İyi Bir Defansif Uç Nasıl Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Antrenörler her zaman iyi savunma uçları arayışındadır. Defans uçlarının güçlü ve kaslı, aynı zamanda da hızlı ve çevik olması beklenir. Bir oyuncu olarak gelişmek için egzersiz yaparak çok zaman geçireceksiniz. Defans uçları sahada da çok bilinçlidir, bu nedenle rakibinizin oyunlarını belirleyin ve onları kapatın. Başarılı olursanız, koçunuzun ve takım arkadaşlarınızın rakip hücumların aklına korku salmak için güvendiği bir takım lideri olacaksınız.

Adımlar

Oyun için Pratik Yapmak

  1. adım 1 çoğu oyun için üç nokta duruşunda ustalaşın.1Çoğu oyun için üç nokta duruşunda ustalaşın. Üç nokta duruşu için belinizden eğilin. Sadece sahanın iç tarafına yakın olan eliniz yere değsin. Sırtınız düz olacak şekilde dizlerinizi yere yaklaştırın ve ardından başınızı rakip takıma doğru kaldırın. Kendinizi dengeli ve her yöne doğru sıçramaya hazır hissedeceksiniz.
    • Bu duruş savunma uçları için en yaygın duruş şeklidir çünkü her duruma uyarlanabilir.
  2. adım 2 pas oyunları için dört nokta duruşu alıştırması yapın.2Pas oyunları için dört noktalı duruş pratiği yapın. Dört nokta duruşunda her iki eliniz de yerde durur. Ayaklarınızı açın ve çömelin. Bacaklarınız arkanızda ve sırtınız düz olacak şekilde öne doğru eğilin. Başınızı kaldırdığınızda kendinizi güçle ileri atılmaya hazır hissedeceksiniz.
    • Dört nokta duruşu pas oyunları için en iyisidir çünkü tek yaptığınız pasöre ulaşmak için yan hakemi hareket ettirmek üzere ileri gitmektir.
  3. adım 3 koçu inceleyin's basic defensive scheme.3Koçun temel savunma planını çalışın. Defansif uç oyuncusunun işi kağıt üzerinde nispeten basittir. Sahanın bir ucunda ya sıkı uca ya da bir yan oyuncuya karşı dizileceksiniz. Topa vurulduğunda, karşınızdaki oyuncuyla temas kurarsınız. Defansif uçlar için tüm şemalar aynı şekilde çalışır, bu nedenle kimi korumanızı istediklerini öğrenmek için koçla birlikte çalışın.
    • 4-3 savunmasında hücum hattında 3-4'e göre bir savunma oyuncusu daha vardır, ancak her iki düzende de bir yan hakeme karşı olacaksınız.
  4. adım 4 takımınızla düzenli olarak antrenman yapın.4Takımınızla düzenli olarak pratik yapın. Daha iyi bir oyuncu olmak ancak bol bol pratik yaparak gerçekleşir. Antrenman, tekniklerde ustalaşacağınız, formda kalacağınız ve rakip hücumu okuma deneyimi kazanacağınız yerdir. Sahada birlikte iyi çalışan bir birim olmak için savunmanın geri kalanıyla pratik yapmanız gerekecek.
  5. adım 5 savunma uçlarının maç filmlerini izleyin.5Savunma uçlarının maç filmlerini izleyin. İnternette yapacağınız basit bir arama size çok sayıda resmi maç filmi sağlayacaktır. Gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biri olarak kabul edilen Reggie White'ı ya da J.J. Watt'ı izleyebilirsiniz. Bir oyun sırasında nasıl sıralandıklarına ve değişen durumlara nasıl tepki verdiklerine dikkat edin. Bir oyunda size yardımcı olacak bir numara öğrenebilirsiniz.
  6. adım 6 rakip hücumları inceleyin.6Rakip hücumları inceleyin. Zamanınızı bulabildiğiniz tüm maç görüntülerini izleyerek geçirin. Bazı maçlar internetten ya da yerel televizyonlardan yayınlanır. Dışarı çıkın ve izleyebildiğiniz kadar çok canlı maç izleyin. Hücumun nasıl hareket ettiğine ve ne tür oyunlar oynadıklarına odaklanın, böylece bir sonraki maçınızda onları nasıl yeneceğiniz konusunda bir fikriniz olur.

