Nasıl Profesyonel Güreşçi Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Profesyonel bir güreşçi olmak, geleneksel, Olimpiyat tarzı bir güreşçiyle aynı atletik ve teknik becerilerin çoğunu gerektirir, ancak aynı zamanda birçok benzersiz yönü de vardır. Örneğin profesyonel güreş, kişisel stil ve eğlence değerini en az güreş becerilerine eşit olarak vurgular. Profesyonel bir güreşçi olmak için ringde belirli bir kişilik veya karakter geliştirmeniz gerekir. Buna ek olarak, sporun alt seviyelerinde ilerlemeniz ve sonunda WWE (World Wrestling Entertainment) gibi organizasyonlara kabul edilmeniz gerekir. Bu zor görünse de, adanmışlık ve çok çalışmayla profesyonel bir güreşçi olma şansınızı artıracaksınız.

Adımlar

Fiziksel ve Teknik Becerilerin Geliştirilmesi

  1. adım 1 bir okul güreş takımına katılın.
    Bir okul güreş takımına katılın. Lisede veya üniversitede öğrenciyseniz, güreş takımı seçmeleri için kendinizi en iyi duruma getirin. Daha önce hiç güreşmemiş olsanız bile, kondisyonunuzu ve esnekliğinizi geliştirin, Olimpiyat tarzı güreş manevralarını çalışın ve uygulayın ve antrenörlere öğrenme ve gelişme kararlılığınızı gösterin.
    • Güreş takımında temel güreş becerilerini öğrenecek, tekniklerinizi geliştirebilecek ve birçok kişiyle güreşme fırsatı bulacaksınız.
    • Buna ek olarak, yerel, bölgesel ve muhtemelen ulusal yarışmalara katılabileceksiniz.
  2. adım 2 kişisel bir antrenör tutun...
    Kişisel antrenörünüzü işe alın vücut geli̇şti̇rme programi. Profesyonel güreşçiler kaslı fizikleriyle tanınırlar, bu nedenle bol miktarda kas boyutu ve tanımı oluşturmalısınız. Kendinizi adamış ve bilgiliyseniz bunu kendi başınıza yapabilirsiniz, ancak size rehberlik etmesi ve motive etmesi için bir profesyonel kiralamak çoğu hevesli güreşçi için değerli bir yatırımdır.
    • Haftada üç ila beş kez egzersiz yapın.
    • Serbest ağırlıklar kullanın, makinelerle çalışın ve yoğun kardiyovasküler egzersiz yapın.
    • Press, lift, curl ve pulldown gibi egzersizlere odaklanın.
  3. adım 3 daha kaslı olmak için protein takviyesi alın.
    Daha kaslı olmak için protein takviyesi alın. Kas inşa etmek ve korumak için vücut ağırlığınızın her kilosu (.45 kg) başına en az 0.8 gram (0.03 oz) protein tüketmeniz gerekir. Protein açısından zengin bir diyet uygulasanız bile, protein tozları ve benzeri ürünlerle takviye yapmak, zorlu güç geliştirme antrenmanlarınızdan daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olabilir.
    • Bazı güreşçiler steroid ve benzeri performans artırıcılara yönelmektedir, ancak her zaman uzun vadeli sağlığınıza ve güvenliğinize öncelik vermelisiniz.
    • Protein takviyelerinin yanı sıra güvenli bir şekilde kas geliştirmek için ideal diyetiniz ve egzersiz programınız hakkında doktorunuzla konuşun.
  4. adım 4 profesyonel bir güreş antrenman okuluna gidin.
    Profesyonel bir güreş eğitim okuluna gidin. Bir eğitim okulunda, daha önce profesyonel pistlerde güreşmiş kişilerden bir şeyler öğrenebilirsiniz. Kaydolmadan önce, okulun WWE'de veya başka bir büyük promosyonda güreşmeye devam eden mezunları olup olmadığını sorun.
    • Bir sınıf veya program, haftada 2 ila 4 seans için yıllık 1000 ila 5000 $ (USD) arasında bir ücrete mal olabilir. Eğer 3 ya da 6 aylık programlar sunuyor olsalar bile, büyük bir başarı elde etmek istiyorsanız 2 ya da 3 yıl boyunca buralarda kalmayı planlayın.
    • Başlangıç sınıfları temel hareketlere, kardiyoya ve ringde performans sergilemek için sizi forma sokmaya odaklanacaktır. Orta seviye sınıflar hareketlerinizi geliştirmeye, ringin psikolojisini öğrenmeye ve bir maç için biriyle eşleşmeye odaklanacaktır.
    • Bölgenizdeki okulları internetten araştırın.
  5. adım 5 profesyonel deneyime sahip bir mentor veya koç bulun.
    Profesyonel deneyime sahip bir akıl hocası veya koç bulun. Bölgenizdeki güreş antrenörleriyle iletişime geçin ve sizi mentee olarak kabul edip etmeyeceklerini öğrenin. WWE'de veya başka bir büyük bağımsız promosyonda profesyonel güreş deneyimi olan birini arayın. Eğer bu kişinin ilk elden deneyimi yoksa, başka birini aramalısınız.
  6. adım 6 güreşçi arkadaşlarınızı rakip değil takım arkadaşı olarak görün.
    Güreşçi arkadaşlarınızı rakip değil takım arkadaşı olarak görün. Boks gibi diğer ağır temas sporları bireysel ilişkiler olsa da, güreş çok daha takım odaklıdır. Profesyonel güreş kazanmaktan çok eğlendirmekle ilgili olduğundan, kalabalığı eğlendirmek için rakibinizle birlikte çalışmanız gerekir. Bu, profesyonel güreşin 'sahte' olduğu anlamına gelmez. Bunun yerine, odak noktasının zaferden ziyade performans olduğu anlamına gelir.
    • Profesyonel güreşte kazanmak, kalabalığa harika bir gösteri sunmak demektir. Ve bunu ancak ringdeki rakibinize karşı savaşmak yerine onunla birlikte çalışarak yapabilirsiniz.
    David Shoemaker, En Önde Gelen Profesyonel Güreş Tarihçisi

