Tüfek Dipçiği Nasıl Yatırılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Tüfeğinizin isabetliliği, metal işçiliğinin silahınızın kundağına uygunluğuna ve sağlamlığına bağlıdır. Bu uyum, tüfeğinizin yataklama işlemi ile geliştirilir - dipçiğin iç kısmının epoksi reçine ile kaplanması. Tüfeğinizin kundağına ilave yatak veya cam yatak malzemesi uyguladığınızda, namlulu mekanizmayı kundak içinde stabilize edecek ve tüfeğinizin isabet oranını artıracaksınız.

Adımlar

Parçaların Satın Alınması ve Dipçiğin Kuru Montajı

  1. adım 1 tüfeğiniz için doğru mekanizmayı sipariş edin.1Tüfeğiniz için doğru mekanizmayı sipariş edin. Tüfeğinizin üreticisi ile temasa geçin. İhtiyacınız olan mekanizma tipini belirlemek için bir şirket temsilcisi ile çalışın. Tüfeğinizin mekanizması için sipariş verin ve mekanizmanın gelmesini bekleyin.
    • Mekanizma, tüfeğin fişeği dolduran, ateşleyen ve çıkaran parçasıdır.
  2. adım 2 parçaların oturduğundan emin olmak için dipçiği kuru olarak takın.2 Parçaların oturduğundan emin olmak için dipçiği kurulayın. Tüfeğinizi yataklamadan önce - dipçiğin içini epoksi reçine ile kaplayarak - bir kuru çalışma yapın. Yatak malzemesini uygulamadan önce tüm parçaların birbirine tam oturduğundan emin olun. Mekanizmayı, ardından tetiği, şarjör kutusunu, sürgüyü ve sürgü salma mekanizmasını yerleştirin. Silahın doğru beslendiğinden emin olmak için, şarjöre sahte fişekler yerleştirin.
    • Parçaları birbirine düzgün oturması için zorlamayın. Mekanizma veya başka bir parça tabancaya doğru oturmazsa, üreticiyle temasa geçin ve yeni bir parça sipariş edin.
  3. adım 3 kılavuz olarak kullanmak için tabancanın fotoğrafını çekin.3Kılavuz olarak kullanmak için silahın fotoğrafını çekin. Tüfeğe aşina değilseniz, monte edilmiş ateşli silahı belgelemeyi düşünün. Birleştirilmiş tüfeğin fotoğraflarını çekmek için bir kamera veya telefon kullanın. Birleştirilmiş silahı belgelemek size bir referans kaynağı sağlayacaktır.

