Elit Bir Jimnastikçi Nasıl Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Olimpiyatlarda muhteşem gösteriler yapan jimnastikçileri izlediyseniz, elit seviyede yarışmayı hayal etmiş olabilirsiniz. Elit bir jimnastikçi olmak zordur, ancak temel becerilerde ustalaşmak ve sıralamalarda yükselmek için zaman ve özveri gösterebilirseniz bunu başarabilirsiniz. Bölgenizde sizi elit seviyeye kadar eğitebilecek bir jimnastik programı olan bir spor salonu bularak işe başlayın. Uzun saatler harcamaya ve kendinize gerçekçi hedefler koymaya hazır olun. Tükenmemek için dinlenmeye, zihninize ve bedeninize bakmaya zaman ayırmayı unutmayın!

Adımlar

Spor Salonu Bulma

  1. adım 1 jimnastik yönetim kurulu üyeliği olan bir spor salonu seçin.
    Jimnastik yönetim kurulu üyeliği olan bir spor salonu seçin. Elit seviyede antrenman yapmak istiyorsanız, doğru mükemmellik standartlarını karşılayan ve doğru türde antrenman sunan bir spor salonu bulmak önemlidir. Spor salonunun, ABD'deki USA Gymnastics gibi rekabetçi jimnastik için ülkenizin ulusal yönetim organının bir üyesi olup olmadığını kontrol edin.
    • Ulusal jimnastik yönetim organlarının çoğu, rekabetçi jimnastik için uluslararası yönetim organı olan FIG'e (Fédération Internationale de Gymnastique) bağlıdır.
    • ABD'de yaşıyorsanız, USA Gymnastics arama dizinini kullanarak USA Gymnastics üyesi spor salonlarını bulabilirsiniz: https://usagym.org/pages/find/gym.html.

    Dikkatli olun: USA Gymnastics üyesi spor salonlarının güvenlik ve etik kurallarına uyması gerekmektedir. Potansiyel spor salonunuzun davranış kuralları politikasının ve sorumluluk sigortası bilgilerinin bir kopyasını görmek isteyin.

