Nasıl Vücut Geliştirmeci Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Vücut geliştirmeci olmak için büyük kaslardan daha fazlası gerekir. Fitness ve kas gelişimine ilgi duyuyorsanız, kaslarınızı hedefli ve düzenli bir şekilde geliştirmek için antrenman yapmaya ve doğru beslenmeye başlamanın yanı sıra profesyonel vücut geliştirmenin rekabetçi dünyasına nasıl gireceğinizi de öğrenebilirsiniz.

Adımlar

Başlarken

  1. adım 1 i̇yi bir spor salonu bulun.
    İyi bir spor salonu bulun. Evde basit bir spor salonu kurarak forma girmeye ve kas yapmaya başlayabilirsiniz, ancak profesyonel spor salonu tesislerine erişiminiz olmadan Muscle & Fitness dergisinin kapağını süsleyen türden bir vücut geliştirmeci olmanız mümkün değildir. Rekabetçi bir vücut geliştirmeci olmak istiyorsanız, bölgenizde antrenman yapabileceğiniz iyi bir spor salonu bulmanız önemlidir. Bazı kayda değer vücut geliştirme spor salonları şunlardır:
    • Venice, CA'daki Gold's Gym
    • Birmingham, Birleşik Krallık'deki Original Temple Spor Salonu
    • Bev Francis'in Syosset, NY'deki Powerhouse Spor Salonu
    • Metroflex in Arlington, TX
    • Kuveyt'te Oksijen Spor Salonu
  2. adım 2 önemli kas gruplarını ve temel anatomiyi tanıyın.
    Önemli kas gruplarını ve temel anatomiyi öğrenin. Vücut geliştiriciler yarı sporcu yarı sanatçıdır. Bir heykeltıraşın kil veya mermer kullanması gibi, bir vücut geliştirmeci de kasları eğitmek ve vücudu belirli bir fiziğe göre şekillendirmek için ter ve kararlılık kullanır. Vücut geliştirmeden ne elde etmek istediğinizi, vücudunuzu nasıl şekillendirmek istediğinizi planlamak sürecin büyük bir parçasıdır. Vücut hakkında araştırma yapmak için aşağıdaki ders kitaplarını edinin:
    • Grey's Anatomy
    • Arnold Schwarzenegger'den Modern Vücut Geliştirme Ansiklopedisi
    • Vücut Geliştirme: Bilimsel Bir Yaklaşım
  3. adım 3 hedeflerinize öncelik verin.
    Hedeflerinize öncelik verin. Bir vücut geliştirmeci olmak istiyorsanız, vücudunuzun hangi noktasında olduğunuza bağlı olarak, başladığınızda biraz planlama yapmanız gerekecektir. Planlama ve şekillendirme devam eden bir süreç olacaktır, bu nedenle fiziğinizin hangi bölümleri üzerinde çalışmanız gerektiğini konuşmak için diğer vücut geliştiriciler ve eğitmenlerle oturup görüşmeniz iyi olacaktır.
    • Biraz fazla kilonuz varsa, başlangıçta göğüs kaslarınızı yontulmuş sanat eserlerine dönüştürme konusunda endişelenmeye başlamadan önce yağ oranınızı düşürmek için kalori yakıcı egzersizler yapmaya odaklanmanız gerekir. Kilo vermek için kardiyo ve circuit training egzersizleri yapmaya başlayın.
    • Zaten zayıfsanız ve başlamak istiyorsanız kas geliştirmekuvvet antrenmanı rutininizi geliştirmeye başlayın, önce bileşik hareketlere odaklanın, ardından çalışmaya ihtiyaç duyduğunu belirlediğiniz belirli kas gruplarını hedefleyerek izolasyon egzersizlerine doğru ilerleyin.
  4. adım 4 her egzersiz için doğru formu öğrenin.
    Her egzersiz için doğru formu öğrenin. Antrenmanınızda yapacağınız farklı egzersizleri boş bir bar ile deneyerek ve ardından temel hareketleri öğrendiğinizden emin olmak için ağırlıklı haltere geçerek doğru şekilde kaldırmayı öğrenmek çok önemlidir.
