Nasıl WWE Süperstarı Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ne yapacaksın, kardeşim? World Wrestling Entertainment (WWE) süperstarı olmak istiyorsanız, atletik beceriler, görünüş ve oyunculuk yeteneklerinin benzersiz bir kombinasyonuna sahip olmalısınız. Bu tam bir paket. Vücudunuzu ve zihninizi eğitmeyi öğrenebilirsiniz. En büyük sahnede yarışmak için kendinize en iyi şansı verin.

Adımlar

Forma Girmek

  1. adım 1 futbol oynayın...1Futbol oynayın veya güreş takimina katilin. Profesyonel güreşçiler her türlü atletik geçmişten gelirler. WWE yetenek avcıları yeni güreşçileri atletizm, karizma, antrenörlük vb. kriterlere göre işe alır. Sporcular, yaklaşan bir seçmeye davet edilme şansı için WWEPerformanceCenter.com web sitesine başvurmaya teşvik edilir.
    • The Rock, 'Stone Cold' Steve Austin, Bray Wyatt ve Roman Reigns kariyerlerine futbol sahasında başladılar, kare çemberde değil.
    • Brock Lesnar, Kurt Angle ve Dolph Ziggler gibi diğer önemli yıldızlar, WWE ile anlaşma imzalamadan önce yetenekli amatör güreşçiler olarak başladılar.
    • CM Punk, Chris Jericho, Seth Rollins ve The Hardy Boyz gibi güreşçiler atletik geçmişlerden gelmiyorlardı. Bunun yerine, özel güreş okullarında eğitim aldılar, daha sonra yerel güreş promosyonlarına katıldılar ve WWE'nin dikkatini çekecek kadar iyi oldular.
  2. adım 2 güç antrenmanına başlayın...2Kuvvet antrenmanına başlayın. Ryback nasıl bu kadar kaslı oldu? Ağırlıklara 12 yaşında başladı. WWE güreşçilerinin 200 kilodan fazla bir kavgacıyı kaldırıp güvenli bir şekilde mindere çarptırabilecek kadar güçlü olması gerekir. Yüksekten uçan ya da minder güreşçisi olmak isteseniz bile güçlü olmanız gerekir. Üst vücudunuzda güç oluşturmaya odaklanın, çekirdeğinizve bacakların.
    • Eskiden güreşçiler bira içen bar kavgacıları gibi görünürken, bugünlerde çoğu güreşçi vücut geliştirmeci kaslarına sahip. WWE'de olmak istiyorsanız diyet ve egzersiz konusunda ciddi bir kararlılık gerekir.
    • WWE formuna girmek istiyorsanız bir spor salonuna katılın ve kişisel bir eğitmene danışın. Güreşçi Triple H ayrıca ticari olarak satın alabileceğiniz bir güç ve kondisyon egzersiz video serisi de sunmaktadır.
  3. adım 3 yüksek yoğunluklu kardiyoya odaklanın3Yüksek yoğunluklu kardiyoya odaklanın. Ringde iplerin arasında koşmak, sırt üstü yere inmek ve kalça atışı yapmak zordur. Eğer formda değilseniz, güreş sizi çok çabuk nefes nefese bırakacaktır. Profesyonel güreşçilerin mükemmel kardiyo kondisyonuna sahip olmaları ve maç başına 10-20 dakika hızlı bir tempoda güreşmeye hazır olmaları gerekir.
    • Güç antrenmanı rutininize biraz kardiyo eklemek için en sevdiğiniz 5-10 güç antrenmanını gruplandırmayı ve bunları kısa, zamanlanmış patlamalar halinde yapmayı deneyin. Yönetilebilir bir ağırlıkla 60 saniye içinde yapabildiğiniz kadar tekrar yapın, ardından bir sonraki antrenmana geçmeden önce kendinize 15 saniye dinlenme süresi verin. İki dakika ara vermeden önce 10 egzersizin tamamını yapın, ardından devreyi iki kez tekrarlayın.
    • Eski profesyonel güreşçi 'Diamond' Dallas Page, düşük etkili esneklik ve kardiyo egzersizi içeren, ticari olarak satılan güreş temalı bir yoga antrenmanı yönetiyor. Birçok güreşçi antrenmanlarında onun yöntemini kullanıyor.
  4. adım 4 dans dersleri alın4Dans dersleri alın veya jimnastiği dene. Profesyonel güreş, yarışmanın gerçekçi görünmesini sağlamak için diğer insanlarla birlikte hareket etmeyi öğrenmekle ilgilidir. Moonsaults, bodyslams ve hurricanranas gerçek güreşten çok dansa benzer. Amatör bir yarışmada kimsenin en üst ipten atladığını veya RKO yaptığını göremezsiniz, bu nedenle jimnastik ve dans koordineli olmak için iyi yollardır.
    • Takla atmayı ve darbe almayı öğrenmek güreş eğitiminizin bir parçası olacaktır, ancak deneyiminiz varsa çok daha hızlı öğrenirsiniz takla atmak ve kendinizi fark etmeyi öğrenmek. Bu, bir temel oluşturmak için mükemmel bir yoldur.
  5. adım 5 oyunculuk dersleri alın...5Oyunculuk dersleri alın. The Rock tesadüfen bir film yıldızı olmadı. Güreşçiler, ringde hareket satmayı ve inandırıcı ve zorlayıcı bir hikaye anlatmayı öğrenerek harika aktörler olmak zorundadır. Yırtık bir vücudunuz ve öldürücü bir bitirici hareketiniz olsa bile, mikrofonda konuşamıyorsanız kimse umursamayacaktır.
    • Hulkster zamanında tanıtımlar doğaçlama yapılırdı. Şimdi, replikleri ezberlemek WWE'deki rutinin bir parçası. Televizyona çıkmak istiyorsanız, bir senaryoyu okumayı ve repliklerinizi ezberlemeyi öğrenmeniz gerekecek.
  6. 6. adım temiz beslenin6Temiz bir diyet uygulayın. Profesyonel güreşçiler arasında yaygın bir şaka, ızgara tavuk göğsü, buharda pişirilmiş brokoli ve esmer pirinçten başka bir şey yememeleridir. Yılın 300 günü yollarda olsanız bile, her şey hamburger ve patates kızartması olmayacak. Vücudunuzun sizin için çalışmasını sağlamak için yağsız proteinler, vitamin açısından zengin sebzeler ve yavaş sindirilen karbonhidratlar açısından zengin bir diyet yemeyi taahhüt etmelisiniz.