Tüfeği Yataklama için Hazırlama

  1. adım 1 tabancayı sökün ve önceki yataklamayı inceleyin.1Tabancayı sökün ve önceki yataklamayı inceleyin. Mekanizmayı dipçikten çıkarın. Tüfeğin küçük parçalarını çıkarın. Bunlara şarjör ve tetik dahildir. Mevcut yataklamayı inceleyin. Epoksinin nereye yerleştirildiğini ve dipçiğin nasıl yataklandığını not edin.
    • Yatak hala iyi durumdaysa, aynı yöntemi kullanabilirsiniz.
    • Yataklama çatlamış, aşırı aşınmış veya yumuşamışsa, alternatif yataklama yöntemlerini araştırın.
  2. adım 2 çalışma alanınızı gazete kağıtları ile örtün ve dipçiği mengene sapları ile yükseltin.2Çalışma alanınızı gazetelerle örtün ve dipçiği mengene saplarıyla yükseltin. Gazeteleri düz çalışma alanınızın üstüne yerleştirin. Mengene saplarınızı alın ve çalışma alanınıza yerleştirin. Dipçiği gevşetilmiş mengene saplarının arasına yerleştirin ve sıkın.
    • Mengene sapları stoğu yerinde sabitleyecek ve stoğun dönmesini önleyecektir.
    • Mengene saplarınız yoksa, bunun yerine bir tabanca tutucu kullanın.
  3. adım 3 hareketi yağdan arındırın.3Tabancayı yağdan arındırın. Mekanizmayı yağdan arındırmak diğer malzemelerin tabancaya yapışmasını sağlayacaktır. Bir çift lateks eldiven giyin. Bir pamuk topunu veya çubuğu denatüre alkole batırın. Doymuş pamuk topunu kullanarak mekanizmayı ve geri tepme kulağını silin.
  4. adım 4 geri tepme kulağının üzerine maskeleme bandı yerleştirin.4Geri tepme pabucunun üzerine maskeleme bandı yerleştirin. Bandın geri tepme kulağının üzerine ve etrafına yerleştirilmesi küçük bir boşluk yaratarak mekanizmanın dipçikten kolayca ayrılmasını sağlar. Geri tepme kulağının üst, alt ve yanlarını iki kat maskeleme bandıyla sarın. Geri tepme pabucunun önünü ve arkasını iki kat maskeleme bandı ile kaplayın.
  5. adım 5 tüfeğe ayırıcı madde uygulayın's metal parts.5Tüfeğin metal parçalarına ayırıcı madde uygulayın. Mekanizmayı ve namluyu ayırıcı madde ile kaplamadan önce lastik eldiven giyin. Mekanizma vidalarını, ayak plakasını ve dipçiğe yeniden takılacak her parçayı kapladığınızdan emin olun. Ayırıcı maddenin kurumasını bekleyin. Piyasada çeşitli ayırıcı maddeler bulunmaktadır.
    • Namluyu ve mekanizmayı bolca kaplamak için bir aerosol sprey kullanın.
    • Balmumu kullanırken, parmak uçlarınızı balmumuna batırın. Balmumunu parmaklarınızla mekanizma ve namlu üzerine yayın.
    • İhtiyatlı davranın - her şeyi ayırıcı madde ile kaplayın.
  6. adım 6 kili kuytu yerlere ve çatlaklara yerleştirin ve ayırıcı maddeyi tekrar uygulayın.6 Kili kuytu yerlere ve çatlaklara yerleştirin ve ayırıcı maddeyi tekrar uygulayın. Epoksinin kaplamaması gereken yerlere sızmasını önlemek için, eylemin kuytularını ve çatlaklarını modelleme kiliyle doldurun. Delikleri doldurmak için bir buzlu şeker çubuğu veya parmaklarınızı, fazla kili temizlemek için de bir jilet kullanın. Vida deliklerini unutmayın!
  7. adım 7 ayırıcı maddeyi tekrar uygulayın ve dipçiğin içini yağdan arındırın.7Ayırıcı maddeyi tekrar uygulayın ve dipçiğin içini yağdan arındırın. Tüfeğin metal parçalarına ikinci bir kat ayırıcı madde uygulayın. Bir pamuk topunu veya çubuğu denatüre alkole batırın. Doymuş pamuk topunu dipçiğin içini silmek için kullanın.

Tüfek Dipçiğini Yataklama

  1. adım 1 yatak bileşimini karıştırın.1Yatak bileşimini karıştırın. Mumlu olmayan plastik bir kap ve bir buzlu şeker çubuğu alın. Plastik bardağa eşit miktarda reçine ve sertleştirici koymak için buzlu şeker çubuğunu kullanın. Stok rengiyle eşleşmesi için karışıma boya ekleyin. Karışımı fıstık ezmesi kıvamına gelene kadar karıştırmak için çubuğu kullanın.
    • Hava kabarcıklarını önlemek için karışımı çırpmayın.
    • Her zaman ürünün üzerindeki talimatları izleyin!
    • Karışımı bir buzlu şeker çubuğu ile uygulayın. Tek kullanımlık lastik eldiven giyin. Karışımdan on sent büyüklüğünde bir miktarı bir buzlu şeker çubuğunun ucuna yerleştirin. Geri tepme pabucu alanını ve arka vida alanını ince, eşit bir karışım tabakasıyla kaplamak için çubuğu kullanın.
    • Kılavuz olarak önceki yataklama işini kullanın. Karışımı önceki yataklamanın üzerine uygulayın.
  2. adım 2 hareketi yerleştirin ve vidaları sıkın.2Kolu yerleştirin ve vidaları sıkın. Mekanizmayı dipçiğin içine yerleştirin. Bir tornavida alın. Mekanizma vidalarını mekanizmaya takın.
    • Eğer mekanizmanın iki vidası varsa, önce arka vidayı sıkın.
    • Eğer mekanizmanın üç vidası varsa, önce şarjörün hemen arkasındaki vidayı sıkın.
  3. adım 3 mengeneyi namlunun etrafına yerleştirin ve epoksinin sertleşmesini bekleyin.3Mengeneyi namlunun etrafına yerleştirin ve epoksinin sertleşmesini bekleyin. Mengeneyi dipçikten çıkarın. Tüfeğin namlusunu mengenenin içine yerleştirin. Bu dipçik üzerindeki gerilimi azaltacaktır.
  4. adım 4 fazla epoksiyi bir pamuklu çubuk ve jiletle temizleyin.4Bir pamuklu çubuk ve jiletle fazla epoksiyi temizleyin. Mekanizma kundağa vidalandığında, epoksi dikişlerden sızar. Fazla epoksiyi bir pamuklu çubukla silin. Kalan kalıntıları kazımak için bir jiletle yüzeyin üzerinden geçin.

