MMA Şampiyonu Nasıl Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

MMA, kickboks, muay thai, boks ve diğer dövüş sanatlarının unsurlarından oluşan rekabetçi bir dövüş sporudur. MMA veya Karma Dövüş Sanatları yaygın olarak popüler hale gelmiştir ve girmesi zor olabilir. MMA'daki unvanlar veya şampiyonluk kemerleri, uygun ağırlık sınıflarında yüksek bir atletik başarı standardını karşılayan dövüşçülere verilir. MMA'in arkasındaki tanıtım organizasyonu, bu kararı bir şampiyonluk dövüşünün sonuçlarına göre verir. Belirli bir dövüşün galibi olarak MMA şampiyonu olursunuz.

Adımlar

Doğru Spor Salonunu Seçmek

  1. adım 1 bir spor salonu seçin1Sizin ve ekibin harika bir kimyaya sahip olduğu bir spor salonu seçin. İyi bir MMA takımına katılmak, herhangi bir dövüşçünün yapabileceği en önemli şeylerden biridir. İyi antrenman partnerleriniz ve iyi bir antrenörünüz yoksa, bu sporda çok fazla ilerleyemezsiniz. Kendi antrenmanınızda aradığınız sonuçları elde etmiş bir antrenör ve ekip bulun ve onlara bağlı kalın.
    • Doğru spor salonunu ararken, orada antrenman yapan insanlarla tanışmanız gerekir. Bir antrenmanı izleyin ve uyum sağlayıp sağlamadığınızı öğrenin.
    • Antrenörlerle oturun, bir dövüşçü olarak hedefleriniz hakkında konuşun ve spor salonunun eviniz olarak adlandırmak istediğiniz yer olup olmadığını öğrenin.
  2. adım 2 zayıf yönlerinize hitap eden bir spor salonu bulun.2Zayıf yönlerinize hitap eden bir spor salonu bulun. Bir spor salonunun gücü, bir dövüşçü olarak sahip olduğunuz eksikliklerle ters bir ilişkiye sahiptir. Size zayıf yönlerinizi ele alma ve kendinizi daha iyi bir dövüşçü olarak tamamlama fırsatı sunan bir spor salonunda antrenman yapmadığınız sürece.
    • Örneğin, Muay Thai geçmişiniz varsa, sizi her yönden daha iyi bir MMA dövüşçüsü yapmak için güreş konusunda size yardımcı olacak bir yerde antrenman yapmak isteyebilirsiniz.
    • Bir dövüşçü olarak beceri setinizde mümkün olduğunca çeşitli olmak, en iyi olmanıza yardımcı olacaktır. Size boks ve jiu jitsu kombinasyonunu öğreten bir spor salonu harika bir başlangıç noktasıdır.
    • Araştırdığınız spor salonunda antrenman yapan erkeklerin boyutlarını değerlendirin. Eğer onlara bakıyor ve dövüşmek için daha büyük adamlara ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, bu ihtiyacı karşılayan bir spor salonu seçin. Daha iri adamlarla dövüşmek, kafes maçında biriyle dövüşmenin nasıl bir şey olacağı konusunda size en iyi fikri vermesi açısından çok önemlidir.
  3. adım 3 spor salonunu değerlendirin's attitude toward sparring.3Spor salonunun tartışmaya karşı tutumunu değerlendirin. Antrenman yapmak ile kendinize ve/veya başkalarına zarar vermek arasında bir çizgi olduğundan emin olun. Antrenörün herkesin birbiriyle nasıl ilişki kurduğunu takip ettiğinden emin olun.
    • Ortam, müsabaka fırsatları sırasında herkesin her an %110'unu ortaya koyduğu bir ortamı kolaylaştırmalıdır.
    • Ortam aynı zamanda herkesin birbirini önemsediği bir ortam olmalıdır, böylece hiç kimse ciddi şekilde incinmez. Antrenman hazırlıktır, gerçek MMA dövüş maçları değildir.
    • Antrenmanlara çok erken başlamayın. Önce iyi temeller geliştirdiğinizden emin olun. İyi bir antrenörle çalışın; antrenman yapmaya hazır olduğunuzda size haber verecektir.
  4. adım 4 spor salonlarının yoğun olduğu bir bölgeye gidin.4Spor salonlarının yoğun olduğu bir bölgeye taşının. Bir MMA şampiyonu olmak istiyorsanız, ancak mükemmel spor salonlarının yakınında yaşamıyorsanız, evinize yakın olmayı feda etmeniz gerekebilir. Bu, spor salonlarının yüksek nicelik ve nitelikte olduğu bir bölge anlamına geliyorsa, o zaman taşının.
    • Sadece bir dövüş sanatları spor salonunun bulunduğu bir yerde yaşıyorsanız, güreş, Jiu Jitsu, kickboks ve benzerlerinin o tek spor salonu tarafından barındırılması gerekecektir. Spor salonu şampiyon olmak için ihtiyacınız olan eğitimi sunmuyorsa, taşınmayı düşünün.
    • Las Vegas veya Los Angeles gibi daha büyük bir şehre taşınırsanız, muhtemelen beş mil yarıçapında on kaliteli spor salonuna erişiminiz olacaktır. Farklı disiplinleri uygulamak için farklı spor salonlarına gidebilirsiniz.