Güreş Sanatını Öğrenmek

  1. adım 1 özel bir güreş okuluna katılın.1Özel bir güreş okuluna katılın. Profesyonel güreş hareketlerini yapmayı öğrenmek, uygun bir güreş ringinde bir güreş eğitmeni tarafından öğretilen şahsen gerçekleşmelidir. Güreş okulları ve akademileri çoğu bölgede mevcuttur ve ilgilenen güreşçiler için 6 haftalık kurslar ve diğer paketler sunar. Bunların en iyilerine bazen yerel promosyonlarda yer verilecektir.
    • Pek çok önemli güreş okulu eski güreşçiler tarafından yönetilmektedir. Shawn Michaels, Lance Storm, Devon ve Bubba Ray Dudley, Harley Race ve Killer Kowalski ABD'de birçok WWE süperstarının mezun olduğu saygın güreş okullarını yönetmektedir.
    • Aynı şekilde, Ring of Honor ve Ohio Valley Wrestling gibi birçok bağımsız promosyon da eğitim programları sunmaktadır.
    • Hiçbir zaman, hiçbir koşul altında, televizyonda gördüğünüz güreş hareketlerini evdeyken uygulamaya başlamamalısınız. Yanlış yapıldığında bu hareketler ölümcül olabilir.
    Steve Pantaleo, World Wrestling Entertainment (WWE) Önde Gelen Küresel Yayıncılık Müdürü

    Ring içi teknikler, hikaye anlatımı ve karakter gelişimi de dahil olmak üzere profesyonel güreşin temellerini öğrenmek için saygın bir güreş okuluna kaydolun.

