YMCA'ya Nasıl Üye Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

YMCA, Amerika Birleşik Devletleri genelindeki yüzlerce merkezinde üyelerine çok çeşitli hizmetler sunmaktadır. YMCA üyeleri son teknoloji fitness ekipmanlarına, çok çeşitli sağlıklı yaşam programlarına ve lisanslı çocuk bakım hizmetlerine erişebilmektedir. Çoğu YMCA, düşük gelirli katılımcılar için indirimli ücretler de dahil olmak üzere esnek üyelik planları sunar.

Adımlar

YMCA Üyeliği için Başvuru

  1. adım 1 yerel ymca'nızı ziyaret edin ve tesislerinin ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamayacağını görün.1Yerel YMCA'nizi ziyaret edin ve tesislerinin ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamayacağını görün. YMCA personeli, üye adaylarına rehberli tesis turları düzenler ve üyelikle ilgili tüm soruları yanıtlayabilir. Hizmetler bir tesisten diğerine değişir, bu nedenle özel ilgi alanınıza giren programları sorduğunuzdan emin olun.
  2. adım 2 hangi üyelik planının sizin için en iyisi olduğuna karar verin.2Hangi üyelik planının sizin için en iyisi olduğuna karar verin. YMCA yetişkinler, yaşlılar ve aileler için esnek üyelik koşulları sunmaktadır. Üyeler istedikleri zaman planlarını yükseltebilir veya iptal edebilir ve ayrıca tesis içi fitness derslerine katılma ayrıcalıklarından yararlanabilir.
    • Tüm üyelik planlarına serbest ağırlıklar, egzersiz makineleri ve sabit bisiklet, koşu bandı ve merdiven basamakları içeren tam donanımlı fitness merkezleri dahildir.
    • Ek olanaklar arasında yüzme dersleri seçeneği, spor salonu kullanımı ve diğer aktivite sahaları ile tüm gün havuz erişimi bulunmaktadır.
    • Çocuklu üyeler için YMCA'da okul öncesi (ve sonrası) programları da dahil olmak üzere günlük bakım planları mevcuttur.
    • YMCA'da CPR eğitiminden beslenme ve duygusal esenlik derslerine kadar çeşitli özel programlar da mevcuttur. Bırakma ayrıcalıkları, üyelerin belirlenen zamanlarda özel etkinliklere katılmalarına olanak tanır.
  3. adım 3 her bir üyelik planının sağladığı faydaları karşılaştırın ve kıyaslayın.3Her bir üyelik planının sunduğu avantajları karşılaştırın ve kıyaslayın. Temel bir plana kaydolun ve yerel YMCA tesislerinizin çoğuna erişim sağlayın. Bu, en sık tercih edilen üyelik planıdır.
    • Genç üyelik kategorisine (6-17), genç yetişkin kategorisine (18-25) ve yetişkin üyelik kategorisine (26-64) giren spor salonu üyeleri tüm tesisleri kullanabilir ve uygun programlar için üyelik ücretlerinden faydalanabilirler.
    • Bir aile/hane, 25 yaşın altında bakmakla yükümlü olunan çocukları olan veya olmayan ve bir hanede birlikte yaşayan iki yetişkin (26-64) olarak kabul edilir. Bir yetişkin üyeliğiyle, kişi başına ek 10 dolar karşılığında iki yetişkin daha üyeliğe dahil edilebilir.
    • Diğer üyelik kategorileri arasında tek ebeveynli aile ve yaşlı vatandaşlar (65 yaş ve üstü) bulunmaktadır.
  4. adım 4 ymca üyeliği için başvuru formu doldurun.4YMCA Üyelik Başvurusunu doldurun. Standart başvurular üyelik başvurusu, PAR-Q (15-69 yaş arası fiziksel aktivite hazırlık anketi), sorumluluk feragatnamesi, üye katılım anketi ve aylık ödeme formunun (kredi kartı veya çek hesabı için) doldurulmasını içerir.
    • Başvuru ve ücret ödeme sırasında üyelerin fotoğrafları çekilecektir. Başvurunuzu ve ücretinizi elektronik olarak gönderirseniz, fotoğraflar ilk ziyarette çekilecektir.
    • İlk kaydınızı yaptırırken, geçerli bir resimli kimlik belgesi ve otomatik aylık banka çekini ayarlamak için geçersiz bir çek getirin.
  5. adım 5 üyelik ücretinizi ödeyin.5Üyelik ücretinizi ödeyin. Sizin için en uygun üyelik seviyesine karar verdikten sonra, YMCA aidatınızı ödeyebilir ve tesisleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Sözleşme yoktur. Tüm yeni üyeler aylık aidatlara ek olarak bir kayıt ücreti ödemek zorundadır.
    • YMCA aidatları değişiklik gösterebilir ancak çoğu yerde benzerdir. Ücretler üyenin yaşına ve üyelik grubuna göre belirlenir: genç yetişkin (14-28), yetişkin (29-64), yaşlı (65 yaş ve üstü), bakmakla yükümlü olduğu çocuğu olan yetişkin ve çocuklu karı-koca.
    • Gençler (0-12) için ücretler 15-25 $ arasında değişmektedir. Genç yetişkinler (18-25) için ücretler 30-55 $ arasında değişmektedir. Yetişkinler (26-60) için ücretler 55-70 $ arasında değişmektedir. Yaşlılar (60+) için ücretler $50-$55 arasında değişmektedir.

