Kavgada Daha Güçlü Bir Kişi Nasıl Yenilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Başka bir kişiye asla fiziksel olarak saldırmamanız gerekse de, kendinizi sizden daha güçlü birini yenmeniz gereken bir durumda bulabilirsiniz. Bazı insanlar için bir kavgaya dahil olma fikri korkutucu olabilir. Bununla birlikte, kendinizi savunmanız gereken bir duruma zorlanırsanız, saldırganınızı yenmek için kullanabileceğiniz teknikler ve stratejiler vardır.

Adımlar

Kendinizi Bir Saldırıya Karşı Savunmak

  1. adım 1 boğazlarına vuruşlar ve boğmalarla saldırın.1Darbeler ve boğmalarla boğazlarına saldırın. Boğaz, bir kişinin vücudunda zayıf bir noktadır. Kendinizi savunurken, yumruklayarak veya vurarak boğazlarına saldırın. Kolunuzu tamamen boynuna dolayabilirseniz, bilinç kaybına neden olmak için şah damarına baskı uygulayabilirsiniz. Bu atardamar boynun her iki yanında bulunabilir ve kapanması için sadece 11 pound basınç gerekir.
    • Şahdamarını sıkıştırmak oksijenli kanın beyne gitmesini engeller ve çok uzun süre tutulursa beyin hasarına neden olabilir.
    • Güçlü kişilerin boğazına saldırmak için ellerinizi, dirseklerinizi, ayaklarınızı veya ön kollarınızı kullanabilirsiniz.
    • Eğer arkasındaysanız, arkadan çıplak boğma kullanmak hızlı bir şekilde bilinç kaybına neden olabilir. Okuyun Uykuda Şok Tutuşu Yap bunu nasıl yapacağınızı öğrenmek için.
    UZMAN İPUCU

    Adrian Tandez

    Öz Savunma Eğitmeni
    Adrian Tandez, Mountain View, Kaliforniya'da dünyaca ünlü bir kendini savunma eğitim merkezi olan Tandez Academy'nin kurucusu ve baş eğitmenidir. Ünlü dövüş sanatçısı Dan Inosanto tarafından eğitilen Adrian, diğerlerinin yanı sıra Bruce Lee'nin Jeet Kune Do, Filipin Dövüş Sanatları ve Silat'ında sertifikalı bir eğitmendir. Adrian'ın 27 yılı aşkın kendini savunma eğitimi deneyimi vardır.
    Adrian Tandez Öz Savunma Eğitmeni

    Uzmanımız da aynı fikirde: Jeet Kune Do'da, vurduğumuz yer için dört ana hedef gözler, boğaz, kasıklar ve dizlerdir. Bu hedefler aslında sporda yasadışıdır, ancak kendini savunmada bu kadar etkili olmalarının nedeni budur - en fazla hasarı vereceğiniz yer burasıdır.

