20 Yaşından Sonra Nasıl Futbolcu Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Futbol veya futbol bazen gençlerin oyunu gibi görünebilir. Ancak doğru tutum ve hazırlıkla, formda olan ve kendini bu spora adayan herkes oyuna dahil olabilir. İşte 20 yaşın üzerindeyseniz ve hala dahil olmaya hevesliyseniz size yardımcı olacak birkaç ipucu.

Adımlar

Kendinizi hazırlayın

  1. adım 1 sporu oynamak ve iyi oynamak için motive olun.1Sporu oynamak ve iyi oynamak için motive olun. Motivasyon sizi uzun bir yol kat ettirebilir ve odaklanmanızı sağlayabilir. Bunun gerçekleşmesini gerçekten istiyorsanız, tek bir ana şeye odaklanmalısınız, o da futbol.
  2. adım 2 fit ve formda olduğunuzdan emin olun.2Formda ve formda olduğunuzdan emin olun. İyi durumda ve formda olmak bir futbolcu için çok önemlidir. Hedefinize ulaşmak için dayanıklılığınızı, kondisyonunuzu ve çevikliğinizi geliştirmeye başlayın. Bir futbolcu yaklaşık 6 km'lik bir mesafeyi bir saat içinde alabilmelidir. Fiziksel olarak güçlü olmalısınız.
  3. adım 3 teknik yeteneğinizi geliştirin.3Teknik yeteneğinizi geliştirin. Futbol dayanıklılık ve kondisyondan ibaret değildir, daha çok teknik ve taktik yeteneğinizle ilgilidir. Harika top sürme, pas verme, köşe vuruşları ve serbest vuruşlar gibi birçok futbol becerisine sahip olmalısınız. Ayrıca antrenörlerin bakıp dikkatini çekecek kendinize özgü bir hareketinizin olması da yardımcı olur. Mümkün olduğunca çok antrenman yapın ve mümkün olduğunca çok oynayın.
    • İyi oyun teknikleri hakkında fikir edinmek için izleyebildiğiniz kadar çok maç izlemeniz de faydalı olacaktır.

Katılmak

  1. adım 1 yerel bir kulübe katılın.1Yerel bir kulübe katılın. İlerlemek için bölgenizdeki yerel bir futbol kulübüne katılın. Bu, çok temel düzeyde bir kulübe katılmak anlamına gelir. Burada becerilerinizi geliştirmek, gözden geçirmek ve görmek için kendinizi güvende hissedeceksiniz. Ayrıca futbol becerilerinizi geliştirmenize olanak tanıyacak ve ne kadar iyi performans gösterebileceğiniz konusunda size iyi bir fikir verecektir.