Epoksinin Kürlenmesi ve Tüfeğin Temizlenmesi

  1. adım 1 epoksinin kürlenmesini bekleyin.1Epoksinin sertleşmesini bekleyin. Dipçiği ve hareketi temizleyebilmeniz için karışımın düzgün bir şekilde sertleşmesi gerekir. Ortalama olarak, epoksinin 24 ila 48 saat kürlenmesine izin vermelisiniz.
    • Her zaman bir ürünün kürlenme talimatlarını izleyin.
  2. adım 2 tüfeği sökün.2Tüfeği sökün. Bileşiğin sertleşmesine izin verdikten sonra, tüfeği parçalarına ayırmalısınız. Vidaları mekanizmadan sökün. Mekanizmayı dipçikten 'çıkarmak' için mekanizmaya bir tokmakla vurun. Dipçiği inceleyin; mekanizmanın tam bir kopyasını görmelisiniz.
    • İnatçı bir vidayı çıkarmak için tornavidayı yerleştirin ve lastik bir tokmakla sapın üstüne vurun.
    • Eğer mekanizmayı çıkarmakta zorlanıyorsanız, alıcının arkasına ⅝ inçlik bir dübel yerleştirin. Dübel bir kaldıraç işlevi görecektir. Hareketi çıkarmak için basıncı eşit olarak dağıtmak için kola bastırın.
  3. adım 3 bileşiği dipçikten çıkarın's pillar holes with a drill.3Matkapla dipçiğin sütun deliklerinden bileşiği çıkarın. Dipçiğin sütun deliklerinden kurumuş bileşiği çıkarmanız çok önemlidir. Elektrikli matkabınıza 5/16 inçlik bir uç takın. Mühürlü deliği delerek bileşiği çıkarın.
    • Tüfeklerde kullanılan vidaların çoğu ¼ inç olduğundan, 5/16 inçlik bir uç çoğu zaman işe yarayacaktır.
  4. adım 4 modelleme kilini çıkarın ve ayırıcı maddeyi durulayın.4Modelleme kilini çıkarın ve ayırıcı maddeyi durulayın. Modelleme kilini gevşetmek ve çıkarmak için bir tıraş bıçağı veya bıçak kullanın. Tüm pim ve vida deliklerinden kilin tamamının çıkarıldığından emin olmak için kontrol edin. Ayırıcı maddeyi çıkarmak için parçaların üzerinde sıcak suya batırılmış bir bez gezdirin; ayırıcı madde soyulmalıdır.
  5. adım 5 tüfeği yeniden birleştirin.5Tüfeği yeniden monte edin. Birleştirilmiş tüfeğin resimlerini geri alın. Tüfeği resimlerle eşleşecek şekilde yeniden monte edin ve vidaları sıkın. Bileşiğin kürlenmesini tamamlaması için silahı kullanmak üzere bir hafta bekleyin.
    • Bu noktada vidaları torklayabilirsiniz.

Uzman Soru ve Cevapları

İpuçları

  • Ayırıcı maddeyi uygulamadan önce, şaftın iç kısmını zımpara kağıdı ile pürüzlendirin. Bu epoksinin daha iyi yapışmasını sağlayacaktır.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Tornavida
  • Kil modelleme
  • Maskeleme bandı
  • Serbest bırakma ajanı
  • Mengene veya silah tutucu
  • Epoksi
  • Pamuk topları
  • Popsicle çubukları
  • Yumuşak bez
  • Tahta tokmak
  • Matkap ve matkap ucu