Nasıl Nihai Dövüşçü Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ultimate Fighter olma yolunda Randy Couture, Quinton 'Rampage' Jackson ve Anderson Silva'nın saflarına katılmak ister misiniz? Doğru rehberlik ve arka planla, UFC'nin aradığı türden çok yönlü bir atletik yarışmacı olmayı öğrenebilirsiniz. Dövüşmeyi öğrenin, deneyim kazanın ve nasıl profesyonel olacağınızı öğrenin. Daha fazla bilgi için Adım 1'e bakın.

Adımlar

Savaşmayı Öğrenmek

  1. adım 1 forma girin...1Forma girin. Nihai dövüş ya da karma dövüş sanatları aerobik dayanıklılık, güç, çeviklik ve irade testidir. Nihai bir dövüşçü olmak için her yönden harika bir sporcu olmanız gerekir, bu nedenle kafese atlamak istiyorsanız forma girmeniz gerekir.
    • Kas geliştirin diyet yapmaya ve çok kilo vermeye çalışmak yerine yağ kaybetmek. Vücut geliştirmek ve güçlü olmak istiyorsunuz. Sağlıklı bir vücut geliştirmek kaldırma rutini İyi bir dövüş formuna girmek için aerobik ve egzersiz rutini uygulamak, antrenmana geçişi çok daha kolay hale getirecektir.
    • Eğer spor salonuna gidecek vaktiniz yoksa, evde egzersiz yapmak. Kapsamlı bir rutine kolaylıkla çalışan, Şınav, mekikve germe.
  2. adım 2 öğrenmeye başlayın...2Boks yapmayı öğrenmeye başlayın. Ultimate dövüşçüler, boksörler, dövüş sanatçıları, güreşçiler ve güneşin altındaki neredeyse tüm dövüş stillerinin bir karışımıdır. Her yaşta dövüş becerilerini öğrenmeye başlamanın en yaygın ve kapsamlı yollarından biri, boks becerilerini geliştirmeye başlamak, yumruk atmayı ve dik durarak savunma yapmayı öğrenmektir.
  3. 3. adım çalışma minderi güreşi....3Çalışma minder güreşi. Gençseniz ve yeni başlıyorsanız, minder güreşinde iyi bir temel edinmek ve kontrollü bir ortamda dövüş deneyimi kazanmak için okulunuzun güreş takımına katılmayı düşünün. UFC'de olduğu kadar gösterişli olmayabilir, ancak amatör güreşin temellerini öğrenmek sizi uzun vadede daha güçlü bir dövüşçü yapacak, minder becerilerinizi ve dayanıklılığınızı geliştirecektir. Ayrıca kilonuzu takip etmek ve iyi bir dövüş formuna girmek için de harika bir yoldur.
  4. adım 4 dövüş sanatlarını öğrenin....4Öğren dövüş sanatları. MMA'ya ilk girmeye çalıştığınızda, temel minder güreşi ve çeşitli dövüş sanatları konusunda biraz deneyiminiz varsa (başlangıç düzeyinde bile olsa) yardımcı olacaktır. Hemen atlayıp MMA'in temellerini öğrenmeye başlayabilirsiniz, ancak dövüşü yere indirebilen ve rakibinizi alt edebilen çok yönlü bir dövüşçü olmak, harika bir dövüşçü olmakla vasat bir dövüşçü olmak arasındaki farktır. MMA için kendinizi tanımanız gereken en iyi dövüş sanatları şunlardır:
    • Karate ve kung-fu, tekmelerinizde doğruluğu öğrenmek için mükemmeldir
    • Judo, rakibinizi mindere yatırmayı öğrenmek için harika bir yoldur
    • Brezilya ju-jitsusu en başarılı MMA dövüşçüleri tarafından çalışılır ve minder dövüşünü bambaşka bir seviyeye taşır
    • Muay-thai aynı zamanda 'sekiz uzuv sanatı' olarak da bilinir ve vuruş için diz ve dirseklerin kullanımında uzmanlaşmıştır
  5. adım 5 bir spor salonu arayın...5Bölgenizde şu konularda uzmanlaşmış bir spor salonu arayın karma dövüş sanatlari. Kafeste düzgün bir şekilde dövüşmeyi öğrenmek, bir grup dövüş sanatını ayrı ayrı öğrenmekten ve ardından bir dövüş seçmekten daha fazlasını gerektirir. Hepsini bir araya getirmeyi öğrenmeli ve diğer MMA dövüşçüleriyle antrenman yapmalı, tartışmalı, öğrenmeli ve becerilerinizi geliştirmelisiniz. Temel bilgileri öğrenecek ve bu tür spor salonlarının etrafında toplanan toplulukta iyi bir kaynağa sahip olacaksınız.