Ek Programlar için Başvuru

  1. adım 1 ymca'da geçireceğiniz zamanı artırmak için temel ymca üyelik planınızı yükseltin.1YMCA'da geçireceğiniz zamanı artırmak için temel YMCA üyelik planınızı yükseltin. Membership Plus, temel planın tüm hizmetlerini sağlar, ancak her ay yaklaşık 20 $ daha fazla ücret karşılığında tüm tesislere erişim sağlar. Çoğu YMCA'da bu yükseltmeler jakuzi/sauna ayrıcalıkları, özel dolaplar, havlu servisi, özel egzersiz alanları ve dinlenme salonlarını içerebilir.
  2. adım 2 yerel ymca'nızda ek plan seçenekleri hakkında bilgi alın.2Yerel YMCA'nızdaki ek plan seçenekleri hakkında bilgi alın. Birçoğunun komşu YMCA'larla anlaşmaları vardır ve üyelerin tesislerini ekstra ücret ödemeden kullanmalarına izin verir. Bu, iki farklı ilçede veya şehrin karşı taraflarında yaşayan ve çalışan insanlar için uygun olabilir.
  3. adım 3 finansal ihtiyaçlarınızı tartın ve ymca'yı en iyi şekilde nasıl dahil edebileceğinizi inceleyin.3Finansal ihtiyaçlarınızı tartın ve YMCA'yı en iyi nasıl dahil edebileceğinizi inceleyin. Pek çok insan aktif bir yaşam sürmek ister, ancak spor salonunun daha sağlıklı bir yaşam tarzı için egzersizi hesaba katmalarına izin vermeyecek kadar pahalı olduğunu düşünür. YMCA, hedef üyelerinden bazılarının mali kaygılarını gidermeye yardımcı olacak programlar sunmaktadır.
    • Herkes için Üyelik, hane geliriniz yıllık 60.000 $'ın altındaysa hak kazanabileceğiniz bir programdır. Bu, katılım ücretinizin yarıya indirildiği anlamına gelir. Son vergi beyannamenizin bir kopyasını yerel YMCA'nize getirin ve başvuruyu doldurun.
    • Mali Yardım, aylık üyelik yardımına hak kazanabilen düşük gelirli kişiler için bir programdır. Hane geliri 63.000 $'dan az olmalıdır. Bireysel gelir 38.000 dolardan az olmalıdır. Hak kazanan üyelerin bir önceki yılın vergi beyannamesinin bir kopyasına, en son maaş koçanınızın iki kopyasına ve/veya sosyal güvenlik/engellilik çekinizin bir kopyasına ihtiyacı olacaktır.