MMA Dövüşünün Temellerini Öğrenmek

  1. adım 1 stand-up dövüş bilgisine sahip olun.1 Stand-up dövüş bilgisine sahip olun. Stand-up dövüşü temel olarak diz çökme, dirsek atma, yumruklama ve tekmelemeden oluşur. Kafeste rakibinizin saldırılarından daha kolay kaçabilmek için ayak hareketlerinizi geliştirmek üzere antrenman yapın.
    • Çeşitli disiplinlerde eğitim alacaksınız: karate, Kung-Fu, Kendo, Muay Thaive tabii ki, Boks.
    • Çoğu amatör dövüşçünün ihtiyaç duyacağı temel hareketleri öğrenmek için kapsamlı bir kickboks bilgisi edinmeyi düşünün. Ayakta dövüşü geliştirmenin en etkili yolu budur.
  2. adım 2 temel dövüş tekniklerini çalışın...2Temel dövüş tekniklerini uygulayın. Dövüş pozisyonu alın. Yüzünüzü korumak için bir kolunuzu kullanın. Diğer kolunuzu vücudunuzu korumak için aşağıda tutun.
    • Vücudunuzun ön ayağınızla aynı tarafında, bu kolunuzla düz bir yumruk yaparak bir jab yapın.
    • Arka elinizle havaya doğru düz bir yumruk atarak çapraz yumruk yapın.
    • Kanca vuruşu yapmak için öndeki elinizle dairesel bir hareketle yumruk atın.
    • Aparkat için yumruğunuz yukarı bakacak şekilde yukarı doğru yumruk atın.
  3. adım 3 rakibinizin başarısını azaltın's attacks.3Rakibinizin saldırılarının başarısını azaltın. Bu, MMA dövüşçüsünün klinik dövüş temellerini öğrenerek yapılabilir. Sambo, judo ve diğer dövüş tekniklerinde ustalaşarak clinch takedown için antrenman yapın. güreş tekni̇kleri̇.
    • Nasıl clinch dövüşü yapılacağını etkili bir şekilde anlamak için nasıl güreşileceğini öğrenin.
    • Ayaktayken veya yerdeyken bir clinch başlatın.
    • Rakibinize yaklaşın ve onunla kollarınızı kilitleyerek onu bağlayın.
    • Rakibinizi fırlatarak ya da yere indirerek alt edin.
  4. adım 4 rakibinize boyun eğmeyi öğrenin.4Rakibinize boyun eğmeyi öğrenin. Yer oyunu, MMA dövüş temellerinin bir başka ayrılmaz parçasıdır. Yer oyunu, rakibinizin teslimiyetlerinin gerçekleştiği yerdir.
    • Yer oyunu jiu jitsu, sambo, judo ve atış ve yakalama güreşinden oluşur. Kendinizi teslimiyete karşı nasıl savunacağınızı bilmek, özellikle MMA'de dövüşleri kazanmak için çok önemlidir.
    • Çoğu MMA dövüşçüsü Brezilya sanatı olan jiu jitsuBu nedenle, kendinizi onların teslimiyetlerine karşı savunabilmek ve dövüşler sırasında kendi teslimiyetlerinizi yaratmayı öğrenmek için hazırlıklı olun ve iyi antrenman yapın.
    • Optimum kontrol için rakibinizin üstüne çıkarak onu biniş pozisyonuna getirin. Biniş pozisyonları arkadan ve yandan da başarılı olabilir.
  5. adım 5 güç ve zindelik için antrenman yapın5MMA antrenmanınızın yanı sıra güç ve zindelik için de antrenman yapın. Sürekli dövüş gücü için, güç için ağırlık kaldırın ve dayanıklılık için fitness egzersizleri yapın. Sağlam bir fitness antrenmanı, dövüş sırasında dayanıklılığınızı koruyabilmenizi sağlayacaktır.
    • Örneğin, haftada üç kez bir antrenörle MMA antrenmanı ve haftada iki kez aerobik antrenmanı (koşu, bisiklet veya yüzme) yapabilirsiniz.
    • Dövüş öncesi antrenman rejiminize dövüşten aylar önce başlayın. Her şeye hazırlıklı olmanızı sağlamak için antrenmanın sizi mümkün olan her şekilde zorlaması gerekir.
    • Gücünüzü en üst düzeye çıkarmak için ağırlık kaldırın. Çeşitli fitness egzersizleri yaparak dövüş gücü için dayanıklılık oluşturun.