    • En azından ilk başladığınızda rehberlik için kişisel bir antrenöre danışmayı düşünün. Rehberlik olmadan antrenman yaparsanız yanlış antrenman yapmanız çok olasıdır ve aslında muhtemeldir, bu sadece sakatlanmaya değil, aynı zamanda büyük bir zaman ve çaba kaybına da neden olabilir.
    • Diğer vücut geliştiricilerden bir şeyler öğrenmek için bir spor salonuna gitmek de önemlidir. Topluluğa katılın ve daha deneyimli kaldırıcılardan antrenmanların nasıl doğru şekilde yapılacağını öğrenin.
  5. adım 5 bir beslenme uzmanına danışın.
    Bir beslenme uzmanına danışın. Herkesin farklı bir metabolizması vardır ve kas geliştirmek için biraz farklı ek besinlere ihtiyaç duyacaktır. Vücudunuza ve onunla ne yapmak istediğinize özel olarak uyarlanmış bir diyet planı oluşturmak için bir beslenme uzmanı veya başka bir sağlık danışmanıyla en az bir kez görüşmek iyi bir fikirdir. Herkes için işe yarayacak tek bir genelleştirilmiş diyet planı vermek imkansızdır, bu nedenle ihtiyaçlarınıza özel bir plana ihtiyacınız olacaktır.
  6. adım 6 faturaları nasıl ödeyeceğinizi belirleyin.
    Faturaları nasıl ödeyeceğinizi bulun. Vücut geliştiriciler çok para kazanmazlar, bu nedenle profesyonel bir vücut geliştirici olma fikri, profesyonel bir şair veya profesyonel bir ressam olma fikrine çok benzer: kalbinizin ve ruhunuzun çoğunu alacaktır, ancak aynı zamanda pratik ayrıntılarla nasıl ilgileneceğinizi de bulmanız gerekir. Faturalarınızı ödemek için vücut geliştirmenizi başka tür bir işle desteklemelisiniz.
    • Eğer bir spor salonu faresiyseniz, lisanslı bir kişisel antrenör olmayı düşünün. Bu size spor salonunda bolca boş zaman sağlayacak ve hatta başkalarıyla ağırlık ve antrenman konuşmak için para bile alacaksınız. Hevesli bir vücut geliştirmeci için kazan-kazan.
    • Vücut geliştiriciler genellikle biraz cüssenin yardımcı olduğu işlere kolaylıkla girebilirler. Fedai, güvenlik görevlisi, nakliyeci olmayı veya bir depoda çalışmayı düşünebilirsiniz.
  7. adım 7 uzun mesafe için hazırlanın.
    Uzun mesafe için hazırlanın. Bir gün deadlift yapmaya başlayıp ertesi gün Hulkster gibi şişmiş bir şekilde uyanmayacağınızı bilmek önemlidir. Vücut geliştirmede umduğunuz sonuçları görmeniz uzun zaman alır, ancak uygun zaman ve özveri ile bu sonuçları görmeye başlayacaksınız. Bu, aksiyon filmlerini seven hafta sonları için bir alan değil, 7/24 bir yaşam tarzıdır. Gerekeni yapabileceğinizi düşünüyor musunuz? Eğitim alın.

Eğitim

  1. adım 1 kuvvet antrenmanı rutininizi geliştirin.
    Kuvvet antrenmanı rutininizi geliştirin. Yapacağınız egzersizler vücudunuz için hedeflerinize ve antrenman sürecindeki aşamalarınıza bağlı olacaktır. Yine de genellikle, çoğu vücut geliştiricinin kullandığı aynı ana bileşik hareketlere bağlı kalmanız ve bunu kuvvet antrenmanınızın temel taşı haline getirmeniz önerilir. Daha sonra rutininize izolasyon egzersizlerini ve makineleri dahil edebilirsiniz, ancak şu anda aşağıdaki egzersizleri yaparak eğilmeye ve kas kazanmaya odaklanmalısınız:
    • Squat
    • Deadliftler
    • Ayakta baş üstü pres
    • Bench press
    • Barfiks
    • Dips
    • Sıralar
  2. adım 2 orta derecede ağır ağırlıklarla başlayın.
