Nasıl Büyük Bir Amerikan Futbolcusu Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Amerikan futbolu, çok fazla fiziksel ve zihinsel dayanıklılık gerektiren oldukça rekabetçi bir spordur. Futbolda harika olmak istiyorsanız, kendinizi saha içinde ve dışında beceriler geliştirmeye adamalı ve rekabetçi bir zihniyete sahip olmalısınız. Bol bol pratik yaparak kısa sürede yetenekli bir futbolcu olacaksınız!

Adımlar

Sahada Becerilerin Geliştirilmesi

  1. adım 1 hızınızı ve çevikliğinizi artırmak için koni egzersizleri yapın.1Hızınızı ve çevikliğinizi artırmak için koni egzersizleri yapın. Her biri 3 koni kullanarak 3 ft (0,91 m) uzunluğunda 6 sıra oluşturun. Her sırayı 2 ft (0,61 m) aralıklı olacak şekilde yerleştirin. Çömelmiş pozisyonda kalın ve sıralar arasında ayaklarınızı bir o yana bir bu yana sürüyün. Sıraları olabildiğince hızlı geçerek çeviklik oluşturmak. Son sıradan sonra, patlayıcı hız üzerinde çalışmak için 10 fit (3,0 m) ileri doğru koşun.
    • Egzersizi en az 10-12 tekrar yapın.
    • Kalça gücü oluşturmak için, tekrarların 6-8'inde uyluklarınızın etrafında direnç bantları kullanın.
    • Çeviklik futbol oyuncuları için önemli bir beceridir, böylece topla birlikte hareket edebilir ve çalım yemekten kaçınabilirler.
  2. adım 2 kalçanız üzerinde çalışın...2Kaslarınız üzerinde çalışın fırlatma formu. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açık tutun ve ağırlığınızın çoğunu arka ayağınızda tutun. Parmaklarınız bağcıkların üzerinde olacak şekilde topu baskın elinizde tutun. Ağırlığınızı ön ayağınıza kaydırırken baskın kolunuzu 90 derecelik bir açıda tutun. Göğsünüz hedefe bakacak şekilde vücudunuzu döndürün ve başparmağınız aşağı bakacak şekilde atış kolunuzu düzeltin.
    • Bir arkadaşınızla sık sık top atın, böylece ikiniz de temiz paslar atmaya çalışın.
  3. 3. adım bağcıklara bakın...3Bağcıkları ararken topu yakalamak. Topun bağcıklarına odaklanmak, yakalamaya çalıştığınızda topu düşürmenizi engeller. Daha fazla zorluk için, oyun rotalarında koşarken veya jogging yaparken topu yakalama alıştırması yapın.
    • Alıştırma yaparken topa daha iyi odaklanabilmek için topun üzerine küçük renkli bir çıkartma yapıştırın.

    Topu Yakalamak için El Pozisyonları

    Topu yakalamaya çalışırken düşürmemeniz için el pozisyonu çok önemlidir. Her pas türü için ellerinizi aşağıdaki pozisyonlara ayarlayın.

    - Vücudunuzun önünde: serçe parmaklar bir arada- Arkanızdan: topla birlikte ellerinizi çevirirken serçe parmaklar bir arada- Alçak pas: serçe parmaklar bir arada- Yüksek pas: başparmaklar bir arada

  4. adım 4 çalımlarınızı çalışın...4Pratik yapın mücadeleler bir çalım kuklası ile. Kendinizi veya başka bir oyuncuyu sakatlamamak için antrenman yaparken tam güçle mücadele etmeyin. Çalım attığınızda, kollarınızı cansız mankenin altına sarın ve omzunuzu kullanarak cansız mankeni geriye doğru itin. Kuklayı itebildiğiniz kadar uzağa itin veya yapabiliyorsanız yere indirin.
    • Çalım atma antrenmanı yaparken tam futbol kıyafeti giydiğinizden emin olun. Aksi takdirde kendinizi veya başka bir oyuncuyu yaralayabilirsiniz.
  5. adım 5 eğer bir yan hakem olmak istiyorsanız el alıştırmaları yapın.5Eğer bir yan hakem olmak istiyorsanız el alıştırmaları yapın. Alıştırmalarınızda başka bir oyuncu veya partnerle birlikte çalışın. Ayaklarınızı diğer oyuncunun karşısında omuz genişliğinde açık tutun. 'Hücum' oyuncusu 'savunma' oyuncusunun göğsüne dokunmaya çalışsın. Eğer savunma oyuncusuysanız, hızlı tepki verin ve ellerini göğsünüzden uzaklaştırmaya çalışın.
    • Bir yan hakem olarak ellerinizle çalışmak, diğer oyuncuları engellemenize yardımcı olur, böylece çizginin ortasından koşamazlar.