  2. adım 2 diğer jimnastikçilerden veya jimnastik ebeveynlerinden tavsiye isteyin.
    Diğer jimnastikçilerden veya jimnastik ebeveynlerinden tavsiye isteyin. Jimnastik yapan başka birini tanıyorsanız, bölgenizde harika bir spor salonu veya antrenör önerebilirler. Okulunuzdaki bir antrenörden de tavsiye isteyebilirsiniz. Potansiyel bir spor salonunu ziyaret ettiğinizde, programı beğenip beğenmediklerini öğrenmek için diğer jimnastikçilerle veya ebeveynleriyle sohbet edin.
    • Ciddi, rekabetçi eğitimle ilgilendiğinizi ve elit seviyeye ulaşmak istediğinizi açıklayın. Bu şekilde, gayri resmi veya eğlence amaçlı programlardan ziyade rekabetçi programlara sahip spor salonları için tavsiye alma olasılığınız daha yüksektir.
    • Jimnastik yapan kimseyi tanımıyorsanız, bölgenizdeki jimnastik programlarının çevrimiçi yorumlarını okuyun.
  3. adım 3 spor salonu personeline sormak için bir soru listesi getirin.
    Spor salonu personeline sormak için bir soru listesi getirin. Bir spor salonunu ziyaret etmeden önce, jimnastik programları hakkında bir soru listesi hazırlayın. Bu, neye bulaştığınız ve spor salonunun ihtiyaçlarınızı ne kadar iyi karşılayabileceği konusunda bir fikir edinmenize yardımcı olacaktır. Sorulabilecek bazı iyi sorular şunlardır:
    • Dersleriniz ne sıklıkta ve ne kadar sürüyor?
    • Derslerin ücreti ne kadar?
    • Kaydolmadan önce sevdiğimden emin olmak için bir sınıfı deneyebilir miyim veya birkaç farklı eğitmenle çalışmayı deneyebilir miyim?
    • Hangi müfredatı takip ediyorsunuz?
    • Elit düzeydeki yarışmalar için jimnastikçiler yetiştiriyor musunuz?
  4. adım 4 çeşitli bakımlı antrenman ekipmanlarına sahip olduğundan emin olmak için spor salonunu ziyaret edin.
    Çeşitli bakımlı antrenman ekipmanlarına sahip olduğundan emin olmak için spor salonunu ziyaret edin. Bir jimnastik programına kaydolmadan önce spor salonuna uğrayın ve jimnastik antrenman tesislerini gezmek isteyin. Etrafa bir göz atın ve şunlardan emin olun:
    • Ekipman temiz görünüyor ve iyi durumda
    • Tonozlar, barlar, trambolinler, çukurlar ve takla pistleri gibi çok çeşitli eğitim ekipmanları bulunmaktadır
    • Paspaslar, tespit kemerleri ve diğer güvenlik ekipmanları mevcuttur
    • Spor salonu iyi aydınlatılmıştır ve çocuklarının antrenmanlarını izlemek isteyen ebeveynler için izleme alanları vardır
  5. adım 5 i̇htiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını görmek için bir sınıfı çalışırken izleyin.
    İhtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını görmek için bir sınıfı çalışırken izleyin. Spor salonu iyi görünüyorsa, nasıl bir şey olduğunu görmek için bir derse katılıp katılamayacağınızı sorun. Antrenörlerin ve personelin ilgili, arkadaş canlısı ve jimnastikçilerin refahı konusunda endişeli görünüp görünmediğini kontrol edin. Ayrıca jimnastikçilerin eğlenip eğlenmediklerini de anlayabilirsiniz.
    • Sınıftaki jimnastikçi sayısı ve jimnastikçiler arasındaki yaş aralığı ve deneyim seviyeleri gibi şeylere dikkat edin. Sınıflar küçükse ve benzer yaş ve beceri seviyesindeki diğer jimnastikçilerle birlikteyseniz muhtemelen daha iyi eğitim alırsınız.
  6. 6. adım antrenörler ve personelle tanışarak ne yaptıklarını öğrenin're like.
    Nasıl biri olduklarını anlamak için antrenörler ve personelle tanışın. Kaydolmadan önce antrenörlerle ve birlikte çalışabileceğiniz diğer personelle sohbet edin. Güvenlik konusunda kararlı göründüklerinden ve elit seviyede antrenman yaparken kendiniz için iyi hedefler belirlemenize yardımcı olmaya istekli olduklarından emin olun.
    • Onlara elit olmak istediğinizi söyleyin ve ciddi rekabetçi eğitimle ilgilenen jimnastikçileri nasıl eğittiklerini sorun.
    • İçgüdülerinize güvenin ve sizin için doğru olanı bulana kadar birkaç farklı antrenörle çalışmayı denemekten çekinmeyin.

