıca nefes verin.

  5. adım 5 kanca atma alıştırması yapın...5Pratik kanca atma Böylece rakibiniz yumruğu görmez. Kancalar, rakibinizi hazırlıksız yakalamak için yandan attığınız güçlü yumruklardır. Yumruğu atarken rakibinizin yanağını veya çenesini hedefleyin. En fazla gücü elde etmek için bileğinizi kilitlediğinizden emin olun, böylece elinizin arkası dirseğinizle aynı hizada kalır.
    • Öndeki kolunuzla bir kanca atmadan önce artık dövüşmek istemiyormuş gibi görünmek için ellerinizi avuç içleriniz açık bir şekilde yukarı kaldırın. Bu rakibinizi şaşırtmak ve sersemletmek için harika bir yol olabilir.
  6. adım 6 rakibinizi sersemletmek için bir headbutt deneyin.6Rakibinizi sersemletmek için bir kafa vuruşu deneyin. Rakibinize yeterince yakınsanız, onu sersemletmek için bir kafa vuruşu yapabilirsiniz. Boynunuzu rakibinizin burnuna veya gözlerinin arasındaki boşluğa çarpmadan önce hızla geriye doğru eğin. En güçlü nokta olduğu ve size en az zarar vereceği için alnınızın üst kısmını kullanın.
    • Kafa vurmak karma dövüş sanatları gibi çoğu resmi dövüşte yasa dışıdır.
    • Birine kafa atmak onu bayıltabilir de.

Kendinizi Savunmak

  1. adım 1 rakibinizi izleyin, böylece hareketlerini tahmin edebilirsiniz.1Hareketlerini tahmin edebilmek için rakibinizi izleyin. Gözlerinizi daima rakibinizden ayırmayın, özellikle gözlerini ve kollarını izleyin. Size yumruk atmayı planladıkları yeri tahmin edebilmek için hareketlerine dikkat edin. Başka bir yere bakmanız gerekirse, bakışlarınızı rakibinize geri döndürmeden önce hızlıca başka bir yere bakın.
    • Rakibinizi her zaman izlemek önemli olsa da, köşeye sıkışmamak veya bir şeye takılmamak için çevrenizin farkında olun.
  2. adım 2 vücudunuz yana dönük olacak şekilde durun, böylece're harder to hit.2Vücudunuzu yana çevirerek durun, böylece vurulması daha zor olur. Vücudunuzun baskın olmayan tarafı rakibinize bakacak ve omzunuz önde olacak şekilde durun. Göğsünüzü ve kalçanızı yana dönük tutun çünkü bu rakibinize size yumruk atmak için daha az fırsat verir. Ağırlığınızı ayak toplarınıza verin, böylece kolayca hareket edebilir ve gerektiğinde darbelerden kaçabilirsiniz.
    • Rakibiniz kolayca göğsünüze veya karnınıza yumruk atabileceğinden, vücudunuz rakibinize kare olacak şekilde durmaktan kaçının.
    • Rakibinizin size vurmasını zorlaştırmak için hafifçe çömelin. Ancak, çömeldiğinizde rakibinizin yüzünüze daha kolay tekme atabileceğini veya diz çökebileceğini unutmayın.
  3. adım 3 yumrukları engelleyebilmek için yüzünüzü elleriniz ve kollarınızla koruyun.3Gumrukları engelleyebilmek için yüzünüzü elleriniz ve kollarınızla koruyun. Ellerinizi yanaklarınızın yakınında tutun, böylece bir yumruk attıklarında hızlı tepki verebilirsiniz. Başınıza doğru gelen bir yumruk gördüğünüzde, yumruklarını daha kolay engellemek için ön kollarınızı yüzünüzün önünde kaldırın. Kendinizi daha iyi desteklemek ve sağlam temas kurmalarını önlemek için kollarınızı gerin.
    • Blok yaparken rakibinizi hala görebildiğinizden emin olun, aksi takdirde beklemediğiniz bir yumruk atabilirler.
    • Gözleriniz ve burnunuz gibi hassas bölgeleri korumaya yardımcı olmak için bir yumruk beklerken başınızı aşağı doğru eğin.
  4. adım 4 aranızda daha fazla mesafe bırakmak için rakibinizi itin.4Aranızda daha fazla mesafe bırakmak için rakibinizi itin. Rakibiniz yumruklar arasındayken veya siz bir yumruk attıktan sonra yumruklarınızı açın ve rakibinizi olabildiğince sert bir şekilde itin. Bu, rakibiniz toparlanmaya çalışırken en uygun duruşa geri dönmenize ve bir sonraki yumruk için hazırlanmanıza yardımcı olabilir.
    • Rakibinizi omuzlarından veya göğsünden itmeyi hedefleyin, böylece dengesini bozabilirsiniz.
    • Rakibiniz başka bir yumruk atmak için toparlanmaya çalışırken bu fırsatı değerlendirin, böylece dövüşte bir adım öne geçebilirsiniz.
  5. adım 5 yumruğu savuşturmak için vücudunuzu yumruktan uzağa yuvarlayın.5Yumruğu savuşturmaya yardımcı olmak için vücudunuzu yumruktan uzağa yuvarlayın. Her vuruşu engelleyemeyeceksiniz, bu yüzden şunları yapmanız gerekecek birkaç yumruk al. Size vurulduğunda, vücudunuzu rakibinizin yumruk attığı yöne doğru çevirin, böylece daha sert darbe almazsınız ve rakibinizin yumruğu vücudunuzdan yuvarlanır. Vücudunuzu her zaman yumruğa doğru değil, yumruktan uzağa doğru çevirin, aksi takdirde dövüş sırasında daha sık yaralanırsınız.
    • Eğer tamamen arkanızı dönemiyorsanız, rakibinizin size vurmasını zorlaştırmak için bir yandan diğer yana eğilmeyi deneyebilirsiniz.

