Profesyonel Tenis Oyuncusu Nasıl Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Tenis, dünya çapında pek çok insanın her gün keyifle oynadığı oldukça rekabetçi ve popüler bir spordur. Ancak çoğu insan tenisi bir eğlence ya da hobi olarak görürken, profesyonel tenis oyuncusu olmayı arzulayanlar da vardır. Profesyonel tenis, diğer profesyonel sporlar gibi, özveri, sebat ve doğal yetenek gerektiren son derece rekabetçi bir spordur. Kendinizi teniste profesyonel olmaya adadıysanız, kortta başarı şansınızı garantilemek için yapmanız gereken birçok şey vardır.

Adımlar

Deneyim Kazanma

  1. adım 1 forma girin.
    Formunuzu koruyun. İster genç ister yirmili yaşlarında bir oyuncu olun, sahada rekabet edebilecek kadar formda olduğunuzdan emin olmalısınız. Çünkü profesyonel olarak oynamak fiziksel olarak son derece zordur ve sizi sınırlarınıza ve muhtemelen ötesine zorlayacaktır. Sahada rekabet edebilecek formda olduğunuzdan emin olmak için yapabileceğiniz birkaç şey var:
    • Biraz kardiyo antrenmanı yapın. Haftada en az 3 kez koşmaya çalışın.
    • Biraz hafif antrenman yapın. Burada amaç kas yapmak değil, formda olduğunuzdan ve vücudunuzun sahada geçireceğiniz zorlu zamana hazır olduğundan emin olmaktır.
    • Programınıza ve hedeflerinize uygun bir egzersiz rutini oluşturmanıza yardımcı olacak kişisel bir eğitmen tutmayı veya ona danışmayı düşünün.
  2. adım 2 mümkün olduğunca çok pratik yapın.
    Mümkün olduğunca çok pratik yapın. Teniste daha iyi olmanın tek yolu pratik yapmaktır. Profesyonel olmak için sayısız saat tenis oynamanız gerekecek, böylece gelecekteki rakiplerinize karşı avantaj elde edebilirsiniz. Planlanmış antrenman sürenizi tamamlamak için mevcut hobi veya boş zamanınızı kullandığınızdan emin olun. Unutmayın, profesyonel bir oyuncu olarak tenis hayatınıza hakim olacaktır. O halde profesyonel olma yolunda ilerlerken tenis hayatınıza hükmedecektir.
    • Kendiniz için haftada gelişmeniz için gereken sayıda antrenman yapabileceğiniz bir program oluşturun.
    • Birçok profesyonel öncesi oyuncu haftada altı gün, günde birkaç saat antrenman yapmaktadır.
    • Psikologlar, ağırlıklı olarak sporla ilgili bir konuda uzmanlaşmak için yaklaşık 5 yıl veya 1.000 saat gerektiğini söylüyor.
    UZMAN İPUCU

    Peter Fryer

    Tenis Eğitmeni
    Peter Fryer, Kuzey İrlanda Derry'de yaşayan bir tenis yazarı ve antrenörüdür. Üniversiteyi bitirdikten kısa bir süre sonra profesyonel tenis öğretmenliği yeterliliğini tamamladı ve 13 yılı aşkın süredir tenis öğretmenliği yapıyor. Peter 2010 yılında Love Tennis Blog'u kurdu ve BBC ile ulusal medya kuruluşlarına katkıda bulunuyor.
    Peter Fryer Tenis Eğitmeni

    Profesyonel düzeyde oynamak istiyorsanız her gün tenis oynamaya istekli olun. Tenis yazarı ve antrenörü Peter Fryer şöyle diyor: 'Profesyonel oyuncular ortalama olarak günde en az 3-4 saat antrenman yaparlar - en az 2 saat kortta, bir saat kondisyon antrenmanı ve bir saat esneklik çalışması. Grand Slam, ABD Açık veya Wimbledon gibi büyük bir turnuvaya hazırlanırken günde 8 saate kadar antrenman yapabilirler.'