Pratik Yapmaya Başlamak

  1. adım 1 eğitime mümkün olduğunca küçük yaşta başlayın.
    Antrenmanlara mümkün olduğunca genç yaşta başlayın. Teknik olarak, elit bir jimnastikçi olmak için maksimum yaş sınırı yoktur. Herhangi bir eğitim seviyesine, minimum yaş gerekliliğinin altında veya üstünde herhangi bir yaşta başlayabilirsiniz. Bununla birlikte, daha genç, daha küçük jimnastikçilerin avantajlı olduğu bir sır değildir. Elit bir jimnastikçi olmak için ihtiyaç duyduğunuz becerileri henüz ergenlik çağındayken geliştirmek için, mümkünse çocukken antrenman yapmaya başlayın.
    • Ortalama olarak, elit jimnastikçiler yaklaşık 4 yaşında antrenmana başlarlar. Simone Biles gibi bazıları 6 yaş gibi geç bir yaşta başlarken, diğerleri 2 hatta 1 yaş gibi küçük yaşlarda eğitime başlayabilir!
    • Çocuklar jimnastik için temel becerileri öğrenmeye 2-3 yaş gibi küçük yaşlarda başlayabilir. Bununla birlikte, birçok program çocukların ciddi yarışmalar için eğitime başlamadan önce en az 6 yaşında olmalarını gerektirir.
  2. adım 2 haftada en az 30 saat antrenman yapmaya hazır olun.
    Haftada en az 30 saat antrenman yapmaya hazır olun. Elit jimnastikçiler formda kalmak ve becerilerini keskin tutmak için ciddi bir antrenman süresi ayırmak zorundadır. Antrenman için harcamanız gereken tam saat sayısı kesin olarak belirlenmemiş olsa da, çoğu elit jimnastikçi her hafta yaklaşık 30 saat antrenman yapar. Farklı eğitim seviyelerinde ilerledikçe spor salonunda geçirdiğiniz saatleri kademeli olarak artırın.
    • Antrenmana ilk başladığınızda, yaşınıza, antrenman programınıza ve ne kadar zamanınız olduğuna bağlı olarak haftada yaklaşık 6-8 saatle başlayabilirsiniz.
  3. adım 3 temel jimnastik becerilerinde ustalaşın.
    Temel jimnastik becerilerinde ustalaşın. Gösterişli, gelişmiş jimnastik becerileri daha heyecan verici ve etkileyici görünse de, hepsi daha temel becerilerin sağlam bir temeli üzerine inşa edilmiştir. Süslü bir şey öğrenmeye çalışmadan önce basit, temel becerileri yapabilmeye odaklanın. Öğrenmek için bazı iyi başlangıç becerileri şunlardır:
  4. adım 4 kuvvet antrenmanını rutininize dahil edin.
    Güç antrenmanını rutininize dahil edin. Elit seviyede jimnastik yapmak için çok fazla güç gerekir. Jimnastik antrenörleri, jimnastikçiler için ideal olan özel kuvvet antrenmanı rutinleri kullanır. Antrenörünüzle hangi egzersizlerin kaslarınızın çok fazla büyümesine neden olmadan gücünüzü en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olabileceği hakkında konuşun. Rutininiz aşağıdaki gibi egzersizleri içerebilir:
    • Amuda kalkarak şınav çekme ve pres yapma
    • Düz kol lat pulldowns
    • Amuda kalkmak için döküm
    • Sinekler
    • Barfiks
  5. adım 5 esnekliğinizi artırmak için düzenli olarak esneyin.
    Esnekliğinizi artırmak için düzenli olarak esneyin. Esnek olmak bir jimnastikçi olarak başarının bir diğer anahtarıdır. Eklemlerinizi ve kaslarınızı esnek tutmak için düzenli egzersiz rutininize esneme hareketleri ve hareket açıklığı egzersizleri ekleyin. Antrenörünüzden sizin için güvenli ve faydalı olacak esneme hareketlerini seçmenize yardımcı olmasını isteyin.
    • Esneme hareketlerine başlamadan önce eklemlerinizi hem saat yönünde hem de saat yönünün tersinde daire şeklinde yavaşça hareket ettirerek ısıtın.
    • Kaslarınızı gevşetmek ve incinme ve burkulmaları önlemek için bir esneme hareketini yaklaşık 10 saniye boyunca tuttuğunuz statik esneme hareketleri yapın.
    • Kaslarınızı ısıtmak ve dolaşımınızı iyileştirmek için tekme veya lunge gibi dinamik esneme hareketleri yapın.

