Daha İyi Bir Ping Pong Oyuncusu Olmanın 10 Basit Yolu

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İster sıradan ister rekabetçi bir şekilde oynuyor olun, daha iyi bir masa tenisi oyuncusu olmak için biraz pratik yapmanız yeterlidir. Topa spin eklemekten atışlarınızı hedeflemeye kadar deneyebileceğiniz tonlarca teknik var. Masa tenisi becerilerinizle diğer oyuncuları etkilemek istiyorsanız, bir sonraki maçınızda deneyebileceğiniz profesyonel ipuçları ve püf noktaları listesi için okumaya devam edin, böylece herhangi bir rakibi kolayca yenebilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Dizlerinizi bükün, ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve hazır bir pozisyonda kalmak ve herhangi bir atış için topa kolayca ulaşmak için öne doğru eğilin.
  • Masanın köşelerini hedefleyin ve topu file üzerinde alçakta tutmaya çalışın, böylece rakibinizin vurması daha zor olur.
  • Topun dönmesini ve kavis yapmasını sağlamak için raketinizle topu fırçalayın. Topspin eklemek için raketi alçaktan yükseğe, backspin için yüksekten alçağa veya sidespin için yandan yana hareket ettirin.

Adımlar

Kauçuktan yapılmış yüksek kaliteli bir kürek kullanın.

  1. kaliteli bir kürek seçmek...Kaliteli bir kürek seçimi daha iyi top kontrolü elde etmenize yardımcı olur. Topa her vuruşunuzda daha iyi kavramanıza yardımcı olması için daha kalın kauçuk katmanlarına ve süngerimsi malzemeye sahip bir pinpon raketi arayın. Raketin kauçuğu, topun yönü ve dönüşü üzerinde daha iyi kontrol sağlamak için topu kavrar, böylece rakibinize karşı hızlı oyunlar yapmak daha kolaydır.
    • Nasıl oynamayı sevdiğinize bağlı olarak çeşitli sap stilleri vardır küreğinizi tutun. Geleneksel 'salla-el' tutuşunu kullanıyorsanız daha uzun saplı bir raket kullanın ve raketinizi 'kalem tutuşu' ile tutuyorsanız daha kısa bir sap kullanın.
    • Mümkünse oynadığınız her maç için aynı raketi kullanın. Raketinizin hissine alıştıkça, daha tutarlı bir masa tenisi oyunu oynayacaksınız.

Hazır pozisyonda durun.

  1. hazır bir pozisyonda durmak, manevra yapmanıza ve atışlara daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olur.Hazır pozisyonu korumak, manevra yapmanıza ve atışlara daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olur. Ayaklarınız omuz genişliğinden biraz daha geniş olacak şekilde durun ve ağırlığınızı parmak uçlarınızda tutun. Dizlerinizi bükün ve ağırlık merkezinizi alçaltmak için kalçalarınızı geriye doğru itin. Sırtınızı düz tutun, belinizi hafifçe öne doğru eğin ve kollarınızı vücudunuzun önünde tutun. Bu şekilde vücudunuz dengeli, rahat ve her yöne hareket etmeye hazır kalır.
    • Topa vurduktan hemen sonra hazır pozisyona dönmeye çalışın, böylece voleyi geri göndermeye hazır olursunuz.
    • Sağ elinizi kullanıyorsanız, sol ayağınız hafifçe önde olacak şekilde durun. Solaksanız, sağ ayağınız diğerinden biraz önde olacak şekilde durun.

Vuruş yaparken tüm vücudunuzu döndürün.

  1. tüm vücudunuzla devam etmek size daha fazla güç verir.Tüm vücudunuzla devam etmek size daha fazla güç verir. Forehand vuruş yaparken, geri salınım sırasında kalçalarınızı ve omuzlarınızı geriye doğru döndürün. Ardından, ayaklarınızı dik tutun ve topa vurmak için öne doğru dönün. Bu şekilde, atışlarınızda en fazla gücü ve tutarlılığı elde edersiniz.
    • Her vuruşunuzda topa gerçekten sert vurmaya çalışmaktan kaçının çünkü bu sizi savunma yapamayacağınız savunmasız bir noktada bırakabilir. Her vuruşta aynı gücü kullanmaya çalışın ve rakibinizin hiç beklemediği bir anda topa vurun.

