Bacak Arası Nasıl Kase Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Krikette leg-break, sağ elini kullanan bir vurucunun bacak tarafından sağ elle sahayı çevirmesini içeren zor bir tekniktir. Doğru şekilde atılırsa bacak arası inanılmaz derecede başarılı olabilir.

Adımlar

Topu Tutmak

  1. adım 1 parmaklarınızı konumlandırın.
    Parmaklarınızı konumlandırın. Topu işaret ve orta parmaklarınızın arasında tutun. Topu bu parmakların arasına yerleştirin, böylece geniş ama rahat bir şekilde ayrılırlar ve dikiş aralarında yatay olarak uzanır. Yüzük ve küçük parmaklarınızı bükün, böylece yüzük parmağınızın iç kısmı topun kenarına değecektir. Küçük parmağınız yüzük parmağınızın yanında durmalıdır.
    • 'İki parmak aşağı ve iki parmak yukarı' tutuşu hatırlamanın hızlı bir yoludur. İşaret ve orta parmaklarınız düz ve 'yukarıyı' gösterirken, yüzük ve küçük parmaklarınız bükülür ve 'aşağıyı' gösterir.
  2. adım 2 top ile avucunuz arasında küçük bir boşluk bırakın.
    Top ile avuç içiniz arasında küçük bir boşluk bırakın. Avucunuz ile top arasında boşluk olduğundan emin olun. Top avucunuzun içine çok fazla itilirse, düzgün bir şekilde döndürmek için ihtiyacınız olan kaldıraca sahip olamazsınız. Tüm işi bileğiniz ve orta parmağınız yapacaktır.
  3. adım 3 gevşek bir tutuş sağlayın.
    Tutuşunuzu gevşek tutun. Topu çok sıkı tutmak, doğru kaldıracı almanızı ve spini kontrol etmenizi de engeller. Başparmağınız işaret parmağına yakın ancak topun dışında olacak şekilde topu orta ve işaret parmaklarınız arasında nazikçe bırakın. Tüm eliniz topa hareket verecektir, ancak sadece bu temas noktaları ona dönüş ve kavis verecektir. Tutuşunuzu gevşek tutmak, topa spin verirken daha fazla hareket özgürlüğü sağlar.

Yaklaşımınızı Ayarlama

  1. adım 1 bileğinizi pozisyona getirin.
    Bileğinizi pozisyona getirin. Atışınızı hazırlamak için bileğinizi 90 derecelik bir açıyla bükün, böylece kolunuzu düz bir şekilde yan tarafınıza koyduğunuzda avuç içiniz (ve top) yukarı bakacaktır. Bileğinizi bu açıda tutmak, topu bıraktığınızda hızlı bir şekilde sağdan sola döndürmenizi sağlayacaktır. Bacak kırmanın dönüşünün bilek ve orta parmağın hareketinden kaynaklandığını unutmayın, bu nedenle bileğinizi doğru şekilde kaldırabileceğiniz şekilde ayarlayın.
  2. adım 2 ayaklarınızı, kalçalarınızı ve omuzlarınızı hedefle aynı hizaya getirin.
    Ayaklarınızı, kalçalarınızı ve omuzlarınızı hedefle aynı hizaya getirin. Vücudunuzun sol tarafını hedefinizle hizalayın. Bu, nişan almanıza ve yaklaşımınızı kontrol etmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca topu fırlatırken vücudunuzu döndürdüğünüzde ivme kazanmanızı sağlayacaktır.
  3. adım 3 yaklaşımınızı ayarlayın ve hafif bir açıyla koşun.
    Yaklaşımınızı ayarlayın ve hafif bir açıyla koşun. Duruşunuzu yaklaşmanız için hazırlayın. Koşuşunuz ne çok düz ne de çok açılı olmalıdır. Her iki aşırı uç da topu düzgün bir şekilde döndürmenizi ve momentum için bowling yapmayan kolunuzu kullanmanızı engelleyecektir.

