Nasıl Daha İyi Bir Rugby Oyuncusu Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ragbinin temellerini öğrendikten sonra sahada her şey mümkün görünüyor. Tek hayal edebildiğiniz büyük bir çalımdan kurtulmak, maç kazandıran vuruşu yapmak veya topu yakalayan rakibinizi ezmektir, ancak becerileriniz hayal gücünüze yetişemiyor gibi görünür. Ancak, temel beceriler üzerinde çalışmaya devam eder ve 'ragbi beyninizi' keskinleştirirseniz, kısa sürede daha iyi bir ragbi oyuncusu olacaksınız.

Adımlar

Daha Akıllıca Oynamak

  1. adım 1 sık sık pozisyon değiştirmek yerine pozisyonunuza sadık kalın (eğer're new because you need to find the right position first).
    Sık sık pozisyon değiştirmek yerine pozisyonunuza sadık kalın (yeni değilseniz çünkü önce doğru pozisyonu bulmanız gerekir). Birdenbire pervaneden pivota geçerseniz asla iyi bir oyuncu olamazsınız. Her pozisyonun kendine özgü gereksinimleri ve ihtiyaçları vardır ve tam bir pozisyonu iyi öğrenirken pozisyon değiştirirseniz daha iyi bir oyuncu olamazsınız.
    • Bununla birlikte, takım arkadaşlarınızın her birinin pozisyonu hakkında temel bir anlayışa sahip olmalısınız. Ragbi akıcı ve hızlı bir oyundur ve ne yapmaya çalıştıklarını bilirseniz takım arkadaşlarınızı en iyi şekilde destekleyebilirsiniz.
    • Sahadaki rolünüzden rahatsızsanız, her pozisyonun ve rolünün şemalarına göz atın.
  2. adım 2 bir süperstar veya kahraman gibi değil, bir birim olarak oynayın.
    Bir birim olarak oynayın, bir süper yıldız veya kahraman olarak değil. Kahraman olmaya çalışmayın, sadece oyunu oynayın ve pozisyonunuz ne yapmak için tasarlanmışsa onu yapın. Bir ragbi oyununda herhangi bir anda sahada 30 oyuncu vardır - bu da bir oyuncunun oyunu tek başına kazanmaya çalışmasını neredeyse imkansız hale getirir. Başarılı ragbi takımları, rollerini bilen ve ona sadık kalan oyuncularla doludur.
    • Her pozisyon diğerlerini tamamlayacak şekilde tasarlanmıştır. Eğer scrum-half olarak rucking yapmaya karar verirseniz, birkaç top kaybı daha kazanabilirsiniz. Ancak fly-half'iniz ona topu kazandıran bağlantıyı kaybedecek ve hücumunuzu etkili bir şekilde yok edecektir.
    • Herkes ara sıra bir tackle veya koşu için pozisyonunu terk edecektir. Önemli olan anınızı akıllıca seçmektir -- ayrılarak takımınızı dezavantajlı bir duruma sokacak mısınız?
  3. adım 3 takımınızı destekleyin's runs by staying diagonally behind the ball carrier.
    Top taşıyıcının çapraz arkasında durarak takımınızın koşularını destekleyin. Takım arkadaşınız koşu yapıyorsa, en iyi yer birkaç metre arkalarında ve birkaç metre yanlarında olmaktır. Bu sizi her zaman geçerli, yasal bir pas hedefi haline getirir. Eğer birisi zaten oradaysa, onun yanına yerleşin ve topu almaları durumunda hızlı bir pas çıkışı sağlayın. En iyi takımlar bu küçük çapraz pas hatlarını neredeyse anında kurarlar.
    • Halihazırda küçük bir oyuncu hattı varsa, hemen arkalarında durun, biri düşerse sıkıştırmaya veya düşerken kısa bir boşaltma pası almaya hazır olun.
  4. 4. adım başınızı her zaman yukarıda tutun ve tarayın, ikili mücadelelerde bile.