    Orta derecede ağır ağırlıklarla başlayın. Doğru ağırlık miktarını seçmek, doğru kas türünü oluşturmak ve sakatlanmaları önlemek için önemlidir. İlk olarak, maksimum ağırlığınızı belirlemeniz gerekir: en az bir kez kaldırabileceğiniz en ağır ağırlık. Bir gözcü kullanın ve maksimum ağırlığınızı öğrenin. İdeal olarak, yeni başlayan vücut geliştiriciler 3-4 sette 6-10 tekrar için bu tek tekrar maksimumunun %70-80'ini kaldırmalıdır. Bu, kas büyümesi için en uygun set ve tekrar aralığıdır.
    • Platoya girdiğinizde, haftalık programınıza ara sıra serpiştirilmiş 1-5 tekrar ağır ağırlığa (%85-90 1RM) bağlı kalmak önemlidir. Çok hızlı bir şekilde çok fazla zorlamayın, aksi takdirde sakatlanma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
    • Aşamalı direnç kullanın. Kullandığınız ağırlığın 10. tekrarın sonunda hafif göründüğü bir noktaya ilerlediğinizde, çok sert platolardan kaçınmak için ağırlığı kademeli olarak artırmak önemlidir.
  3. adım 3 platoları geçmeye çalışın.
    Platoları aşmak için çalışın. Tüm vücut geliştiriciler, haftalar hatta günler önce fark ettiğiniz hızlı sonuçları fark etmeyi bıraktığınız nokta olan plato ile karşı karşıya gelecektir. Bu platoları teşhis etmeyi ve düzeltmeyi öğrenmek, sizi sakatlıklardan korumanın yanı sıra istediğiniz sonuçlara doğru ilerlemeye devam etmenize yardımcı olacaktır.
    • Bir kas grubunun hacimlenmesini istiyorsanız, çalıştırdığınız ağırlığı artırmanız ve tekrarları azaltmanız gerekir.
    • Bir kas grubunun sıkılaşmasını istiyorsanız, ağırlığı azaltmanız ve tekrarları artırmanız gerekir.
  4. adım 4 belirli günlerde belirli kas gruplarını hedefleyin.
    Belirli günlerde belirli kas gruplarını hedefleyin. Tipik olarak, ciddi vücut geliştiriciler haftanın belirli günlerinde çalıştırmak için kas gruplarını izole ederler. Bir gün sadece bacak ve karın kası çalışabilirsiniz, ertesi gün göğüs ve kol kası çalışabilirsiniz, bir sonraki gün omuz ve sırt çalışabilirsiniz ve daha sonra karın kası antrenmanı yapabilirsiniz. Son antrenman gününüz kardiyo olabilir ve ardından toparlanmak için kendinize iki gün izin verebilirsiniz.
    • Vücut geliştiriciler, vücut parçası başına haftada yaklaşık 6-10 set yapmalı, bileşik kaldırma için 6-10 tekrar ve belirli kasları çalıştıran izolasyon hareketleri için 8-15 tekrardan oluşmalıdır.
    • Sizin için işe yarayan bir rejim kullanın. Haftalık egzersiz programınızı düzenlemenin tek bir yolu yoktur, ancak bunu oldukça tutarlı tutmak birçok insana yardımcı olur.
    • Tamamen yeni başlayan biriyseniz tüm vücut rutinleriyle başlamanın sorun olmayacağını unutmayın. Bileşik hareketler (birçok farklı kas grubunu çalıştıran) iki günde bir dinlenmenizi gerektirecektir, ancak genel vücut gücünü hızlı ve eşit bir şekilde geliştirmenin iyi bir yolu olabilirler. Genel vücut gücünüzden memnun olduğunuzda, belirli kas gruplarını hedeflemek daha önemli hale gelir.
  5. adım 5 kalori yakıcı kardiyo da yapın.
    Kalori yakıcı kardiyo da yapın. Birçok vücut geliştirmeci kardiyo yapmanın 'kazanımları öldürdüğünü' düşünür, bu kısmen doğrudur, ancak ilk başladığınızda vücut yağ oranınızı mümkün olduğunca düşürmek de gereklidir. Vücut geliştiricilerin kardiyo ile büyük kaslar inşa etmeyi dengelemeleri gerekir, bu da zor olabilir.
