Genç Yaşta Nasıl Profesyonel Güreşçi Olunur ve Antrenman Yapılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Güreş, Amerika Birleşik Devletleri'nde çok popüler bir spordur ve büyük bir profesyonel takipçi kitlesine sahiptir. Birçok çocuk büyüyünce profesyonel güreşçi olmak ister, ancak çok azı hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çaba sarf eder. Güreşçiler piyasadaki en disiplinli ve çalışkan sporculardan bazılarıdır ve profesyonel olmak için sizin de bu niteliklere sahip olmanız gerekir.

Adımlar

Güreşmeyi Öğrenmek

  1. adım 1 bazı temel hücum hareketlerini öğrenin.
    Bazı temel hücum hareketlerini öğrenin. Genç güreşçilerin ilk öğrendiği hareketlerden ikisi tek bacaktan ve çift bacaktan alaşağı etmedir. Tek bacakla alaşağı etmek için rakibinizin bacaklarından birini tutun ve pozisyonunuzu kullanarak onu yere yatırın. Çift bacakla yere indirmede ise her iki bacağı da aynı anda kavrayın.
    • En önemli şey kaç hareket bildiğiniz değil, temel pozisyonlarda rahat olmanız ve maçlarınıza hangi pozisyonları kullanacağınıza dair bir fikirle çıkmanızdır.
    • Tüm hareketleri bir kerede öğrenmeye odaklanmayın. Bunun yerine, bir veya iki tanesini öğrenmeye ve bunlarda olabildiğince iyi olmaya odaklanın.
  2. adım 2 spin alıştırmaları yapın.
    Dönüş talimleri yapın. Bunu yapmak için bir partnere ihtiyacınız olacak. Partneriniz yere diz çöksün ve avuç içleri aşağı baksın, böylece vücudu bir masa üstü gibi görünsün. Kollarınızdan birini partnerinizin koltuk altından geçirin. Partnerinizin sırtına yaslanarak ve alt vücudunuzu topaç gibi döndürerek vücudunuzu döndürün. Rakibinizin diğer tarafına ulaştığınızda, kollarınızı diğer koltuk altına geçirin, ardından hemen dönün ve diğer yöne geri gelin.
    • Bu alıştırmayı bir süre yaptıktan sonra yer değiştirin, böylece üs siz olun ve alıştırmayı tekrar yapın.
    • Bu alıştırmayı her gün 15 dakika boyunca yapmaya çalışın.
  3. adım 3 bir takım bulun.
    Bir takım bulun. On yaşın altındaki çocuklar için popüler bir seçenek, bir serbest stil/Grekoromen güreş kulübünde başlamaktır. Bu harika bir seçenektir, çünkü bu kulüpler Amerika Birleşik Devletleri'ndeki lise ve kolejlerde uygulanan güreş tarzı olan folkstili kullanmaktadır. Folkstyle antrenman yapmak, akademik kariyerinizin ilerleyen dönemlerinde yarışmak istiyorsanız size iyi bir başlangıç sağlayacaktır.
    • Rekabetten ziyade kondisyon ve tekniğe odaklanan bir takım seçin. Genç yaşta antrenman yaparken, temel bilgiler turnuva kazanmaktan daha önemlidir.
  4. adım 4 uygun ekipmanlara yatırım yapın.
    Uygun ekipmanlara yatırım yapın. Güvenli bir şekilde güreşmek için aşağıdaki ekipmanları temin etmeniz gerekecektir. Aşağıdaki ekipmanların tümü bir spor malzemeleri mağazasından satın alınabilir veya kendi evinizde bulunabilir.
    • Güreş ayakkabıları
    • Başlık
    • Düğme, takı, fermuar veya metal içermeyen bol giysiler.
  5. adım 5 çok çalışın ve profesyonel bir güreşçi olma yolunu izleyin.
    Çok çalışın ve profesyonel bir güreşçi olma yolunu izleyin. Profesyonel bir güreşçi olmak onlarca yıl sürebilen bir yoldur. Çoğu profesyonel güreşçi yıllarını minderde becerilerini geliştirmek için harcadı. Bir takıma katıldıktan sonra, ilkokulda yarışın ve ortaokul ve lise takımlarınız için dışarı çıkın. Güçlü bir güreş programı olan bir üniversite arayın ya da üniversiteyi atlayın ve bölgenizdeki bir güreş okulundan eğitim alın.
    • Olabileceğiniz en iyi sporcu olmak için diğer spor dallarına da yönelin.
    • Sektörde bağlantıları olan kişilerle çalışmaya çalışın, böylece bir menajer bulmanıza yardımcı olabilirler. Profesyonel olarak işe alınmak için sözleşme imzalamak çok önemlidir. Nazik olun ve çok çalışın ki insanlar sizinle çalışmak istesin.
    • Aksilikler yüzünden cesaretiniz kırılmasın. Maç kaybetmek rekabetin bir parçasıdır. Ne kadar çok maç kaybederseniz, kazandıklarınızı o kadar çok takdir edersiniz.