Bir Maçta İyi Oynamak

  1. adım 1 hücum oyun planını ele veren ipuçlarını izleyin.1Hücum oyun planını ele veren ipuçlarını izleyin. Burada söz konusu olan rastgele bir tahmin değildir. Hücum yan hakemleri genellikle vücut dilleriyle oyunu ele verirler. İki yan hakem arasındaki bir ayrılık size topun nereye gideceğini gösterebilir. Ayrıca vücutlarıyla sizi itmeye çalışacakları yönü işaret edebilirler. Rahat bir duruş, oyunun sahanın diğer tarafında olacağını gösterebilir.
    • Duruşlara bakın. İki noktalı duruş bir pas oyunu, üç noktalı duruş ise bir koşu oyunu olabilir.
  2. adım 2 yan hakeme saldırın's outside shoulder after the snap.2Patlamadan sonra yan hakemin dış omzuna saldırın. Snap'i görür görmez ileri atılın. Rakip yan hakeme veya sıkı uca dış kenarından vurun. Sizi sahanın içine doğru çevirmeyi başarırlarsa, oyun kurucu (QB) veya koşucu arkası (RB) sizin tarafınıza gün ışığı görecektir. Alçakta kalın ve oyunun gelişimini izlerken blokla mücadele edin.
    • Tackling tekniği antrenman sırasında öğrenilir, ancak bir tackling mankeninin sizi içeriye doğru itmeye çalışmayacağını unutmayın.
    • Topun nereye gittiğini tahmin etmeye çalışmayın. Bunun yerine, önce temas kurun ve tetikte olun.
  3. adım 3 temastan sonra kollarınızı uzatın.3Temastan sonra kollarınızı uzatın. Yan hakemle ilk çarpıştığınızda, onlardan uzaklaşın ama gitmelerine izin vermeyin. Genellikle sizi sabit tutmakla meşgul olacaklardır. Kendinizi biraz ayırmak, topun nereye gittiğini tespit etmek için size biraz alan sağlar. Hala yolunuzda olduğunuz için, koşucu etrafınızdan nasıl geçeceğine karar vermek zorunda kalacak, ancak siz onları kovalamaya hazır olacaksınız.
  4. adım 4 oyun gelişirken başınızı yukarıda tutun.4Oyun gelişirken başınızı yukarıda tutun. Rakibinizle mücadele etmekle meşgul olduğunuzda, başınızı öne eğip gücünüzü kullanmak isteyeceksiniz. İyi bir defans oyuncusu kafasını kaldırıp topu bulmalıdır. Sonra arkanızı dönüp oyun bitene kadar takım arkadaşlarınıza yardım edebilirsiniz.
    • Bu özellikle yan hakem sizi kolayca geçmesine izin verdiğinde önemlidir, bu da bir perdeleme pası (hızlı pas) veya beraberlik oyunu (pas gibi görünen koşu) sinyali verir.
  5. adım 5 koşu oyunlarını durdurmak için sahanın kendi tarafınızda kalın.5Koşu oyunlarını durdurmak için sahanın kendi tarafınızda kalın. Aşırı istekli savunma uçları sadece oyun kurucuya ulaşmaya odaklanır. Hücum çizgisini geçtiğinizde sahanın kendi tarafınızı terk etmiş olursunuz. Bir RB'nin rotasını tersine çevirmesi ve büyük bir kazanç için sizi geçmesi uzun sürmeyecektir. Bunun bir pas oyunu olduğundan ya da koşucunun tuzağa düştüğünden emin olana kadar pozisyonunuzu koruyun.
  6. adım 6 pas yollarının önüne geçin.6Pas yollarına engel olun. Eğer oyun kurucu size doğru bakarsa, top yanınızdan geçip gidebilir. Kollarınızı yukarıda tutarken kendinizi oyun kurucunun görüş alanında konumlandırmak pas yollarını engeller. Eğer yan hakemi geçmeyi başarırsanız, oyun kurucunun karşısına çıkın. Gördüğünüz herhangi bir pası düşürmek için hazır olun ya da en azından atışı diğer savunma ucunun tackle yapma şansı olacak kadar geciktirin.
  7. adım 7 oyun kurucuyu sahanın içine doğru zorlayın.7 Oyun kurucuyu sahanın içine doğru zorlayın. Oyun kurucuya çalım atma şansı yakaladığınızda, doğrudan üzerine gitmeyin. Yan taraftan kavis çizin. Bunu yaptığınızda oyun kurucunun sizin geldiğinizi görme ihtimali azalır. Eğer hareketli bir oyun kurucunun dış tarafınıza gelmesine izin verirseniz, büyük bir kazanç için sizi geçebilir. Onları takım arkadaşlarınızın çoğunun olacağı sahanın ortasına doğru gitmeye zorlamak daha iyidir.
  8. adım 8 sizi geçse bile topu kovalayın.8Top sizi geçse bile peşinden gidin. Bir oyundan asla vazgeçmeyin. Koşucu size doğru geri dönebilir veya topu düşürebilir. Bir hata yapsanız veya ilk oyuna dahil olmasanız bile, sahada hala önemlisiniz. Hakem düdüğü çalana kadar sahada kalmak için geliştirdiğiniz dayanıklılığı kullanın. Sizin kahraman olmanız için rakibinizin tek bir hatası yeterlidir.