    Başınızı her zaman yukarıda tutun ve tarayın, ikili mücadelelerde bile. Saha içi zekanızı geliştirmenin en iyi yolu her şeyi takip etmektir. Takım arkadaşlarınızla aynı hizada mısınız? Rakipler bir atak için sahanın bir tarafına daha fazla kişi mi yüklüyor? Müdahalelerde de başınızı yukarıda tutmalısınız - başınızı güvenli bir şekilde yerleştirmek ve savunmacılara uyum sağlamak için tüm süre boyunca teması izleyin.
    • Gördüğünüz herhangi bir gevşek topu kapın veya üzerine düşüp bir ruck için yerleştirin.
    • Takım arkadaşlarınızla aynı hizada mısınız? Çizgilerinizin sıkı olduğundan ve boşluk olmadığından emin olun.
  5. adım 5 topa sahip olmayı ilk önceliğiniz haline getirin.
    Topa sahip olmayı ilk önceliğiniz haline getirin. Ragbide herhangi bir takım neredeyse her an topa sahip olabilir ve hücum anında savunmaya geçer. Bu da topa sahip olmayı çok daha önemli hale getirir ve iyi bir skor fırsatı ortaya çıkana kadar diğer takımı savunmada yorar. Tüm iyi takımlar ara sıra risk alsa da, çabalarının çoğunu topu tutmak için harcarlar.
    • Eğer desteğiniz yoksa, yavaşlayın ve bekleyin. Takımınız size yetişene kadar topu bir süre daha oyunda tutabilir ya da pas atacak ya da sizin yerinize topu oyuna sokacak biri çıkana kadar riskli bir koşudan vazgeçebilirsiniz.
    • Sadece tutacağını bildiğiniz pasları atın. Eğer iyi bir pas veremiyorsanız, sadece temasa geçin, takım arkadaşlarınızın topu almasına izin verin ve sıfırlayın.
    • Çok fazla mesafe kat etmeden 3-4 oyun oynarsanız endişelenmeyin. Savunmada olmak hücumda olmaktan çok daha yorucudur ve eninde sonunda bir açık bulursunuz.
  6. 6. adım ne zaman sıkıştırma yapacağınızı ve ne zaman dışarıda kalacağınızı bilin.
    Ne zaman sıkıştırma yapacağınızı ve ne zaman dışarı çıkacağınızı bilin. Yeni başlayanlar genellikle ne zaman bir araya gelmeleri gerektiğinden emin değildir ve genellikle ya buldukları her bir araya atlarlar ya da hiç katılmazlar. Takımınıza ne zaman bağlanıp yardım edeceğinize karar vermek zor olabilir, ancak bazı kurallar vardır:
    • Eğer takım olarak bir sıkıştırmayı kazanıyorsanız, katılmayın. Benzer şekilde, bir ruck'ı zaten kaybettiyseniz veya kaybetmek üzereyseniz, oradan çıkın ve sahanın geri kalanını savunun.
    • Bir takım arkadaşınıza çalım atıldığını görürseniz, takım arkadaşlarınızdan daha fazla savunma oyuncusu varsa, topa sahip olmayı savunmak için hemen oradan uzaklaşın.
    • Çıkmaza giren bir ikili mücadelenin yakınındaysanız, gidişatı değiştirmek için kendinizi içeri atın.
    • Scrum-halfler ve fly-halfler, birkaç istisna dışında (kritik bir ruck'ı kaybetmek, katılabilecek kadar yakın olan tek oyuncu) çoğu ruck'ın dışında kalmalıdır -- hücum ve savunmayı organize etmek için ruck yapamayacak kadar önemlidirler.
  7. adım 7 her ruck'a, tackle'a ve oyuna tam bir güvenle bağlanın.