Deneyim Kazanmak

  1. adım 1 tarzınızı geliştirmeye ve uzmanlaştırmaya başlayın.1Stilinizi geliştirmeye ve uzmanlaşmaya başlayın. Teknik boksörlerden sokak dövüşçülerine, minder güreşçilerinden tekme ustalarına kadar birçok farklı nihai dövüşçü stili vardır. Size en doğal gelen nedir? Harika bir karma dövüş sanatçısı olmak için uzmanlık alanınızı belirlemeniz ve bu beceriyi rakiplerinize karşı kullanabileceğiniz jilet gibi keskin bir noktaya getirmek için çalışmanız gerekir.
    • Kısmen bu, karma dövüş sanatlarında eğitim almadan önce geliştirdiğiniz diğer becerilerden gelişebilir. Eğer bir güreşçiyseniz, daha kapsamlı bir dövüşçü olmak için boksunuz üzerinde de çalışarak minder oyununuzu geliştirin. Boksa başladıysanız, mat oyununuzu geliştirmek için Brezilya stilinde eğitim almayı düşünün. Eksiksiz bir dövüşçü olun.
  2. adım 2 doğru ağırlık sınıfını bulun ve bu sınıfta yarışın.2Doğru ağırlık sınıfını bulun ve bu sınıfta yarışın. Tartılardan birinin üst aralığında sağlıklı kilonuzu bulmanız ve ardından bu seviyede tutarlı bir kiloyu korumanız gerekir. Karma dövüş sanatları ve UFC, dövüşçüleri sınıflandırmak için genellikle aşağıdaki ağırlık sınıflarını kullanır:
    • Bantamweight: 126 ila 135 lb (57 ila 61 kg)
    • Tüy sıklet: 136 ila 145 lb (62 ila 66 kg)
    • Hafif ağırlık: 146 ila 155 lb (66 ila 70 kg)
    • Orta Sıklet: 156 ila 170 lb (71 ila 77 kg)
    • Orta Sıklet: 171 ila 185 lb (78 ila 84 kg)
    • Hafif Ağır Siklet: 186 ila 205 lb (84 ila 93 kg)
    • Ağır sıklet: 206 ila 265 lb (93 ila 120 kg).
  3. adım 3 i̇lk dövüşünüzü aradan çıkarın.3İlk dövüşünüzü aradan çıkarın. Biraz antrenman deneyimi kazandıktan sonra, eğitmenlerinizden birinden size yerel bir dövüş ayarlamasını isteyin ve MMA'da yarışmanın nasıl bir şey olduğunu hissedin. İyi giderse ve hoşunuza giderse, antrenman programınızın izin verdiği sıklıkta dövüş rezervasyonu yapmaya devam edin. Benzer beceri seviyesine sahip birine karşı iyi bir maç bulması için antrenörünüze güvenin.
    • Booker'lar genellikle köpekbalığı-balık dövüşleri ayarlamayı sever, deneyimsiz bir balığı (bu durumda siz) kan banyosu görmek için evi doldurma umuduyla katil bir dövüşçüyle eşleştirir. İlk dövüşünüzde bu tür durumlardan birine itilmekten kaçınmak için elinizden geleni yapın. Çok daha deneyimli bir dövüşçüye karşı mücadele etmek zorunda kalmak cesaret kırıcı olacaktır.
  4. 4. adım zihinsel oyununuzu geliştirin.4Zihinsel oyununuzu geliştirin. Rekabete başladığınızda, hem kayıpları hem de galibiyetleri göz ardı etmeyi öğrenin. Ringdeki zaferlerinizi ve başarısızlıklarınızı düşünmek için sadece kısa bir süre duraklayarak her zaman bir sonraki dövüşünüzü dört gözle bekleyin. Geçmiş dövüşleriniz üzerinde durmak sadece neyi daha iyi yapabileceğinizi ve bir sonraki dövüşünüzde galip gelme şansınızı artırmak için nasıl gelişebileceğinizi öğrenmek için iyidir.
  5. adım 5 antrenmana devam edin.5Antrenmana devam edin. Spor salonunda sıkı çalışmaya ve aldığınız eğitimden yararlanmaya devam edin. Kendinizi, geliştirmeniz gereken alanları belirlemenize yardımcı olacak daha deneyimli diğer dövüşçüler ve eğitmenler de dahil olmak üzere iyi bir antrenman ekibiyle çevreleyin. Olabileceğiniz en iyi dövüşçü olmak için çalışın ve dövüşleri kazanmaya devam edin.
    • Meşru karate stillerinde, kuşak derecesinden kuşak derecesine ilerleme bir süreç veya sürekli bir döngüdür. Öğrenci mevcut rütbesine uygun teknikleri, kataları ve müfredatın diğer bölümlerini öğrenir.
    • Bu rafine teknikler, eğitim partnerleri ve diğer tatbikatlarla çeşitli şekillerde basınç testine tabi tutulur.
    • Öğrenci hazır olduğunda, sensei'sinin veya bir öğretmenler kurulunun gözetimi altında resmi bir rütbe değerlendirmesine tabi tutulur. Başarılı olursa, öğrenciye yeni bir kuşak derecesi verilir ve birinci adımdan yeniden başlar.