Vücudunuzu Eğitin

  1. 1. adım egzersiz rutininize kuvvet antrenmanını ekleyin.
    Egzersiz rutininize kuvvet antrenmanını ekleyin. Kuvvet antrenmanı çoğu güreşçinin fiziksel güç ve kuvvetini geliştirmek için kullandığı bir yöntemdir. Kuvvet antrenmanına başlamak için uygun yaşın ne olduğu konusunda farklı görüşler vardır, ancak bazı egzersizler fiziksel gelişimin herhangi bir aşamasında yapılabilir. İlkokul kadar küçük çocuklar için uygun olan bazı egzersizler şunlardır:
    • Kettle bell salıncakları -Ayaklarınız kalça genişliğinde açık olacak şekilde durun. Çömelin ve kettle bell'inizi avuç içleriniz size bakacak ve başparmaklarınız sapın etrafına dolanacak şekilde kavrayın. Ayağa kalkın ve kettle bell'i göğüs hizasına kadar sallayın. Kettle bell'i dizlerinizin arasına geri getirin ve tekrarlayın. Sırtınızı incitmemek için kalçalarınızdan ve bacaklarınızdan sallayın. Daha fazla bilgi için buraya gidin.
    • Savaş ipleri - bunları yapmak için bir dizi savaş ipine ihtiyacınız olacak. Halat sapını ellerinizle kavrayın ve halatla mümkün olduğunca hızlı dalgalar yapın. Her biri bir dakikalık iki set yapmaya çalışın.
    • Barfiks çekme
    • Şınav
    • Dips
    • Yuvarlanma
    • Çömelme
  2. adım 2 kavrama gücünüz üzerinde çalışın.
    Kavrama gücünüz üzerinde çalışın. Kavrama gücü önemlidir çünkü rakipleriniz üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlar. Kavrama gücü için iyi egzersizler arasında chin-up çubuğuna asılmak, sadece kollarınızı kullanarak ipe tırmanmak ve bilek ruloları bulunur.
    • Bilek rulosu yapmak için bir bilek rulosuna ihtiyacınız olacaktır. Bilek rulosu, bir ağırlığa uzun bir iple bağlı bir çubuktur. Bilek rulosu yapmak için bilek rulosunu iki elinizle kavrayın ve kollarınızı tamamen önünüzde uzanana kadar kaldırın. Her seferinde bir bileğinizi vücudunuza doğru döndürün, böylece çubuk ağırlığı yüzünüze doğru yuvarlar.
    • Ağırlık çubuğa ulaştığında, ağırlığı yere doğru geri döndürmek için bileklerinizi diğer yöne doğru döndürün.
  3. adım 3 hızınız üzerinde çalışın.
    Hızınız üzerinde çalışın. Hız, güreşte inanılmaz derecede önemli bir özelliktir, bu nedenle olabildiğince hızlı olmak için çalışmak isteyeceksiniz. Çabukluğunuzu geliştirmek için aşağıdaki egzersizleri egzersiz rutininize dahil etmeyi deneyin:
    • İp atlama
    • Merdiven tatbikatları - bunu yapmak için arka bahçenize yüz üstü uzanan bir merdiven kurun. Her basamağın ortasına bastığınızdan emin olarak merdiven boyunca koşun. Kollarınızı sallamaya ve dizlerinizi yukarı kaldırmaya odaklanın.
    • Gölge güreşi - eğer bir partneriniz yoksa bu harika bir seçenektir. Bir dövüşte olduğunuzu hayal edin ve yapacağınız hareketleri uygulayın. Hareketleri gerçek bir güreş maçında olduğunuz kadar gerçekçi yapmaya çalışın.
    • Çizgi Atlama - Bunu yapmak için yere yan yana iki atlama ipi koyun (yaklaşık iki fit aralıklı olmalıdırlar.) Bir ayağınızı itin ve diğer çizginin dışına doğru zıplayın. Sonuna ulaşana kadar iki çizgi arasında ileri geri zıplayın. Arka arkaya otuz çizgi zıplaması yapmaya çalışın.

