Nasıl Silah Ustası Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Silah ustaları, silah yapımı ve onarımı için eğitilmiş yetenekli metal ve ahşap işçileridir. Bazı silah ustaları becerilerini kullanarak geçimlerini sağlarken, diğerleri silah ustalığını bir hobi olarak benimser. Bu makale, silah ustalığı, silah ustası olmak için eğitim gereksinimleri ve silah ustalığı diplomasının pratik uygulamaları hakkında bilgiler içermektedir.

Adımlar

Silah Ustası Olmaya Hazırlanmak

  1. adım 1 teknik becerileri öğrenmeye yatkın olun.1Teknik becerileri öğrenmek için bir yeteneğe sahip olun. Silahların güvenli ve düzgün bir şekilde çalışabilmesi için titiz teknik özelliklere göre tasarlanması ve üretilmesi gerekir. Silah ustaları, karmaşık bir ekipman parçası oluşturmak için ahşap, metal ve diğer atölye malzemeleriyle çalışma konusunda yetkin olmalıdır.
    • Ahşap ve metali ölçmeleri ve kesmeleri gerektiğinden matematik becerileri silah ustaları için önemlidir.
    • Silah ustaları mükemmel ahşap ve metal işleme becerilerine sahiptir. Torna tezgahları, matkap presleri, hassas ölçüm aletleri, eğeler ve keskiler gibi atölye ekipmanlarını ve ticaretin diğer araçlarını nasıl kullanacaklarını bilirler.
    • Silah ustaları mekanik uzmanlığa sahiptir. Bir silahtaki hareketli parçaların birlikte çalışma şeklini anlarlar ve bir silah doğru çalışmadığında sorunu tespit edebilirler.
  2. 2Silahların tarihi ve üretimiyle ilgilenmek. Silah ustaları, birkaç yüz yıl boyunca gelişen silah ustalığı bilgisi üzerine inşa ettiklerinin farkındadırlar. Eski ve yeni silah modellerine, üreticilerine ve aksesuarlarına aşinadırlar.
    • Silah ustaları genellikle kendi başlarına silah üretme arzusu olan koleksiyoncular veya hobicilerdir.adım 2 silahların tarihi ve üretimi ile ilgilenin.
    • Birçok silah ustası Ulusal Tüfek Birliği gibi kuruluşlara üyedir veya diğer silah ustalarıyla bir araya gelmek ve silahlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için konferanslara, ticari fuarlara ve diğer etkinliklere katılır.
  3. adım 3 silah güvenliği konusunda ciddi olun.3 Silah güvenliği konusunda ciddi olun. Ruhsatlı silah ustaları, silahları standart silah güvenliği kurallarına ve bölgelerindeki yasalara göre kullanmanın önemini bilirler.
    • Hatalı bir silah kullanıcı için güvensiz olabileceğinden, silah güvenliği silahın işçiliğine kadar uzanır.

Eğitim ve Öğretim

  1. adım 1 erken başlayın.1Erken başlayın. Lisede talaşlı imalat, çizim ve ahşap işleme gibi endüstriyel sanatlar dersleri alın. Bu tür dersler ihtiyacınız olan temel beceri setini oluşturacaktır. Birkaç yıldır liseyi bitirmediyseniz, becerilerinizi tazelemek için yerel bir toplum kolejinde dersler alın.
  2. adım 2 bir kolej veya ticaret okulundaki silah ustalığı programına başvurun.2Bir kolej veya ticaret okulundaki silah ustalığı programına başvurun. Bu programların çoğu altı ay ile iki yıl arasında sürmektedir. Akredite okulların bir listesi NRA web sitesinde bulunabilir.
    • Silah ustalığı programlarında mekanik ve takım becerileri, çeşitli ateşli silahların farklı işlevleri ve tasarımları, silahların teşhis ve onarımı, güvenlik prosedürleri ve bazı durumlarda kimya ve balistik öğretilir.
    • Son yıllarda popüler bir alternatif olan çevrimiçi bir silah ustalığı programına kaydolmayı düşünün.
    • Silah ustalığı programları her zaman aday öğrencilerinin geçmişlerini kontrol eder; geçemeyenler programa kabul edilmez.
  3. adım 3 bir çıraklık yeri bulun.3Bir çıraklık yeri bulun. Silah ustalığı konusunda sertifika veya diploma almaya alternatif olarak veya ek olarak, yerel bir silah ustası bulun veya çıraklık statüsü için Silah Ustaları ve İlgili Esnaflar Birliği (TAOGART) aracılığıyla başvurun.
    • TAOGART aracılığıyla başvuruda bulunabilmek için 16 yaşında veya daha büyük olmanız gerekmektedir. Tüm başvuru sahipleri federal ve eyalet yasalarına uygun olarak yasal olarak ateşli silah sahibi olabilmeli ve bulundurabilmelidir.
    • Eğer hala lisede okuyorsanız mezun olmalı ve en az 'C' ortalamasını tutturmalısınız. Yasal vasilerinizden ve okul yetkililerinden (müdür veya danışman gibi) izin almış olmalısınız.
    • Silah ustalığı stajı, yaklaşık 8.000 saat süren yerinde eğitim ve sınıf içi eğitimden oluşur. Bu süre, üstlendiğiniz ateşli silah çıraklığının türüne bağlı olarak değişebilir.
  4. adım 4 federal ateşli silahlar lisansı (ffl) alın.4Federal Ateşli Silahlar Lisansı (FFL) alın. Bu ruhsat diğer ateşli silah ruhsatlarından farklıdır, çünkü başka bir kişinin ateşli silahını tamir ederken yapacağınız gibi bir günden fazla süreyle elinizde tutmanıza izin verir.
    • FFL alabilmek için 21 yaşından büyük olmanız ve bir dizi sıkı silah güvenliği şartını yerine getirmeniz gerekmektedir. Ruhsat verilmeden önce bir saha görevlisi silah tamir tesislerinizi incelemek ve sizinle bir görüşme yapmak üzere gönderilecektir.
    • ABD Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ATF) aracılığıyla bir FFL için başvurun. Diğer ruhsatlandırma gereklilikleri için yerel bölgenizi kontrol edin.