Vücudunuzun Bakımı

  1. adım 1 sağlıklı yiyecekler yiyin...1Yemek sağlıklı kas kazanmak için yiyecekler. Defans uçlarının hücumcuları geçebilmesi için güçlü olması gerekir. Şekerli mısır gevreği, patates cipsi ve kurabiyeleri proteinle değiştirmek kas geliştirmenin anahtarıdır. Balık, tavuk ve yağsız sığır eti gibi yağsız etler yaygın sporcu yakıtıdır. Size enerji vermesi için bunları tam tahıllar, meyve ve sebzelerle eşleştirin. Başka bir protein desteği almak için sağlıksız içecekleri peynir altı suyu tozu ile değiştirin.
  2. adım 2 spor salonunda zaman geçirin.2Spor salonunda zaman geçirin. Ağırlık salonuna erişimi olan bir takımda değilseniz, yerel bir spor salonuna katılın. Defans uçları çok güçlü olmak zorunda olduğu için sık sık orada olmanız gerekecektir. Çoğu ev spor salonunda, sizi motive etmeye yardımcı olabilecek eğitmenler bulabileceğiniz ticari spor salonları kadar çok egzersiz seçeneği yoktur. Eğer zaten bir takımdaysanız, koçunuz da size bu konuda yardımcı olabilir.
    • Bunu evde yapmak için en azından bir bench press, koşu bandı veya sabit bisiklet, birkaç dambıl ve bir barfiks barına ihtiyacınız olacaktır.
  3. adım 3 antrenmanınızı planlayın...3Egzersizinizi planlayın antrenman rutini. Her gün tüm kaslarınızı çalıştırmak sizi yakacaktır. Bunun yerine, her gün farklı bir kas grubuna odaklanın. Örneğin, ilk gün göğüs ve omuzlarınızı güçlendirin. İkinci gün kollarınıza ve sırtınıza odaklanın. Üçüncü günü bacaklarınıza ayırın. Bu günlerde yapabildiğiniz kadar kardiyo egzersizi yapın.
    • Genel olarak, haftada beş veya altı gün egzersiz yapmayı hedefleyin.
    • Bir rutine bağlı kalmak zordur ve boş zamanınızı buna ayırmanız gerekecektir. Yine de pes etmeyin. Daha hızlı ve daha güçlü olduğunuzda buna bağlı kaldığınız için minnettar olacaksınız.
    • Antrenörler ve kişisel eğitmenler sizin için uygun bir rutin oluşturmanıza yardımcı olabilir.
  4. adım 4 bir kardiyo egzersizi ile başlayın.4Kardiyo egzersizi ile başlayın. Kardiyo her gün yapılmalıdır. Hangi kasları çalıştırırsanız çalıştırın, 20 dakikalık bir kardiyo ısınması ile başlayın. Ağırlık kaldırmayı bitirdiğinizde daha uzun kardiyo egzersizleri yapın. Kardiyo dayanıklılığınızı artırır, böylece yan hakemlerle kısa bir çatışmadan sonra nefes nefese kalmazsınız. Ayrıca sizi oyun kurucuya ulaştıracak çabukluğu geliştirmek için de çok önemlidir.
    • Isınma egzersizi olarak koşu bandında koşabilir, koşu bandında jogya da sabit veya gerçek bir bisiklet kullanarak.