    • Kardiyo kaslarınızı küçültmez, ancak daha yavaş büyümelerine neden olur. Bununla birlikte, önce üstlerindeki yağı yakmazsanız kimse o kaya gibi sert karın kaslarını göremez. Yağı parçalayın, sonra kasları geliştirin.
    • Aralıklı antrenmanı deneyin, saatte 10 mil (16 kilometre) hızla 30 saniye sprint yapın, ardından saatte 5 mil hızla 30 saniye koşun. Bunu en az 5 dakika, en fazla dayanabildiğiniz kadar yapın.
    • Egzersizinizi yaptıktan sonra kardiyo yapın ve kardiyo yaptığınız süre boyunca egzersiz yapın. Yeterince inceldiğinizi hissettiğinizde ve kol kaslarınızı yağ tabakası olmadan hissedebildiğinizde kardiyoyu durdurun.
  6. adım 6 bir sonraki antrenmandan önce kasların dinlenmesine ve toparlanmasına izin verin.
    Bir sonraki antrenmandan önce kasların dinlenmesine ve toparlanmasına izin verin. Antrenmanlarınıza toparlanma süresini de dahil etmek kesinlikle çok önemlidir. Sürekli antrenman yapıp bu şekilde daha hızlı kas yapacağınızı düşünemezsiniz. Kendinizi sakatlamanın yolu budur. Her hafta hiç antrenman yapmadığınız en az iki gününüz olmalıdır.
    • Birçok vücut geliştirmeci için o gün başka şeyler yapabileceğiniz bir gündür: bronzlaşmak, randevulara gitmek, çamaşırlarınızı yıkamak. Bu günleri diğer işleri halletmek için kullanın, böylece antrenman yaptığınız günlerde antrenmana daha fazla odaklanabilir ve odaklanmanıza yardımcı olabilirsiniz.

Doğru Beslenmek

  1. adım 1 kalori yüklemesini doğru şekilde yapın.
    Doğru şekilde kalori yüklemesi yapın. Beslenme, vücut geliştirmenin en büyük ve en önemli yönlerinden biridir. Haftada yedi gün ağırlık kaldırabilir, sıkı antrenman yapabilir ve dünyadaki tüm kardiyo egzersizlerini yapabilirsiniz, ancak beslenmeniz zayıfsa, kas boyutu ve gücünde hızlı ve kitlesel kazanımlar göremezsiniz. İstediğiniz şekilde kas kazanmak için doğru miktarda ve doğru türde kalori almayı öğrenin.
    • Kitlesel kas kazanımı için ihtiyacınız olan günlük kalori miktarını hesaplamak için, kilo cinsinden vücut ağırlığınızı 20 ile çarparak antrenman yaptığınız her gün ne kadar kaloriye ihtiyacınız olduğunu kabaca hesaplayın.
  2. adım 2 bol miktarda yağsız protein tüketin.
    Bol miktarda yağsız protein tüketin. Protein hızlı bir şekilde kas inşa etmeye yardımcı olur ve vücut geliştirmeci olmak istiyorsanız diyetinizde yüksek miktarlarda bulunması gerekir. Günde kaç gram protein tüketmeniz gerektiğini bulmak için kilo cinsinden vücut ağırlığınızı 0,8 ile çarpın. Günlük protein alımınız kalorilerinizin yaklaşık %20-35'i kadar olmalıdır.
    • Yağsız tavuk, sığır eti, yumurta ve baklagiller diyetinizin önemli bir bölümünü oluşturmalıdır.
    • Çoğu vücut geliştirmeci birkaç ay sonra tavuk göğsü ve brokoliden oldukça sıkılır, bu nedenle işleri ilginç tutmanıza yardımcı olacak bir yemek kitabına yatırım yapmak iyi bir fikirdir. Yemek yakıttır. Ona iş gibi davranın.
  3. adım 3 yavaş sindirilen karbonhidratlar tüketin.
    Yavaş sindirilen karbonhidratlar tüketin. Karbonhidratlar, maksimum antrenman enerjisini ortaya çıkaran kas glikojen depolarını korumak için hayati öneme sahiptir ve günlük kalori alımınızın yaklaşık %60'ını oluşturmalıdır. Karbonhidratlar, doku büyümesi için güçlü bir ajan olan insülin salınımını uyarır.
