Yaz Kampında Nasıl Popüler Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Göz korkutucu olsa da yaz kampı yeni arkadaşlar edinmek için harika bir yerdir. Farklı insanlarla tanışmak, benzersiz şeyler denemek ve bunları yaparken eğlenmek için pek çok fırsat vardır. Yaz kampında popüler olmak kolaydır. Tek yapmanız gereken kendinizi insanlara tanıtmak, onlarla ortak ilgi alanları bulmak ve kendiniz gibi davranmaktır.

Adımlar

Kendinizi İnsanlara Tanıtma

  1. yaz kampında popüler olun adım 1.jpeg
    Merhaba diyerek ve kendinizi tanıtarak başlayın. Yeni biriyle konuşmak korkutucu olabilir. Basit bir 'merhaba' veya 'günaydın' uzun bir yol kat etmenizi sağlayacaktır. Herkes beğenilmek ister ve bir sohbet başlatmak insanlara açık olduğunuzu ve onlarla konuşmakla ilgilendiğinizi gösterecektir.
    • Sohbetinizi daha kişisel hale getirmek için merhaba dedikten sonra diğer insanlara isimlerini sorun. İsimleri çabuk unutma eğilimindeyseniz, onlarla konuşurken isimlerini doğal bir şekilde kullanmaya çalışın. İsimlerini yüksek sesle söylemek daha sonra hatırlamanıza yardımcı olacaktır.
    • Kendinizi tanıtırken göz teması kurun. Bu, kendinizden emin ve sohbete açık görünmenizi sağlayacaktır.
  2. yaz kampında popüler olun adım 2.jpeg
    İnsanlarla konuşurken arkadaşça ve destekleyici olun. Söyleyecek güzel bir şeyler bulmaya çalışarak konuşmalarınızı pozitif enerjiyle güçlendirmek için pozitif bir dil kullanın. Alaycı olmak ve bir şeylerle dalga geçmek kolaydır, ancak insanlar bundan çabucak bıkacaktır. Biriyle konuşurken bir şeyden şikayet etmeye başlarsa, onu aktif bir şekilde dinleyerek ve sempati duyarak destekleyici olun. Başkaları sizin genel olarak iyi biri olduğunuzu fark ettiklerinde, sizinle konuşmak istemeleri daha olası olacaktır.
    • Kaba davranarak başkalarını etkilemeye çalışmak cazip gelebilir, ancak bu çoğu zaman geri tepecektir. Kimse zorbaları sevmez!
    • Etrafta olmayan başkaları hakkında konuşurken mümkün olduğunca nazik olun. İnsanların arkasından dedikodu yaparsanız eninde sonunda sizin güvenilmez olduğunuz söylenecektir.
    • Gülümseyin. İnsanlar başkalarının kendilerine gülümsemesinden hoşlanırlar ve büyük ihtimalle onlar da size gülümseyeceklerdir.
  3. yaz kampında popüler olun adım 3.jpeg
    Bir sohbet başlatmak için kişisel sorular sorun. İnsanlara kendileri hakkında sorular sormak, sizinle takılmakla ilgilenmelerini sağlamak için mükemmel bir yoldur. İnsanlara sorular sorduğunuzda, onları size karşı açılmaya davet etmiş olursunuz. Okulda hangi dersleri okudukları veya ne tür sporlar yapmaktan hoşlandıkları gibi basit bir konuyu açmayı deneyin.
    • İnsanlara eğlenmek için ne yaptıklarını sormak başlangıç için iyi bir yerdir. Ortak bir noktanız olduğu ortaya çıkabilir. Olmasa bile, onlar hakkında bir şeyler öğrenebilirsiniz!
    • Hassas bir konuya değinebilecek sorular sormaktan kaçının. Eğer birisi üzgün görünüyorsa, ona neden bu kadar mutsuz olduğunu sormak kötü bir fikir olabilir.
    • Bazı insanların yumuşak noktaları vardır. Yeni biriyle konuşurken ona ebeveynleri veya ailesi hakkında sorular sorabilirsiniz. Ebeveynleri boşanmış ve zor bir durumda olabilir. Aranızda güçlü bir ilişki olduğunu hissettiğinizde daha açık olun. Karşınızdaki kişinin hangi konuda hassas olduğundan emin değilseniz, belki kendi hayatınız hakkında konuşabilirsiniz. Birinin ebeveynleri hakkındaki tüm sorulardan kaçındığını düşünüyorsanız, açılabileceklerini göstermek için ebeveynleriniz hakkında konuşun.