Güç ve Dayanıklılık için Antrenman

  1. adım 1 isınma...1Egzersizinize başlamadan önce ısının. Rutininize sprint atarak başlayarak kalp atış hızınızı yükseltin. 25 metre (82 ft) boyunca depar atın, başladığınız yere geri yürüyün ve ardından deparı en az beş dakika daha tekrarlayın.
  2. adım 2 üst vücut kas dayanıklılığınızı ve gücünüzü zorlayın.2Üst vücut kas dayanıklılığınızı ve gücünüzü zorlayın. 15 şınav, 15 jumping jacks ve 15 bench dips yapın. Bu rutini tam 5 dakika boyunca tekrarlayın ve bir sonraki adıma geçmeden önce 90 saniye dinlenin.
    • Egzersizleri haftada en az 3 kez, arada bir gün dinlenerek gerçekleştirin.
    • Pratik yaparak sürenizi nasıl geliştirebileceğinizi görmek için her egzersiz istasyonunu ne kadar sürede yaptığınızı kaydettiğinizden emin olun.
  3. adım 3 vücudunuzu geliştirmeye odaklanın's capacity to perform.3Vücudunuzun performans kapasitesini artırmaya odaklanın. Bu, vücudunuzun aşırı efor seviyelerine dayanırken yorgunluğa karşı bir direnç oluşturmasına yardımcı olacaktır. 10 ağır torba burpee ile başlayın.
    • Burpee clean ve 25 lb dambıl ile 10 kez press yaparak işleri hafifletin.
    • Bunu 15 lb dambıl ile 10 burpee yaparak takip edin.
    • İstasyondaki son burpee setini sadece vücut ağırlığınızı kullanarak gerçekleştirerek ağırlık miktarını daha da azaltın. 10 burpee yapın.
    • Antrenmanın bitiminden sonra bu devre istasyonunu tam beş dakika boyunca tekrarlayın. Ardından bir sonraki adıma geçin.
  4. adım 4 bir kondisyon devresi ile tüm vücudu kondisyonlayın.4Kondisyon devresi ile tüm vücudunuzu kondisyonlayın. Yüksek yoğunluklu kondisyon çalışması yaparken kalbinizi yüksek tutun. Bu devreyi gerçekleştirin ve bir sonraki adıma geçmeden önce diğerlerini yaptığınız gibi tam beş dakika boyunca tekrarlayın.
    • Bir dizi hızlı yüksek diz ile bacaklarınızı yüksek vitese geçirin. Bunu 10 kez yapın.
    • Bir set dağ tırmanışı yapın. Hareketi 10 kez gerçekleştirin.
    • Bir set jumping jacks, plank jacks ve split lungs yapın. Her setin tam bir devre olarak kabul edilmesi için 10 kez yapılması gerekir.
  5. adım 5 hedef aerobik ve...5Aerobik ve anaerobik aktiviteleri hedefleyin. Sürekli dayanıklılık geliştirirken güç ve kuvvet oluşturun. Bunu yapmak için tüm vücut ağırlıklı direnci dahil edin.
    • Bu devreyi 10 squat, 10 baş üstü presli squat, 10 tricep press, her yönde 10 kez omuz çemberi, 10 bicep curl ve 10 bent over row yaparak tamamlayın.
    • Tamamladıktan sonra istasyonu beş dakika daha tekrarlayın.