    • Karbonhidratlarınızın çoğunu egzersiz günlerinde, özellikle de egzersiz sonrasında tüketin. Bu, yağsız kütle kazanımını teşvik etmek ve istenmeyen yağları en aza indirmek için mükemmel bir yoldur. Ayrıca antrenmandan 1,5 saat sonra hem karbonhidrat hem de protein içeren bir öğün yemelisiniz.
    • Pirinç, makarna, muz ve tam tahıllı gevrekler gibi basit karbonhidratlar bu dönemde mükemmeldir. Hızlı bir insülin artışı sağlarlar ve kas anabolizmasını en üst düzeye çıkarırlar.
    • Kan şekeri seviyelerini kontrol etmek ve yağsız kazanımları desteklemek için karbonhidratları günün diğer saatlerinde yulaf veya bir parça meyve gibi düşük GI karbonhidratlarla sınırlayın
  4. adım 4 peynir altı suyu proteinleri ile takviye etmeyi düşünün.
    Peynir altı suyu proteinleri ile takviye yapmayı düşünün. Peynir altı suyu tozları gibi protein takviyeleri vücut geliştiriciler arasında yaygındır ve özellikle günlük protein miktarınızı almakta zorlanıyorsanız, çok çeşitli kaldırıcılara fayda sağlar.
    • Protein takviyeleri en çok antrenmandan sonraki 30 dakika içinde etkilidir, böylece kaslar hızla iyileşebilir ve dolayısıyla büyüyebilir. Diyetinize bir protein karışımı eklemek için diğer zamanlar, protein sentezini uyarmaya yardımcı olabilecek antrenmandan yaklaşık bir saat öncesini içerebilir.
    • Gün içinde 3 porsiyondan fazla protein takviyesi almamanız tavsiye edilir, aksi takdirde aşırı protein alımını önlemek için protein takviyenizi boşa harcamış olursunuz.
  5. adım 5 testosteronu artırmak için sağlıklı yağ kullanın.
    Testosteronu artırmak için sağlıklı yağ kullanın. Sağlıklı yağlar, sert bir kitle kazanım planının ve sağlıklı bir diyetin önemli bir bileşenidir. Testosteron üretimini destekleyen fındık, zeytinyağı, avokado, tereyağı ve yumurtayı içeren sağlıklı yağlar, daha hızlı kazanmanıza ve iyileşmenize yardımcı olacaktır.
    • Kaslarınızı dinlendirdiğiniz ve egzersiz yapmadığınız günlerde, karbonhidrat ve yağlarınızı döngüye sokmak faydalıdır. Dinlenme günlerinde yağları artırın ve karbonhidratları sınırlayın çünkü antrenman yapmadığınız için performans göstermek için karbonhidratlardan gelen enerjiye ihtiyacınız yoktur.
    • Trans yağlardan ve koruyucu maddeler içeren diğer yağlandırıcı gıdalardan kaçının. Kızarmış yiyecekler, peynirler ve yüksek fruktozlu mısır şurubu içeren her şeyden antrenman sırasında kaçınılmalıdır.
  6. adım 6 i̇yi nemlendirilmiş kalın.
    İyi sıvı alın. Vücut geliştiricilerin genellikle yanlarında su dolu galonluk sürahiler taşımalarının bir nedeni vardır: forma girmek için son derece iyi hidrate kalmanız gerekir. Egzersizler sırasında, egzersiz yaptığınız her 10-20 dakika için en az 10 ons su içmeniz gerekir.
    • Antrenmanlarınız sırasında şekerli spor içeceklerinden ve diğer sıvılardan kaçının. Sadece suya bağlı kalın. Antrenmanlardan sonra, elektrolitlerinizi yenilemek için biraz hindistan cevizi suyu içebilir veya kendi suyunuzda bazı elektrolit tabletleri kullanarak ev yapımı sporcu içeceği yapabilirsiniz.
    • Elektrolit seviyelerini yenilemeye yardımcı olmak, potasyum seviyenizi yüksek tutmak ve toparlanmanızı hafifletmek için antrenmanlardan sonra muz ve hurma yiyin.