  3. 3. adım aşağıdaki durumlarda yaz tenis programlarına kaydolun're in secondary school or college.
    Ortaokul veya üniversitede okuyorsanız yaz tenis programlarına kaydolun. Ortaokul veya üniversitede okuyanlar için çok çeşitli yaz tenis programları mevcuttur. Yaz tenis programları sürükleyici olacak ve kayıtlı olanları rekabetçi tenis dünyasıyla tanıştıracaktır. Yaz programları deneyim kazanmak, pratik yapmak ve rekabetçi tenis dünyasının kapısından içeri adım atmak için mükemmel bir yoldur.
  4. adım 4 eğer bir program varsa ortaokulda yarışın.
    Eğer bir program varsa ortaokulda yarışın. Ortaokul veya lisedeyseniz ve okulunuzun bir tenis takımı veya programı varsa, mümkün olan en kısa sürede kaydolduğunuzdan emin olun. Okulda oynamak size gelecekteki mesleğinizi icra etmek için fazladan zaman ayırma olanağı verecektir. Okul tenis müsabakalarını başarıya giden bir yol ve profesyonelliğe giden bir yol olarak görmeye çalışın.
  5. adım 5 okulla ilgili olmayan müsabakalara katılın.
    Okulla ilgili olmayan müsabakalara katılın. Ortaokulda rekabetçi bir şekilde tenis oynayacak olsanız da, en iyi oyuncuların çoğu okulla ilgili olmayan yarışmalarda da rekabetçi bir şekilde oynarlar. Bu şekilde, başarıya giden iki yolunuz olacak ve pratik yapmak ve deneyim kazanmak için daha fazla zamanınız olacak.
    • Genç Bölge İlerleme Turnuvalarında (ZAT'lar) oynamaya başlayın. ZAT'larda oynarken puan biriktirme fırsatınız olacak. Puanlar, daha yüksek turnuvalara ve yarışmalara doğru ilerlemenizi sağlayacaktır.
    • Şampiyon olun. ZAT'lardan sonra, kazandığınız maçlardan belirli miktarda puan biriktirdikten sonra gerçekleşen 'şampiyonluk' adı verilen bir şey yaparsınız. Bu, ne kadar çok turnuva oynarsanız, daha üst düzey turnuvalara ilerleme şansınızın o kadar artacağı anlamına gelir.
    • 'Süper şampiyon' denilen seviyeye geldiğinizde, artık ulusal turnuvalara katılabilirsiniz. Bu noktada, tenis dünyasında ülkedeki en iyi genç oyunculardan biri olarak ün kazanmış olacaksınız.
    • Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekten iyi dereceler elde ettikten sonra, gençler ABD Açık ve hatta gençler Wimbledon gibi gençler için dünya çapında turnuvalarda oynamaya davet edileceksiniz.
  6. adım 6 bir üniversite bursu kazanın ve üniversiteniz için tenis oynayın.
    Üniversite bursu kazanın ve üniversiteniz için tenis oynayın. Ortaokulda ve okulla ilgili olmayan tenis müsabakalarında yarışırken, iyi tenis programları olan üniversitelerde tenis bursu kazanmaya çalışmayı da düşünmelisiniz. Bu burslar hem eğitiminizi finanse edecek hem de üniversite öğrencisiyken zamanınızın çoğunu tenis dünyasına ayırmanıza olanak tanıyacaktır.
    • Burs kazanmak için sadece kortta kazanan bir oyuncu olarak değil, aynı zamanda iyi bir akademik sicile de sahip olmanız gerekir.
    • Eğer turnuva kazandıysanız ya da Wimbledon gibi bir turnuvaya katıldıysanız, burs kazanma şansınız artacaktır.
    • Erkekler için en iyi programlar arasında Los Angeles'taki Güney Kaliforniya Üniversitesi, Virginia Üniversitesi ve Baylor Üniversitesi yer almaktadır.
    • Kadınlar için en iyi programlar arasında Duke Üniversitesi; Vanderbilt Üniversitesi; ve Los Angeles'taki California Üniversitesi yer almaktadır.
  7. adım 7 en iyi profesyonel oyuncuların yaklaşım ve alışkanlıklarını benimseyin.
    En iyi profesyonel oyuncuların yaklaşım ve alışkanlıklarını benimseyin. En iyi oyuncular, karşı oynadıkları oyunculardan biraz daha farklı şeyler yaparlar. En iyi oyuncuların oyuna yaklaşımları ve onları diğerlerinden ayıran ve sporun zirvesine çıkmalarına yardımcı olan alışkanlıkları vardır. Düşünün:
    • Sadece topa vurmaya odaklanmak yerine oyununuzun bazı bölümlerini geliştirmeye odaklanmak. En iyi oyuncular her antrenman seansını oyunlarının farklı unsurlarını geliştirmek için bir yol olarak kullanır. Sonuç olarak, uzun bir süre boyunca tüm oyunları gelişir.
    • Kendinize bir rutin belirleyin. Çoğu profesyonel oyuncunun her maçtan önce belirli bir rutini vardır. Rutininiz ne olursa olsun, ona hakim olduğunuzdan ve onunla rahat olduğunuzdan emin olun.
    • Kendi yaklaşımınızı benimseyin. Birçok tenis profesyonelinin üzerinde hemfikir olduğu bir konu da tek bir doğru tenis tekniği olmadığıdır. Sonuçta, bir kişi için işe yarayan bir vuruş veya teknik bir başkası için işe yaramayabilir. Sizin için en iyi tekniği belirleyebilmek için olabildiğince çok pratik yaptığınızdan ve geri bildirim aldığınızdan emin olun.