Her vuruşta topa kavis veya spin ekleyin.

  1. topa falso vermek nasıl sekeceğini tahmin etmeyi zorlaştırır.Topa spin vermek nasıl sekeceğini tahmin etmeyi zorlaştırır. Bileğinizi gevşek tutun ve raketle sertçe vurmak yerine topa sürtün. Eğer deniyorsanız topa topspin ile vurmakraketi alçaktan yükseğe doğru hareket eden topa doğru fırçalamaya çalışın. Topa geriye doğru spin vermek için raketi yüksekten alçağa doğru hareket ettirin.
    • Rakibinizin topa vurmakta zorlanmasını sağlamak için topun sola veya sağa sıçramasını sağlamak için yan spini mükemmelleştirmeyi deneyin. Topu sağa döndürmek için raketi soldan sağa hareket ettirin veya sola döndürmek için sağdan sola gidin.

Topu masanın köşelerine vurun.

  1. köşeleri hedeflemek rakibinizi pozisyonundan çıkmaya zorlar.Köşeleri hedeflemek rakibinizi pozisyon dışına çıkmaya zorlar. Topu rakibinizin en uzak olduğu köşeye doğru yönlendirmeye çalışın. Eğer rakibiniz topa doğru hareket edip geri dönmeyi başarırsa, rakibinizi hazırlıksız yakalamak ve bir sayı almak için topu karşı köşeye doğru vurun.
    • Masanın kenarına vurmaya çalışmak topun düzensiz bir şekilde masadan uzağa sıçramasını sağlayabilir, ancak masayı ıskalarsanız riskli bir oyundur.

Raket açısına göre topun dönüşünü tahmin edin.

  1. topu okumak's spin helps you position your paddle correctly for a hit.Topun dönüşünü okumak, vuruş için raketinizi doğru konumlandırmanıza yardımcı olur. Rakibiniz topa vurmak üzereyken, topa spin eklemeye çalışıp çalışmadığını görmek için raketinin açısını ve konumunu izleyin. Topa spin verdiğini fark ederseniz, spini düzeltmek ve rakibinize güçlü bir vuruş yapmak için raketinizi hızla ayarlayın.
    • Rakibiniz raketini alçaktan yükseğe doğru hareket ettirirse, top topspin yapar ve yukarı doğru döner. Raketinizi aşağı doğru eğin ve topa merkezinin üzerinden vurun.
    • Rakibiniz raketini yüksekten alçağa doğru hareket ettirdiğinde, topun geri dönüşü vardır ve aşağı doğru döner. Raketinizi yukarı kaldırın ve topa merkezinin altından vurun.
    • Eğer raket soldan sağa doğru hareket ederse, top sağa doğru dönecektir. Raketinizi sağa doğru konumlandırın ve geri vurmak için topa sol taraftan vurun.
    • Rakibiniz raketi sağdan sola hareket ettirdiğinde, topun sol yan falsosu vardır. Raketinizi sola doğru hareket ettirin ve spini düzeltmek için topa sağ tarafından vurun.

Dönüşlerinizi file üzerinde alçak tutun.

  1. topu filenin hemen üzerinden vurmak rakibinizin vurmasını zorlaştırır.Topa filenin hemen üzerinden vurmak rakibinizin vuruş yapmasını zorlaştırır. Topu rakibinizin kolayca vurabileceği şekilde filenin üstünden vurmak yerine, filenin üzerinden zar zor geçecek şekilde vurmaya çalışın. Rakibiniz topa vurmak ve sayı yapmanızı engellemek için daha defansif bir pozisyon almak zorunda kalacak, böylece topa çok güçlü bir şekilde vuramayacaktır.
    • Alıştırma Alıştırması: İki sopa arasına bir ip bağlayın. Her bir sopayı filenin uçlarına sıkıştırın, böylece ip birkaç santim yukarıda durur. Topa, filenin üst kısmı ile ipin arasından geçecek şekilde vurma alıştırması yapın. Atışlarınızda daha tutarlı hale geldikçe, ipi biraz alçaltın.