    Profesyonel bir güreşçi olmak için atletizm, karizma ve hikaye anlatma yeteneklerine ihtiyacınız vardır. Ama en önemlisi, dayanıklılığa ihtiyacınız var. Bu göz alıcı bir iş değil. Sakatlıklarla boğuşacak, durmadan seyahat edecek ve ancak yıllarca bağımsız pistlerde aidat ödedikten sonra başarıya ulaşacaksınız.

Bir Tarz ve Kişilik Geliştirmek

  1. adım 1 ringde kişiliğinizi abartın.
    Ringde kişiliğinizi abartın. Güreşçiler sürekli olarak kalabalığa hitap ettikleri ve onları etraflarında topladıkları için, gösterici bir kişiliği benimsemek yardımcı olur. Olaylara dramatik veya abartılı bir şekilde yanıt vermeyi düşünün. Bu şekilde, geliştirmekte olduğunuz kişiliği büyütecek ve izleyicilere destekleyecekleri benzersiz bir kişilik vereceksiniz.
    • Oyunculuk dersleri almak veya bir sanatçı olarak deneyim kazanmak, kişiliğinizi geliştirmenize ve 'kalabalığı etkilemeyi' öğrenmenize yardımcı olabilir.
  2. adım 2 birçok farklı insanla güreşin ve onlardan bir şeyler öğrenin.
    Birçok farklı insanla güreşin ve onlardan bir şeyler öğrenin. Birçok farklı güreşçiye karşı pratik yapın veya maçlara katılın. Daha deneyimli biriyle güreşirken, onun benzersiz stilini yakından görme şansınız olacaktır. Ayrıca, ringdeki kişiliklerini de gözlemleyebileceksiniz. Bu, kendi karakterinizi geliştirmenize ve tarzınızı geliştirmenize yardımcı olacaktır.
    • İzleyin ve öğrenin ama aynı zamanda bol bol soru sorun. Çoğu tecrübeli güreşçi ipuçlarını paylaşmaya ve tavsiyelerde bulunmaya (vücut darbelerine ek olarak!) fazlasıyla isteklidir.
  3. adım 3 güreşi canlı olarak ve televizyonda izleyin.
    Güreşi canlı olarak ve televizyonda izleyin. Birçok insanla güreşmenin yanı sıra, izleyebildiğiniz kadar çok güreş izlemelisiniz. İster televizyonda ister şahsen izleyin, başkalarının nasıl güreştiğini gözlemleyebilecek, tarzlarını ve kişiliklerini ifade edebileceksiniz. Güreş izlemek birçok yönden bir eğitimdir. Çok fazla güreş izledikten sonra, kendi tekniğinizi ve performansınızı geliştirme konusunda daha yetenekli olacaksınız.
  4. adım 4 kendinizi tanıdık ama farklı bir karaktere dönüştürün.
    Kendinizi tanıdık ama farklı bir karaktere dönüştürün. Seyircinin dikkatini çekebilecek benzersiz bir kişilik geliştirmeden güreş yeteneğinin çok az şey ifade ettiğini asla unutmayın. Ring kişiliğiniz için zaten sahip olduğunuz nitelikleri abartmak ya da tamamen zıt bir şey denemek isteyebilirsiniz - örneğin doğuştan yumuşak dilli ve yumuşak huyluysanız gürültülü ve şehvetli olmak gibi.
    • Karakteriniz çok sempatik veya çok sevimsiz olabilir - önemli olan çarpıcı ve akılda kalıcı olmasıdır.
    • Başlangıç noktası olarak birkaç tanınmış güreşçinin ring kişiliğini kullanın ve bunları tamamen size ait bir karakterde harmanlayın.

Kendinizi Tanıtmak