    Her ruck'a, tackle'a ve oyuna tam bir güvenle kendinizi adayın. Çoğu yeni başlayan ragbi oyuncusu için en büyük engel bir beceri, fikir veya numara değildir - özgüvendir. Özgüven tüm sporları etkilese de, ragbide bir darbe alabileceğinizi (veya rakibe vurabileceğinizi) ve iyi olabileceğinizi bilmek herkesin doğuştan sahip olduğu bir şey değildir. Ragbinin fizikselliğine alışmak zaman alır. Bununla birlikte, her şeyinizi ortaya koyma ve temastan önce yavaşlamama veya gevşememe yeteneği, aslında sizi uzun vadede daha güvenli hale getirecektir.
    • Antrenmanda vuruşlar yaparak güven kazanın. 50 hızda veya dizlerinizden çalım atarak başlayın ve kademeli olarak tam temasa kadar çalışın.
    • Rakibin içinden geçmeyi düşünün, ona doğru değil. Çalımları ve ikili mücadeleleri kolaylıkla geçmek için ayaklarınızı her zaman hareket ettirin.
    • Kendinizi zihinsel olarak oyunlara ve vuruşlara hazırlayın. Kendinize bunu daha önce de yaptığınızı ve yumuşak oynamanın ya da temastan kaçınmaya çalışmanın sadece daha fazla sakatlanmaya yol açacağını hatırlatın.
  8. adım 8 pozisyonunuza odaklanarak profesyonel rugby izleyin.
    Pozisyonunuza odaklanarak Profesyonel Ragbi izleyin. Güney Afrika, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi dünyanın en iyi takımlarından İngiltere, Fransa, Yeni Zelanda ve Avustralya'daki önde gelen kulüp takımlarına kadar istediğiniz herhangi bir takımı izleyin. Özellikle birkaç şeye dikkat edin:
    • Savunmadaki pozisyonunuz nerede? Onlar hücumda nerede?
    • Her takım oyunun temposunu nasıl belirliyor? Hücuma çıktıklarında geniş alana mı yayılıyorlar yoksa büyük oyuncuları içeri mi sokuyorlar?
    • Vuruş için uygun zamanlar ne zaman ve nerede?
    • Ne zaman bir son dakika pası denemek en iyisidir ve ne zaman sadece aşağı inmek en iyisidir?

Becerilerinizi Geliştirmek

  1. adım 1 rucks, tackle ve scrumlarda omurganızı düz tutun.
    Rucks, tackle ve scrumlarda omurganızı düz tutun. Ragbi oynarken yapabileceğiniz en büyük iyileştirmelerden biri tekniğinizdir. En iyi oyuncular vücutlarını verimli bir şekilde kullanır ve rakibe karşı avantaj elde etmek için enerjilerinin her zerresini kullanır. Neredeyse her durumda yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri sırtınızı düzleştirmektir. Eğri bir omurga sadece tehlikeli olmakla kalmaz, gücünüzü de önemli ölçüde azaltır. Doğru sırt tekniği üzerinde çalışmanın birkaç yolu vardır:
    • Poponuzu sırtınızdan değil, dizlerinizden ve belinizden bükerek aşağıda tutun.
    • Başınızın ve omuzlarınızın kalçalarınızın altına düşmesine asla izin vermeyin.
    • Düşük anahtarlı bir rucking veya scrumming alıştırması yapın, ardından 'sürüş' pozisyonunuza kilitlenin. Yerinizde kalın ve bir takım arkadaşınız sırtınızın küçük kısmına yatay olarak bir top yerleştirsin. Top yuvarlanmamalıdır.
  2. adım 2 topla sahanın herhangi bir yerinde etkili bir şekilde koşmayı öğrenin.
    Sahanın herhangi bir yerinde topla etkili bir şekilde koşmayı öğrenin. Rugby futboldan çok daha akıcıdır, bu nedenle topu bir koşucu gibi kolunuzun altında kilitli tutmak istemezsiniz. Bunun yerine, tutuşunuzu duruma göre uyarlamanız gerekir:
    • Genel Oyun: Topu parmak uçlarınızla göğsünüzün tam ortasına yakın, ucu yukarı bakacak şekilde tutun. Bu, herhangi bir yöne doğru hızlı bir şekilde pas vermenizi, taktik yapmanızı veya vurmanızı sağlar.