Topu Serbest Bırakma

  1. adım 1 yönlendirmek için yaylanmayan kolunuzu kullanın.
    Yönlendirmek için bowling oynamayan kolunuzu kullanın. Bowling oynamadan hemen önce, bowling oynamayan kolunuzu kaldırın ve önünüze doğru sertçe indirin. Size daha fazla ivme kazandırması için kolunuzu ve vücudunuzun sol tarafını kullanın. Bu hareketin bowling omzunuzu öne doğru çekmesine izin verin.
  2. adım 2 vücudunuzu öne doğru döndürün.
    Vücudunuzu öne doğru döndürün. Hareketinizi yönlendirmek için vücudunuzun sol tarafını kullanın. Atarken arka ayağınızı döndürün ve öne doğru adım atın. Bu noktada, bowling kolunuzu yukarı ve başınızın üzerinden öne doğru getirin.
  3. adım 3 topu bırakırken bileğinizi ve topu sağdan sola doğru döndürün.
    Topu bırakırken bileğinizi ve topu sağdan sola doğru döndürün. Bileğiniz dönerken hareket orta parmağınızdan gelir, böylece top bırakıldığında saat yönünün tersine bir hareket yapar. Doğru şekilde atılırsa, top yere çarptığında hızla sola doğru zıplayacaktır (dönüş yönünde). Elinizin arkası sürekli size dönük olmalı ve avuç içleriniz aşağı bakmalıdır.
    • Adımlarınız omuz hizasında açık olmalıdır.
    • Takip atışınızı, bowling omzunuz hedefe dönük olacak şekilde tamamlamalısınız.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bir legspin atmaya çalıştığımda top hep offspin yönüne dönüyorsa sorun nedir?
    Çok basit! Bileğinizi yanlış yönde döndürüyorsunuz! Doğru momentumu bulana kadar doğru yönde yavaş bilek hareketleri yaparak pratik yapın.
  • Soru
    Bacak kırarak bowling oynarken nasıl drift yaparım?
    Sürüklenme 4 (belki 5) faktöre bağlıdır. Sağ elini kullanan bir atıcı için top sağa doğru kayacaktır. Ne kadar çok spin alırsanız o kadar hafif kayma elde edersiniz, bu nedenle bu devirler üzerinde çalışın. Açık ve nemsiz bir günde topun kayması daha hafiftir. Sürüklenmeye çalışırken, dikişi mümkün olduğunca yatay ve sahaya dik hale getirmelisiniz. Topun çok fazla uçuş yaptığından emin olun - top havada ne kadar uzun süre kalırsa, sürüklenmek için o kadar fazla zamanı olacaktır.
  • Soru
    Bacak spin mi yoksa off spin mi daha iyidir?
    Bu, bir bowling oyuncusunun spin tekniği konusunda ne kadar tecrübeli olduğuna bağlıdır. Sağ elini kullanan bir vurucunun/kadının bacaklarının etrafına atabiliyorsanız bacak spini harika görünür, ancak biraz beceri gerektirir. Aksine, off spin iyi atıldığında koşu toplamını düşük tutabilir çünkü vurucuyu/kadını blok yapmaya veya Lbw ile yüzleşmeye ya da bowling oynamaya zorlamaya devam edersiniz.

İpuçları

  • Bunları öğrenmekte sorun yaşıyorsanız hayal kırıklığına uğramayın. Bu topları çalmak zordur ve ancak çok sabır ve pratikle ustalaşılabilir.
  • Pratik yapın. Bu gerçekten zor bir tekniktir, bu nedenle bu hareketi mükemmelleştirmek için zaman ayırmak ve pratik yapmak çok önemlidir.
  • Bowling tekniğinizi uygularken hedefler ve bir ağ kullanın.

Uyarılar

  • Topu döndürmek için çok fazla uğraşmayın çünkü bu hareketinizi bozacak ve topsuz atışlara yol açacaktır.
  • Tutuşunuzu gevşek tutun ve bileğinizi fazla sıkmayın. Her ikisini de rahat tutmak esnekliği ve hareket aralığını korumaya yardımcı olur.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Bir kriket topu
  • Pratik yapmak için kırışık benzeri bir alan
  • Bir hedef (tercihen bir dizi kütük)
  • Topu yakalamak için yeni bir