  2. adım 2 darbe almayı öğrenin.2Darbelere dayanmayı öğrenin. Gerçekten can yakıyormuş gibi görünen o yıkıcı hareketlerin büyük sırrı nedir? Aslında gerçekten acıtıyorlar. Ancak profesyonel güreşçiler bu düşüşleri kontrol etmek ve başlarını ve boyunlarını daha ciddi yaralanmalardan korumak için düzgün bir şekilde düşmeyi öğrenirler. Sırt üstü yere düşmek asla harika bir his olmasa da, antrenman sırasında bunu güvenli bir şekilde yapmayı öğreneceksiniz. Güreş okulunda öğreneceğiniz diğer beceriler şunları içerir:
    • Kilitleme
    • Çarpıcı
    • İpleri koşmak
    • Zincir güreşi
    • Belirli hamleler yapmak
    • Ringde iletişim kurmak
    • Diğer güreşçilerin hareketlerini satmak
  3. adım 3 kibritlerinizi dramatik hale getirmeyi öğrenin.3Maçlarınızı dramatik hale getirmeyi öğrenin. İyi bir film gibi, iyi bir güreş maçı da, en iyi kısımları bunlar olsa da, sadece çatışmalar ve aşk sahnelerinden ibaret değildir. Maçlar, seyirciye drama yaratmak için yüksek ve alçak noktaları karıştırarak düzgün bir şekilde ilerletilmelidir. Bunun nasıl yapılacağını öğrenmek, güreş sanatını öğrenmenin en zor ama en önemli kısımlarından biridir.
    • Genel kanının aksine, çoğu güreş maçı aslında hamle hamle senaryolaştırılmamıştır. Büyük noktaların çoğu ve bitiş genellikle planlanır, ancak A noktasından B noktasına gitmek genellikle ringde çağrılır.
    • Daha yaşlı ve deneyimli güreşçilerle konuşun. Maç temposunu öğrenmek istiyorsanız onlarla birlikte çalışmak için her fırsatı değerlendirin. Yeni başlayanların çoğu acele eder, hareketten harekete oldukça hızlı geçer. Yavaşlamak, zaman ve çabayla kazanacağınız bir beceridir.
  4. adım 4 benzersiz bir karakter oluşturun.4Benzersiz bir karakter oluşturun. Profesyonel güreş karakterleri genellikle gösterişli, abartılı, hayattan daha büyük kişiliklerdir. Terry ve James adındaki sıradan adamlar ringe adım attıklarında Hulk Hogan ve Ultimate Warrior'a dönüşürler. Eğer babyface iseniz bağ kurabilecekleri ya da heel iseniz küçümseyebilecekleri bir karakter geliştirerek seyirciyle bağlantı kurun.
    • İyi karakterler genellikle gerçek kişiliğinizin güçlendirilmiş versiyonlarıdır. John Cena, Thuganomics Doktoru olmadan önce gerçekten serbest stil rap yapabiliyordu ve Rock 'n Rolla'nın Ayetullahı Chris Jericho gerçekten bir grubun şarkıcısı.
    • Profesyonel güreşte karakter özelliklerine bazen 'gimmick' denir. Normal adınızla güreşiyor olsanız bile, iyi bir gimmick ya da prop'a ihtiyacınız vardır. Bret Hart'ın deri ceketini ve pembe güneş gözlüklerini ya da Shawn Michaels'ın ışıltılı pantolonunu düşünün.
  5. adım 5 mikrofonda iyi konuşmayı öğrenin.5Mikrofonda iyi konuşmayı öğrenin. Unutmayın: Galibiyetler ve mağlubiyetler önemli değildir. Güreşçiler her zaman en iyi güreşçiler oldukları için harika değildirler. Bazıları o kadar karizmatik konuşurlar ki sizi öyle olduklarına inandırırlar. Ric Flair, The Rock, Chris Jericho, Paul Heyman ve Randy Savage gibi bazı tanıtım ustalarının çalışmalarını inceleyerek en iyileriyle nasıl konuşacağınızı öğrenin.