  1. adım 1 kendinizi tanıtmak için sosyal medyayı kullanın.
    Kendinizi tanıtmak için sosyal medyayı kullanın. Twitter, Facebook ve Instagram gibi önemli sosyal medya mecralarında varlık gösterin. Güreşirken çekilmiş fotoğraflarınızı paylaşın, diğer güreşçilerin yaptığı harika şeyler hakkında yorum yapın ve mümkün olduğunca çok arkadaş edinin.
    • Sosyal medya hesaplarınızı günlük veya haftalık olarak güncelleyin.
    • Kişiliğiniz başkalarına karşı olumsuz ve agresif olmadığı sürece her zaman olumlu olun.
    • Ring içi kişiliğinizi veya karakterinizi koruyun.
  2. adım 2 bir web sitesi oluşturun.
    Bir web sitesi oluşturun. Kendi reklamınızı yapmanın anahtarlarından biri de iyi bir çevrimiçi varlık oluşturmaktır. Bunu yapmak için, güreş adınızı içeren bir alan adı satın alın. Ardından, bir web sitesi oluşturmak için bir web editörü kullanın veya bir web tasarımcısı tutun. Web siteniz şunları içermelidir:
    • Güreşirken çekilmiş resimleriniz
    • Kısa bir biyografi
    • İletişim bilgileri
    • Ring içi deneyiminizi ve ilgili başarılarınızı içeren bir özgeçmiş
    • Sosyal medya hesaplarınızın bağlantıları
  3. adım 3 güreş mekanlarında, kongrelerde ve ilgili etkinliklerde el ilanları dağıtın.
    Güreş mekanlarında, kongrelerde ve ilgili etkinliklerde el ilanları dağıtın. Fotoğrafınızın ve güreş isminizin yer aldığı el ilanları bastırın. Fotoğrafları mümkün olduğunca renkli ve göz alıcı yapmaya çalışın. El ilanınız ringde geliştirmekte olduğunuz karakteri veya kişiliği yansıtmalıdır. Kişiliğinizi yansıtmanın yanı sıra, el ilanınız yakın gelecekte güreşeceğiniz tarih, saat ve yerleri de listelemelidir.
  4. adım 4 bir menajer tutun.
    Bir menajer tut. Bir menajer sizi tanıtabilir ve belki size bazı güreş işleri bulabilir. İyi bir menajer, sizi mümkün olan en iyi promosyona sokmak için bağlantılarını kullanacaktır. Bir menajer olmadan önemli fırsatları kaçırabilirsiniz.
    • Antrenörlerinizden ve güreşçi arkadaşlarınızdan menajer tavsiyeleri isteyin, ancak birlikte çalışırken kendinizi rahat hissettiğiniz bir menajer seçtiğinizden de emin olun.
  5. adım 5 maçlarda, gösterilerde ve kongrelerde ağ oluşturun.
    Maçlarda, gösterilerde ve kongrelerde ağ kurun. Güreşle ilgili olabildiğince çok etkinliğe katılın. Katılabileceğiniz en iyi etkinlikler güreş maçları ve gösterilerdir. Bu etkinliklerde profesyonel güreşçilerle, menajerlerle, organizatörlerle ve size yardımcı olabilecek ya da profesyonel güreş dünyasına nasıl girebileceğiniz konusunda tavsiyelerde bulunabilecek diğer kişilerle tanışabilirsiniz.
    • İnsanların isimlerini ezberlemeye odaklanın.
    • Kimi arayacağınızı bilin. Etkili organizatörleri ve kariyerinizde ilerlemenize yardımcı olabilecek diğer kişileri araştırmak için zaman harcayın.