Görünüşünüz Üzerinde Çalışın

  1. adım 1 antrenmanlarınızdan sonra poz vermeye başlayın.
    Antrenmanlarınızdan sonra poz vermeye başlayın. Poz vermek ve sanat eserinize hayran olmak için en iyi zaman? Kaslarınızı çalıştırdıktan hemen sonra. Kendinizi güçlü ve pompalanmış hissettiğinizde, bunun nedeni kaslarınızın kanla dolu olmasıdır. İlerlemenizi görmek ve elde ettiğiniz kazanımları takdir etmenin yanı sıra pozlarınızı uygulamak için en iyi zamandır.
    • Çoğunlukla göğüs kaslarınızı zıplatıyor olsanız bile, her kası aynı anda gergin tutmaya çalışarak tüm vücut esneme hareketleri yapın. Bu başlı başına bir egzersizdir.
  2. adım 2 geliştirmeyi umduğunuz belirli kasları belirleyin.
    Geliştirmeyi umduğunuz belirli kasları belirleyin. Poz verirken, simetrinizi, iyi kazanımlarınızı kontrol etmek ve gelecek haftaki antrenman seansları için izole etmeniz veya daha güçlü çalışmanız gereken yerleri belirlemek için iyi bir fırsattır. Nelerin düzeltilmesi gerekiyor? Neyin güçlendirilmesi gerekiyor? İstediğiniz sonuçları elde etmek için hangi egzersizleri yapmanız gerekecek?
    • Spor salonundaki diğer eğitmenlerden ve vücut geliştiricilerden geri bildirim almak genellikle iyi bir fikirdir. Vücut geliştirme kültürünün büyük bir kısmı bu aşamada, ağırlık odasında poz vererek ve başkalarına antrenman yapmak için neye ihtiyacınız olduğunu sorarak gerçekleşecektir.
  3. adım 3 doğru ekipmanı edinin.
    Doğru ekipmanı edinin. Muhtemelen en önemli şey olmasa da, bir vücut geliştirmeci olmaya çalışıyorsanız, ne kadar büyüdüğünüzü vurgulamaya yardımcı olacak bazı kıyafetler ve ekipmanlar da alabilirsiniz. İyi bir poz mayosu, dar kas tişörtleri ve antrenmanlarınız sırasında sizi güvende tutmaya yardımcı olacak iyi bir antrenman kemeri satın alın. Ağırlık kaldırma eldivenleri de yaygındır.
  4. adım 4 tüm vücut kıllarınızı düzenli olarak tıraş edin veya ağda yapın.
    Tüm vücut kıllarınızı düzenli olarak tıraş edin veya ağda yapın. Bu belki de hakkında konuşulması en garip olan kısımdır, ancak vücut geliştiriciler her şeyi şişkin kaslarının önünden uzak tutmak isterler. Bu, özellikle yarışmalardan önce düzenli olarak vücut ağdası yaptırmak anlamına gelir. Bunu her zaman yapmak zorunda değilsiniz, ancak tapınağı korumak istiyorsanız, genellikle işleri kontrol altında tutmak için vücudunuzu ayda birkaç kez tıraş etmek ve ardından performansınızdan önce tam bir ağda yapmak yaygındır.
  5. adım 5 düzgün bir bronzluk elde edin.
    Düzgün bir bronzluk elde edin. Soluk bir cildiniz varsa, kaslarınızı görmek daha zordur, basitçe söylemek gerekirse. Bronzlaşmak daha büyük bir kontrast yaratmaya yardımcı olur ve kaslarınızın ortaya çıktığı yerlerde gölgeler oluşturur. Cildiniz biraz daha koyuysa kaslarınızı görmek daha kolay ve estetiktir. Bu nedenle, kaslarınızın en iyi şekilde göründüğünden emin olmak için düzenli olarak kendinizi güvenli bir şekilde bronzlaştırmanız gerekir.
    • Kol altlarınızı unutmayın. Beyaz koltuk altları klasik bir acemi hatasıdır.

Profesyonel Olmak

  1. adım 1 bölgesel yarışmalara katılmaya başlayın.
