Silah Kasası Nasıl Cıvatalanır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yeterli zaman verildiğinde, en iyi silah kasası bile kırılabilir. Sabitleme, hırsızların silah kasanızı sökmesini engellemenin ötesinde, silah kasanızı gözetleme, kesme ve çekiçlemeye karşı daha dayanıklı hale getirecektir. Silah kasanızı cıvatalamadan önce, sabitleme deliğini bulun veya kendiniz doğaçlama yapın. Ardından, silah kasanızı cıvatalamak için bir darbeli matkap ve sabitleme kiti kullanın.

Adımlar

Yerleşimin Planlanması ve Döşemenin Kaldırılması

  1. adım 1 ankraj deliğinin yerini belirleyin.1Dübel deliğinin yerini belirleyin. Çoğu orta ve büyük silah kasasının alt kısmında bir ankraj deliği bulunur. Yanmaz silah kasaları genellikle delikleri merkeze yerleştirir; geleneksel silah kasaları köşelere çapa delikleri koyma eğilimindedir.
    • Bir gecikme vidası veya çimento cıvatası, silah kasasındaki delikten geçerek kasayı altındaki çimentoya sağlam bir şekilde bağlar.
    • Daha küçük silah kasalarında silah kasasının arkasında veya yanlarında ankraj delikleri olabilir. Bazılarında hiç ankraj deliği olmayabilir.
    • Silah kasanızda bir ankraj deliği yoksa, silah kasanızı zincirlemek veya metal bir desteğe kaynaklamak gibi şeyler yaparak doğaçlama bir ankraj yapmanız gerekecektir.
  2. adım 2 optimum güvenlik için bir çimento ankraj yeri seçin.2En iyi güvenlik için bir çimento ankraj yeri seçin. Açıkta kalan çimento zemin en iyi seçeneğinizdir. Çimentonun önünde halı veya döşeme varsa, bunlar daha sonra kaldırılabilir. Bodrumun köşeleri, fırın odası veya soğuk hava deposu gibi gözden uzak yerler, silah kasanızın ayak altında kalmamasını veya dikkat çekmemesini sağlayacaktır.
    • Silah kasanızı duvardaki veya zemindeki ahşap bir destek gibi evinizin sağlam bir bölümüne de cıvatalayabilirsiniz. Ancak, silah kasası zorla yerinden çıkarılırsa, bu durum evinizde pahalı hasarlara neden olabilir.
    • Silah kasasının boyutunu ve ağırlığını aklınızda bulundurun. Bazıları merdivenler, koridorlar ve benzeri yerlerde manevra yapmak için çok büyük veya ağır olabilir.
  3. adım 3 gerekirse halıyı veya döşemeyi kaldırın.3Gerekirse halıyı veya döşemeyi kaldırın. Ankraj deliğinin ana hatlarını çizin ve ankraj deliği işaretine erişebilmeniz için silah kasasını yana doğru hareket ettirin. Ardından döşemeyi kaldırın:
    • Halı varsa, bir maket bıçağı kullanarak işaretin etrafından kabaca avuç içiniz büyüklüğünde bir yama çıkarın.
    • Ahşap kaplama, laminat veya başka bir malzeme varsa, testere, çekiç, levye ve/veya matkap kullanarak işaretin etrafındaki avuç içi büyüklüğünde bir bölümü kaldırın.
    • Silah kasanız çıplak çimento ile bir yere gidecekse, döşemeyi kaldırma konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak ve bunun yerine ankraj deliğini delmeye devam edebilirsiniz.
  4. adım 4 zemindeki ankraj deliğinin ana hatlarını çizin.4Zemindeki ankraj deliğinin ana hatlarını çizin. Kasayı ankraj yerine geri taşıyın. Zemindeki ankraj deliğinin ana hatlarını çizmek için bir keçeli kalem veya kurşun kalem kullanın. Zeminde sabitleme deliği konumunu işaretlerken dikkatli olun. Yanlış hizalanmış delikler silah kasasının yerleşimini bozabilir.
    • Orta ila büyük boyutlu silah kasaları genellikle inanılmaz derecede ağırdır. İşinizi kolaylaştırmak için taşıyıcı, el arabası ve sürgü gibi araçlar kullanın. Arkadaşlarınızdan yardım istemek kaslarınızı zorlamaktan daha iyidir.

