Nasıl Kolej Futbolcusu Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kolej futbolunda mücadele etmek heyecan verici, hayatınızı değiştiren bir çabadır ve lisenin ilk yılından başlayıp son yılınıza kadar uzanan bir süreçtir. Kolej futbolcusu olmak için liseye devam ederken belirli akademik yönergeleri karşılamanız, hangi okulların sizin için en uygun olduğuna karar vermeniz ve ardından kendinizi en iyi aday olarak pazarlamanız gerekir. Futbolda üniversite düzeyinde rekabet etmek rekabetçidir, ancak lise kariyerinizin başlarında hazırlanmak oyunun önünde olmanızı sağlayacak ve sizi saha dışında başarıya hazırlayacaktır.

Adımlar

Üniversite Atletizmine Uygun Olma

  1. adım 1 lise danışmanınızla hedefleriniz hakkında konuşun.1Lise danışmanınızla hedefleriniz hakkında konuşun. Lise müfredatınızı olabildiğince erken planlayın ve hedeflerinizi lise danışmanınızla konuşun. Danışmanınız NCAA temel gerekliliklerini bilecek ve henüz lisedeyken gerekli tüm dersleri almanızı sağlamaya yardımcı olacaktır.
    • Lise danışmanınızla bir üniversite sporcusu olarak neyi başarmak istediğiniz hakkında dürüstçe konuşun; danışmanınız hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
    • Danışmanınızla mümkün olan en kısa sürede konuşun, çünkü lise müfredatınızı hemen rayına oturtmanız önemlidir.
  2. adım 2 gerekli lise temel derslerini alın.2Gerekli lise temel derslerini alın. Hem Division I hem de Division II okullarının lise kariyeriniz boyunca karşılanması gereken katı temel akademik gereksinimleri vardır. Lise yıllarınız boyunca tamamlanması gereken, matematikten İngilizce derslerine kadar değişen 16 temel ders vardır.
    • Eğer yapabiliyorsanız, bu temel dersleri lise kariyerinizin başlarında almaya başlayın, böylece dört yılda tamamlayabilirsiniz.
  3. adım 3 act veya sat sınavını tamamlayın.3 ACT veya SAT sınavını tamamlayın. Lisede üçüncü sınıftayken ACT ve SAT standart testlerini tamamlamalı ve puanlarınızı NCAA'e göndererek kaydınıza hazırlanmalısınız. Her NCAA bölümünün farklı standart test gereklilikleri olmasına rağmen, testleri lise kariyerinizin başlarında almak, ihtiyaç duymanız halinde daha sonra tekrar girmenize olanak sağlayacaktır.
    • SAT birleşik puanınız veya ACT toplam puanınız genel lise not ortalamanızla eşleşmelidir ve zorunlu genel not ortalaması hangi NCAA Bölümüne katılmayı hedeflediğinize bağlı olacaktır.
    • SAT ve ACT'yi okulda daha erken denemek, her şeyden önce sınavı tanımanıza olanak tanıyacak, bu da daha iyi bir puan almanıza ve daha iyi performans göstermenize yardımcı olacak, özellikle zamanlanmış bir ortamda genel olarak daha rahat olmanızı sağlayacaktır.
  4. adım 4 kendinizi division i akademik uygunluğu için hazırlayın.4Kendinizi Division I akademik uygunluğu için hazırlayın. Division I okulları ve atletizm programları en rekabetçi olanlardır ve değerlendirmeye alınmadan önce karşılanması gereken belirli akademik gereklilikleri vardır. Bir Division I okulunda futbol oynamayı uman lise sporcuları, dört yıl boyunca NCAA onaylı 16 temel dersi tamamlamalıdır. Ayrıca 2.30 genel lise not ortalaması ve bu genel not ortalamasına uygun bir SAT veya ACT puanı tutturmanız gerekir.
    • NCAA Division I uygunluğu, bir öğrencinin lisenin her yılında bir tane olmak üzere dört onaylı İngilizce, matematik, fen ve sosyal bilimler dersini tamamlamasını gerektirir.
  5. adım 5 bir division ii takımı için uygun olmak istediğinize karar verin.5Bir Division II takımına girmeye hak kazanmak istediğinize karar verin. Division II uygunluğu, 16 onaylı temel dersi tamamlamanızı gerektirir, ancak bu derslerin özellikleri Division I gerekliliklerinden daha açıktır. Lise kariyeriniz boyunca genel not ortalamanızın 2.20 olması ve SAT veya ACT standart testlerinden eşdeğer bir puan almanız gerekir.
  6. adım 6 division iii üniversite sporları için uygun hale gelin.6 Division III üniversite atletizmine katılmaya hak kazanın. Tüm Division III okulları kendi akademik uygunluk şartlarını belirler ve her okulun yönergeleri farklı olabilir. Bir Division III okulunun akademik sertifika için ne gerektirdiğini öğrenmenin en iyi yolu, doğrudan okulla iletişime geçmek veya şartnameler için eligibilitycenter.com adresini ziyaret etmektir.
  7. adım 7 ncaa uygunluk merkezine kaydolun.7NCAA Uygunluk Merkezine kayıt olun. NCAA başvurularına hak kazanmak için, hangi bölümü hedefliyor olursanız olun, eligibilitycenter.org adresinden NCAA Uygunluk Merkezi'ne kaydolmanız gerekir. Gerekirse lise müfredatınızda değişiklik yapmanıza olanak tanıyacağı için NCAA'ya erkenden kaydolun.
    • Kaydınızın bir parçası olarak, danışmanınızdan lisenin altı döneminden sonra transkriptlerinizi NCAA Uygunluk Merkezine göndermesini isteyin.