    • Baskı Altında / Mücadele Edilirken: Topu her iki eliniz ve ön kolunuzla yatay olarak kavrayın. Sol ön kolunuz topun üst kısmında, sol eliniz sağ ucu kavrar ve sağ ön kolunuz topun alt kısmında, sağ eliniz sol ucu kavrar. Bu, size çalım atılacağını veya birinin topu çalmaya çalışacağını bildiğiniz an içindir ve genellikle forvetler tarafından kullanılır.
    • Açık Alan: Topu dirseğinizin kıvrımına sıkıştırın ve tek elinizle kavrayın. Bu size bire bir veya açık alan koşusu için bol miktarda hız ve hareket kabiliyeti sağlar. Çalım yediğinizde, diğer elinizi topu korumak için topun üzerine koyar ve çalım atandan uzaklaşırsınız.
  3. adım 3 nasıl çalım atılacağını öğrenin.
    Nasıl çalım atılacağını öğrenin. 'Büyük vuruşlara' ve en iyi tackling formuna odaklanan birçok oyuncu, ne kadar sıklıkla vurulanın kendileri olduğunu unutur. İyi çalım atmayı öğrenmek takımınızın daha fazla rucks kazanmasına yardımcı olur, savunmacıya karşı zemin kazanmanıza yardımcı olur ve sizi sakatlıklardan korur.
    • Topu savunma oyuncusundan uzağa çevirin. Yaklaşırken, koşmak için bir taraf seçin ve omzunuzu rakibe doğru hafifçe indirerek topu başka tarafa çevirin.
    • Ayaklarınızı ileri doğru hareket ettirmeye devam edin. Bu korkutucu görünebilir, ancak momentumunuzun onun üzerinden geçmesini istersiniz, tersi değil. Gevşeyen veya yavaşlayan oyuncu neredeyse her zaman incinen oyuncudur.
    • 'Sırayla' düşün. Düşerken ağırlığınızı dağıtmak için yere önce dizlerinizle, sonra kalçalarınızla, sonra da omuzlarınızla vurmalısınız.
    • Topu takımınıza doğru geri yerleştirin. Yere düştükten sonra topu yerleştirmek için 1-2 saniyeniz var, bu yüzden takımınıza bir iyilik yapın ve geri uzanın. Herhangi bir savunma oyuncusunun topu almak için üzerinizden geçmesi gerekeceğini unutmayın, bu nedenle topu geriye yerleştirmek takımınıza koşmak için çok önemli bir zaman kazandırır.
  4. adım 4 her iki tarafa da doğru atış yapabildiğinizden emin olun.
    Her iki tarafa da isabetli atış yapabildiğinizden emin olun. Her iki tarafınıza da en az 10 yardalık bir pas atmak ve her seferinde takım arkadaşınızın göğsüne isabet ettirmek istersiniz. Bunu başarmanın tek yolu pratik yapmaktır, bu nedenle her gün ragbi topunu her iki tarafa atmak için zaman harcadığınızdan emin olun.
    • Spiral veya spinli paslar harikadır, ancak isabetli olmadığınız sürece spininizin güzelliğinin bir önemi yoktur.
  5. adım 5 çalım atarken mükemmel offloadlar yapın.
    Çalım yerken mükemmel offloadlar gerçekleştirin. Boşaltma, yere düşerken topu takım arkadaşınıza atarak onun çalımdan kurtulmasını ve koşmaya devam etmesini sağlamaktır. Yeni başlayanların çoğuna offload yapmamaları söylenir ve bunun iyi bir nedeni vardır: Şiddetli bir şekilde yere doğru çekilirken berbat bir pas vermek çok kolaydır. Ancak daha iyi olmaya başladıkça profesyonellerin ne kadar sık offload yaptıklarını, koşuyu canlı tuttuklarını ve savunmayı yavaşça geçtiklerini fark edeceksiniz. Boşaltmayı mükemmelleştirmek için--
    • Takım arkadaşınızın top için hazır olduğundan emin olun ve onunla göz teması kurun.