Silah Ustası Olarak Kariyer Başlatma

  1. adım 1 belirli bir silah ustalığı türünde uzmanlaşmayı düşünün.1Belirli bir silah ustalığı türünde uzmanlaşmayı düşünün. Bazı silah ustaları aşağıdaki alanlardan birine odaklanarak başarıya ulaşmışlardır:
    • Özel silah tasarımı ve yapımı.
    • Ahşap kullanarak silah kundağı yapmayı içeren kundak yapımı.
    • Ahşap veya metal üzerine dekoratif veya desenli gravürlerle silahlara estetik değer katan silah gravürü.
    • Sadece tabancaları özel olarak tasarlayan ve inşa eden kişiler tarafından uygulanan tabanca ustalığı. Diğer silah ustaları öncelikle tüfeklere veya av tüfeklerine odaklanır.
  2. adım 2 bir şirket için çalışmayı düşünün.2Bir şirket için çalışmayı düşünün. Kendi işini yürütmek zor ve riskli olabilir, bu nedenle bazı silah ustaları başkası için çalışmayı tercih eder. Silah ustaları spor malzemeleri ve ateşli silah mağazalarında, ateşli silah üreticilerinde ve cephaneliklerde istihdam edilir.
  3. adım 3 bir silah ustası loncasına üyelik için başvurun.3Bir silah ustalığı loncasına üyelik için başvurun. Bu size tanınma ve destek sağlayabilir. Bu derneklerin silah ustalığı mesleğine girecek öğrenciler için bursları da vardır.

Video

İpuçları

  • Çoğu yerel polis departmanı ve av mağazaları aracılığıyla silah güvenliği derslerine katılabilirsiniz. Okula gitmeden önce silahlara ve uygun güvenlik prosedürlerine aşina olmak faydalı olabilir.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruOhio eyaletinde ruhsat olmadan yasal olarak silah tamir edebilir miyim? Evet, silah 'tehlikeli yönetmelik' (askeri sınıf ekipman, kısa namlulu av tüfeği veya testere ile kesilmiş av tüfeği) olarak nitelendirilmediği sürece. Susturucu montajı yapmayı veya askeri sınıf ekipmanlarla çalışmayı planlıyorsanız, bir lisansa ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca bir NFA lisansına da ihtiyacınız olacaktır.
  • SoruSilah ustası olmak için hangi üniversiteye gitmeliyim? Temel ustalık ve bilgi birikiminizi geliştirmek için genellikle önce bir çıraklık eğitimine başlamak daha iyi bir fikirdir. Bir çıraklık eğitimini tamamladıktan sonra, bölgenizde aradığınız yeterlilikleri sunan teknik kolejleri ve üniversiteleri araştırın. Tüm üniversiteler silah ustalığı kursları sunmaz, bu yüzden araştırmanızı yapın!
  • SoruMühendis olmak silah ustası olmak için bir ön koşul mudur? 'Olması gereken' bir durum değildir (en azından Finlandiya'da), ancak daha gelişmiş hesaplamalar, balistik ve benzerlerini öğrendiğiniz için (mühendisin türüne bağlı olarak) bazıları tarafından tavsiye edilir. Mühendis olmak silah ustalığında size yardımcı olabilir, ancak gerekli değildir.