Profesyonel Olmak

  1. adım 1 ağ oluşturmaya başlayın.1Ağ kurmaya başlayın. İnternete girin ve amatör bir dövüşçü olarak kendiniz için bir varlık oluşturmaya başlayın. İsminizi duyurun. UFC dövüşlerine katılın ve sporda bağlantılar kurun, mesaj panolarına katılın ve topluluğa olabildiğince çok katılın. Profesyonel bir karma dövüş sanatçısı olmak istiyorsanız, hayatınızı bu spor etrafında döndürmelisiniz.
    • Tapology ve Fight Network, dövüşçüler ve MMA hayranları için popüler kaynaklardır. Etkileşime geçin ve öğrenebileceğiniz her şeyi öğrenin.
    • Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağ sitelerine katılın. Kendi dövüşlerinizi ve görünüşlerinizi tanıtın ve dövüş bağlantılarınız ve hayranlarınızla iletişim halinde kalın.
  2. adım 2 sponsorluk alın.2Sponsorluk alın. Amatör bir dövüşçü olarak kendinize iyi bir itibar ve kayıt oluşturduysanız, Fight Tribe veya Made to Win gibi dövüşçüleri yönetme konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahip bir menajerlik şirketine başvurun. Onlarla bir menajerlik anlaşması için pazarlık yapmaya çalışın.
    • Çoğu menajerlik şirketinin sadece kazananlarla ilgileneceğini anlamak önemlidir. Güçlü rakiplere karşı birkaç önemli dövüş kazanmaya devam edin. Önemli yeteneklere sahip olmak isteyenleri değil, kâr elde edecekleri deneyimli ve heyecan verici dövüşçüleri bulmak isterler. Mümkün olduğunca çok dövüş kazanarak kendinize en iyi şansı verin.
  3. adım 3 benzersiz olun.3Eşsiz olun. Mike Tyson'ın çınlayan zincirleri ve Muhammed Ali'nin kafiyeli sözleri vardı. MMA dünyasında Chuck Liddell'in mohawk'ı ve bel altı konuşmaları, Anderson Silva'nın ise buz adam tavrı vardı. Dövüş kalabalığı arasında öne çıkmak istiyorsanız, sahada öne çıkmanız ve gösterişli ve eğlenceli bir kişilik geliştirmeye başlamanız gerekecek.
    • Bu bazı dövüşçüler için diğerlerinden daha kolaydır. Saçınızı yapmak ve korkutucu görünümlü dövmeler yaptırmak için zaman harcamayın. O zamanı antrenman yaparak geçirmeniz daha iyi olur. Yine de 'karakteriniz' üzerinde biraz düşünmeye değer. Korkutucu bir takma ad edinin ve onu kullanın.
  4. adım 4 bir ufc seçmesine katılın.4Bir UFC seçmesine katılın. Nihai hedefiniz bir Ultimate Fighter olmaksa, UFC için denemeler yapmanız gerekir. Temsilcileri dövüşlerinize davet edin ve iletişime geçin. Katılmak istediğinizi belli edin. Organizasyon temelde özel bir kulüp gibi çalışır - davet edilmeniz gerekir. Ancak ilgilendiğinizi açıkça belirtmenizde bir sakınca yok.
    • Ayrıca, genellikle yılda bir kez belirli bir yerde seçmeler düzenleyen The Ultimate Fighter reality şovuna başvurmayı da düşünebilirsiniz. Bazen şovun özel temasına uyum sağlamak için belirli bir ağırlık sınıfı veya bölge ile sınırlandırırlar, ancak dövüş programınızı oluştururken ve kazanmaya devam ederken düzenli olarak kontrol etmeye devam edin.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruKızım 7 yaşında ve UFC dövüşçüsü olmak istiyor. Onu desteklemeli miyim? Elbette. Onu bazı dövüş sanatları derslerine yazdırabilirsiniz. Unutmayın, o çok genç ve yaşı ilerledikçe ne yapmak istediğine dair fikri muhtemelen değişecektir, ancak şimdilik, sadece onunla gidin ve sahip olduğu ilgi alanlarını takip etmesine izin verin.
  • SoruUFC dövüşçüsü olmak ne kadar sürer? Farklı insanlar farklı hızlarda öğrenir. Harika olmak için sabit bir zaman dilimi yok. Önemli olan kararlı olmak, odaklanmak ve bunun için aç kalmak ve gerçekten başarılı olmak için çalışmak.
  • SoruHindistan'dan biri UFC'ye katılabilir mi? Dünyanın en ücra ülkesinden bile bir kişi katılabilir. Sadece meydan okumaya aç olmanız gerekir.

İpuçları

  • Savaşmaya ve kazanmaya devam edin.

Uyarılar

  • Düzgün ve lisanslı bir MMA eğitim tesisinin gözetimi altında antrenman yapın.