    • Topu döndürmeyin, baskı altında çok zordur. Bunun yerine, topu onlara atmak için kısa, hızlı bir 1-3 yard 'pop' kullanın.
    • Eğer şüpheniz varsa, temasa geçin. Eğer pası çıkaramayacağınızı düşünüyorsanız ya da ikinci bir savunma oyuncusu geliyorsa, topu alın. Unutmayın-- topa sahip olmak iyi koşmaktan daha önemlidir.
  6. adım 6 mümkün olduğunca topu ileriye doğru hareket ederken alın ve atın.
    Mümkün olduğunca topu ileriye doğru hareket ederken alın ve atın. Rugby'de ayakta yakalanmak istemezsiniz, çünkü bu büyük bir darbe almanın en kolay yoludur. Paslarınızın takım arkadaşlarınızı yönlendirmesini istersiniz, böylece yakalarken momentumlarını koruyabilirler ve topu yakaladığınızda tam adımda olmak istersiniz. Bu, savunmanın hareketinizi tahmin etmesini sağlar, sizi yakalamak için daha acı verici hale getirir ve takımınızın hızlı bir şekilde zemin kazanmasına yardımcı olur. İsabetli pas atmayı öğrendikten sonra, koşarken de isabetli pas atmayı öğrenmeniz gerekir. Aynı anda koşan ve pas veren 4 oyuncudan oluşan bir hattı kontrol altına almak çok zordur, özellikle de topu bir pastan diğerine 'sallayabiliyorsanız'.
    • Topu yakaladığınızda tutuşunuzu ayarlayın.
    • Topu atış için normal kalça yüksekliğine doğru bırakın.
    • Kalçanızı pas attığınız yöne doğru açın.
    • Kalçanızla işaret ederek topu vücudunuz boyunca sallayın.
    • Her iki elinizle hedefi göstererek devam edin.
  7. adım 7 antrenmandan sonra kendi zamanınızda pozisyona özgü becerilerinizi çalışın.
    Antrenmandan sonra kendi zamanınızda pozisyona özgü becerilerinizi çalışın. Her pozisyon farklıdır ve en iyi ragbi oyuncuları kendi uzmanlık alanlarında daha iyi olmak için ekstra zaman ayırırlar. Antrenmandan sonra 10-15 dakikanızı becerileriniz üzerinde çalışarak geçirin. Ne üzerinde çalışacağınızı bilmiyorsanız antrenörünüze sorun.
    • Vurucular her gün sahanın her noktasından en az 10 dakika penaltı atmalıdır.
    • Forvetler scrum kızağına vurarak scrum, ruck ve tackling tekniklerine odaklanabilir.
    • Fly-halfler ve backler vuruş ve top yakalama üzerinde çalışmalıdır.

Rugby Maçı için Antrenman

  1. adım 1 antrenmanlarda, hücumlarda ve uygulamalarda kendinizi mümkün olduğunca zorlayın.
    İdmanlarda, hücumlarda ve antrenmanlarda kendinizi mümkün olduğunca zorlayın. Rugby tüm vücut gücü gerektirir ve gücünüzü geliştirmenin en iyi yolu sadece rugby oynamaktır. Bu, kaslarınızı bir oyunda harekete geçmeleri gerektiği şekilde harekete geçirir, ancak antrenmanda yalnızca %50'nizi verirseniz faydalarını göremezsiniz. Rugby antrenmanı, gittiğiniz her gün kondisyonunuz olmalı ve güçlenmek için her antrenmanda elinizden gelenin en iyisini yapmaya hazır olmalısınız.
  2. adım 2 pozisyonunuz için nasıl antrenman yapacağınızı bilin.