    • Daha uzun egzersizler 40 yarda sprintler, ağır bir çantaya vurmak veya tur yüzmek.
  5. adım 5 göğsünüzü güçlendirin...5Göğsünüzü güçlendirin göğüs ve omuzlar. Bu kaslar için bazı egzersizler şunlardır bench press, omuz presi, triseps uzatmalarıOmuz silkiyor, şınavve Dips. Bir defans oyuncusu olarak üst vücudunuza kas kazandırmak istersiniz, bu nedenle daha ağır bir ağırlık seçmeyi ve daha az tekrar yapmayı deneyin. Yorulursanız ve ağırlığı azaltmanız gerekirse, sakatlanmayı önlemek için bunu yapın.
  6. adım 6 üst bölgenizi çalıştırın...6Üst sırtınızı çalıştırın ve kollar. Bu kaslar için bazı egzersizler arasında kürek çekme, çekme hareketleri bulunur, çene yukarı, biceps curlsve bilek bukleleri. Set ve tekrar sayısını üst vücudunuzun geri kalanı için yaptığınız miktarla dengeleyin. Kol gücü, hücum yan hakemleriyle boğuşmanın yanı sıra sahanın sizin tarafınıza doğru koşmaya çalışan RB'leri yakalamak için de faydalıdır.
  7. adım 7 alt vücudunuzu güç ve hız için çalıştırın.7Alt vücudunuzu güç ve hız için çalıştırın. Defansif uçlar çok yönlü oyunculardır, bu nedenle üst ve alt vücudunuzu eşit derecede güçlü tutmanız gerekir. İyi alt vücut antrenmanları şunları içerir egzersi̇zler, squat, deadliftler, bacak kaldırma, bacak uzatmabacak bukleleri, bacak presleri ve baldır kaldırma. Piramit kutu sıçraması ve üç koni çaprazlama gibi egzersizler de hızınızı artırabilir.
    • Çapraz fazlama da defansif uç olmanın önemli bir parçasıdır. Çapraz fazlama, temas kurduğunuzda ve topun nerede olduğunu biliyorsanız onu üzerinizden atmanızdır. Diyelim ki biriyle temas kurdunuz, eğer oyun sizin tarafınıza geliyorsa, onu ters yöne atın ve topa doğru koşun

Topluluk Soru ve Cevapları

  • SoruGerçekten iyi nasıl tutabilirim? Sizi engellemeye çalışan adamdan daha büyük ve daha güçlü olmak için çok sıkı çalışırsınız.
  • SoruYa sadece 1.80 boyundaysam ve birinci sınıf öğrencisi olarak oynamak üzereysem? Boyunuz önemli değil. Bazı insanlar 1.80 boyunda futbol oynamıştır. Sadece sağlıklı ve formda kalın ve becerileriniz üzerinde mümkün olduğunca çok çalışın. Yakında daha da büyüyeceksin.
  • SoruKaç kilo olmalıyım? Boyunuzu ve vücut kütlenizi hesaplayın. Kemiklere kıyasla eşit miktarda yağa sahip olmak istersiniz. Bir doktor veya kilo uzmanı ile konuşun ve kilo vermeniz gerekip gerekmediğini belirleyin. Yaş da başka bir faktördür.

Video

İpuçları