    Bölgesel yarışmalara katılmaya başlayın. Açık bölgesel vücut geliştirme yarışmaları, rekabet dünyasına girmenin yoludur. Herkes yerel düzeyde başlar ve kademeli olarak ulusal düzeye kadar yükselir. Formunuz iyiyse ve deneyim kazanmak istiyorsanız, yarışmayı deneyin ve bir sonraki yarışma seviyesine geçmek ve hatta belki profesyonel olmak için gerekenlere sahip olup olmadığınızı görün. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki amatör yarışmaların bir listesi için tıklayın Burada.
  2. adım 2 ulusal düzeyde yarışmak için ifbb'ye kaydolun.
    Ulusal düzeyde yarışmak için IFBB'ye kaydolun. Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu (IFBB), Arnold Classic, Mr. Olympia ve çeşitli bölgesel şampiyonalar dahil olmak üzere tüm ulusal ve uluslararası vücut geliştirme yarışmalarını yönetir. Profesyonel olmak ve ulusal düzeyde yarışmak istiyorsanız, IFBB'ye kaydolmanız ve yarışmanız gerekir.
  3. 3. adım antrenmana devam edin.
    Çalışmaya devam edin. Rekabetçi vücut geliştirme dünyası telaşlı, yıldızlarla dolu ve tuhaf olabilir, ancak bunun merkezinde sabit olan bir şey vardır: spor salonunda, çınlayan ve vuran siz. Bu vücudu inşa etmeye ve yarattığınız heykeli korumaya devam etmek için zaman bulmaya ve çaba göstermeye devam etmelisiniz.
  4. adım 4 profesyonel olmak için sponsorlar bulun.
    Profesyonel olmak için sponsorlar çekin. Ne kadar çok yarışma kazanırsanız ve fiziğiniz kendi adına konuşmaya başlarsa, sponsorları çekmeye başlamanız, yani profesyonel olmanız gerekecektir. Bu, vücut geliştirmenizi finanse etmek için başka şeyler yapma konusunda endişelenmenize gerek kalmadan (en azından o kadar) tam zamanlı antrenman yapmak için para kazanabileceğiniz anlamına gelir. Bu, her vücut geliştiricinin uğruna çalıştığı bir hayaldir ve sadece genetiği ve vücutlarını Olympia seviyesinde bir fiziğe dönüştürme çabası olan seçkin bir azınlığın ulaşabileceği bir şeydir. Bunun için çalışmaya devam edin.
  5. adım 5 beceri setinizi çeşitlendirin.
    Beceri setinizi çeşitlendirin. Gerçekten net seviyeye ulaşan vücut geliştiriciler - Arnold'lar, Lou Ferrigno'lar, Jay Cutler'lar, Ronnie Colemans'lardan bahsediyoruz - sadece süper kesimli değil, aynı zamanda diğer alanlarda da süper yeteneklidirler. Karizmanızın ve farklı yeteneklerinizin olması sizi öne çıkaracak ve sponsorlar için daha pazarlanabilir hale getirecektir.
    • Oyunculuk dersleri almayı, güçlü adam yarışmalarında yarışmayı, hatta profesyonel güreş veya spor eğlencesi gibi, benzersiz bedeninize ve yeteneklerinize değer verecek tüm alanları düşünün.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Vücut geliştirmeci olmak ne kadar sürer?
    Genel olarak, bir kişinin vücut geliştirmeci olması yıllar alır. Bu gerçekten genetiğinize, nereden başladığınıza ve ne kadar çalışmak istediğinize bağlıdır.
  • Soru
    Karnımdaki yağları nasıl eritebilirim?
    Vücudun belirli bir bölgesinde yağ kaybetmek anlamına gelen noktasal kesinti diye bir şey yoktur. Düzenli egzersiz yaparak ve sağlıklı, dengeli beslenerek genel olarak yağ kaybedebilirsiniz.
  • Soru
    54 yaşındaki biri vücut geliştirmeci olabilir mi?
    Tabii ki olabilir! Sadece sakatlanmaları önlemek için esnemeyi ve ısınmayı unutmayın ve olumlu ve kararlı bir tutum sergileyin!

İpuçları