Rütbeler Arasında İlerleme

  1. adım 1 bir junior olympics (jo) programına katılın.
    Bir Junior Olympics (JO) programına katılın. Junior Olympics programı çeşitli seviyeleri olan bir eğitim programıdır. Bu programda, eğitiminizin bir sonraki aşamasına geçmek için her seviyede ihtiyacınız olan temel becerilerde ustalaşacaksınız. Junior Olympics programında 10. Seviyeyi geçtiğinizde, elit bir jimnastikçi olarak eğitim almaya başlayabilirsiniz. Bölgenizde JO programı sunan bir spor salonu arayın.
    • 'Elit', bir JO programında ulaşabileceğiniz en yüksek derecedir. Seviye 10 jimnastikçiler 'Pre-Elite' olarak kabul edilir.
    • USA Gymnastics Xcel programı gibi diğer eğitim programları da benzer beceriler geliştirmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Ancak, Xcel programı cimnastikçileri elit seviyede eğitmez.
  2. adım 2 1-3 seviyelerinde temel becerileri geliştirin.
    1-3 seviyelerinde temel becerileri geliştirin. JO programının ilk 3 seviyesi boyunca, daha ileri düzey jimnastiğin temelini oluşturan temel 'zorunlu' becerileri öğreneceksiniz. İsterseniz, Seviye 3'e ulaştığınızda yaş grubunuzdaki diğer jimnastikçilerle yarışmaya başlayabilirsiniz.
    • Cimnastikçilerin Seviye 3'e hak kazanabilmeleri için en az 6 yaşında olmaları gerekir.
    • Bazı 3. Seviye jimnastik becerileri arasında amuda kalkma, pullover, 90° açıyla sıçrama ve geri dönerek sıçrama yer alır.
  3. 3. adım 4-5. seviyelerde eyalet şampiyonaları için yarışmaya başlayın.
    4-5. Seviyelerde eyalet şampiyonaları için yarışmaya başlayın. 4-5. Seviyelerde, 1-3. Seviyelerde öğrenmeye başladığınız standart becerileri geliştireceksiniz. Bu seviyelere ulaştığınızda ciddi eyalet ve bölgesel yarışmalara kaydolmaya başlayın, böylece özgüveninizi geliştirebilir ve elit seviyenin yoğun rekabetine hazırlanabilirsiniz.
    • Bir jimnastikçinin 4. veya 5. Seviyeye geçebilmesi için en az 7 yaşında olması gerekir.
    • Ayrıca bu seviyelere ulaşabilmeniz için Seviye 3 atlama, bar, kiriş ve yer becerilerinde %75 yeterlilik seviyesi ve 34,00 AA hareketlilik puanı gibi belirli ön koşulları karşılamanız gerekir.
    • Bazı 4-5. Seviye becerileri arasında ön el sıçramaları, kipsler, taban çemberleri, 150° ayrık sıçramalar ve eyer sıçramaları bulunur.
  4. adım 4 6-10 seviyelerinde isteğe bağlı rutinler oluşturmak için antrenörünüzle birlikte çalışın.
    6-10 seviyelerinde isteğe bağlı rutinler oluşturmak için antrenörünüzle birlikte çalışın. İlk 5 seviye boyunca, tüm jimnastikçiler için gerekli olan standart becerileri ve rutinleri uygulayacaksınız. Ancak üst seviyelere geçtiğinizde, özel güçlü yönlerinizi ortaya koyan kendi rutinlerinizi geliştirmeye başlamanız gerekecektir. Bunlara 'isteğe bağlı' rutinler denir. Zorunlu becerilerinizi geliştirmeye devam ederken rekabetçi bir rutini nasıl bir araya getireceğiniz konusunda antrenörünüzle konuşun.
    • Seviye 8'e ulaşmak için en az 8 yaşında, Seviye 10'a ulaşmak için ise en az 9 yaşında olmanız gerekir.
    • Bir sonraki seviyeye geçebilmeniz için bu seviyelerin her birinde minimum yeterlilik ve hareketlilik puanlarını karşılamanız gerekir.
    • Seviye 10, elit bir jimnastikçi olarak kabul edilmeden önce ulaşabileceğiniz en yüksek seviyedir.

TOPS/Hopes Programı ile Elit Seviyeye Yükselme

  1. adım 1 eğer aşağıdaki özelliklere sahipseniz, özel pre-elite eğitimi için bir tops programına katılmayı deneyin're age 7-10.
    7-10 yaş arasındaysanız özel Elit Öncesi eğitim için TOPS programını deneyin. TOPS programı, Elit seviyeye ulaşmayı uman yetenekli genç Junior Olimpiyatları jimnastikçileri için özel bir USA Jimnastik programıdır. Bu programın sizin için uygun olup olmadığı konusunda antrenörünüzle konuşun. Eğer öyleyse, TOPS için testlere katılabilirsiniz ve hak kazanırsanız, sıralamada ilerlemenize yardımcı olacak özel eğitim ve yarışmalar için seçilebilirsiniz.
    • Eyalet TOPS sınavı Haziran ve Temmuz aylarında, ulusal TOPS sınavı ise Ekim ayında yapılır. TOPS'a katılmaya hak kazanırsanız, her Aralık ayında düzenlenen özel bir eğitim kampına davet edileceksiniz.
    • Sadece jimnastik becerileriniz değil, aynı zamanda fiziksel yetenekleriniz de (ipe tırmanma, amuda kalkma veya bacak kaldırma gibi) test edilecektir. TOPS için eleme testleri yaşınıza göre değişir.

    İpucu: TOPS veya Hopes'a seçilmek sizi otomatik olarak Elit bir jimnastikçi yapmaz, ancak bu programlar sonunda Elit seviyede yarışmayı uman ciddi sporcular için harika basamak taşlarıdır.