  2. adım 2 kasıklarına tekme atın.2Kasıklarına tekme atın. Bu, erkek bir rakiple uğraşırken daha etkili olma eğiliminde olsa da, cinsiyete bakılmaksızın herhangi birini kasıklarına tekmelemek onları geçici olarak etkisiz hale getirecek ve kendinizi savunurken harika bir strateji haline getirecektir. Temiz bir temas kurmak için onlara yeterince yakın olduğunuzdan emin olun ve tereddüt etmeyin.
    • Bacaklarının arasına bir futbol tekmesi atmak kasıklara vurmanın en iyi yoludur.
    • Kasıklara yapılan saldırıları vücutlarının diğer bölgelerine yapılan saldırılarla karıştırın, böylece onları hazırlıksız yakalarsınız.
  3. adım 3 gözlerini oyun veya dürtün.3Gözlerini oymak veya dürtmek. Göz oyma ve dürtme kişinin görme yetisini engelleyebilir ve daha ciddi göz oymaları kalıcı körlüğe veya ölüme neden olabilir. Bir saldırgana karşı mücadele ediyorsanız, başparmaklarınızı gözbebeklerinin yüzeyine sertçe bastırın.
    • Bu saldırıyı sadece çok zor durumdaysanız gerçekleştirin. Birinin gözünü oyarak potansiyel olarak onu öldürebilirsiniz.
  4. adım 4 hareket kabiliyetlerini ortadan kaldırmak için eklemlerine saldırın.4Hareket kabiliyetlerini ortadan kaldırmak için eklemlerine saldırın. Dirsek, ayak bilekleri ve dizler gibi yerler vücudun savunmasız kısımlarıdır. Her eklemin bir hareket aralığı vardır ve ters yönde çekilir veya itilirse kırılır veya burkulur.
    • Diz kapaklarının arkasındaki yumuşak kısma saldırın veya ayağınızın altıyla diz kapaklarına bir itme tekmesi atarak onları etkisiz hale getirin.
  5. adım 5 rakibinizi etkisiz hale getirmek için bir silah kullanın.5Rakibinizi etkisiz hale getirmek için bir silah kullanın. Etrafınızda saldırganınıza sallayabileceğiniz süpürge, tuğla veya şişe gibi şeyler bulmaya çalışın. Çevrenizde deriyi kırabilecek kadar sert olan herhangi bir nesne kullanılabilir.
    • Silah kullanmak, saldırı suçundan hüküm giymeniz halinde daha ağır hapis cezalarına neden olabilir.
    • Bir silaha uzanırken dikkatli olun. Durumu tırmandırabilir ve rakibiniz de misilleme olarak bir silah kapabilir veya silahınızı sizden alabilir.

Güçlerini Onlara Karşı Kullanmak

  1. adım 1 brezilya jiu-jitsu taktiklerini kullanın.1Brezilya jiu-jitsu taktiklerini kullanın. Brazilian jiu-jitsu, Brezilya'da Gracie ailesi tarafından geliştirilen bir dövüş sanatıdır. Japon Jiu Jitsu ve Judo'nun bazı yönlerini içerir. Boğma tutuşlarına ve eklem kilitlerine odaklanan bir boğuşma dövüş sanatıdır. İlk olarak daha küçük dövüşçülerin daha büyük rakipleri yenmesi için bir yöntem olarak geliştirilmiştir ve sizden daha güçlü birini yenmenize yardımcı olabilir.
    • Brezilya jiu-jitsu ayrıca stresi de azaltır.
    • Bir kendini savunma taktiği olmasının yanı sıra, Brazilian jiu-jitsu hareket kabiliyetinizi, çevikliğinizi ve esnekliğinizi artırır.
    • Helio Gracie, Brazilian jiu-jitsu'yu kendisinden büyük, iri kardeşlerini minderde yenmenin bir yolu olarak geliştirdi.
  2. adım 2 momentumlarını ve boyutlarını onlara karşı kullanın.2Hızlarını ve cüsselerini onlara karşı kullanın. Judo sanatı rakibinizin momentumunu ve cüssesini ona karşı fırlatma şeklinde kullanır. Rakibiniz daha büyük olsa da, bu onun fırlatılmaya karşı bağışıklığı olduğu anlamına gelmez. Onların cüssesini kendi avantajınıza kullanmanın yollarını düşünün. Örneğin, rakibinizle yüz yüze gelmek yerine, size doğru hücum ederken ayaklarına çelme takmayı deneyin.
    • Judo, rakibi yere atmak için kaba kuvvet yerine denge ve kaldıraç kullanır.
    • Güçlü bir kişiyi tek bir atışla etkisiz hale getirebilirsiniz. Müsabakalarda bu ippon olarak bilinir.
  3. 3. adım kaçınılmaz kalarak kardiyolarını yıpratın.3Kaçınılmaz kalarak kardiyolarını yıpratın. Güçlü bir kişinin dayanıklılığı ve hareket kabiliyeti kas kütlesinden olumsuz etkilenebilir. Bu nedenle, onlar yoruldukça siz hareketli ve yakalanması zor kalabilirsiniz. Yorulduklarında, onlardan faydalanabilirsiniz.
    • Çalım atmak ya da sahte yumruklar atmak rakibinizin tepki vermesine neden olabilir. Etraflarında yanlamasına hareket etmeye devam edin ve vuruşlarının yolundan uzak durmaya çalışın. Mümkün olduğunca çok savurmalarını ve ıskalamalarını sağlayın.
    • Sizden daha güçlü biriyle kavgaya girmeyin. Tek bir yumruk sizi bayıltabilir, bu nedenle yumrukları yumruklarla vurmaya devam ettiğinizden emin olun ve asla onlarla yumruk yumruğa durmaya çalışmayın.