Kendinizi tanıtmak

  1. adım 1 bir video hazırlayın.1Bir video hazırlayın. Bir HD kamera yardımıyla harika bir video hazırlayın. Videoda serbest vuruşlar, top sürme ve pas verme gibi tüm becerilerinizi gösterin.
  2. adım 2 harika bir cv oluşturun.2Harika bir CV oluşturun. Bir işe başvururken nasıl bir CV'ye ihtiyacınız varsa, bir futbol CV'si de bir antrenöre, kulübe veya menajere bir dakikadan kısa bir sürede oyuncu olarak kim olduğunuzu anlatabilmelidir. Bir oyuncu fotoğrafı, boy/kilo, pozisyonlar, deneyim, yer aldığınız makalelere bağlantılar ve istatistikler ekleyin.
    • Futbol ağı Fieldoo, çevrimiçi bir oyuncu özgeçmişi oluşturmanıza ve paylaşmanıza olanak tanır. Hatta kendi özgeçmişinizi oluşturarak daha da ileri gidebilirsiniz.
  3. adım 3 fırsatları bulun.3Fırsatları bulun. Artık becerilere ve araçlara sahip olduğunuza göre, yeteneğinizi göstermenin yollarını bulmalısınız. İşte fırsat bulmanın birkaç yolu:
    • Mümkün olduğunca çok sayıda kulübe e-posta gönderin ve arayın, ancak yanıt beklemeyin (bir yanıt almadan önce 50 kulübe e-posta göndermeniz gerekebilir!).
    • Yurt dışındaki fırsatlar için Fieldoo.com'daki Pazara göz atın.
    • Bir menajer tutmayı düşünün, ancak birçok menajer çok aldatıcı olabilir, bu yüzden dikkatli olun.
    • Bazı oyuncular, sadece bir antrenman seansına kramponlarıyla gelip onlarla antrenman yapıp yapamayacaklarını sorarak profesyonel takımlara kabul edilmişlerdir.
  4. adım 4 i̇yi performans gösterin.4İyi performans gösterin. Maçlardaki performansınıza odaklanmak yerine sadece bir sonraki seviyeye geçmeyi düşünmek kolaydır. Futbol kariyerinizi oyun oyun ele alın. Oynadığınız her maçta iyi oynamaya ve %110'unuzu vermeye odaklanın çünkü sizi kimin izleyeceğini asla bilemezsiniz. Kulüple, oyuncularla ve kulüp personeliyle iyi bir ilişki kurduğunuzdan emin olun, çünkü onların saha dışı desteğini almak saha içi performansınızın iyi olmasına katkıda bulunacaktır.
  5. adım 5 israrcı ve sabırlı olun.5 Israrcı ve sabırlı olun. Profesyonel olmaya çalışmak zor olacak. Profesyonel bir futbolcu olmak bir gecede gerçekleşmez. Aylar da sürmez. Yıllar ve bir ömür boyu adanmışlık gerektirir. İnsanların başarının 'kan, ter, gözyaşı' gerektirdiğini söylediklerini duyduğunuzda, tamamen haklılar. Futbolda hiç kimse hile yaparak dünya çapındaki 240 milyon oyuncunun %0,001'inden daha azının 'başardığı' biri haline gelmemiştir. Zaman ve sabır gerektirir. Bazen doğru fırsatı beklemeniz gerekir. Bazen yönünüzü değiştirmek için biraz şans gerekir, ancak ısrarcı olmak ve asla pes etmeme yeteneğine sahip olmak başarılı olup olmadığınızı belirleyecektir.
  6. 6. adım profesyonel bir sözleşme imzalayın.6Profesyonel bir sözleşme imzalayın. Acenteniz konusunda kendinize güvendiğinizden emin olun. Başlangıçta işleri yavaştan almaktan asla çekinmeyin. Kurbağaya sıçrama ve zaferi iki elinizle alma zamanı gelecektir. Sözleşmeyi imzalarken dikkatli olun ve maddeleri bir avukata veya ince maddeleri anlayabilecek birine okutun.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruFutbolda çok iyiyim ama denemeler için nereye gidebilirim? Çevrenizdeki deneme fırsatlarını araştırın. Denemeler düzenleyen daha küçük kulüpler olabilir. Denemelere gidin ve kendinizi geliştirin. Bir gün bir kulüp gözlemcisi yeteneğinizi fark edebilir ve size daha büyük bir kulüpte fırsat sunabilir. Bu döngü devam eder ve zirveye ulaşabilirsiniz.
  • Soru20 yaşında bir takımda oynama şansım var mı? Evet, ancak sadece Chelsea, Arsenal veya Manchester United gibi bir akademi takımında oynuyorsanız.
  • SoruYetişkin olmadan önce futbol oynamamış biri profesyonel bir futbolcu olabilir mi? Hiç şüphesiz. Ancak bunu yapabilmek için çok çalışmanız ve kendinizi geliştirmek istemeniz gerekir.

İpuçları

  • İnternette binlerce futbol videosu var, becerilerinizi geliştirmek için bunlardan yararlanın.
  • Diyetinize her zaman sağlıklı ve dengeli bir yaklaşım getirin, özellikle de protein.
  • Futbolcuların iniş ve çıkışlarını okumaya çalışın ve bu tür kaynaklardan motivasyon alın.

Uyarılar

  • Dayanıklılığı öldürdüğü için sigara ve içkiden daima bir kol mesafesi uzak durun.
  • Lütfen internet üzerinden hizmet veren dolandırıcı acentelere karşı dikkatli olun.