    • Ayna karşısında konuşma pratiği yapın, karakterinizin tavır ve hareketlerini mükemmelleştirin. Başka biri olun ve mümkün olduğunca geniş bir duygu yelpazesine kendinizi adayın.
    • İyi sloganlar güreşçiler için önemlidir, ancak yaklaşan maçınız hakkında yoğun bir tanıtım yapmak daha da önemlidir. İstediğiniz zaman tanıtım pratiği yapabilirsiniz. Nefret ettiğiniz bir güreşçiyi seçin ve aynada konuşma pratiği yapın. Önümüzdeki Pazar onun kafasını nasıl koparacağınızı anlatın. Etkileyici olsun. Eğlenceli hale getirin.
  6. 6. adım i̇şi yapmayı öğrenin.6İşi yapmayı öğrenin. İyi bir profesyonel güreşçi olmak en çok maçı kazanmak ya da dünyanın en güçlü insanı olmakla ilgili değildir. Kalabalığın maçlarınıza, kazandığınızı ya da kaybettiğinizi görmek isteyecek kadar ilgi göstermesini sağlamakla ilgilidir. Bu bir performanstır ve bazen bu performans sizin kazanmanızı içermez.
    • Profesyonel güreşçiler genellikle 'topuk' ya da 'babyfaces' olarak çalışırlar. Eğer bir heel iseniz, işiniz kalabalığın sizden nefret etmesini sağlamaktır, böylece dayak yediğinizi görmek için iyi para ödeyeceklerdir. Eğer babyface iseniz, işiniz kalabalığa sempatik görünmektir, böylece sizi dayak yerken görmek isteyeceklerdir. Herkes babyface olamaz.
    • Bazı güreşçiler kaybetmekten başka bir şey yapmaz. İlk başladığınızda, muhtemelen daha deneyimli güreşçiler için 'işler' yapacaksınız. Bu, işin inceliklerini öğrenmek için harika bir fırsattır. Egonuzu bu işin dışında tutmaya çalışın.
  7. adım 7 güreş tarihini inceleyin.7Güreş tarihini inceleyin. WWE güreşçilerinin ürünün hayranları olması gerekir. WWE Network, şimdiye kadarki tüm izleme başına ödeme etkinlikleri de dahil olmak üzere, ucuza çevrimiçi olarak sunulan muazzam bir orijinal içerik arşivine sahiptir, ancak bölge günlerinin klasiklerini bulmak için diğer VOD kaynaklarına ve YouTube'a göz atın ve mevcut indy promosyonlarında neler olup bittiğini de takip etmeye çalışın.
    • WCW'nin Sting ve Vader ile yaptığı harika cruiserweight maçlarının yanı sıra Dean Malenko, Eddy Guerrero ve Rey Mysterio Jr. klasiklerini izleyin.
    • Sandman, Raven ve Tommy Dreamer'ın ECW'nin vahşi günlerinde ortalığı kasıp kavurmasını izleyin.
    • Harley Race, Tully Blanchard, Dusty Rhodes ve Ric Flair'ın en iyi zamanlarını görmek için 70'li ve 80'li yılların NWA klasiklerine göz atın.
    • Verne Gagne, Mad Dog Vachon, Nick Bockwinkel ve Larry Zbyszko'nun AWA'da karşı karşıya gelmelerini izleyin.
    • Birçok mevcut ve eski güreşçinin, güreş işinin ayrıntıları hakkında konuşan ve hikayeler anlatan birçok güreşçiyi içeren podcast'leri var. Ne gerektiğini öğrenmek için harika bir yol. Profesyonel güreş sanatına iyi bir bakış açısı için Colt Cabana, Jim Ross ve Steve Austin'in podcast'lerine göz atın.