Fiziksel Güç Oluşturma

  1. adım 1 haftada 4 gün bir spor salonunda egzersiz yapın.1Haftada 4 gün spor salonunda çalışın. Daha düşük ağırlıklar kullanarak ve daha fazla tekrar yaparak yağsız kaslar elde etmeye çalışın. Hafta boyunca tüm vücudunuzu çalıştırmak için her gün farklı kas gruplarına odaklanın. Egzersizler sizin için kolaylaştıkça, çalıştığınız ağırlığı ve yaptığınız tekrar sayısını artırın.
    • Antrenmanınızı futbol sezonunda nerede olduğunuza göre ayarlayın. Sakatsanız veya yoğun bir hafta geçiriyorsanız, bunu telafi etmek için daha hafif yoğunlukta bir antrenmana geçebilirsiniz.
  2. adım 2 koşarak ve jogging yaparak kardiyo dayanıklılığı oluşturun.2Koşarak ve jogging yaparak kardiyo dayanıklılığı oluşturun. Kardiyo, fiziksel dayanıklılığınızı artırmanın yanı sıra harika bir ısınma rutini oluşturur. Egzersiz yaptığınız günlerden önce en az 10-15 dakika koşmayı planlayın ve diğer günlerde daha uzun mesafeli koşulara çıkın.
    • Patlayıcı gücünüz üzerinde çalışmak için daha kısa sprintler yapın.
    • Haftada 2-3 kez kardiyo egzersizleri yapın.
  3. adım 3 plank ve karın egzersizleri ile merkez bölgenizi güçlendirin.3Plank ve karın egzersizleri ile merkez bölgenizi güçlendirin. Ellerinizin ve dizlerinizin üzerinde başlayın. Dirsekleriniz 90 derecelik bir açıda olacak şekilde ön kollarınızı yere koyun. Vücudunuz düz bir çizgi oluşturacak şekilde ayaklarınızı geriye doğru yürütün. Karın kaslarınızı harekete geçirmek için pozisyonu olabildiğince uzun süre koruyun.
    • Diğer karın egzersizleri şunları içerir mekik ve Şınav.
    • Haftada 1-2 kez karın egzersizleri yapın.
  4. adım 4 gerin...4Esneme korumak için egzersiz yaptıktan sonra Esneklik. Antrenmanınızı bitirdikten sonra rahatlamak ve kaslarınızı esnetmek için zaman ayırın. Esneme sakatlanmaları önlemeye yardımcı olur ve daha iyi bir performans için sizi daha esnek tutar.
    • Esneklik, futbol oynarken hareket açıklığınızı artırır.
  5. adım 5 doğru beslenmeyi sürdürün...5Karbonhidratlar ve yağsız proteinler ile doğru beslenmeyi sürdürün. Özellikle maça çıkmadan önce meyve, sebze, ekmek ve makarna gibi yiyecekleri tüketmeye özen gösterin. Proteininizi balık, deniz ürünleri, tavuk gibi beyaz et ve yumurtadan alın. Yağlı veya kızarmış yiyecekler yemekten kaçının.
    • Düzenli bir öğün için zamanınız yoksa protein shake veya protein tozu tüketin.
    • Gün boyunca su veya elektrolit içeren içeceklerle susuz kalmayın.