  2. 2. adım aşağıdaki durumlarda bir hopes programına başvurun're 10-12 years old.
    10-12 yaşındaysanız Hopes programına başvurun. Hopes programı, elit seviyeye geçmeye tam olarak hazır olmayan 10-12 yaş arası çok yetenekli Junior Olympics jimnastikçileri içindir. Antrenörünüzle bu programlardan birine katılma konusunda konuşun, böylece elit seviyeye geçmeye hazır olana kadar takımınızdaki elit jimnastikçilerle birlikte antrenman yapabilir ve yarışabilirsiniz.
    • US Challenge'da Hopes jimnastikçisi olarak yarışmak için bölgesel veya ulusal bir yarışmada 32.0 zorunlu puan ve 46.5 isteğe bağlı puan kazanmanız gerekir.
  3. adım 3 elit programa katılma konusunda antrenörünüzle konuşun.
    Elit programa katılmayı denemek için antrenörünüzle konuşun. Bir TOPS veya Hopes jimnastikçisi olarak, bölgesel ve ulusal düzeyde elit program için test yapma fırsatınız olacaktır. Ulusal elemelere katılmaya ne zaman hazır olacağınızı belirlemek için antrenörünüzle birlikte çalışın.
    • TOPS veya Hopes'tan genç elit programına (11-15 yaş arası jimnastikçiler için) geçiyorsanız, Klasiklere katılmaya hak kazanmak için 35.0 zorunlu puan ve 53.0 isteğe bağlı puan almanız gerekir. ABD'ye katılmaya hak kazanmak için 35.0 zorunlu ve 54.0 isteğe bağlı puana ihtiyacınız olacaktır.
  4. adım 4 daha yüksek seviyelerdeki bölgesel ve ulusal şampiyonalarda yarışın.
    Daha yüksek seviyelerdeki bölgesel ve ulusal şampiyonalarda yarışın. 8-10. Seviyelere ulaştığınızda, önceki seviyelere kıyasla daha fazla rekabet fırsatına sahip olacaksınız. Bunlar arasında bölgesel ve ulusal düzeydeki şampiyona müsabakaları da yer alır. Bu yarışmalara katılmak için gerekenleri nasıl tamamlayacağınız konusunda antrenörünüzle konuşun.
    • Bu daha büyük yarışmalar, daha zor rutinler yapmanızı gerektirecek ve daha düşük seviyeli yarışmalardan farklı bir dizi standarda göre değerlendirilecektir.
    • Seviye 8-10 yarışmalarının kuralları, Fédération Internationale de Gymnastique tarafından belirlenen uluslararası yönergelere dayanmaktadır.
  5. adım 5 elit bir eleme yarışmasına katılın.
    Bir elit eleme yarışmasına katılın. Elit Öncesi beceri setinde başarılı bir şekilde ustalaştığınızda, Elit Programı için seçmelere katılabilirsiniz. Hem zorunlu hem de isteğe bağlı rutinlerden oluşan eleme müsabakalarına hazırlanmak için antrenörünüzle birlikte çalışın.
    • Her eleme etkinliğinde elde etmeniz gereken belirli puanlar, yaş grubunuza ve hangi tür eleme etkinliklerine katıldığınıza bağlı olacaktır.
    • Junior Elite jimnastikçi olmak için 11-15 yaşında, Senior Elite jimnastikçi olmak için ise 16 yaşında veya daha büyük olmalısınız.
    • Elit bir jimnastikçi olduğunuzda, Milli Takıma katılmaya ve uluslararası yarışmalara katılmaya hak kazanabilirsiniz.

Eğitiminizi Desteklemek

  1. adım 1 smart hedefler belirleyin...
    Antrenmanınız için SMART hedefler belirleyin. Elit bir jimnastikçi olmak gibi büyük bir hayali daha küçük, daha kısa vadeli hedeflere bölerek daha yönetilebilir hale getirebilirsiniz. Antrenmanınız için spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir, ilgili ve zamana bağlı hedefler belirleyin.
    • Örneğin, yıl sonuna kadar 5. Seviyeye ulaşmak gibi büyük bir hedefiniz olabilir. Bunu daha küçük hedeflere bölebilirsiniz, örneğin haftada belirli sayıda saat barlarda bir hareket çalışmak veya ay sonuna kadar split jump'ınızı mükemmelleştirmek gibi.
    • Koçunuz, güçlü yönlerinize ve mevcut beceri seviyenize göre antrenmanınız için gerçekçi ve faydalı hedefler belirlemenize yardımcı olabilir.
  2. adım 2 tükenmişliği önlemek için kişisel bakım uygulayın.
    Tükenmişliği önlemek için kişisel bakım uygulayın. Elit bir jimnastikçi olmak çok zordur ve tükenmek ve spordaki neşe duygunuzu kaybetmek kolaydır. Bunun olmasını engellemek için kendinize fiziksel ve duygusal olarak özen gösterin. Kendinize özen göstermenin bazı yolları şunlardır:
    • Destekleyici arkadaşlar ve aile ile zaman geçirmek
    • Besleyici yemekler yemek
    • Bol bol uyumak
    • TV izlemek, okumak veya yaratıcı projeler yapmak gibi rahatlatıcı aktiviteler yapmak

