Nasıl Av Bekçisi Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir Av Koruma Görevlisi, doğa ile insanlar arasındaki savunma hattıdır. Av bekçisi, avlanma ve balık tutma sırasında yerel yasa ve yönetmeliklere uyulmasını sağlar ve sayısız yaban hayatı türünün yaşam alanlarının korunmasına yardımcı olur. Av koruma görevlisi olmak zorlu bir süreçtir, ancak açık havaya karşı bir sevginiz ve onu koruma arzunuz varsa, nasıl başlayacağınızı öğrenmek için bu kılavuzu izleyin.

Adımlar

  1. adım 1 aile ve evden uzakta ve dışarıda geçirilen zaman miktarı.
    Dışarıda ve aileden ve evden uzakta geçirilen zaman miktarı. Garip saatlerde çalışırlar ve çalışmadıkları zamanlarda nöbet tutarlar. Birçok av koruma görevlisi pozisyonu son derece bağımsızdır ve genç bekçiler genellikle nerede görev yapmak istediklerini seçemezler.
    • Gardiyanlar düşmanca veya tehlikeli durumlarda çalışmak zorunda kalabilirler.
    • Başarılı av koruma görevlileri genellikle avcılık ve balıkçılığa büyük yatırım yaparlar ve sevdikleri toprakların ve hayvanların kötüye kullanımdan korunmasını sağlamak isterler. Bekçiler sürekli olarak balıkçılar ve avcılarla etkileşim halinde olacaklarından bu kültürlere aşina olmalıdırlar.
  2. adım 2 bir av koruma görevlisinin görevlerini öğrenin.
    Bir av koruma görevlisinin görevlerini öğrenin. Av bekçisinin başlıca görevleri yerel avcılık, balıkçılık ve tekne gezintisi yasalarını uygulamaktır. Bekçiler nehirler, göller, dağlar, plajlar ve çöller de dahil olmak üzere açık hava etkinlikleri için kullanılan tüm alanlarda devriye gezerler.
    • Av koruma memurları, herhangi bir yasanın ihlaliyle ilişkili balık, av hayvanı ve ekipmana el koyar.
    • Av koruma görevlileri ayrıca halkı eğitir, kamu güvenliğini denetler ve diğer kolluk kuvvetlerine yardım sağlar.
    • Bazı eyaletlerde av bekçileri tutuklama yapabilir ve polis memurlarıyla aynı yetkilere sahiptir.
    • Av koruma görevlileri üniforma giyer ve ateşli silah taşırlar.
    • Av koruma görevlileri, Koruma Görevlisi, Yaban Hayatı Görevlisi ve Yaban Hayatı Yöneticisi gibi çeşitli unvanlar alırlar.
    • Görevler, nerede bulunduğunuza bağlı olarak değişecektir. Kırsal kesimdeki memurlar genellikle avcılık ve balıkçılığın yasal olarak yapılmasını sağlarken, şehir memurları hava kalitesi sorunları ve yaban hayatının yasadışı taşınmasıyla ilgilenir. Bir av koruma görevlisinin görevleri çok çeşitlidir ve görevliler genellikle kendilerini günden güne tamamen farklı görevleri yerine getirirken bulurlar.
  3. adım 3 bekçi olmak için gerekenleri araştırın.
    Bekçi olmak için gerekenleri araştırın. Av koruma görevlisi olmak için gerekenler eyaletten eyalete değişir, ancak çoğunda benzer listeler vardır. Çoğu eyalet başvuru sahiplerinin en az 21 yaşında olmasını şart koşarken, Teksas gibi bazı eyaletler başvuru sahibinin en az 18 yaşında olmasını şart koşmaktadır.
    • Ağır suç kaydı olan başvuru sahipleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
    • Başvuru sahipleri iyi durumda olmalı ve fiziksel testleri geçebilmelidir. Buna iyi görme ve işitme de dahildir.