Seçtiğiniz Üniversitelerle İletişime Geçme

  1. adım 1 başvurmak istediğiniz okulların bir listesini yapın.1Başvurmak istediğiniz okulların bir listesini yapın. Futbol ve akademik programları arasında denge olan okulları araştırın ve ikisi arasında dengeli bir odaklanma olduğundan emin olun. Okulun nerede olduğunu ve bölgede yaşamaktan hoşlanıp hoşlanmayacağınızı veya memleketinizden uzağa seyahat etmeye istekli olup olmayacağınızı düşünün.
    • Hem akademik hem de atletik açıdan size uygun bir program bulmak, hem öğrenci hem de sporcu olarak geleceğinizin önemli bir parçası olacaktır.
  2. adım 2 en iyi okullarınız tarafından düzenlenen kamplara katılın.2En iyi okullarınız tarafından düzenlenen kamplara katılın. Birçok üniversite programı yaz boyunca liselerdeki yetenekleri tanımak için kamplar düzenler. Bu kamplar yeteneklerinizi göstermeniz ve aynı zamanda bir sporcu olarak becerilerinizi geliştirmeniz için harika bir yoldur. Lise kariyeriniz boyunca bu kampların mümkün olduğunca çoğuna katılın.
    • Bir okulun hangi kampları ve programları sunduğunu okulun atletizm web sitesinde veya NCAA web sitesini ziyaret ederek bulabilirsiniz.
    • Bu kamplarda kurulan bağlantılar sizi sadece kişisel tavsiye mektuplarına ve kişisel bağlantılara değil, aynı zamanda sektördeki insanlardan oluşan iyi bir ağa götürebilir ve potansiyel olarak kariyerinizde ilerlemenize yardımcı olabilir.
  3. adım 3 lise koçlarınızın yardımını ve rehberliğini alın.3Lise koçlarınızın yardımını ve rehberliğini alın. NCAA ile işe alım ve kayıt sürecinde gerçekten başarılı olmak için lise koçlarınızdan yardım ve geri bildirim isteyin. Antrenörleriniz size dürüstçe rehberlik edebilir, hangi üniversite bölümünde başarılı olacağınızı düşündüklerini söyleyebilir ve sizinle üniversite antrenörleri arasında bağlantılar kurabilir.
    • Lise kariyerinizin mümkün olduğunca erken dönemlerinde koçlarınızla hedefleriniz hakkında konuşmaya başlayın ve onlara uzun vadede şansınızı artırmak için neler yapabileceğinizi sorun.
    • En iyi lise futbol koçlarının çeşitli NCAA okullarında bağlantıları vardır ve seçtiğiniz okulla ilişki kurmanıza yardımcı olabilirler.
  4. adım 4 en iyi okullarınızın kampüslerini ziyaret edin ve futbol koçlarıyla konuşun.4En iyi okullarınızın kampüslerini ziyaret edin ve futbol koçlarıyla konuşun. Bir üniversite kampüsünü ziyaret etmeden önce okulla ve okulun futbol programıyla iletişime geçerek turlar ve koçluk ekibiyle toplantılar planlayın. Antrenörlerle şahsen tanışmak, programa uygun olup olmadığınızı anlamanızı sağlarken, antrenörlere de onlar için oynama konusunda ciddi olduğunuzu gösterecektir.
    • Okulun tesislerini inceleyin ve kendinize hem akademik hem de atletik tesislerin ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını sorun.
  5. adım 5 en iyi okullarınıza başvurun.5En iyi okullarınıza başvurun. Üniversitede futbol oynamak istediğiniz beş ila on okulu belirledikten sonra başvuru sürecinize başlayın. Üniversite başvuru tarihlerine uymak için en iyi üniversitelerinize üniversite son sınıfınızın Ocak ayına kadar başvurun.
    • Başvuru yapmadan önce transkriptlerinizi, test puanlarınızı ve genel not ortalamanızı hazır bulundurduğunuzdan emin olun.
    • Bazı okullar başvuru sürecinizin bir parçası olarak yazılı kompozisyonlar isteyebilir, bu nedenle bu kompozisyonları tamamlamak için bolca zaman ayırın.