Ortak İlgi Alanları Bulmak

  1. yaz kampında popüler olun adım 4.jpeg
    Diğer insanlar hobilerinden bahsettiklerinde onlara ilgi gösterin. Herkesin boş zamanlarında yapmaktan hoşlandığı şeyler vardır. Diğer insanların hobilerine olan ilginizi, bu işe nasıl başladıklarını veya bir şeyde nasıl iyi olduklarını sorarak ifade edin. İnsanlar iyi oldukları şeyler hakkında konuşmaktan hoşlanırlar. Kendiniz için yeni bir hobi bile bulabilirsiniz!
    • Neye ilgi duyduğunuz konusunda dürüst olun. Dans etmekten kesinlikle nefret ettiğinizi biliyorsanız, yeni bir dans rutini öğrenmek istediğiniz konusunda yalan söylemeyin.
  2. yaz kampında popüler olun adım 5.jpeg
    Hoşunuza giden müzik ve filmler hakkında konuşun. Herkes müzik dinlemeyi ve film izlemeyi sever. Müzik, ortak zevkler aracılığıyla insanlarla bağlantı kurmanın harika bir yoludur. Filmler, pek çok farklı konu hakkında konuşmak için harika bir platform sağlar. Eğer ikiniz de son Star Wars filmini beğendiyseniz, bir sonrakini sizinle birlikte izlemek isteyip istemediklerini sorun!
    • İnsanlar daha önce hiç duymadığınız bir müzik hakkında konuşurken, size göstermelerini isteyin.
    • Başkalarının hoşuna giden bir filmi hiç izlemediyseniz, bir gece birlikte izleme fikrini gündeme getirin.
  3. yaz kampında popüler olun adım 6.jpeg
    Benzer ilgi alanlarına sahip insanlar bulmak için kampa gelirken yanınızda hoşunuza giden şeyler getirin. Kağıt oynamaktan hoşlanıyorsanız, yanınızda bir deste getirin ve öğle yemeği sırasında dağıtın. Yakalamaca oynamayı seviyorsanız, kampa yanınızda bir futbol topu götürün ve kolunuzun altında tutun. Sizinle aynı şeylerden hoşlanan diğer insanlar bunu fark edecek ve size katılmak isteyeceklerdir!
    • Taşıması kolay şeyler getirmeye çalışın. Ceplerinize veya sırt çantanıza sığmayacaksa, muhtemelen yanınıza almak için çok büyüktür.

Yeni Şeyler Denemek

  1. yaz kampında popüler olun adım 7.jpeg
    Fırsat bulduğunuzda etkinliklere kaydolun. Fırsat verildiğinde katılmamak cazip gelse de, katılmanın ne kadar önemli olabileceğine şaşıracaksınız. Yeni bir şey denemek cesaret gerektirir ve insanlara faaliyetlere açık olduğunuzu göstermek sadece onlara güven duyduğunuzu göstermekle kalmaz, aynı zamanda başkalarını da sizinle birlikte katılmaya teşvik eder.
    • Herkes bir şey yapmakla ilgilenmiyor gibi görünse bile, bunun nedeni ilk gönüllü olmak istememeleri olabilir. Eğer bu konuda rahatsanız, ilk siz gönüllü olarak aradaki buzları eritin.
  2. yaz kampında popüler olun adım 8.jpeg
    Otobüste farklı insanlarla oturun ve onlarla takılın. Yanınızda kart oyunları, testler içeren dergiler veya otobüste yapabileceğiniz diğer çok oyunculu aktiviteler getirin. Diğer insanlar bir arkadaşıyla gelmediyse, onların da sizin kadar sıkılmış olma ihtimali yüksektir. Otobüs yeni arkadaşlar edinmek için mükemmel bir yer olabilir.
    • Birinin yanına oturmadan önce her zaman yer olup olmadığını sorun. Bazı insanlar tek başlarına oturmayı tercih ederler. Bunu kişisel algılamayın!
  3. yaz kampında popüler olun adım 9.jpeg
    Daha önce hiç oynamadığınız oyunlara katılmak için gönüllü olun. Kuralları bilmiyorsanız endişelenmeyin. Birçok insan başkalarına öğretmekten hoşlanır. İnsanların size bir şeyleri nasıl yapacağınızı göstermesine izin verirseniz, gelecekte onlarla farklı oyunlar oynamaya açık olduğunuzu bileceklerdir.
    • Bildiğiniz oyunları diğer insanlara öğretmeye istekli olun. İnsanlar istemeseler bile oyun oynamaya davet edilmeyi takdir edeceklerdir.
  4. yaz kampında popüler olun adım 10.jpeg
    Telefonunuza bakmaktan kaçının, aksi takdirde ilgisiz görünebilirsiniz. Kampta telefonunuzu yanınızda bulundurmanıza izin veriliyorsa, etkinlikler arasındaki boşluklarda cep telefonunuzdan uzak durmaya çalışın. Bütün gün ekranınıza bakarsanız insanlar sosyalleşmekten kaçındığınızı düşünecektir.
    • Eğer yanınızda getirebiliyorsanız telefonunuzu evde bırakmayın. Tanıştığınız insanlarla numara alışverişi yapmak için ona ihtiyacınız olabilir!