Beslenmeye Odaklanmak

  1. adım 1 protein seviyenizi artırın.
    Protein seviyenizi artırın. Çoğu çocuk (özellikle çocuk sporcular) vücutlarının gerçekte ihtiyaç duyduğu proteinin yalnızca %25'ini almaktadır. Protein seviyenizi artırmak için kahvaltıda iki yumurta, öğle yemeğinde fıstık ezmeli ve jöleli veya hindili sandviç ve akşam yemeğinde tavuk yemeyi deneyin.
    • Atıştırırken peynir veya yoğurt tüketin, çünkü bunlar da yüksek oranda protein içerir.
  2. adım 2 karbonhidrat oranı yüksek yiyecekler yiyin.
    Karbonhidrat oranı yüksek yiyecekler yiyin. Karbonhidratlar iki şekilde bulunur: basit ve karmaşık. Karmaşık karbonhidrat yemeye odaklanmak isteyeceksiniz. Bunu yapmak için diyetinize daha fazla ekmek, tahıl ve tahıl gevreği ekleyin.
    • Basit karbonhidratları azaltmaya çalışın. Meyve gibi bazı basit karbonhidratlar iyidir, ancak soda ve kurabiyeler iyi değildir. Biraz şekere ihtiyacınız varsa, bir elma veya muz yiyin.
  3. adım 3 su alımınızı kontrol edin.
    Su alımınızı kontrol edin. Çoğu güreşçi kilo almak için çok kısa bir süre içinde kilo alıp vermek zorundadır. Suyunuzu nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmek, hızlı bir süre içinde kilo vermenin veya almanın kolay bir yoludur. Suyunuzu etkili bir şekilde kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyin:
    • Günde bir galon su için.
    • Tartıya çıkmadan iki gün önce %50 daha az su için.
    • Tartılmadan bir gün önce %25 daha az su için.
    • Tartı gününüzde, tartılana kadar su içmeyin.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Her yaşta güreşebilir miyim?
    Tıbbi bir sorununuz olmadığı sürece her yaşta güreşebilirsiniz. Başlamak için iyi bir yaş altı ile 13 arasındadır.
  • Soru
    Ben 10 yaşında WWE güreşçisi olabilir miyim?
    Hayır, 10 yaşında WWE güreşçisi olamazsınız. Bununla birlikte, güreşmeye ve sonunda bir WWE güreşçisi olmak için eğitim almaya başlamak için kesinlikle yeterince büyüksünüz. Çocuklar için yerel bir güreş ligine katılmayı düşünmelisiniz.
  • Soru
    Başka bir ülkeden nasıl WWE yıldızı olabilirim?
    Kendi ülkenizde kendinizi eğitin. Süperstarların belirli bir ülkeden olması gerekmez. Eğitiminizden sonra, ülkenizin promosyonlarında güreşmeyi deneyin. WWE'nin dikkatini çekecek kadar iyiyseniz, NXT'ye veya yeni işe alınanlar için diğer eğitim devrelerine seçilebilirsiniz. Eğer tanınmadıysanız, o zaman ABD'ye gidin ve oradaki promosyonlarda güreşmeyi deneyin. Gerçekten bir WWE süperstarı olmak istiyorsanız çok tutkulu olmanız gerekir, çünkü bu kolay değildir. WWE'ye adım atabilmeniz için yıllarca güreşmeniz gerekir. Kevin Owens'ın WWE'ye adım atması 14 yıl, Samoa Joe'nun ise 18 yıl sürdü. Ancak, çok genç yaşta seçilen güreşçiler de var.

İpuçları

  • Televizyonda ve gerçek hayatta güreş izleyin. Güreş kurallarını öğrenmek genç güreşçiler için inanılmaz derecede önemlidir ve daha hızlı rekabetçi olmanıza yardımcı olacaktır.
  • Sakın pes etmeyin. Önünüzde profesyonel güreş dünyasına giden uzun ve zorlu bir yol var. Şu anda bulunduğunuz yere odaklanın ve gelecekte olmak istediğiniz yerle dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin.

Uyarılar

  • Kendi araştırmanızı yapın. Güreşçiler için diyet ve egzersiz hakkındaki birçok bilgi efsane ve folklora dayanmaktadır, bu nedenle vücudunuzu beslemenin ve çalıştırmanın en iyi yolları hakkında kendinizi eğitin.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Güreş ayakkabıları
  • Başlık
  • Düğme, takı, fermuar veya metal içermeyen bol giysiler.