Fiziksel Güç Oluşturma

  1. adım 1 spor salonuna gidin ve iyi bir fiziksel forma girin.1Spor salonuna gidin ve iyi bir fiziksel forma girin. Üstün teknik size daha büyük bir rakibi yenme yeteneği kazandırsa da, iyi bir fiziksel uygunluğa sahip olmak da çok önemlidir. Kaslarınızı geliştirmek için ağırlık antrenmanı yaptığınızdan emin olun. Tatbikatlar yaparak, koşarak, yüzerek veya bisiklete binerek kardiyo ve dayanıklılığınız üzerinde çalışın. Uzun süreli bir dövüşteyseniz, rakibinizin üstesinden gelmek için dayanıklılığa sahip olmanız önemlidir.
    • Kas inşa etmek ve güç inşa etmek iki farklı şeydir. Daha az ağırlıkla daha fazla tekrar yaparak güç oluşturmaya odaklanın.
    • Set başına 10-15 tekrar, güç kazanmaya çalışanlar için iyi bir başlangıç noktasıdır.
    • Nasıl yapılacağını okuyun Bench-Press, Do-Bicep-Curlsve Do-a-Squat gibi en yaygın güç geliştirme egzersizlerini öğrenebilirsiniz.
  2. adım 2 boş zamanlarınızda jimnastik egzersizi yapın.2Boş zamanlarınızda jimnastik egzersizi yapın. Jimnastik egzersizi, herhangi bir spor salonu ekipmanı olmadan yapılan ve direnç olarak kendi vücut ağırlığınızı kullanan egzersizdir. Bu, spor salonuna gidemeyenler veya evdeyken güçlenmek isteyenler için harika bir alternatiftir. Kardiyo ve dayanıklılığınızı aynı anda çalıştırmak için kalistenik egzersizinizi birlikte yapmaya ve zincirlemeye çalışın.
    • Jimnastik egzersizi yağsız kaslarınızı artırır ve hareketliliği, esnekliği ve gücü geliştirir.
    • En yaygın egzersizlerden bazıları pull up, squat, push up, lunge ve crunch egzersizleridir.
  3. adım 3 fiziksel olarak aktif kalın veya bir spor takımına katılın.3Fiziksel olarak aktif kalın veya bir spor takımına katılın. Fiziksel olarak aktif kalmak veya bir spor takımına katılmak, sağlığınızı korumanızı sağlayacak ve böylece sizi güçlü bir adamı yenmek için gerekli araçlarla donatacaktır. Bunu egzersizle birlikte yapmak, güçlü bir kişiyi yenmek için fiziksel olarak yeterince formda olmanızı sağlayacaktır.
    • Fiziksel bir aktivite yapmak ya da bir spor takımında yer almak, gelişmiş kardiyovasküler sistem ve kanser, diyabet ve hipertansiyon gibi kronik hastalıkların önlenmesi gibi çeşitli diğer sağlık faydalarına da sahiptir.
    • Bir takımda olmak sizi tek başınıza çalıştığınızdan daha fazla motive edebilir.
    • Bazı fiziksel aktiviteler arasında kaya tırmanışı, dans veya yürüyüş yer almaktadır.
    • Aktif kalmak için bir topluluk beyzbol veya bayrak futbol takımına katılabilirsiniz.
  4. adım 4 kişisel bir antrenöre danışın.4Kişisel bir antrenöre danışın. Egzersiz yapma konusunda tamamen yeniyseniz, kişisel bir eğitmen anlamlı bir antrenman programı geliştirmenizde size yardımcı olabilir. Birçok kişisel antrenör yıllarca antrenman yapmıştır ve çeşitli egzersiz türleri hakkında bilgi sahibidir.
    • Bir fiziksel eğitmen ayrıca size daha iyi bir beslenme rejimi sunabilir, böylece güç kazanabilir ve egzersiz yaparken ne kadar enerjiye sahip olduğunuzu artırabilirsiniz.