    Pozisyonunuz için nasıl antrenman yapacağınızı bilin. Sahadaki her oyuncunun başarılı olmak için biraz farklı bir araç setine ihtiyacı vardır. Her oyuncunun en az 80 dakika koşabilmesi ve iyi bir genel kas kütlesine sahip olması gerekirken, pervane oynamak için antrenman yapmak kanat oynamak için antrenman yapmaktan çok farklıdır. Her pozisyonun kendine özgü ihtiyaçları olsa da, genel olarak antrenman programlarını bekler ve forvetlere göre gruplandırabilirsiniz:
    • Tüm Oyuncular: Core egzersizleri, dayanıklılık antrenmanı, güçlü quad, popo ve sırt.
    • Bekler: Sprint antrenmanına odaklanmalı, maçların sonlarına doğru bile en yüksek hıza yakın koşabilmelidir. Kuvvet antrenmanı şarttır ancak hız ve hareket kabiliyetini kaybettirecek kadar değil.
    • Forvetler: Güç ve kütleye odaklanmanız gerekiyor. Daha iri insanlar scrum'da ve rucks'ta daha büyük bir etki yaratır ve indirilmeleri ya da geçilmeleri daha zordur. Bir forvetin ağırlık odasında geçireceği zaman, bir bekinkinden daha fazla olacaktır.
  3. adım 3 aralıklı antrenmanlara odaklanın...
    Dayanıklılık oluşturmak için aralıklı antrenmanlara odaklanın. Ragbi oyunu sürekli bir gelgittir - sprint, jog, ruck, dinlenme, jog, yürüyüş, toparlanma (penaltı!), scrum, vb. Uzun, 3-5 millik koşular genel dayanıklılık için iyi olsa da, rugby oyuncuları aralıklı antrenmandan daha fazla yararlanacaktır. İntervaller, kısa, yüksek enerjili sprintleri koşu ve yürüyüşle değiştirdiğiniz zamandır. Başlamak için bazı iyi rutinler şunlar olabilir:
    • Deneme çizgisini koşun, ardından yan çizgiden diğer uca doğru koşun. Bu deneme çizgisinde de sprint atın ve 5x tekrarlayın. Dinlenin ve bir kez daha yapın. Antrenman yaptığınız her gün fazladan bir tur ekleyin veya karışıma yarım saha veya 22 metrelik çizgileri ekleyin.
    • 30 saniye boyunca en yüksek hızın %80'inde koşun, ardından bir dakika boyunca jogging yapın. 10 kez tekrarlayın. İyileştikçe, sadece 30 saniye olana kadar koşu sürenizi azaltın.
    • Bir dizi merdiveni koşarak çıkın, ardından hafifçe koşarak bitirin. En altta 10 saniye dinlenin, ardından tekrarlayın.
    • Koşularınız sırasında şınav, mekik, jumping jacks ve burpees (bir şınav ve hemen ardından jumping jack) hareketlerini karıştırın. Durun, egzersizi 30 saniye boyunca yapın, ardından hemen koşmaya devam edin.
  4. adım 4 tüm vücudu kapsayan bir ağırlık kaldırma programı geliştirin.
    Tüm vücudu kapsayan bir ağırlık kaldırma programı geliştirin. Koşmak, mücadele etmek, sürmek, zıplamak, fırlatmak, dalmak - bir ragbi oyuncusunun akla gelebilecek hemen hemen her fiziksel aktivite için yeterince güçlü olması gerekir. Bu da kuvvet antrenmanını her ciddi ragbi oyuncusunun programının önemli bir parçası haline getirir. Kendinize ve pozisyonunuza uygun bir rutin geliştirmek için bir koç veya antrenörle çalışmanız gerekse de (sonuçta bir scrum-half, bir prop kadar hantal olmamalıdır), her ragbi oyuncusunun yapması gereken birkaç egzersiz vardır. Bu egzersizlerin hepsi birden fazla kası harekete geçirir, yani güçlü kalmak için sezon içinde haftada 1-2 kez bile yapabilirsiniz.
