Beden Sörfü Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Vücut sörfü yapmak için harika bir yol küçük dalgaları yakalamak bir tahta olmadan. Bir dalga seti bulun, suya girin ve pratik yapmaya başlayın! Bodysurfing hakkında bilgi edinmenin en iyi yolu denemektir.

Adımlar

Sörfü Keşfetmek

  1. adım 1 vücut sörfü için iyi bir yer bulun.
    Vücut sörfü için iyi bir yer bulun. Çok kalabalık olmayan yerel plajları arayın: Düzgün bir şekilde bodysurf yapmak için biraz alana ihtiyacınız olacak ve şüphelenmeyen plaj müdavimlerini devirmek konusunda endişelenmek istemezsiniz. Kademeli eğime sahip yumuşak, kumlu bir plaj seçin. Sivri kayalardan, gelgit havuzlarından ve sığ deniz yosunu alanlarından kaçının. Dalgaların sizi ilerletecek kadar büyük olduğu (1-3 feet) ancak sizi sürükleyecek kadar büyük olmadığı bir günde vücut sörfüne başlayın.
    • Kendinizi geliştirdikçe, daha tehlikeli koşullarda güvenle bodysurf yapmayı öğrenebilirsiniz. Hareketleri öğrenene kadar küçük dalgalar ve kumlu diplerle başlayın. Eğer bir dalga sizi kayalık bir dip boyunca sürüklerse, ciddi şekilde yaralanabilirsiniz.
    • Dalgaları internetten kontrol edin. İnternette '[yerel plajdaki] dalgalar' veya '[bölgenizdeki] sörf koşulları' için bir arama yapın. Surfline.com adresini ziyaret edin, Surf-forecast.comveya başka bir site.
  2. adım 2 dalgaları izleyin.
    Dalgaları izleyin. Suya çıkın ve dalgaların nerede kırıldığını izleyin. Bir dalgayı yakalamak için en iyi zaman, dalga tepeye çıkmaya (çarpmaya) başlamadan hemen öncedir. Suya girin ve dalgaları tam tepeye çıktıkları yerde yakalamaya hazır olacak şekilde pozisyon alın. Dalganın yüksekliğini ve gücünü ölçün ve burada sörf yaparken kendinize güvendiğinizden emin olun.
    • Dalgaları izlerken yüzünüz kıyıdan uzağa dönük olmalıdır. Bir dalga yakalama zamanı geldiğinde, dalgayı içeri çekebilmek için yüzünüzü kıyıya döneceksiniz.
    • Suyun üstünde veya altında sürüşünüzün önünde kaya veya başka bir engel olmadığından emin olun.
  3. adım 3 mükemmel dalgayı bekleyin.
    Mükemmel dalgayı bekleyin. Önünüze çıkan dalgaların çoğu bodysurf için ideal olmayacaktır. Alışmaya çalışın altında dalış ya da gelen dalgaların üzerinde süzülmek. En zarif yol genellikle yaklaşan dalganın tepesinin altındaki boşluğa derinlemesine dalmaktır. Bu şekilde, dalganın gücünden hiçbir şey almadan içinden geçersiniz.
    • Dalgalar yeterince küçükse, tepelerin üzerinden atlayabilir veya sizi biraz savurmalarına izin verebilirsiniz. Dalgaların içine 'derin dalış' pratiği yapma fırsatını değerlendirmeye çalışın.
    • Kötü olanlardan doğru şekilde kaçmazsanız, dalgalar tarafından düşündüğünüzden daha hızlı yuvarlanırsınız. Dalgalardan darbe alırsanız: dalgaların kırıldığı yerin ötesinde denizin ilerisindeki alan olan 'güvenli bölgeye' girin. Alternatif olarak, kıyıya doğru yüzün ve mola vermek için sudan çıkın.