WWE'ye Katılmak

  1. adım 1 bir süreliğine bağımsız bir promosyon için güreşin.1Bir süre bağımsız bir promosyon için güreşin. WWE için denenen güreşçilerin en az 3-5 yıllık profesyonel güreş deneyimine ihtiyacı vardır. WWE'ye hemen giren tek güreşçiler amatör üniversite güreş programlarından veya diğer atletizm dallarından işe alınırlar. Diğer güreşçilerin çoğu WWE dışında bir tür promosyon için güreşmeye başlar ve basamakları tırmanır. İşte bazılarının eğitim okulları da olan bölgesel bağımsız promosyonların bir listesi:
    • Ring of Honor
    • Ejderha Gücü
    • Küresel Güç Güreşi
    • AAA
    • AEW
    • NWA
    • Pro Wrestling Guerilla
    • Savaş Bölgesi Güreşi
  2. adım 2 yola çıkın.2Yola çıkın. Daha küçük promosyonlar eğitim almış güreşçileri işe alacaktır. Birçok güreşçi, bölgedeki promosyonlar arasında seyahat ederek, her seferinde birkaç gösteri yaparak ve yavaş yavaş iş dünyasında bağlantılar kurarak geçimini sağlamaya başlar. Kendinize mümkün olduğunca çok bölgede yer ayırtmaya başlayın ve bu bölgeler arasında ilerleyin.
    • Amerika Birleşik Devletleri'nde, kuzeydoğu özellikle profesyonel güreş gösterileri ve bağımsız güreşçiler için dost canlısıdır. Bölgenizdeki turlarda çalışmaya başlayın.
  3. adım 3 kendinizi pazarlayın.3Kendinizi pazarlayın. Kendiniz için iş yapın. Mümkün olduğunca çok sayıda diğer güreşçi ve organizatörle tanışın ve onlara güreş işinde olduğunuzu bildirin. Kendinizi her türlü gösteriye katılmaya hazır hale getirin ve mümkün olduğunca çok konser almaya çalışın.
    • Baskı yapın ve etkinliklerde kendi ürünlerinizi satmaya başlayın. Bu, fazladan para kazanmaya başlamanın yanı sıra işin diğer taraflarını tanımak için de mükemmel bir yoldur. İnsanların ne tür bir tişört satın alabileceklerini düşünün. Sonra onunla güreşin ve gösteriden sonra onu satın.
    • Maçlarınızın önemli anlarını içeren paketler hazırlayın. Yeteneklerinizin öne çıkan görüntülerini derleyerek becerilerinizi ve kare çemberdeki yeteneklerinizi pazarlamaya başlayın. Bunları YouTube'a veya kendinize ait kişisel bir web sitesine yükleyin.
  4. adım 4 bir wwe seçmesine gidin.4. Bir WWE seçmesine gidin. WWE web sitesinde, çeşitli departmanlarda düzenli olarak iş ilanları yayınlayan bir kariyer sayfası bulunmaktadır. İşler arasında prodüksiyon, yazarlık ve yetenek bulunmaktadır. Ara sıra güreşçilerin işe alımcıların dikkatini çekmek için kendilerini gösterebilecekleri bölgesel seçmeler düzenlenir. Bu seçmeler WWE sitesinde yayınlanacak ve Orlando, FL'deki NXT tesisinde yapılacaktır.
    • Bazı tahminlere göre, WWE her hafta 2000 kadar talep edilmemiş güreşçi başvurusu alıyor. World Wrestling Entertainment, Inc. adresine video ve basın gönderebilirsiniz. Dikkatine gönderebilirsiniz: Yetenek İlişkileri, 1241 East Main Street, Stamford, CT 06902. Bu şekilde kapıdan içeri adım atmak çok zordur.