Kendiniz Olmak

  1. yaz kampında popüler olun adım 11.jpeg
    Kim olduğunuzu ifade edin ve olabildiğince dürüst olun. Çoğu zaman kim olduğunuzu ifade etmek biraz korkutucu olabilir. İstediğiniz gibi giyinmekten veya evde normalde nasıl konuşuyorsanız öyle konuşmaktan korkmayın. Bir konuda fikriniz olduğunda yüksek sesle konuşun. Kim olduğunuz konusunda rahat olmanız başkalarına dürüst ve özgüvenli olduğunuzu gösterecektir.
    • Bir konuda güçlü bir fikre sahip olmak ile başkalarıyla tartışmak arasında fark vardır. Biriyle aynı fikirde olmasanız bile her zaman nazik olmaya çalışın.
  2. yaz kampında popüler olun adım 12.jpeg
    Kalabalığa uyum sağlamak için kim olduğunuzu değiştirmeyin. İnsanlar sizi siz olduğunuz için sevmelidir. Eğer birisi sizinle takılmak istemiyorsa, o zaman yolunuza devam edin. Sizin için doğru arkadaş olmayabilirler. Ayrıca, olmadığınız bir şey gibi davranmak yorucu olacaktır!
    • İnsanlar yapmak istemediğiniz bir şeyi yapmanız için size baskı yapmaya çalışırsa, hayır dediğinizde kararlı olun. İnsanlar sınırlarınıza saygı göstermelidir.
  3. yaz kampında popüler olun adım 13.jpeg
    Rahatlayarak ve popüler olma konusunda endişelenmeyerek eğlenin. Yeni insanlarla tanışmak ve yeni şeyler denemek için yaz kampındasınız, ama her şeyden önce eğlenmek için oradasınız! Eğlenmek sadece popüler olma konusundaki stresinizi azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda ilk etapta popüler olma şansınızı da artıracaktır. Eğer eğleniyor gibi görünürseniz, diğerleri de sizinle eğlenmek isteyecektir!
    • Rahatlamaya çalışın! Yaptığınız her küçük şeye dikkat ediyorsanız eğlenmeniz zordur.
    • Zamanınızı nasıl geçirmek istiyorsanız öyle geçirmeyi seçin. Zamanınızı yapmak istemediğiniz şeyleri yaparak harcarsanız, huysuz ve mutsuz olursunuz. İnsanlar mutlu insanların etrafında olmaktan hoşlanırlar!

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Utangaç biriysem insanları nasıl tanıyabilirim?
    Bu benim de başıma geldi. Arkadaşlarınızdan biriyle takılıyormuş gibi davranın. Bu işe yaramazsa, kurnaz olun, ilgilendiğiniz sohbetlere katılın ve güven kazanana kadar güven taklidi yapın.
  • Soru
    Kendimden büyük kızlarla nasıl tanışabilirim?
    Genç olmakta yanlış bir şey yok. Eğer bu yüzden sizi dışlıyorlarsa, onlarla takılmayın. Sadece yürüyün ve onlarla konuşun ve eğer yapamayacağınızı düşünüyorsanız, yine de yapın. En önemli ders, özgüven kazanana kadar özgüven taklidi yapmaktır!
  • Soru
    Ya gerçekten çirkinsem ve yüzümü gördükten sonra kimse benimle arkadaş olmak istemezse?
    Çoğu insan potansiyel arkadaşlarını sadece dış görünüşe göre değerlendirecek kadar sığ değildir. Ayrıca, muhtemelen yüzünüzde bir sorun yoktur. Güvensiz olmak sizi hiçbir yere götürmez. Kendiniz olun ve çok sayıda arkadaş edineceksiniz.

İpuçları