Silah Kasasını Sabitleme

  1. adım 1 bir çekiç kullanın...1Dübel deliğini açmak için darbeli matkap kullanın. Normal bir matkap çimento ile zorlanabilir, ancak darbeli matkap çok az sorunla delebilir. Matkap derinliğini 3 inç (7,6 cm) ile 4 inç (10 cm) arasında ayarlayın, ucu ankraj deliği işaretine yerleştirin ve deliği açmak için tetiğe basın.
    • Bazı matkapların gövdesinde ayarlanabilir bir derinlik ayarı olabilir. Aksi takdirde, derinliği uç üzerinde işaretlemek için bant kullanın.
    • Çimento tozu ve parçaları çok tehlikeli olabilir. Çimento delerken daima koruyucu gözlük, solunum cihazı ve iş eldiveni kullanın.
    • Delme işlemine yavaş hız ve orta düzeyde basınçla başlayın. Delik derinleştikçe, sert basınç ve orta hız kullanana kadar basıncı ve hızı yavaşça artırın.
    • Çimento tozu ve kırık duvar parçaları ankraj deliğinizi tıkayabilir. Kalıntıları temizlemek için matkabınızı belirli aralıklarla delikten dışarı çekin.
  2. adım 2 delikte kalan toz ve kalıntıları temizleyin.2Delikte kalan toz ve kalıntıları temizleyin. Bunu yapmanın en kolay yolu basınçlı havadır. Havanın nozülünü deliğe belli bir açıyla tutun ve tozu ve küçük kalıntıları temizlemek için püskürtün. Bundan sonra, toz ve döküntülerin evinizin etrafında dolaşmaması için alanı iyice süpürün.
    • Hava kompresörleri de konserve hava kadar iyi çalışır. Sıkışırsanız, her zaman enkazı nefesinizle üflemeyi deneyebilirsiniz.
    • Tozu üfleyerek uzaklaştırmak genellikle havada bir buluta dönüşmesine neden olur. Bunu yaparken koruyucu gözlük ve solunum maskesi taktığınızdan emin olun.
  3. adım 3 silah kasasını sabitleme konumuna geri getirin.3Tabanca kasasını sabitleme konumuna geri getirin. Silah kasasını manevra yaparak sabitleme konumuna geri getirin. Silah kasasının altındaki ankraj deliği, çimentoda açtığınız delikle tam olarak aynı hizada olmalıdır.
  4. adım 4 gerekirse silah kasasını düzleştirin.4 Gerekirse silah kasasını düzleştirin. Silah kasanız eğikken cıvatalanmışsa, bu şekilde kalacaktır. Düzgünlüğü kontrol etmek için bir marangoz terazisi kullanın. Silah kasanızın düz olmadığını fark ederseniz, işleri eşitlemek için genellikle şim adı verilen ince tahta parçaları kullanın.
    • Silah kasaları çok ağır olduğundan, tesviye işlemi en kolay iki kişiyle yapılır. Bir kişi silah kasasını biraz kaldırmak için bir levye veya kaldıraç kullansın, ardından diğeri şimleri alttaki yerine kaydırabilir.
  5. adım 5 silah kasasını sabitlemek için gecikmeli cıvatayı batırın.5Silah kasasını sabitlemek için gecikmeli cıvatayı batırın. Çoğu ankraj kitinde bir gecikmeli vida veya çimento cıvatası, bir altıgen somun, bir pul ve bir çimento ankrajı bulunur. Cıvatayı silah kasası ankraj deliğinden ve çimentodaki deliğe itin. Pulu cıvatanın üzerine kaydırın, ardından pense veya lokma anahtar kullanarak altıgen somunu cıvatanın üst kısmındaki dişe sabitleyin.
    • Altıgen somunu sabitlemeden önce cıvatanın çimentonun mümkün olduğunca derininde olduğundan emin olun. Cıvatayı tam olarak yerleştirmeden önce bir çekiçle hafifçe vurmanız gerekebilir.
    • Bazı durumlarda, gecikmeli vida veya çimento cıvatası zaten çimento ankrajının içinde olabilir. Değilse, vidayı/cıvatayı uçları eşitlenene ve diş karşı taraftan çıkana kadar dübelin içine itin.
    • Kasanızın ankraj kitini kaybettiyseniz, bu parçaları yerel hırdavatçınızdan veya ev merkezinizden ayrı olarak satın alabilirsiniz.