    • Çoğu eyalet, başvuru sahiplerinin başvurmadan önce ilgili bir alanda dört yıllık bir dereceye sahip olmalarını tercih etmektedir. İki yıllık bir derece artı deneyim bunun yerine geçebilir. Eyaletinize danışın. İyi dereceler arasında Biyoloji, Yaban Hayatı Yönetimi veya Ceza Adaleti bulunmaktadır.
    • Oregon ve Alaska gibi birkaç eyalet, av koruma görevlilerinin yeminli eyalet polisi olmasını şart koşar ve başvuru sahiplerinin diğer tüm eyalet polis memurlarıyla aynı eğitimden geçmesi gerekir.
  4. adım 4 mevcut çeşitli uzmanlık alanlarını inceleyin.
    Mevcut çeşitli uzmanlık alanlarını araştırın. Birçok av koruma görevlisi, kendilerine hitap edebilecek belirli bir kariyer yolunda uzmanlaşabilir. Bu yolların hepsi vahşi doğanın korunmasıyla ilgilidir ve nerede bekçi olacağınıza bağlı olarak değişir:
    • Airboat operatörü
    • Köpek bakıcısı
    • Whitewater uzmanı
    • Saha eğitim görevlisi
    • Dalış ekibi
    • Ateşli silahlar eğitmeni
    • Pilot
  5. adım 5 dış mekanı tanıyın.
    Açık havayı bilin. Başarılı av koruma görevlileri, balık ve yaban hayatı konusunda güçlü bir geçmişe sahip olarak işe başlar ve açık havada çalışma arzusuna sahip olmalıdır. Av koruma memurları arazi araçlarını kullanacak ve günlerce arazide kalabileceklerdir.
  6. adım 6 yerel yasa ve yönetmelikleri öğrenin.
    Yerel yasa ve yönetmeliklerinizi öğrenin. Başvurmadan önce, mümkün olduğunca kapsamlı bir anlayışa sahip olmak için yerel yaban hayatı yasalarınızı okumak için zaman ayırın. Bu size sınav sırasında ve akademide avantaj sağlayacaktır.
  7. adım 7 rekabetin şiddetli olduğunu anlayın.
    Rekabetin şiddetli olduğunu anlayın. Ülke genelinde, pozisyon sayısından çok daha fazla başvuru var. Özgeçmişinizin ve geçmişinizin öne çıkmasını sağlamak için elinizden gelen her şeyi yapın/ Eğitiminizi ciddiye alarak ve motivasyonunuzu koruyarak kendinizi diğer adaylardan ayırın.

İkinci Bölüm: Av Bekçisi Olmak

  1. adım 1 ne zaman kayıt olacağınızı bilin.
    Ne zaman kayıt olacağınızı bilin. Çoğu eyalet yılda bir veya iki kez işe alım süreci başlatır. Eyaletinizin işe alım sürecini ne zaman başlattığını kontrol edin ve gereksinimlerinizi o tarihten önce hallettiğinizden emin olun.
    • Bazı eyaletler yalnızca birkaç yılda bir belirli testler sunar, bu nedenle yapmanız gereken her şeyin tarihlerini iki kez kontrol edin.
  2. adım 2 biraz deneyim kazanın.
    Biraz deneyim kazanın. Diplomanız üzerinde çalışırken, yerel yaban hayatı konservatuarlarında, ulusal veya eyalet parklarında ve balık kuluçkahanelerinde staj yapmak için başvurun.
    • Diplomanız varsa ve başvurmak için bekliyorsanız, doğrudan yaban hayatı koruma ile ilgilenen işler bulun veya kolluk kuvvetlerine giden yola başlayın. Kolluk kuvvetlerinde geçmişiniz olması, av bekçisi olarak işe alınma şansınızı büyük ölçüde artırır.
  3. 3. adım biraz fiziksel antrenman yapın...
    Biraz fiziksel eğitim alın. Çoğu eyalet, av koruma görevlilerinin işe kabul edilmeden önce fiziksel bir testten geçmelerini şart koşar. Bu testlerin gereklilikleri eyaletten eyalete değişir, bu nedenle fiziksel testler söz konusu olduğunda cinsiyetiniz ve yaş grubunuz için kriterlerin ne olduğunu iki kez kontrol edin.