Kendinizi Savunmayı Öğrenmek

  1. adım 1 çarpıcı bir dövüş sanatları disiplininde eğitim alın.1 Vurucu bir dövüş sanatları disiplininde eğitim alın. Vuruş, rakibinizi yumruklama ve tekmeleme sanatıdır. Güçlü bir kişiyle yüz yüze rekabet edebilmek için vuruş becerilerinizi geliştirmeniz gerekir. Yerel bir spor salonu bulun ve eğitmenle ders almak hakkında konuşun.
    • En popüler ve etkili vuruş sanatları arasında Amerikan boksu, Muay Thai Kickboksu ve Karate sayılabilir.
    • Güçlü biriyle dövüşürken hızınızı kendi avantajınıza kullanın. Yumruklarından darbe almadan kaçmaya çalışın.
    • Resmi bir spor salonuna gitmeden çarpıcı veya herhangi bir dövüş sanatında etkili olabileceğinizi düşünmeyin. Örneğin Muay Thai birkaç yüz yıldır geliştirilmektedir ve muazzam miktarda beceri gerektirir.
  2. adım 2 dövüş yere düşerse nasıl boğuşacağınızı öğrenin.2Dövüş yere düşerse nasıl boğuşacağınızı öğrenin. Birçok dövüş yerde veya bir güreş ya da boğuşma durumunda sona erer. Güçlü birine karşı mücadele ediyorsanız, bu bariz bir dezavantaj oluşturabilir. Bununla birlikte, nasıl boğuşacağınızı öğrenebilirseniz, herhangi bir boğuşma sanatında eğitim almamış birine karşı avantaj elde edersiniz.
    • Popüler boğuşma sanatları arasında güreş, Greko Roman güreşi, Judo ve Brezilya jiu-jitsu yer alır.
    • Üst kontrolü ele geçirebilirseniz veya rakibiniz vuruş konusunda etkiliyse yere inmek daha iyi bir durum bile olabilir.
    • 'Rolling' veya grappling pratiği, deneyim kazanmanız için en iyi yoldur. Dersinize katıldığınızda sizden daha büyük ve daha iyi biriyle boğuşmak için her fırsatı değerlendirin.
    • Tekniğinizi eğittikten ve geliştirdikten sonra, bir dövüşe girerseniz fikir tartışması size gerçek bir deneyim kazandıracaktır.
  3. adım 3 kendinizi nasıl savunacağınıza dair eğitici videolar izleyin.3Kendinizi nasıl savunacağınıza dair eğitici videolar izleyin. Hiçbir zaman gerçek eğitim ve antrenmanların yerini tutamayacak olsalar da, eğitici videolar kendinizi güçlü bir kişiden korumanın farklı yolları hakkında size bir fikir verebilir. Eğer bir kursa gidecek paranız yoksa ya da bulunduğunuz bölgede böyle bir kurs yoksa, bu bir alternatif olabilir.
    • Güçlü bir kişiyi yenmeye çalışmadan önce eğitici videolara güvenmeyin.
    • Satın almadan önce eğitici videonun derecelendirmelerini kontrol ettiğinizden emin olun, böylece başkalarının onu etkili bulduğunu bilirsiniz.

Video

İpuçları

Uyarılar

  • Bu hareketlerden bazılarını yapmak ölümcül olabilir. Bunları sadece hayati tehlike arz eden bir saldırıya karşı kendinizi savunuyorsanız kullanın.
  • Birine saldırmak ciddi bir suçtur ve hapis cezasıyla sonuçlanabilir.
  • Bir kavgada güvende kalmanın en iyi yolu kaçmak veya durumdan kaçınmaktır.
  • Fiziksel bir münakaşaya girme tehdidi altındaysanız, her zaman önce yetkililerle iletişime geçin.

Uzman Soru ve Cevapları