Profesyonel Pistlere Giriş

  1. adım 1 amerika birleşik devletleri'nde bağımsız bir güreş promosyonuna katılmak için seçmelere katılın.
    Amerika Birleşik Devletleri'nde bağımsız bir güreş promosyonuna katılmak için seçmelere katılın. Güreş promosyonları, dövüşlere ev sahipliği yapan özel organizasyonlardır. Yaşadığınız yere bağlı olarak, katılabileceğiniz küçük veya büyük bir promosyon olabilir. Bağlantılarınızı kullanın, seçmelere katılın veya doğrudan promosyonları aramayı veya e-posta göndermeyi deneyin. Ancak, reddedilmeye hazırlıklı olun. Birkaç promosyonu denemeniz gerekebilir. ABD'deki bazı büyük promosyonlar şunlardır:
    • Ohio Valley Güreş
    • Tüm Amerikan Güreşleri
    • Dünya Ligi Güreş
    • Texas All-Star Güreş
    • Sansürsüz Kadın Süperstarlar
    • Güney Eyaletleri Güreş
  2. adım 2 uluslararası bir güreş promosyonuna katılın.
    Uluslararası bir güreş promosyonuna katılın. Amerika Birleşik Devletleri, profesyonel güreşçi adayları için en fazla sayıda fırsat sunarken, göz önünde bulundurulması gereken çeşitli uluslararası güreş promosyonları da vardır. Bazı uluslararası promosyonlar şunlardır:
    • Pro Wrestling Alliance Avustralya
    • All Japan Pro Wrestling
    • Uluslararası Güreş Devrimi Grubu (Meksika)
    • All-Star Wrestling (Birleşik Krallık)
  3. adım 3 daha iyi maçlar ve daha iyi rakipler elde etmek için çok çalışın.
    Daha iyi maçlar ve daha iyi rakipler elde etmek için çok çalışın. Maçlarda ve devrelerde yarışırken, her zaman daha yüksek profilli maçlara ve daha iyi bilinen devrelere geçmeye odaklanın. Bunu değerlendirmenin bir yolu, güreştiğiniz kişilerin şöhreti veya kötü şöhretidir. Büyük bir isme sahip biriyle güreşme fırsatınız varsa, bunu yapın.
    • Mekan veya rakip ne olursa olsun, kalabalığa harika bir gösteri sunmak için her zaman elinizden gelenin en iyisini yapın. Yeteneklerinizi gösterin ve ringdeki kişiliğinizin tadını çıkarın. Kimin izleyeceğini asla bilemezsiniz.
  4. adım 4 world wrestling entertainment'a (wwe) katılmak için başvurun.
    World Wrestling Entertainment'a (WWE) katılmak için başvurun. Bir 'WWE Süperstarı' olmak hemen hemen her profesyonel güreşçinin nihai hayalidir ve elbette sadece seçilmiş birkaç kişi bu yüce hedefe ulaşabilir. Birkaç yıllık sağlam bir eğitim, deneyim ve karakter gelişimine sahip olduğunuzda, bir WWE başvurusu oluşturun. Başlangıçta geçmişinizle ilgili ayrıntılı bir açıklama ve çeşitli fotoğraflar sunmanız gerekecektir.