    • Tipik fiziksel testler arasında zamanlı şınav, mekik ve mil koşuları yer alır.
    • Bazı eyaletler yüzme testleri de istemektedir.
  4. adım 4 başvuru sürecini başlatın.
    Başvuru sürecini başlatın. Her eyaletin farklı bir başvuru süreci vardır ve başvuruların genellikle belirli bir zaman dilimi içinde sunulması gerekir. Hangi formların doldurulması ve ne zaman teslim edilmesi gerektiğini görmek için eyaletinize danışın.
  5. adım 5 sınav için çalışın.
    Sınav için çalışın. Girmeniz gereken sınavlar ve bu sınavlarla ilgili bilgileri nerede bulabileceğinize dair kaynaklar hakkında size bilgi verilecektir. Test bölümünü geçtikten sonra, başvuru sahipleri geçmiş kontrolleri ve yalan makinesi testlerinin yanı sıra bir psikolojik değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Testlerde ele alınabilecek konulara örnek olarak şunlar verilebilir:
    • Genel bilgi veya bölgedeki türler, veri toplama ve tanımlama dahil olmak üzere yaban hayatı yönetimi.
    • Balık tanımlama, terminoloji, dağılım vb.
    • Mahkeme prosedürü, anayasa hukuku, hukuki terminoloji, bölgesel kanun ve yönetmelikler hakkında bilgi.
    • Harita okuma.
    • Tekne kullanma bilgisi.
    • Diğer genel avcılık ve balıkçılık bilgisi.
    • Ateşli silahlar bilgisi.
  6. adım 6 akademiye gidin.
    Akademiye gidin. Neredeyse tüm eyaletler, adayların bir eyalet akademisinde eğitim kurslarını tamamlamalarını şart koşar. Bazen bu akademi diğer kolluk kuvvetleri ile aynı akademidir. Çoğu akademi programının tamamlanması yaklaşık 30 hafta sürer.
    • Akademi programları hem kolluk kuvvetleri eğitimini hem de balık ve yaban hayatı eğitimini kapsayacaktır. Kolluk kuvvetleri eğitimi acil durum aracı kullanma, ateşli silah eğitimi, tutuklama yapma ve diğer kolluk kuvvetleri görevlerini içermektedir. Balık ve yaban hayatı eğitimi ise türlerin tanımlanmasının yanı sıra kanunlar, yönetmelikler, politikalar ve formlar hakkında bilgi sahibi olmayı içerecektir.
  7. adım 7 eğitiminize başlayın.
    Eğitiminize başlayın. Akademiden mezun olduktan sonra, sizi sahada eğitecek kıdemli bir memurun altına yerleştirileceksiniz. Bu saha eğitimi 6 aya kadar sürebilir. Bundan sonra, büyük olasılıkla eyaletin herhangi bir yerindeki bir istasyona atanacaksınız.
    • Atamalar eyaletten eyalete değişir ve bazıları size nereye atanacağınız konusunda diğerlerine göre daha fazla esneklik sağlar.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Lisedeyken kendimi hazırlamak için ne yapmalıyım?
    Hala lisedeyken bazı üniversite dersleri alabilmeniz gerekir. Anayasa Hukuku ve Ceza Hukuku dersleri çok yardımcı olur. Ben bu dersleri lisede yaklaşık 40 dolara almıştım. Uzun vadede size zaman ve para kazandıracaktır.
  • Soru
    Av koruma görevlisi olmak zor mu?
    Evet, çünkü insanları avlarken sabırlı olmaları, bütün gün sıcak güneşin altında olmaları ve istemeyebilecekleri talimatlara uymaları gerekiyor.
  • Soru
    Av koruma görevlisi olmaya hazırlanmak için lisede okunacak en iyi şey nedir?
    Ceza adaleti, çevre bilimleri, yaban hayatı yönetimi ve biyoloji okumayı deneyin.