Mali Yardım için Başvuru

  1. adım 1 yardım başvurusunda bulunarak üyelik ve tesise tam erişim elde edin.1Yardım için başvurarak üyelik ve tesise tam erişim elde edin. Yerel bir YMCA'ya katılmak istiyor, ancak üyelik için gerekli olan tek seferlik başlangıç ücretini ve/veya aylık başlangıç ücretini ödemenin zor olduğunu düşünüyorsanız, mali yardım için başvurmayı düşünün. Yardım, bireyler, aileler ve çocuklar için ihtiyaç esasına göre mevcuttur.
  2. adım 2 bir mali yardım başvurusu bulun.2Mali yardım başvurusu bulun. Başvurunun fiziksel bir kopyasını YMCA merkezinden alabilir veya elektronik bir başvuruyu PDF dosyası olarak indirip doldurabilirsiniz. www.ymca.net/join adresindeki ana siteye giderek ihtiyacınız olan YMCA web sitesine erişin.
    • Sizi yerel YMCA'nizi bulmaya yönlendiren tıklanabilir bağlantıya tıklayın. Bir sonraki sayfada şehir, eyalet veya posta kodu bilgilerinizi girin.
    • Bu listeden size en yakın YMCA'yı seçin. Çoğu sitede, şehirden bağımsız olarak, mali yardım başvurusu üyelik/katılım başlığının altında yer alacaktır.
  3. adım 3 mali yardım başvurusunu tamamlayın.3Mali yardım başvurusunu tamamlayın. İletişim bilgilerini, iletişim durumunu doldurun ve hane halkınızın üyelerini listeleyin. Mevcut durumunuzun altında, YMCA mali yardımını yenilemek isteyen geri dönen bir YMCA mali yardım alıcısı olup olmadığınızı veya mali yardım talep edip etmediğinizi işaretleyin.
    • İlk kez mali yardım talebinde bulunuyorsanız, ne için mali yardım talep ettiğinizi belirtin. Üyelik veya program yetişkin üyeliği, erken çocukluk dönemi, aile üyeliği, okul sonrası, gençlik üyeliği veya günlük kamp olabilir.
    • Üyelik veya programın maliyetini de belirtin ki Yıllık Kampanya ne kadar yardıma ihtiyacınız olduğunu bilsin.
    • Neden mali yardıma ihtiyaç duyduğunuzu anlatırken mümkün olduğunca açıklayıcı olun. Aldığınız diğer mali yardımlardan (SSI, gıda pulu veya Medicaid) bahsedin.
    • İhtiyacınızı daha fazla desteklemek için kanıt olarak en son IRS 1040 federal vergi beyannamesi formunuzun bir kopyasını ekleyin.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBir YMCA kartı dünya çapında kullanılabilir mi? Üyeliğinizle ilgili kuralların neler olduğunu öğrenmek için yerel Y'nize başvurun. Bazı YMCA kartları hemen hemen her yerde kullanılabilir, ancak bazı Y'lerin sınırlamaları vardır. Y'nize sorarak sizinkinin hangi kategoriye girdiğini öğrenin.
  • SoruAylık olarak kayıt yaptırabilir miyim yoksa sadece yıllık olarak mı yapılır? Tercihiniz bu yöndeyse aylık ödeme yapabilirsiniz. Tek seferlik başlatma ücretini ödeyecek ve her ay belirlenen ücretinizi ödeyeceksiniz. Ücretin aylık olarak elektronik olarak çekilmesi için otomatik para çekme programlarına kaydolursanız genellikle indirim yapılır.
  • Soru YMCA'ya katılmak istiyorum ama eşim istemiyor. Yine de ikimizin de gelirini mi dikkate alacaklar, yoksa sadece benimkini mi? Örneğin mali yardım gibi ihtiyaca göre maliyetleri düşürmeye yönelik programlardan yararlanmaya çalışmadığınız sürece gelir kanıtı gerekli değildir. YMCA'ya katılmak istiyorsanız ve bir yetişkin ya da genç yetişkinseniz, bu kategoriyle ilişkili aylık ücrete bakın. Ödeyeceğiniz ücret bu olacaktır ve gelire dayalı değildir.

İpuçları

  • YMCA'ya kaydolduktan sonra, tesise her girişinizde üyelik kartınızı göstermeniz gerekecektir.
  • Tek seferlik yaklaşık 100 $ ve üyelik kategorilerine ve konuma bağlı olarak 40-70 $ arasında bir ücret ödemeye hazır olun.
  • Spor salonu üyeliğinizi daha ekonomik hale getirmek için, uygun olduğunuz programlara başvurarak tüm seçeneklerinizi değerlendirin.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Ehliyet veya diğer resimli kimlik
  • Geçersiz çek
  • 1040 federal vergi beyannamesi formu
  • Maaş koçanları