Etrafınızda Yetenekli Kişiler Olsun

  1. adım 1 size meydan okuyan insanlara karşı oynayın.
    Size meydan okuyan insanlara karşı oynayın. Profesyonel bir oyuncu olmak için resmi adımlar atmadan önce bile, size meydan okuyan insanlara karşı oynamanız gerekir. Zorlu rakiplerle oynamak, beceri seviyenizi geliştirmenin ve kendinizi profesyonel bir oyuncu olarak mutlaka karşılaşacağınız birçok üst düzey rakibe hazırlamanın en iyi yolu olacaktır.
    • Sizden daha iyi oyuncuların olduğu bir lige veya kulübe katılın. Eğer bir lise oyuncusuysanız, bölgenizdeki bazı üniversite oyuncularına karşı antrenman yapıp yapamayacağınızı görmek isteyebilirsiniz. Onlar kesinlikle daha yetenekli ve tecrübeli olacaklardır ve onlarla yaptığınız maçlardan bir şeyler öğreneceksiniz.
    • Her zaman yendiğiniz kişilere karşı oynamaktan kaçının. Kazanmak eğlenceli olsa da, sürekli aynı kişilere karşı oynayıp onları yenerek pek bir şey öğrenemezsiniz.
    • Çok daha yaşlı olsalar bile sizden daha yaşlı kişilere karşı oynayın. Onlarca yıldır oynayan kişiler genç oyunculara karşı oynamaktan hoşlanabilir. Bunun faydası her iki oyuncuya da olacaktır: onlar enerjik ve hevesli gençlere karşı oynamaktan keyif alacak, siz de onların sahadaki uzun yıllara dayanan deneyimlerinden bir şeyler öğreneceksiniz.
  2. adım 2 profesyonel deneyime sahip bir koç bulun.
    Profesyonel deneyime sahip bir koç bulun. Titizlikle çalışsanız bile, kendi başınıza öğrenebileceğiniz çok şey vardır. İster ücretli bir koç ister sıradan bir mentor olsun, eğitiminize rehberlik edebilecek birini bulun (ancak gerçekten profesyonel olmak istiyorsanız sonunda ücretli bir koça geçmeniz gerekecektir).
    • Zorlanmayı bekleyin. Eğitiminize başka birinin rehberlik etmesi, gelişmek için daha fazla zorlanacağınız anlamına gelir. Bu kolay bir süreç olmayacaktır, ancak sonunda kazancınız daha büyük olacaktır.
    • Koçluk zamanınızı iyi değerlendirin. Antrenman yaparken aldığınız tavsiyelere çok dikkat edin. Bir şeyin tekniğinizin bir parçası haline gelmesini gerçekten istiyorsanız, onu çalarken tekrarladığınız (yüksek sesle veya kafanızda) bir mantra haline getirin.
    • İyi antrenörler bulmak için zaman harcayın. İster inanın ister inanmayın (kişisel deneyimlerime dayanarak), kötü antrenörler de var. Mükemmel bir koçluk aldığınızda zamanınızın karşılığını alacaksınız.
  3. adım 3 bir akıl hocası veya akıl hocaları belirleyin.
    Bir akıl hocası veya akıl hocaları belirleyin. Antrenörünüze ek olarak, profesyonel oyuncu olan veya olmuş ve size ipuçları verebilecek ve kariyer yolunuzda rehberlik edebilecek bir akıl hocası veya akıl hocaları bulmak isteyeceksiniz. Akıl hocalarınızın yerel toplumunuzda olması gerekmez. Sık sık ziyaret ettiğiniz veya karşılaştığınız kişiler de olabilirler. Önemli olan, size tavsiyelerde bulunmaya istekli olmaları ve belki de sizi değerlendirip oyununuzu eleştirebilmeleri için sık sık size karşı oynamalarıdır. Bir mentor bulmak için şunları düşünebilirsiniz:
    • Koçunuzdan veya çalışma grubunuzdan/çevrenizden birinden sizi son derece yetenekli biriyle tanıştırmasını isteyin.
    • Turnuvalarda ve tenisle ilgili diğer etkinliklerde tanıştığınız yetenekli veya profesyonel sporcularla ilişkilerinizi geliştirin. Size mentorluk yapmasını istediğiniz kişilere doğrudan sormak yerine, onlarla yavaşça iletişim kurmak en iyisidir.
    • Yerel ve ulusal tenis organizasyonları aracılığıyla mentor programlarını araştırın.