Bir Dalga Yakalamak

  1. adım 1 dönün ve sertçe kürek çekin.
    Dönün ve sertçe kürek çekin. Hoşunuza giden bir dalga gördüğünüzde, yüzünüzü kıyıya dönün, böylece dalga arkanızdan gelecektir. Olabildiğince sert yüzmeye başlayın. Dalga size ulaşmadan hemen önce kürek çekmeye başlayacak şekilde zamanlayın. Suyun üzerinde kalmak ve iyi bir sürüş sağlamak için dalga kadar hızlı hareket etmek istersiniz.
    • Bir serbest stil veya burada maksimum hız için emekleme vuruşu yapın. Kollarınızı kullanarak ileriye doğru hareket edin ve suda biraz kontrol sağlayın.
  2. adım 2 dalgayı sürün.
    Dalgayı sürün. Suyun etrafınızda kabardığını, sizi kaldırdığını ve ileriye taşıdığını hissederken sert kürek çekmeye devam edin. Kollarınızla yön verin ve ayaklarınızla tekme atın. Momentumunuzu korumak için ayaklarınızı olabildiğince hızlı ve güçlü bir şekilde pompalayın. Eğer yeterince hızlı yüzüyorsanız, kendinizi dalganın üstünde bulmalısınız. Bırakın sizi kıyıya taşısın.
    • 'Süpermen' pozunu düşünün. Kollarınızı önünüzde düz tutarak vücudunuzu sabit tutun. Bu, yönlendirme yapamayacak olsanız da hız kazanmak için iyi bir yol olabilir. Birçok yeni başlayan bodysurfçü bu hareketi denerken sürüklenir ve yuvarlanır.
    • Dalgayı mümkün olduğunca uzun süre sürmek için tekme atmaya ve kürek çekmeye devam edin. Tepe noktasından sonra, dalga sizi daha fazla taşıyacak gücü koruyamayana kadar yavaş yavaş azalacaktır. Eğer sıkı yüzüyorsanız, sürüşünüzü uzatabilirsiniz.
  3. adım 3 yapabildiğiniz zaman kalkın.
    Kalkabildiğin zaman kalk. Dalga, sizi sürüklemek için yeterli güç kalmayana kadar sizi taşıyacaktır. Kademeli, kumlu bir eğime sahip bir plajda vücut sörfü yapıyorsanız, kendinizi kıyının sığlıklarında göbek üstü yatarken bulabilirsiniz. Dalga yavaşladıkça, yönünüz üzerinde biraz daha fazla kontrol uygulayabilmeniz gerekir. Ayağa kalkın ve bir sonraki dalganın yolundan çekilin!

Başkalarıyla Vücut Sörfü

  1. adım 1 don't bodysurf alone.
    Tek başınıza bodysurf yapmayın. Özellikle ilk öğrendiğiniz zamanlarda, etrafınızda sertifikalı cankurtaranlar varken dalgalara binin. Mümkün olduğunca bir arkadaşınız veya aile üyenizle birlikte sörf yapın, böylece bir şeyler ters giderse sizi kollayacak biri olur.
  2. adım 2 her zaman sörf görgü kurallarına uyun.
    Her zaman sörf görgü kurallarına uyun. Bir dalga yakalamaya çalışmadan önce çevrenizi tarayın. Yolunuzda kimsenin olmadığından ve sizin de başkasının yoluna çıkmadığınızdan emin olun. Eğer başka biri zaten dalgaya biniyorsa, o zaman yoldan çekilmek size düşer. Kimsenin üzerine 'düşmeye' çalışmayın. Bu, sörf sörfü için olduğu kadar vücut sörfü için de geçerlidir.
    • Halihazırda sörf yapan birinin yolundan çıkmak için: kişinin yoluna dik bir yönde sertçe kürek çekin. Yoldan zamanında çıkamıyorsanız suyun altına dalın.
  3. adım 3 i̇zleyin ve yardım isteyin.
    İzleyin ve yardım isteyin. Nasıl yapılacağını zaten bilen bir arkadaşınız veya aile üyenizle vücut sörfüne gidin. Yardım istemek için fazla gururlu olmayın! İstemek istemiyorsanız, en azından diğer insanların dalgaları yakalamasını izleyebilirsiniz. Formlarına ve zamanlamalarına dikkat edin. Doğru yapana kadar onların hareketlerini kopyalamaya çalışın.
    • Vücut sörfü yapan insanların videolarını izleyin. Dalga yakalama süreci hakkında bir fikir edinmek için internette bodysurf videolarını arayın.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    25 ft iyi bir dalga boyutu mudur?
    Evet, bu iyi bir dalga boyu. Böyle dalgalarla güvende olun.

Video

İpuçları

  • Hızlı bir sürüş için veya kalabalık bölgelerde, dalgayla birlikte sahile doğru düz yüzün. Daha uzun sürüşler için, etrafta çok fazla insan yoksa, sahile yaklaşık 45 derecelik bir açıyla dalga boyunca vücut sörfü yapmayı deneyin. Bu, sürüşünüzü çok daha uzun hale getirecektir.
  • Birçok deneyimli vücut sörfçüsü özel palet kullanır yüzgeçler Bodysurf yaparken ekstra hız ve kontrol kazanmak için.
  • Beklerken ellerinizi suda sallamanın iyi şans getirdiği rivayet edilir -neredeyse sinek kovalamak gibi.

Uyarılar

  • Dikkatli olun Kıyı kırılır. Dalga tam kıyı şeridinde kırıldığında ve onu bir gezinti için yakaladığınızda, bu kısa bir dalga olacaktır! Doğrudan kumun içine gömülebilirsiniz.
  • Bir dalga size ulaşmadan önce kırılırsa, altına dalın ve sahilden uzaklaşın. Dalgaya binmeye çalışırsanız, oldukça kötü bir şekilde savrulabileceğinizi unutmayın. Küçük dalgalar bile sizi savuracak güce sahiptir.