    Uyarı: Rekabetçi jimnastikçiler, sakatlıklar ve yeme bozuklukları da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına karşı savunmasızdır. Antrenmanınız sırasında fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak sağlıklı kaldığınızdan emin olmak için doktorunuzla yakın bir şekilde çalışın.

  3. 3. adım sağlıklı bir diyet sürdürmek için doktorunuzla veya bir beslenme uzmanıyla birlikte çalışın.
    Sağlıklı bir diyet uygulamak için doktorunuzla veya bir beslenme uzmanıyla birlikte çalışın. Elit bir jimnastikçi olmak için antrenman yaparken doğru beslenmeyi sağlamak zor olabilir. Kilonuzu sağlıklı bir şekilde yönetmek ve ihtiyacınız olan besinleri almak için ne yemeniz gerektiği konusunda antrenörünüzle, doktorunuzla ve bir beslenme uzmanı veya diyetisyenle konuşun.
    • Çoğu jimnastikçi, antrenman sırasında enerjisini korumak ve güçlü kaslar inşa etmek için karbonhidrat ve protein açısından zengin bir diyete ihtiyaç duyar. Bununla birlikte, tam olarak ihtiyacınız olan diyet türü jimnastik tarzınıza bağlı olarak değişebilir.
    • İhtiyacınız olan tüm vitamin ve mineralleri almak için çeşitli meyve, sebze ve sağlıklı yağlar (balık, fındık, tohum ve bitkisel yağlarda bulunanlar gibi) tükettiğinizden de emin olun.
  4. adım 4 eğitim masraflarını karşılamaya yardımcı olması için mali yardım hibesine başvurun.
    Eğitim masraflarını karşılamaya yardımcı olması için mali yardım hibesine başvurun. Rekabetçi jimnastik eğitimi çok pahalı olabilir. Okul ücreti, ekipman, seyahat ve diğer masraflar ve ücretler arasında, siz ve aileniz yılda 15.000 $'a kadar ödeme yapabilirsiniz. Eğitim masraflarınızı karşılayamıyorsanız, Akrobasi Cimnastiği Vakfı'nın Sporcu Yardım Hibesi gibi hibelere başvurmayı deneyin.
    • Nasıl başvuracağınızdan emin değilseniz, antrenörünüze yardımcı olup olamayacaklarını sorun.
    • Hibe almaya hak kazanamazsanız, GoFundMe veya MakeAChamp gibi bir kitle fonlama platformu aracılığıyla ailenizden ve arkadaşlarınızdan fon toplamayı düşünün.

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Zayıf kolları güçlendirmek için en iyi egzersizler nelerdir?
    Diz çekme, barfiks ve barfiks üst vücut kuvvet antrenmanı için harikadır. Bunun için tek bir bar kullanabilirsiniz. Aslında, kapı duvarınızın üzerine asabileceğiniz ve duvarı delebileceğiniz veya yerine emebileceğiniz bazıları vardır. Herhangi bir kuvvet antrenmanı yapmadan önce her zaman esnediğinizden emin olun.
  • Soru
    Spor salonuna gitmeden nasıl harika bir jimnastikçi olabilirim?
    Çevrimiçi sanal eğitim harika bir şey; sınırları olmayan jimnastik gibi. Dünyanın her yerindeki eğitmenlerden eğitim alabilir, hatta kamplara ve ustalık sınıflarına katılabilirsiniz. Sanal eğitimin en güzel yanı, canlı bir ders alabilmeniz veya daha sonra tekrar ziyaret edebilmenizdir. Bu, eğitim alanları konusunda çok daha fazla esneklik sağlıyor.
  • Soru
    Bir jimnastik antrenörü için en önemli nitelikler nelerdir?
    En önemli nitelik, çocuklarla çalışabilme, güvenli ve olumlu iletişim kurabilme becerisidir. Ayrıca, fiziksel ve duygusal zorlukları tanımlamak, Olimpik kalibrede bir özgeçmişe sahip olmaktan çok daha önemlidir.

İpuçları