Profesyonel Bir Oyuncu Olmanın Ne Anlama Geldiğini Anlamak

  1. adım 1 genç başlayın.
    Genç başlayın. Profesyonel olmak için deneyim çok önemli olduğundan, en iyi oyuncular çok genç yaşta başlamışlardır. Tenis oynamak çocukluktan itibaren hayatlarına hükmediyor. Muhtemelen yaşıtlarınızın sahip olduğu birçok deneyimi kaçıracaksınız.
    • En iyi oyuncuların tenise başlama yaşı ortalama 6 ya da 7'dir.
    • Hayatınıza ne kadar geç başlarsanız, en iyi yarışmacı olma şansınız o kadar azalır.
    • Onlu yaşların sonlarında başlamak profesyonel olma şansını büyük ölçüde azaltır.
  2. adım 2 en iyi oyuncuların sahip olduğu özellikler hakkında bilgi edinin.
    En iyi oyuncuların sahip olduğu özellikler hakkında bilgi edinin. Dünyanın en iyi profesyonel tenis oyuncuları genellikle bir dizi benzer özelliği paylaşırlar. Bu özellikler hem doğal hem de edinilmiş özelliklerdir. Nihayetinde, bu önemli özellikler ve uygulamalar onları rakiplerinden ayırmaya yardımcı olmuştur.
    • En iyi oyuncular genellikle rakiplerinden daha hızlı ve çeviktir.
    • En iyi oyuncular ortalama olarak daha az antrenman yapar.
    • En iyi oyuncular diğer oyunculardan daha fazla kondisyon antrenmanı yapar.
    • En iyi oyuncular genellikle rakiplerinden daha zayıftır.
  3. 3. adım yaptığınız fedakarlıkları bilin'll have to make.
    Yapmanız gereken fedakarlıkları bilin. Profesyonel bir tenis oyuncusu olmak birçok fedakarlık gerektirir. Başarılı olmak için ihtiyacınız olan antrenmanı yapmak için çok fazla zaman ayırmanız gerekecek. Turnuvalarda yarışmak için yollara düştüğünüzde birçok şeyi kaçıracaksınız. Sonuç olarak, profesyonel olmayı seçerseniz yapacağınız tüm fedakarlıkları büyük ölçüde göz önünde bulundurmalısınız.
    • Ortaokul ve üniversitedeki akademik kariyeriniz muhtemelen zarar görecektir.
    • Birçok profesyonel tenisçi ortaokulda veya lisenin başlarında profesyonel olarak takip edilir ve hayatlarının ilerleyen dönemlerine kadar üniversiteye gidemezler.
    • Zamanınızın çoğunu antrenmanlara ve seyahatlere ayıracağınız için aile, sosyal ve aşk hayatınız etkilenecektir.
  4. adım 4 parasal maliyeti anlayın.
    Parasal maliyeti anlayın. Profesyonel bir tenis oyuncusu olmak ucuz bir çaba değildir. Profesyonel olmayı seçerseniz, kendinizi çok paraya mal olan bir yola sokacaksınız. Bu, çoğu insanın karşılayamayacağı bir maliyettir.
    • Kariyerinizin başlarında antrenörlere ödeme yapmak için paraya ihtiyacınız olacak.
    • Evinizden uzaktaki turnuvalarda yarışmak için seyahat ve diğer masrafları karşılamanız gerekecektir.