Bir Üniversite Sporcusu Olarak Kendinizi Pazarlama

  1. adım 1 lisede bir sporcu olarak başarabileceğiniz kadarını başarın.1Lisede bir sporcu olarak elinizden gelenin en iyisini yapın. Rakipleriniz arasında öne çıkmanın ve kendinizi rekabetçi bir sporcu olarak konumlandırmanın en iyi yolu, lise kariyeriniz boyunca elinizden gelenin en iyisini yapmaktır. Atletik başarılarınızı akademik başarı ile dengelerken sıkı antrenman yapın ve kendinizi spora adayın.
    • Bir lise sporcusu olarak güçlü ve somut bir özgeçmiş oluşturmak, olağanüstü kişisel istatistikler elde etmek ve kendinizi bir takım oyuncusu olarak konumlandırmak sizi rakiplerinizden ayıracaktır.
  2. adım 2 atletik yeteneğinizi bir video veya özgeçmiş aracılığıyla sergileyin.2Atletik yeteneğinizi bir video veya özgeçmiş aracılığıyla sergileyin. Lise kariyeriniz boyunca, en iyi performanslarınızı videoya çekmesi için birini görevlendirin, böylece lise atletizm başarılarınızın bir gösterisini oluşturabilirsiniz. Üniversiteden işe alım yapan kişilerle paylaşılabilecek kısa bir video oluşturun ve videoyu YouTube'da yayınlayın. Lisede futbol oynarken elde ettiğiniz başarıları ve istatistikleri detaylandıran kısa bir atletik lise özgeçmişi hazırlayın.
    • Bunları lise kariyerinizin başlarında oluşturmak, başvuru ve işe alım sürecine rakiplerinizden önce başlamanızı sağlayacaktır.
    • Mezuniyete yaklaştıkça, videonuzu ve özgeçmişinizi doğrudan seçtiğiniz programlara gönderin.
  3. adım 3 sizi öne çıkarmak için bir atletik işe alım hizmeti kullanın.3Sizi öne çıkarmak için bir atletik işe alım hizmeti kullanın. Bir işe alım hizmetinden yardım almak gerekli olmasa da, bazı programlar adınızı başka türlü sizi fark etmeyecek programlara ulaştırmaya yardımcı olabilir. Fark edilmenize yardımcı olması için Athletic Scholarships Sports Recruiting gibi kuruluşlara ödeme yapmayı düşünün, ancak para vermeden önce kuruluşu araştırdığınızdan ve onlara tam olarak nasıl yardım etmeyi planladıklarını sorduğunuzdan emin olun.
    • Bir hizmet taahhüt etmeden önce, programa ne kadara mal olduklarını, sizi kaç okula göstermeyi garanti ettiklerini ve ne tür hizmetler sunmayı planladıklarını sorun.
  4. adım 4 okulla iletişime geçin's athletic program directly.4Okulun spor programıyla doğrudan iletişime geçin. Seçtiğiniz en iyi okullara başvurduktan sonra, her bir futbol programına ayrı ayrı ulaşmak, diğer adaylar arasında öne çıkmanıza yardımcı olacaktır. Seçme koçuna bir e-posta gönderin veya doğrudan programın ofislerini arayın.
    • Seçme koçuna e-posta gönderiyorsanız, öne çıkan videonuzu ve atletik özgeçmişinizi e-postaya ek olarak eklemeyi unutmayın.

Topluluk Soru-Cevapları

  • SoruHalkın içinde futbol oynamanın baskısının üstesinden nasıl gelirim? Nefret edenleri engelleyin ve sadece oyunun içinde olun. Takımınızdaki arkadaşlarınızla oynadığınızda, o kadar odaklanmış olacaksınız ki, sizi izleyen insanları fark etmeyeceksiniz bile.
  • SoruNasıl daha iyi bir koşucu olabilirim? Pratik mükemmelleştirir. Kondisyon çok önemlidir. Çok sayıda rüzgar sprinti yapın. Kesme ve çalım atma alıştırmaları yapın. Diğer koşucular için bloklama alıştırması yapın. Vurulduğunuzda topu tutmaya çalışın. Top alma becerileriniz üzerinde çalışın. Güç ve patlayıcılık odaklı futbol temelli bir ağırlık antrenmanı programı kullanın. Her kas grubunu geliştirin.
  • SoruEğer çok iyi notlar alamazsam, yine de kolej futbolu oynayabilir miyim? Elbette. 2,5 veya daha yüksek bir not ortalaması elde etmeye çalışın. Gözlemciler iyi notlar görmeyi severler çünkü bu bir oyuncunun saha dışındaki iş ahlakını gösterir.

İpuçları