Bir Dübel Geliştirmek

  1. adım 1 kaynak...1Silah kasanızı sağlam bir metal destek kirişine kaynaklayın. Silah kasanızı evinizdeki erişilebilir bir metal desteğin yanına yerleştirin, ardından ikisini birbirine kaynaklayın. Torcunuzla silah kasanızın ve desteğin oluşturduğu dikişi takip edin. İkisinin temas ettiği her yerde silah kasasını desteğe yapıştırmayı hedefleyin.
    • Silah kasanız desteğe kaynaklandıktan sonra çıkarılması çok zor olacaktır. Bir silah kasasını bu şekilde sadece yerinden oynatmayacağınızdan eminseniz sabitleyin.
  2. adım 2 silah kasanızı duvardaki bir saplamaya cıvatalayın.2Silah kasanızı duvardaki bir çiviye cıvatalayın. Duvarlarınızdaki saplamaları bulmak için bir saplama bulucu kullanın. Silah kasasını saplamaların neresine sabitleyeceğinizi bir kalemle işaretleyin. İşaretlerde bir vida deliği açmak için normal bir matkap ve marangozluk ucu kullanın. Bundan sonra, silah kasasını delinmiş ankraj delikleriyle hizalayın ve ankrajı normalde yaptığınız gibi takın.
    • Duvara sabitlenen silah kasalarında bazen birden fazla duvara sabitleme deliği bulunur. Bu, silah kasanızı bir köşeye konumlandırarak ve iki duvara bağlayarak daha iyi sabitlemenizi sağlar.
  3. adım 3 silah kasanızı mobilyalara zincirleyin.3Silah kasanızı mobilyaya zincirleyin. Bir ev kiralıyorsanız ve ev sahibiniz delmenizi istemiyorsa bu harika bir seçenek olabilir. Bu durumda ağır bir zincir ve kilit satın alın. Zinciri silah kasasının etrafına örün ve yatak ya da masa gibi ağır bir mobilyaya kilitleyin.
    • Silah kasanızı kül blokları, ağırlıklar, egzersiz ekipmanları gibi diğer ağır nesnelere de zincirleyebilirsiniz.
    • Silah kasanızı zincire iyice sardığınızdan emin olun. Zincir gevşekse veya kayabiliyorsa, muhtemelen bir hırsızı caydırmayacaktır.
  4. adım 4 silah kasanızı çimento ile tartın.4Silah kasanızı çimento ile tartın. Daha ağır ve taşınması daha zor hale getirmek için büyük silah kasalarının içine bir torba karıştırılmamış çimento koyabilirsiniz. Bazı ankraj geliştiricileri, kapısı olan hariç silah kasasının her tarafında bir çimento kabuğu oluşturmak için formlar ve karışık çimento kullanır.
    • Silah kasanız için bir çimento kabuğu dökmeyi veya dökülmüş bir çimento ağırlığı kullanmayı planlıyorsanız, çimentonun menteşelere veya kilit mekanizmasına müdahale etmemesine dikkat edin.
    • Küçük bir çimento bile silah kasanıza önemli miktarda ağırlık ekleyecektir. Çimentoyu silah kasasının muhafaza edileceği yere yakın bir yere ekleyin. Çimento eklendikten sonra kasayı taşımak zor olacaktır.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • SoruYeni silah dolabımız bir araya getirildikten sonra öne doğru eğiliyor. Nasıl düzleştirebilirim? Dolabın yaşına bağlı olarak, daha yeni stiller ve daha yakın zamanda üretilmiş olanlar, dolapların alt tarafında tesviye vidalarına sahip olma eğilimindedir. bunlar sola veya sağa çevrildiğinde dolabın oturduğu yüksekliği ayarlayabilir. durum böyle değilse, oturmak için sağlam bir düz zemin sağlamak için kasanın altına ahşap veya metal gibi sağlam bir alt tabaka yerleştirilebilir.

İpuçları

  • Ankraj delikleri olan çoğu silah kasası ayrıca bir ankraj/cıvatalama kiti ile birlikte gelir. Yeni bir kit satın almadan önce, silah kasanızla birlikte gelip gelmediğini kontrol edin.
  • Ankraj kitleri çoğu hırdavatçıdan ve ev merkezlerinden satın alınabilir. Silah kasası sabitleme deliğinin boyutunu bildiğiniz sürece, bir mağaza çalışanı uygun bir kit bulmanıza yardımcı olabilir.

Uyarılar

  • Aletlerin yanlış kullanılması kişisel zararlara veya maddi hasara neden olabilir. Aletleri her zaman dikkatli kullanın ve talimatlarını dikkatle izleyin.
  • Silah kasaları söz konusu olduğunda daha ağır olan her zaman daha iyi değildir. Elbette, ağır bir silah kasası bir hırsızın evinizden çıkarması için zor olacaktır, ancak çok ağır silah kasaları döşemelerinize zarar verebilir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Siyah keçeli kalem (veya kurşun kalem)
  • Cıvata aşağı/ankraj kiti
  • Solunum maskesi
  • Marangoz seviyesi
  • Basınçlı hava (isteğe bağlı)
  • Çekiciler (veya bir el arabası; isteğe bağlı)
  • Çekiç
  • Darbeli matkap (ve çimento matkap ucu)
  • Pense
  • Silah kasası
  • Güvenlik gözlükleri
  • Testere (isteğe bağlı)
  • Lokma anahtarı (ve lokmalar; isteğe bağlı)
  • İş eldivenleri