Futbol Zihniyetine Girmek

  1. adım 1 zihinsel sınırlamaların üstesinden gelmek için başarınızı görselleştirin.1Zihinsel sınırlamaların üstesinden gelmek için başarınızı görselleştirin. Harika bir futbolcu olmak için bu spora tamamen tutkuyla bağlı olmanız gerekir. Futbol için özel hedeflerinizi yazın ve oynarken ve antrenman yaparken bunları her zaman aklınızda tutun.
    • Başkalarının size neyi yapıp neyi yapamayacağınızı söylemesine izin vermeyin. Futbol oynamak konusunda tutkuluysanız, hedeflerinize ulaşmak için sebat etmeye devam edin.
  2. adım 2 oyunları ve teknikleri öğrenmek için eski futbol videolarını izleyin.2Oyunları ve teknikleri öğrenmek için eski futbol videolarını izleyin. Eski maç videolarını izleyin ve oyuncuların ne yaptığını anlamak için yorumları dinleyin. Oyuncuların farklı durumlarda nasıl davrandıklarını görmek için oynadığınız veya oynamak istediğiniz pozisyonlara dikkat edin.
    • Bir koçtan sizin için önerdiği oyunları veya oyunları isteyin.
  3. adım 3 oyun kitabınızı ezberleyin.3Oyun kitabınızı ezberleyin. Tüm oyunlarınızı, rota bir tarafta ve oyunun adı diğer tarafta olacak şekilde bilgi kartlarına aktarın. Bilgi kartlarınızı isim tarafı yukarı gelecek şekilde çevirin ve her oyundaki rotaları açıklamaya çalışın. Oyunları hafızanıza kazıyana kadar çalışmaya devam edin.
    • Eğer bir oyun kitabınız yoksa, takımların kullandığı yaygın rotalar için internete bakın.
    • Eğer yeriniz varsa oyunlarda kendi pozisyonunuzda koşma alıştırması yapın.
  4. adım 4 bir takım oyuncusu olun.4Takım oyuncusu olun. Takımınızın geri kalanı olmadan futbol oynayamazsınız. Hangi oyunları oynadıklarına dikkat edin ve başarılı olmak için onlarla birlikte çalışın. Antrenman yaparken ve birlikte oynarken birbirinizi destekleyin. Birbirinize ne kadar destek olur ve birbirinizin arkasında durursanız, takım olarak o kadar iyi oynarsınız.
    • Takım arkadaşlarınıza iyi bir oyun çıkardıklarında onları alkışlamalarını söyleyin.
    • Gösteriş yapmaya ve tek başınıza hareket etmeye çalışmayın. Her zaman takımınızla birlikte çalışın ve konuşun.

Topluluk Soruları ve Cevapları

  • SoruGeniş bir alıcı olmak istiyorum. Ne yapabilirim? Elleriniz, hızınız, çevikliğiniz ve dayanıklılığınız üzerinde çalışın. Alıcılar çok fazla darbe alır ve temasa hazır olmaları gerekir. Ayrıca arkadaşınızla birlikte atma ve yakalama alıştırmaları yapın. Bunu öğrendiğinizde, rotalar üzerinde çalışmaya başlayın (hızlı eğim, fly, hook, vb.). Hızınız ve yakaladıktan sonra savunmacılardan kaçma beceriniz üzerinde çalışın.
  • SoruNasıl iyi bir defans oyuncusu olabilirim? Topu izleyebilmelisiniz. Hızlı ayaklara ve ellere sahip olmalısınız. Çizgide güçlü olun ve dört çeyrek boyunca her oyunda sert oynayın.
  • SoruGelmiş geçmiş en iyi geniş alıcı nasıl olabilirim? Olabildiğince hızlı olun ve koçunuzun ve takım arkadaşlarınızın tavsiyelerini dinleyin.

İpuçları

  • Mümkün olduğunca çok antrenmana katılın. Sahada ne kadar çok zaman geçirirseniz, oyunda o kadar iyi olursunuz.
  • Sadece fiziksel beceri için futbol bilginizi feda etmeyin. Güç ve kütle yardımcı olsa da, ne yaptığınızı bilmediğiniz sürece hiçbir şey ifade etmezler.