    • WWE'yi denemenin bir başka yolu da Tough Enough adlı reality programına katılmaktır. Program WWE ile sözleşme yapmak için yarışan güreşçileri konu alıyor. The Miz, Ryback ve Big E Tough Enough'da yarışmacı olarak yer almıştır.
  5. adım 5 nxt'de zaman geçirin.5NXT'de zaman geçirin. Neredeyse tüm yeni elemanlar, WWE'nin ana kadrosuna katılmadan önce Orlando, FL'de bulunan eğitim tesisi ve güreş promosyonu olan NXT'ye gönderilir. Burada tanıtım dersleri alır, TV prodüksiyonu ve kamera ile çalışmanın ayrıntılarını öğrenir ve dünyanın dört bir yanından gelen en iyi güreşçilerden bazılarıyla becerinizi daha da geliştirirsiniz.
    • Herhangi bir zamanda, NXT ile anlaşmalı yaklaşık 70 stajyer vardır ve bunların 10-15'i WWE ağındaki NXT programında yer alır. Bunlardan, herhangi bir gruptan belki 5 ya da daha fazlası ana kadroya gelecektir. NXT Dean Ambrose, Bray Wyatt, Seth Rollins, Roman Reigns ve Neville gibi güreşçiler yetiştirmiştir.
  6. 6. adım kalabalığın arasından sıyrılın.6Kalabalığın arasından sıyrılın. WWE ana kadrosuna girmenin tek kesin yolu? Parlamak. Her güreşçinin sahip olması gereken bir 'o' faktörü vardır. Bu öğretilemeyecek bir şeydir. İnsanların sizi izlemesini, ürünlerinizi satın almasını ve kariyerinizi takip etmesini sağlayacak karizmaya sahip olmalısınız. Kendinizi karttaki diğer güreşçilerden ayırmanın bir yolunu bulun ve yerinizi alın.
    • Olmanın tek bir yolu yok, çünkü bu farklı olmakla ilgili. Daniel Bryan bir WWE güreşçisinin nasıl görünmesi veya davranması gerektiğine dair kimsenin kalıbına uymuyor, ancak 'her erkek' tarzı nedeniyle büyük bir süperstar. Kendinizinkini bulun.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru15 yaşındayım ve gerçekten bir WWE süperstarı olmak istiyorum, buradaki her antrenmana şimdi mi başlamalıyım yoksa büyüyene kadar beklemeli miyim? Evet antrenman yapabilirsin. Yeterince büyüksün. Paige 13 yaşında eğitime başladı, bu yüzden şimdi eğitime başlayabilirsin.
  • SoruÖzel bir güreş okuluna nasıl başvurabilirim? Bölgenizdeki herhangi birini arayın ve doğrudan onlarla iletişime geçin. Size daha spesifik ayrıntılar verebilirler.
  • SoruWWE süperstarı olmak için odaklanmam gereken en büyük şey nedir? Başka bir küçük şirkette en az üç yıl çalışın. Ardından NXT'ye girmek için seçmelere katılın. Bu ne tür bir güreşçi olacağınıza bağlı. Vurucular, güçlüler, kavgacılar ve teknisyenler var.

İpuçları

  • Daha iyi olmak için yeni hareketler öğrenmek üzere WWE şovlarını izleyin ve hareketleri deneyin, böylece nasıl yapılacağını bilirsiniz.
  • Rakiplerinizi yormak için her zaman temel hareketlerle başlayın.
  • Güreşmek için yatak veya oyuncak/güreş kuklası gibi yumuşak bir şey alın.

Uyarılar

  • Asla, hiçbir koşul altında, evde güreş hareketleri denemeyin.