MMA Dövüş Oyununda Zirvede Kalmak

  1. adım 1 motive olun ve...1Motive olun ve motivasyonunuzu koruyun. Tüm MMA büyüklerini düşünün. Randy Couture, Matt Hughes, Dan Hardy ve Georges St. Pierre gibi adamları. Hepsinin ortak noktası nedir? Nasıl antrenman yaptığınız konusunda tutarlı olun ve en iyi olma hedeflerinizle gözünüzü ödülden ayırmayın.
    • Başkaları ve onların ilerlemeleri söz konusu olduğunda tünel görüşüne sahip olun. Kendinizi bir başkasıyla kıyasladığınızda, kendinize sınırlar koymuş olursunuz. Hiç sınırınız olmamasına odaklanın.
    • Mükemmellik için çabalayın. Bir MMA dövüşçüsü olarak gelişiminize ve büyümenize odaklanın. Başarılı olma dürtünüzü orada arayın.
    • Kendinize meydan okumak için hedefler belirleyin. İlerlemenizi düzenli olarak değerlendirin ve ardından yeni hedefler belirleyin.
  2. adım 2 tam potansiyelinizle dövüşebilmek için ring deneyimi kazanın.2Tam potansiyelinizle dövüşebilmek için ring deneyimi kazanın. Her gün tüm gün pratik ve antrenman yapabilirsiniz, ancak gerçek ring deneyimi gibisi yoktur. Hazır olduğunuzda, devam edin ve ringe çıkın ve deneyimin size öğretmesine izin verin.
  3. adım 3 dikkat çekici olun ve diğerlerinin arasından sıyrılın.3Dikkat çekici olun ve diğerlerinin arasından sıyrılın. Organizatörlerin tanıtmayı sevdiği dövüşçüleri düşünün. Hayranların bir dövüşçüyü diğerine tercih etmesini sağlayan şeyin ne olduğunu belirleyin ve inceleyin. Herkesin hakkında konuştuğu kişi olursanız, o zaman unvan için o şansı elde etmeniz daha kolay olacaktır.
    • Kafesteyken daima rakibinizin işini bitirmeye çalışın. Heyecan verici nakavtları ve teslimiyetleri izlemek, kararları izlemekten çok daha eğlencelidir.
    • Kişiliğinizi gösterin. Harika, akılda kalıcı bir kişiliğiniz varsa, çok daha fazla ilgi çekersiniz.
  4. adım 4 teknik(ler)i uygulama fırsatlarını değerlendirin.4Teknik(ler)i uygulamak için fırsatları değerlendirin. Ne zaman antrenman yaparsanız yapın, farklı disiplinlerden öğrendiğiniz teknikleri uygulama fırsatını asla kaçırmayın. Nerede olursanız olun veya ne yapıyor olursanız olun, dövüş sanatlarının hareketlerinden yararlanabilirsiniz. Tekniklerinizi mükemmelleştirmek için bu fırsatları değerlendirin.
    • Örneğin, torba alıştırmaları yapıyorsanız, sadece manyak gibi sallanmayın. Farklı kickboks, MMA hareketleri gibi tekniklerinizi kullanın.
    • Kollarınız düşmeye hazır olduğunda formunuzu koruyabilirseniz, kafese girdiğinizde oyununuzun zirvesinde performans gösterme şansınız çok daha yüksek olur.
  5. adım 5 antrenman ve dövüşte aşırıya kaçmaktan kaçının.5Antrenman ve dövüşte aşırıya kaçmaktan kaçının. Vücudunuzun dinlenmek ve iyileşmek için zamana ihtiyacı olacaktır. Kendinizi bu noktanın ötesine itmeyi seçerseniz, bu performansınızı olumsuz etkileyecektir. Bu noktayı tanımayı öğrenin ve bu noktaya geldiğinizde vücudunuza ihtiyacı olan iyileşme süresini verin.
    • Geçmişte aşırı antrenman yapmış olabileceğinize dair işaret ve belirtiler arasında müsabakadan önce hastalanma, antrenman sakatlıkları, düşük performans ve/veya gecikmiş zirve sayılabilir.
    • Şu anda aşırı antrenman yapıyor olabileceğinize dair işaret ve belirtiler arasında kalp atış hızınızın artması, belirli bir antrenman yoğunluğu için kalp atış hızınızın artması, aralıklar arasında kalp atış hızınızın toparlanma süresinin artması ve/veya antrenmana karşı ilgisizlik veya heves eksikliği yer alır.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru13 yaşında bir çocuğun profesyonel bir MMA dövüşçüsü olmak için antrenmana başlaması güvenli midir? Evet, genç yaşta başlamak güvenlidir. Birçok MMA dövüşçüsü 3 yaşından küçükken antrenman yapmaya başlar.
  • SoruMMA şampiyonu olmak için birden fazla dövüş stilinde siyah kuşak sahibi olmak zorunda mıyım? Hayır, gerekmez.
  • Soru22 yaşındayım, şimdi eğitime başlarsam profesyonel olabilir miyim? Nadiren de olsa, çok çalışırsanız yaşınız nedeniyle çok kısa olsa da profesyonel bir kariyer yapma şansınız var.

İpuçları

  • Dünyanın en pahalı spor salonunda antrenman yapmak zorunda olmasanız da, en iyisi olmak için antrenmanınıza yatırım yapmanız önemlidir.
  • Şampiyon olmak için antrenman yaparken dayanıklılık, esneklik, güç, çeviklik ve hıza odaklanmayı unutmayın.
  • Sıkı bir diyet uygulamak çoğu dövüşçü için önemlidir.

Uyarılar

  • Asla en iyi olduğunuza inanmayın; biraz ego iyi olsa da, kimse büyük bir kafadan hoşlanmaz. Bu, düşüşünüzü çok daha kötü ve çok daha hak edilmiş hale getirecektir.