  5. adım 5 patlayıcı hız ve güç için antrenmanlarınıza pliometri ve vücut ağırlığı egzersizleri ekleyin.
    Patlayıcı hız ve güç için antrenmanlarınıza pliometri ve vücut ağırlığı egzersizleri ekleyin. Pliometrikler sıçrama, zıplama ve diğer patlayıcı egzersizlerdir. Bunları genellikle yüksek tekrarlarla yaparsınız ve vücudunuzu bir oyunda yapacağı hareket türlerine alıştırırsınız. Dahası, bu antrenmanları genellikle bir spor salonunun yardımı olmadan yapabilirsiniz. Her setin son 5'inin zor olması için yeterli tekrar yapmaya odaklanın - en fazla kazancı bu zaman elde edersiniz.
  6. adım 6 karın kaslarınızı güçlendirmek için plank ve vücut tutuşlarını kullanın.
    Karın kaslarınızı güçlendirmek için plank ve vücut tutuşlarını kullanın. Karın bölgeniz, enerjiyi üst yarınızdan alt yarınıza aktardığınız yerdir ve bu tür bir güç, bacaklarınızın hareketini kollarınızla başarılı bir mücadeleye dönüştürmek için gereklidir. Deneyin:
  7. adım 7 tüm vücut kası oluşturmak için diğer sporlarla çapraz antrenman yapın.
    Tüm vücut kası oluşturmak için diğer sporlarla çapraz antrenman yapın. İngiliz Milli Rugby Takımı'nın kadrosunda güreş ve judo antrenörleri vardır, çünkü bu spor maul, rucks ve tackle'larda ihtiyaç duyulan kavrama gücünü güvenli bir şekilde geliştirmeye yardımcı olur. Deneyin:
    • Su topu gibi yüzme sporları. Yüzme, eklemleriniz üzerinde minimum baskı ile tüm vücudunuzu kullanır.
    • Bisiklete binme ve koşma. Toplam dayanıklılık için gereklidirler ve tepe koşuları rakipleri geri püskürtmek için gereken değerli popo ve dörtlü kasları oluşturur.
    • Kaya tırmanışı. Bir duvara etkili bir şekilde tırmanmak koordinasyon, ince motor kontrolü ve ciddi bacak ve ön kol gücü gerektirir, bu da sizi koşularda ve top kapmalarda daha etkili hale getirir.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Bir rugby takımını ruh dolu olmaları için nasıl motive edebilirim?
    Kaybettiklerinde, gelecekte rakiplerini yenmek için daha fazla numara öğrendiklerine dikkat çekerek onları motive edin. Her zaman ekip üyelerinizin görüşlerini dinleyin - bu onların kendilerini değerli ve saygıdeğer hissetmelerini sağlar, bu da motivasyonu ve ekip ruhunu artırabilir.
  • Soru
    Gözlemciler/koçlar bir oyuncuda ne görmek ister?
    Koçlar sizin çok çalıştığınızı ve iyi yönlendirildiğinizi görmek ister. Takım arkadaşlarınızı cesaretlendirdiğinizi görmek isterler.
  • Soru
    Ragbi oynarken nasıl daha iyi savunma yapabilirim?
    Pozisyon alma ve teknik çok önemlidir. Oyunun bu iki unsuru üzerinde çalışın.

Video

İpuçları

  • Başarınızla övünmeyin, insanlar bundan nefret eder.
  • Formda olun ve oyununuz otomatik olarak gelişecektir. Sadece kulübünüzün kondisyon antrenmanlarına güvenmeyin, en azından her gün koşuya çıkmak size yardımcı olacaktır.
  • Eğer bir forvetseniz topu sık sık alamamaktan endişe etmeyin. Eğer oyunda topa sahip olmayı sürdürüyorsanız, siz de en az top taşıyıcılar kadar önemlisiniz demektir.

Uyarılar

  • Kendinizi dışarı çıkararak ve tıbbi yardım isteyerek özellikle başınızdaki yaralanmalardan kendinizi koruyun.