    • Çoğu profesyonel oyuncu oynayarak para kazanmaz.
    • Her yıl profesyonel olarak yarışmanın 160.000 dolara mal olduğu tahmin edilmektedir.
    • Birleşik Devletler Tenis Birliği gibi kuruluşlardan mali yardım alın. Mali yardım, eğer hak kazanırsanız, seyahat ve yarışmayla ilgili diğer masrafların ödenmesine yardımcı olacaktır.
  5. adım 5 birleşik devletler tenis birliği'ne (usta) katılın.
    Birleşik Devletler Tenis Birliği'ne (USTA) katılın. ABD'de yarışmak için USTA'ya katılmanız gerekecektir. USTA'ya üye olduğunuzda, USTA liglerine ve turnuvalarına katılma ve yarışma fırsatına sahip olacaksınız. Turnuvalara, liglere, takım tenisine ve diğer etkinliklere katılmak, bir sıralama elde etmek için puan biriktirmenizi sağlar. Sıralamanız yükseldikçe, olmayı hayal ettiğiniz başarılı profesyonel oyuncu olmaya daha da yaklaşacaksınız.
    • USTA gerçekten de profesyonel bir kariyere açılan en önemli kapılardan biridir.
    • USTA'nın bölgenizdeki turnuvaları arayabileceğiniz harika bir web sitesi vardır. Bakınız: https://tennislink.usta.com/Tournaments/Common/Default.aspx
    • ABD'de yaşamıyorsanız, ülkenizin rekabetçi tenis organizasyonunu internetten araştırın.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Tenis için bir yaş sınırı var mı?
    Hayır, ancak son araştırmalar profesyonel tenisçilerin 26-28 yaşlarında zirveye ulaştığını gösteriyor. Eğer hala turnuvaları kazanabiliyorsanız, 100 yaşına kadar bile oynamaya devam edebilirsiniz!
  • Soru
    Nasıl daha iyi bir tenis oyuncusu olabilirim?
    Daha iyi oyunculara karşı oynayın. Eğer genç bir tenis oyuncusuysanız, bir üniversite oyuncusundan veya yerel bir profesyonelden sizinle birlikte vuruş yapmasını isteyin. Eğer bunu yapmazlarsa, onlardan bir ders isteyin. Daha yaşlı bir oyuncuysanız, daha iyi bir oyuncuya maç için meydan okuyun. YouTube'da iyi eğitici videolar da var.
  • Soru
    Profesyonel olmadan önce başarılı bir genç olmak zorunda mıyım?
    Teknik olarak evet, ama her zaman istisnalar vardır. Birçok genç oyuncu profesyonel olamadan tükeniyor. Ayrıca, herkes profesyonel olabilir, ancak bu başarılı olacakları anlamına gelmez. Gençler tenisi de profesyonel tenisten çok farklıdır, bu nedenle başarılı bir genç oyuncu mutlaka başarılı bir profesyonel oyuncu olmayabilir.

İpuçları

  • Vücudunuza iyi bakın. Sadece bir tane var. Eğer sakatlanırsanız, tamamen iyileşene kadar dinlenin.
  • Rekabetçi olmanın iyi olduğunu, ancak aşırı rekabetçi ve stresli olmanın ters etki yarattığını unutmayın. Kötü kaybettiğinizde veya kötü bir sezon geçirdiğinizde sakinleşin ve ara verin.
  • İyi ekipman alın.