Atışlarınızın mesafesini ve hızını değiştirin.

  1. vuruşlarınızı değiştirmek rakibinizin topa karşılık vermek için daha çok çalışmasını sağlar.Vuruşlarınızı değiştirmek rakibinizin topa karşılık vermek için daha çok çalışmasını sağlar. Topa aynı hızda veya masanın aynı noktasına vurmak yerine, arada bir değiştirin. Bazı topları masanın kenarına daha yakın vurun ve diğerlerini filenin üzerinden zar zor geçecek şekilde konumlandırmaya çalışın. Rakibinizin bir sonraki hamlenizi tahmin etmekte zorlanması için kullandığınız hızı, spini ve atış türünü değiştirin.
    • Hazır duruşunuzda kalmak, farklı vuruşlar arasında geçişi çok daha kolay hale getirir, böylece rakibiniz topa nereye vurursa vursun kolayca manevra yapabilirsiniz.

Vuruşlarınız doğal hale gelene kadar vole vuruşları yapın.

  1. vuruşlarınızı tekrar tekrar mükemmelleştirmek topa kolaylıkla vurmanızı kolaylaştırır.Vuruşlarınızı tekrar tekrar mükemmelleştirmek, topa kolaylıkla vurmanızı kolaylaştırır. Masa tenisi oynamaya ilk başladığınızda, topa nasıl vuracağınızı bulmak için çok fazla zihinsel enerji harcamanız gerekebilir. Hafızanıza yerleşmeleri için ileri geri voleybol pratiği yapmaya devam edin. Çok fazla düşünmeden topa otomatik olarak aynı güç ve tutarlılıkla vurabildiğinizde, oyun çok daha kolay olacaktır.
    • Rahat olmaya çalışın ve vuruşlarınızı fazla düşünmeyin. Yakında, topa nasıl vuracağınızı hissedeceksiniz, böylece top tam olarak hedeflediğiniz yere düşecektir.

Mümkün olduğunca sık oyun oynayın ve pratik yapın.

  1. mümkün olduğunca çok pratik yapmak, becerilerinizi daha hızlı geliştirmenize ve bilemenize yardımcı olacaktır.Mümkün olduğunca çok pratik yapmak, becerilerinizi daha hızlı geliştirmenize ve bilemenize yardımcı olacaktır. Fırsat bulduğunuzda farklı rakiplerle oynamaya çalışın, böylece başka bir oyuncuya karşı oynama ve atışlarına tepki verme pratiği yapabilirsiniz. Başka biriyle oynayamıyorsanız, topu bir duvara vurmayı veya masanın diğer tarafını dikey olacak şekilde ayarlamayı deneyin. Oynamaya daha fazla zaman ayırdıkça masa tenisinde daha iyi olacaksınız.
    • Becerilerinizi geliştirmek zaman alır, bu nedenle her vuruşu hemen yapamazsanız cesaretiniz kırılmasın
    • Sürekli oyun oynayabilmek için katılabileceğiniz masa tenisi ligleri olup olmadığını görmek için yerel rekreasyon merkezlerini kontrol edin.

Topluluk Soru-Cevapları

  • SoruKüreğimi bulaşık makinesinde yıkarsam, bu tutuşu etkiler mi? Küreğinizi asla bulaşık makinesinde yıkamayın. Kürek tutkalla bir arada tutulur ve sıcak su tutkalı çözer ve küreğiniz parçalanır. Küreğinizi sadece ılık suyla yıkayın.
  • SoruKardeşim beni her zaman yenerse ne olur? Onun haberi olmadan pratik yapın, sonra becerinizle onu şaşırtın.
  • SoruTop spin yapmayı nasıl öğrenebilirim? Raketinizi biraz aşağı doğru eğin. Topa vururken bileğinizi kullanarak raketi daha da aşağı çevirirken yukarı doğru bir hareketle vurun. Bu, topa aşağı doğru bir spin (topspin) verecektir. Pratik yapmak mükemmelleştirir. Rakibiniz buna hazır değilse topspin servis çok etkili olabilir.

Video

İpuçları