    • Online olarak https://recruit.wwe.com/ adresinden başvurabilirsiniz.
  5. adım 5 orlando, florida'ya taşının.
    Orlando, Florida'ya taşının. İster profesyonel güreş özgeçmişinizi oluşturuyor olun ister WWE başvurusu yapmış olun, WWE'nin evi olan Orlando bulunmanız gereken yerdir. WWE'nin orada bir eğitim merkezi vardır, birçok maç düzenler ve yeni yetenekler için seçmeler yapar. Bu nedenle, profesyonel bir güreşçi olmak isteyen kişiler için birçok güreş kulübü, bağımsız promosyonlar ve diğer kaynaklar mevcuttur.
    • Amerika Birleşik Devletleri'nde Louisville, Kentucky ve Las Vegas, Nevada gibi diğer yerler de nispeten büyük profesyonel güreş sahnelerine ev sahipliği yapmaktadır. Florida sizin için uygun değilse, bu diğer şehirleri göz önünde bulundurun.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    WWE gözlemcileri için güreş becerilerimi nerede sergileyebilirim?
    Büyük liglerde başlamayacaksınız. Yerel bağımsız şirketinizle başlayın ve ilerledikçe daha iyi şirketlere katılın. WWE sizi değerli bir varlık olarak görürse, kısa sürede NXT'de başlamanız için sizi işe alacaklardır.
  • Soru
    13 yaşındayım ve güreşin büyük bir hayranıyım. Boyum sadece 1.75 ama çok güçlüyüm. Gelişmeme yardımcı olacak herhangi bir ipucu paylaşabilir misiniz?
    Eğer 13 yaşındaysanız, boyunuz daha da uzayacaktır. Henüz ağır ağırlık antrenmanları yapmaya başlamayın, çünkü bu size zarar verebilir ve büyümenizi engelleyebilir. Kardiyo çalışın ve biraz kas yapın, ancak bu konuda dikkatli olun.
  • Soru
    Güreş eğitimine başlamak için kaç yaşında olmam gerekir?
    Bu okula göre değişir. Birçoğu yalnızca 18 yaş ve üstü kişileri kabul eder, ancak bazıları fiziksel olarak yetenekli olduklarını gösterebilirlerse ve ebeveyn izni alabilirlerse gençlerin eğitilmesine izin verir.

Video

İpuçları

Uyarılar

  • Bir WWE Süperstarının şöhret ve servetine ulaşmak istiyorsanız bu harika bir şey, ancak bunun kat edilmesi zor bir yol olduğunu ve çok az kişinin nihai hedefe ulaştığını asla unutmayın. Brock Lesnar ve Kurt Angle gibi bazı ünlü WWE güreşçileri geleneksel güreşten profesyonel güreşe oldukça hızlı bir geçiş yapmış olsa da, The Rock ve Mick Foley gibi pek çokları büyük başarılara imza atmadan önce yıllarını güreş minderlerini temizleyerek, çim biçme gibi ek işler yaparak ve bazen de evsiz kalarak geçirmiştir.