    İpucu: Eğer rakibiniz başınızı hedef alıyorsa ve siz başınızı yoldan çekemiyorsanız, çenenizi göğsünüze yaklaştırın, böylece rakibiniz alnınızın sert kısmına yumruk atar. Yine de acıyacaktır, ancak yüzünüze vurulması kadar acıtmayacaktır.

  6. adım 6 asla bir korkak gibi kaçmayın.6Asla bir korkak gibi kaçmayın. Bunun yerine rakibinizle konuşarak onu dövüşmekten vazgeçirin ve hayatını değiştirmeye ikna edin - ileride arkadaşınız bile olabilir, bu yüzden saygılı olun.
    • İhtiyacınız varsa bağırmanızda veya yardım çağırmanızda bir sakınca yoktur. Kavgadan sonra güvenliğinizden endişe ediyorsanız polise veya kolluk kuvvetlerine başvurun.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruKavgada ilk vuran siz mi olmalısınız? Her şeyden önce, durumdan çıkmak ve kavgadan kaçınmak için elinizden geleni yapın. Koşun, kaçın, sadece orada olmayın. Ancak bu mümkün değilse ve dövüşmek zorunda kalırsanız, o zaman size zarar vermek için çok yaklaşmadan önce, önce vurarak onları durdurmalısınız.

İpuçları

  • Nefesiniz tükenebileceği ve dövüşte daha az etkili olabileceğiniz için çok hızlı koşmaktan veya hareket etmekten kaçının.
  • Dövüşürken dik durmak için elinizden geleni yapın. Eğer yere düşerseniz, daha fazla yaralanmamak için başınızı mümkün olduğunca koruyun.

Uyarılar

  • Kesinlikle gerekmedikçe kavga başlatmayın. Yumruk kavgaları, nefsi müdafaa dışında bir nedenle yapılırsa başınızı kolluk kuvvetleriyle derde sokabilir. Her zaman yardım çağırmaya veya yapabiliyorsanız kaçmaya çalışın.